Audi A4 B7 (2004-2008)
Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
369 tematów w tym forum
-
Witam chciałabym usłyszeć opinie od bardziej doświadczonych użytkowników Adi bowiem zakupiłam model dokładnie A4 2.0 KAT. MR'05 8E w automacie z roku 2005 grudzień końcówka zapisane jako 2006. Ogólnie dużo się naczytalam o awaryjnych skrzyniach automatycznych nie wiem czy to prawda czy nie trochę mnie to stresuje. Chciałabym poznać opinię osób które mieli do czynienia z takimi skrzyniami jakieś rady co do użytkowania itp. Samochód zakupiłam wczoraj, szczerze to głupio się przyznać ale nawet nie wiem jaki rodzaj skrzyni tam występuje. Bardzo proszę o rady za co z góry dziekuje.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam taki problem jak jechałem do pracy podczas jazdy zaczęły mi migac świece żarowe po 8h jak juz chciałem wrócić do domu to auto odpalało lecz po kilku sekundach gasł powtarzałem ta czynność kilka naście razy przy czy za każdym razem go gazowalem az pomogło i auto ruszyło przy czym jak jechałem to było czuć ze auto ma ,,muła" tak do 2.5tys obrotów powyżej juz było lepiej. na drugi dzień chciałem odpalić audi lecz juz się nie udało. Dodam jeszcze że jak wracałem z pracy chciałem włączyć tempomat to nie działał. Jakieś pomysły? Błąd jaki wyskoczył na komputerze to błąd P0643 Pacjent to audi a4 b7 2.0 BRD
-
- 0 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem, gdzie znajdują się żarówki od podświetlenia nawiewów w audi a4 b7
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanie co do ogrzewania w waszych autkach. Zakupiliśmy Audi A4 2006 Avant 2l i coś kiepsko nam grzeje. Zauważyłam że cieplejsze powietrze leci od strony kierowcy niż pasażera. Czy u was tez tak jest czy u mnie coś nie gra?? A może tak po prostu ma być? Czekam na opinie
-
-
- 8 odpowiedzi
- 15,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Posiadam Audi A4 B7 sedan 1.6 z 2007 roku, mam do wymiany katalizator jaki zamiennik polecacie
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jestem nowym użytkownikiem. Kupiłem niedawno Audi A4 B7 1.6 Sedan z 2007 roku. Pojawiła mi się kontrolka check błąd p0420 moje pytanie jaki zamiennik z jakiej firmy katalizator kupić.
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Zapalił mi się check. Po podłączeniu komputera wyskoczyło, że mam 12 barów na niskim ciśnieniu. Wymieniłem czujnik. Było git przez około 2 tygodnie. Po tym czasie pękła mi uszczelka przy tym czujniku. Od tego momentu komputer mi pokazuje 3 bary. Z tego co się dowiadywałem powinno być 6 barów. Pytania mam dwa. 1.Czy jest ktoś z okolic Poznania dostępny z komputerem? 2. Czy macie jakiś pomysł co mogłoby to być ?
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry. Mam otóż taki problem, że zakupiłem radio concert II, bo wcześniej było jakieś panasonica. W samochodzie znalazłem tylko te 2 kostki (czarna i brązowa) oraz czarna antena. Po podpięciu ich do radia gra tylko przód, a tył nie chodzi, a tak jak sprawdzałem głośniki są w drzwiach. Nie mam pojęcia czy teraz trzeba kupić przejściówkę czy coś w tym rodzaju ponieważ widziałem jak fabrycznie jest jeszcze ta kolejna wtyczka czarna do podpięcia tylnych głośników, której ja nie mam oraz czerwona bodajże do telefonu. Podświetlenia przycisków radia też nie ma (chyba, że ma nie być), ale przód dobrze gra oraz jest podświetlenie wyświetlacza radia na czerwono i nie wyświetl…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam audi a4 7 1,6 benzyna. Po remoncie silnika. Na zimnym silniku dusi się strzela w dolot kopci na biało następnie obroty rosną na 2000 spadaja na 900 i jest ok. Pomiar ciśnienia na cylindrach pokazuje po 14 na 3 i na jednym tzn drugim cylindrze 2.prosze o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Problem dotyczy przybierania oleju w silniku to znaczy do oleju leci ropa .Wymieniłem już pompę vacum ,uszczelniłem pompowtryski i nadal to samo. Gdzie jeszcze mogę szukać usterki ?