Audi A4 B7 (2004-2008)
Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
370 tematów w tym forum
-
Witam! Od niedawna jestem posiadaczem audi A4 B7 w Sedanie (Mam nadzieję, że zaprezentuję ją niedługo na forum) .Mam problem z czujnikami parkowania raz działają raz nie (wtedy słychać dźwięk trwający ok 5s) czym to może być spowodowane? Styki zaśniedziały? Dodam, że zderzak jak jest czysty to to samo się dzieję. Dziękuje za odpowiedzi bardzo dużo ich widzę...
-
-
- 9 odpowiedzi
- 24,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie poniewaz posiadam Audi a4 2006 r z wbudowanym zestawem do podłaczenia telefonu lecz nie znam kodu(pinu) dopiero co zakupiłem auto i nie wiem gdzie go szukac telefon normalnie znajduje mi audi porzez bluetooth lecz nie wiem jaki jest kod wie ktos gdzie on moze byc napisac
-
- 3 odpowiedzi
- 24,2 tys. wyświetleń
-
-
Szanowni posiadacze Audi A4 B7 Avant 2005 - może ktoś miał również problem z kluczykiem do swojego auta . Mój klucz wziął i się utopił, muszę mieć jeden w domu w razie kłopotu. Czy tylko ASO można zamówić duplikat? koszt to 8-9 set. Na Allegro można kupić klucze nawet ta sama częstotliwosć tylko czy da się zaprogramować elektronikę ? Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam wszystkich.
-
-
- 13 odpowiedzi
- 20,6 tys. wyświetleń
-
-
Jak w temacie Żółta żarówka na panelu i komunikat. Czy to tylko żarówka migacza czy problem jest grubszy? Ludzie piszą nawet o spaleniach przewodów, spięciach (ale u nich bylo jeszcze esp i blad calego swiała).
-
-
- 5 odpowiedzi
- 20,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, potrzebuje zdemontowac nastepujace czesci jak w temacie. Mialem niemila niespodzianke przy wyjezdzaniu z parkingu polamalem zaczepy w zderzaku i reflektorach. potrzebuje zdemontowac zeby posklejac. Czy ktos juz demontowal zderzak i reflektory zeby wiedziec ktore sruby odkrecac a ktore luzowac. Pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 20,3 tys. wyświetleń
-
-
witam,ostatnio byłem na diagnostyce vagiem u kumpla i wyskączył mi taki błąd" engine mount selenoid valves n144 n145 short to plus p1586 "ponieważ kumpel jest początkującym diagnostą nie wie co ten błąd oznacza?poszperałem troche po goigle i znalazłem że może to coś wspólnego z poduszkami pod silnikiem lub wtyczką od nich.może ktoś miał taki błąd i wie co to dokładnie jest?trochę sie martwie bo samochód nabyłem 4 tygodnie temu i nie wiem czy to coś poważnego.
-
-
- 3 odpowiedzi
- 20,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich- interesuje mnie spraw dołożenia tempomatu u mnie niema manetki – jaki koszt takiej roboty i części
-
-
- 6 odpowiedzi
- 19,8 tys. wyświetleń
-
-
witam, od wczoraj wyświetla mi się kontrolka silnika. Po podłączeniu pod kompa okazuje się ze to jest błąd nr 005213. Okazuje się ze jest to czujnik temperatury spalin nr 3. Czy jesteście stanie mi powiedzieć gdzie dokładnie znajduje się dany czujnik ? Czy jest dostęp do odpięcia kostki tego czujnika po otwarciu pokrywy silnika ? Która to jest kostka ? Zaznaczam że samochód pali i jeździ bez żadnych problemów.
-
-
- 7 odpowiedzi
- 19,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich, Mam pytanie mam nowe Audi A4 avant z 2007 r. I mam komputer po niemiecku aa chciałabym po polsku i kolega mojego taty powiedział że można za opłata ściągnąć z neta polska wersje. A ja wieże że wy coś ciekawego i mądrego mi podpowiecie i to będzie lepsze rozwiązanie. Bardzo proszę o podpowiedz pozdrawiam
-
-
- 8 odpowiedzi
- 18,7 tys. wyświetleń
-
-
WItam, Mam problem z wymianą żarówki pozycyjnej z przodu po stronie kierowcy.Ściągnąłem obudowę ale jest bardzo ciężkie dojście i nie jestem w stanie jej wyciągnąć. Czy ktoś to już robił ?? Dziękuję i pozdrawiam.
-
-
- 4 odpowiedzi
- 17,7 tys. wyświetleń
-
-
witam mam mam silnik 1.9 tdi 116KM BRB co 50 km zaświeca się niski stan oleju,oleju nie ubywa i jest stan,dolałem nawet trochę ponad stan ,komputer nie pokazuje żadnego błędu,alarm znika po odkręceniu korka wlewu płynu chłodniczego,czy to wina czujnika poziomu oleju. proszę o pomoc
-
-
- 5 odpowiedzi
- 17,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam !!! Czy może mi ktoś polecić na allegro pompowtryskiwacz do 2.0 ewentualnie z jakiej firmy są dobre, ile kosztuje taki pompowtrysk ?
-
-
- 16 odpowiedzi
- 17,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Ostatnio po zapaleniu pojawiła się kontrolka silnika , po sprawdzeniu programem odczytano błąd 05659 - P161B - obieg świecy żarowej cylindra 2 ( Q11) - obieg otwarty . Po skasowaniu programem co jakiś czas pojawia się ten sam błąd . Czy ktoś może wie co to za błąd i co z tym zrobić/
-
- 2 odpowiedzi
- 17,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. W moim aucie Audi A4 B7 2006r pojawiła się taka usterka a mianowicie gdy jadę na 3 lub 4 biegu mając obroty 2 tyś przygazuję to w momencie gdy auto ma 2,1 tyś 2,2 tyś obrotów zaczyna szarpać silnikiem później to przechodzi i auto jedzie ma przyśpieszenie nie kopci. Dodam, że gdy przyśpieszam delikatnie to jest to nie odczuwalne. I teraz zgaduj zgadula u jednego mechanika wyskoczył błąd 00258 niby tj. (Przełącznik cewki otwarty obwód lub skrót do uziemienia) drugi mówi że wszystko oki mogą to być wtryski (na drugim mam -27 na pozostałych od -55 do -60) lub zawór recyrkulacji spali,sprawdzałem przepływomierz powietrza oki. Panowie może ktoś z was miał podobny problem…
-
-
- 8 odpowiedzi
- 16,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem z tylną wycieraczką. Wczoraj (niedawno zaczęły się mrozy) tylna wycieraczka "zwariowała" - działa dosłownie kiedy chce, zatrzymuje się w różnych pozycjach itd. Wyłączenie stacyjki nie pomaga, tzn po ponownym włączeniu wycieraczka włącza się od nowa. Wcześniej miałem problem ze spryskiwaczami tylnymi (wiecznie się blokowały) ale nie znalazłem czasu żeby je porządnie wyczyścić (czyszczenie igłą pomagało do tygodnia). Z tego co wyszukałem na forach problemem może być wyciek płynu. Próbowałem zdjąć tapicerkę aby zajrzeć pod klapę i nie jestem pewien czy czegoś nie urwę więc proszę o pomoc. Odkręciłem 2 śrubki krzyżakowe i 2 śrubki pod trójkątem i zacząłem śc…
-
- 5 odpowiedzi
- 16,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, 1. Niedawno nabyłem Audi A4 B7 i na konsoli środkowej zamontowany jest uchwyt telefonu, jest on dla mnie całkowicie bezużyteczny więc planuję jego demontaż, ze względu że pod nim są 2 wielkie dziury w konsoli chciał bym wymienić ten element, i moja prośba czy ktoś jest w posiadaniu instrukcji demontażu tej konsoli? Oraz ma ktoś może nr katalogowy podziurawionej części, jest to ta ramka przebiegająca nad radiem, w dół i wzdłuż tunelu środkowego, inaczej nie potrafię tego opisać. 2. Czy ma ktoś jakieś materiały poglądowe, które pomogą mi zlokalizować prawą poduszkę silnika, czy można po czymś poznać, że została wymieniona lub nie? 3. Potrzebuję nr tej listwy w bag…