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam problem z nagłośnienie w Audi a4 b7 avant. Jakiś czas temu po otwarciu drzwi kierowcy nagłośnienie przestawało w nich działać, teraz nie działa w ogóle nagłośnienie w lewych drzwiach. Wiem że chodzi o wiązkę. Moje pytanie brzmi, czy rozbierać wiązkę czy raczej jest do wyrzucenia (obsługa szyb, lusterek działa normalnie). Jeśli musiał bym zdjąć wiązkę to gdzie jest jej drugi koniec? Przy radiu czy bliżej drzwi jest jakaś kostka łącząca? Z góry przepraszam jeśli umieściłem post w nie tym temacie (jestem nowy na tym forum) Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam fanów Audi. Mam pytanie związane z zaworem N75 ( turbiny). Posiadam Audi A4 B7 2.00 td BPW. Mam problem z zaworem sprawdzałem VCDS. Czy magę zamiennie zastosować zawór z B8 ? Wygląd jest taki sam jak w B7.Rożnica polega tylko na literce C na końcu nr zaworu. A8 https://allegro.pl/oferta/zawor-cisnienia-turbiny-egr-n75-audi-a4-b8-2-0-tdi-7582365630 A7 https://allegro.pl/oferta/zawor-cisnienia-turbiny-egr-n75-audi-a4-b5-1-9-tdi-7371199462?snapshot=MjAyMC0wMS0xMFQxNDowMzozMC4xNDFaO2J1eWVyOzNmNzI1NjRmZDZiNjgwOTNmMzkzMTk3OGZkNDI3NzkyNWFjZmRkYmE2ODFkMDkwMDc1MTQ2ZGI0NTRmOWE1OWI%3D
-
- 1 odpowiedź
- 6,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam zamiar zmienić zwykłą kierownicę na multifunkcyjną. Czy ktoś się orientuje czy zmiana kierownicy w a4 b7 ze zwykłej na wielofunkcyjną wymaga dodatkowej ingerencji oprócz podmiany. Czy wiązka w kierownicy jest wystarczająca? Pozdrawiam
-
-
- 15 odpowiedzi
- 63,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Po naciśnięciu pilota nie zamyka mi się prawe tylne drzwi nie reaguje w ogóle zamek ,sprawdziłem wszystkie przewodu jest ok. ponadto nie opuszcza się szyba w tych drzwiach nie ma komumikatu otwarcia tych drzwi co może być przyczyna może mi ktoś podpowiedzieć za co będę wdzięczny.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
WitamKoledzy pomóżcie bo ręce opadają Pacjent A4/b7/2007 BPWpo uprzednich problemach, regeneracji turbiny/walki z pompo-wtryskami / odmy itp przyszedł czas na wymianę silnika - kupiony na allegro słupek z pół roczną gwarancją silnik wymieniony itp pali od strzała nie kopci pracuje równo nie bierze oleju no i się zaczęło z dpf'em diagnoza - poprzedni silnik zapchał DPF więc wyjęcie wypranie, około 120 km i znów dpf, wymiana wkładu, wymiana czujnika podciśnienia, przewody drożne....kolejne 120 km i znów dpf i tak kilka razy co około 120 km więc mechanik prosi jak się zapali dawaj na warsztat z ciekawości wyciągniemy i wypierzemy - oczywiście filtr czyściutki leci czysta wo…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Przeszukałem cały internet i nie znalazłem żadnej listy w której skład wchodzi lista wszystkich żarówek oświetlenia wnętrza do Audi A4 B7 Sline 2007, BRD. Chcę zamienić klasyczne na ledy, i sam chcę dokonać skompletowania odpowiednich żarówek, jednak nie wiem jakich szukać. Czy ktoś mógłby mnje naprowadzić na odpowoednią stronę, listę lub po prostu podać odpowoednie oznaczenia. Poniżej podaję listę jakich dokładniej potrzebuje. Podsufitka 6 szt. - rodzaj ? Bagażnik 2 szt. - rodzaj ? Nogi 4 szt. - rodzaj ? Drzwi 4 szt. - rodzaj ? Lusterka wew. 2 szt. - rodzaj ? Schowek 1 szt. - rodzaj ? ---------------------------------------- Łą…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Pisze ten post, ponieważ dziś w moim samochodzie pojawiła się kontrolka awaryjna systemu wtrysku. Od pewnego czasu w samochodzie mogłem zaobserwować, ze przy prędkości 120 km/h samochód tracił moc i nie jechał szybciej, jednak kontrolki nie było. Kiedy gasiłem samochód i włączałem go ponownie samochód odzyskiwał moc. Powtarzało się to kilka razy. Mieliście może podobna sytuacje? Co było przyczyna? Wiem ze wizyta u mechanika mnie nie ominie ale chciałbym się dowiedzieć co to może być ? Jeśli potrzebujecie więcej informacji, piszcie proszę co napisać. Pozdrawiam, Łukasz
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, jakiś czas temu zacząłem powoli rozglądać się za nowym samochodem, mój aktualny - opel 1.6, co tu dużo mówić, jest bardzo mułowaty. Na początku wybór padł na impreze wrx, chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego, jednakże koszty utrzymania, oraz usterki, może nie szybko, ale jednak sprowadziły mnie na ziemie. Zacząłem więc szukać dalej, no i znalazłem s3 8l, jeżeli chodzi o wygląd, dla mnie średni, ale ma ten zapas mocy, który mi w zupełności wystarczy. Będąc wczoraj u kolegi który ma a3 1.8t, stwierdziłem że raczej nie ma to sensu, bo dosłownie siedzę na tylnej kanapie, a chciałbym, żeby z tyłu było choć trochę miejsca. Szukając dalej natrafiłem się na a4 b7 2.0 tfsi / …
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, ostatnio wróciły problemy z zeszłego roku dotyczące wchodzenia skrzyni w tryb awaryjny przy zapłonie, pomaga odczekanie chwili lub ponowne przekręcenie kluczyka, czasem odpali za 4-5 razem. Kiedy pojawia się błąd, kontrolki od świec i silnika nie włączają się a oznaczenie biegów cale pali się na czerwono, rozrusznik wtedy kręci ale odpalić nie chce. Kiedy już odpali startuje z 3 biegu ale wystarczy zredukować lub poczekać aż wbije 4 i działa normalnie, auto nie szarpie nie zachowuje się dziwnie. Widziałem takie cyrki w multi, a do tiptronica nie mogę znaleźć rozwiązania. Podobno potrafi sterownik tak świrować od skrzyni który jest pod nogami pasażera, ale u mn…
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam Audi A4 B7 2.0 TDI bpw i mam taki problem z pod maski po lewej stronie silnika zaraz przy palstiku który przykrywa silnik wydobywa się biały dym i jest on przez minutę i znika . Dym pachnie jak by plastkiem i po chwili znika . Po zgaszeniu silnika czasem jest przez chwilę a czasami jest tak że go nie ma wcale i tak samo jest z rury wydechowej . Wymienione wszystkie paski filtry imbus rozrząd .z góry dziękuję za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
uto jest świeże, poprzedni właściciel miał średnie spalanie 10 l i średnią prędkość 29 km/h więc spalanie z miasta [dane z komputerka pokładowego]. Pomyślałem że jest super. Skasowałem jego dane i robiłem trasę powrotną jakieś tysiąc km. Przy jeździe trasą do 100km/h spalanie wynosiło 15,5l /100km <wow> Zacząłem więc sprawdzać na chwilowym spalaniu jak to wszystko wygląda i jakie moje zdziwienie było gdy odkryłem że jadać 130-140 km/h mam mniejsze spalanie. Dokładnie sprawa wygląda tak, że gdy przyspieszam lub jadę pod górkę spalanie chwilowe maleje nawet do 6-9l (przy około 180km/h). Gdy jadę pod górkę spalanie jest mniejsze niż jadać z górki (jazda na te…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Jak w tytule potrzebuję rozkodowac VIN, kod silnika, czy ma dpf, i czy jest to 8 czy 16v VIN: WAUZZZ8E76A281716
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, w tamtym tygodniu zapalił mi się econ. Dopiero dziś udało się postawić auto do mechanika. Po podłączeniu do komputera wyszło że uszkodzony jest czujnik cisnienia. Został wymieniony na nowy. Numer 6ZL 351 028-401,zdjecie poniżej. Oraz 2 zdjęcia starego czujnika. Powymianie econ raz się załącza a raz gaśnie. Co może być przyczyną. Może ktoś miał coś podobnego. Mechanik powiedział mi że być moze problemem jest alternator lub sprężarka klimy. Skasował350zl i nie wiem tak naprawdę gdzie szukać usterki. Audi A4 b7 2005rok 2.0benz
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam poproszę o rozszyfrowanie logów - dziękuję z góry za pomoc 14:59:18 Grupa 068: Particle Filter (Exhaust Gas II) 0.8 % Particle Filter Load Coefficient 26.0 Particle Filter Carbon Mass 0.0 % Carbon Mass Learned Value 14:59:18 Grupa 074: Particle Filter (Exhaust Gas III) 882 /min Engine Speed (G28) 162.0*C Temperature bef. Turbo Charger 1.00 Lambda/Oxygen Sensor Value 0.0 mg/suw Injection Quantity Offset 14:59:18 Grupa 073: Particle Filter (Vehicle Data) 5.1 l Consumption since Regeneration 80 km Distance since Regeneration 108.0 Time since Regeneration 0.8 % Cykl pra…
-
- 1 odpowiedź
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Wymieniałem rok temu rozrząd i się teraz okazało ze źle mi go ustawili , i miałbym pytanko czy jesli było przesunięcie na wałku rozrzadu na ssacym o jeden ząbek to czy nie pogielo mi zaworów . Bo teraz zastanawiam się czy nie wymienic zaworów .
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-