-
-
- 4 odpowiedzi
- 16,2 tys. wyświetleń
-
-
Gama silników Audi A4 Avant: Benzyna: silnik: 1.6 102 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 TFSI 120 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 163 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 20V 130 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 FSI 170 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 200 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 200 KM napęd: quattro silnik: 2.0 TFSI 220 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 220 KM napęd: quattro silnik: 3.2 FSI 255 KM napęd: oś przednia silnik: 3.2 FSI 255 KM napęd: quattro Diesel: silnik: 1.9 TDI 115 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 TDI 140 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 TDI 170 KM napęd: oś przednia silnik: 2.5 TDI 163 KM napęd: oś przednia silnik: 2…
-
- 0 odpowiedzi
- 15,6 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanie co do ogrzewania w waszych autkach. Zakupiliśmy Audi A4 2006 Avant 2l i coś kiepsko nam grzeje. Zauważyłam że cieplejsze powietrze leci od strony kierowcy niż pasażera. Czy u was tez tak jest czy u mnie coś nie gra?? A może tak po prostu ma być? Czekam na opinie
-
-
- 8 odpowiedzi
- 15,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy ktoś z szanownych użytkowników ma dostęp do schematu instalacji elektrycznej a4 b7 ??? Stawiam już znalazłem i sobie postawiłem Temat do zamknięcia
-
- 5 odpowiedzi
- 15,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie! Czy mógłby ktoś udostępnić kompletny schemat instalacji elektrycznej haka holowniczego do AUDI A4 AVANT B7 2005r. Kupiłem oryginalny hak z wiązką i sterownikiem. Niestety nie ma w instalacji elektrycznej kostek (wtyczki 6 pin-owej i 4 pin-owej), te które wchodzą do sterownika. Chciałbym dokupić brakujące wtyczki i poprawnie podłączyć instalację. Jeżeli ktoś na tym forum posiada także materiały dotyczące d/m haka holowniczego będę wdzięczny za udostępnienie. Pozdrawiam.
-
-
- 8 odpowiedzi
- 15,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. W moim audi a4 b7 2007r mam radio-navigacje bns 5. Posiadam opcje podłączenia do tego telefonu przez bluetooth. Mam telefon Galaxy S2 i sparowałem oba urządzenia bez problemu. Ale mam pytanie. Czemu teraz mając inny telefon, nie moge nim znaleźć urządzenia "audi"? Bluetooth w galaxy s2 mam wyłączony a szukając "audi" przez bluetooth np w HTC DESIRE HD, nic nie moge znaleźć. Czy trzeba jakoś usunąć mojego galaxy s2 z pamięci audi alby dało się wyszukać to urządzenie innym telefonem? Czy może muszę wejsć w jakąś opcję w radiu, aby włączyć na chwile "szukanie urządzeń" czy cos w tym stylu. Ogólnie sprawe ujmująć, gdybym teraz zmienił telefon, to nie wiem jak inny podł…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 14,9 tys. wyświetleń
-
-
witam. używam telefonu w połączeniu bluetooth(super wygodna opcja,ale nie do końca). telefon łączy się bez problemu,problemem jest wybieranie kontaktu z pozycjii telefonu(Nokia 5800XM), za każdym razem trzeba wyjąć z kieszeni pogrzebać w książce ipt/itd. czy da się zapisać listę kontaktów do pamięci samochodu,tak aby wszystkim sterować z głównej konsolety? jak to zrobić?z góry dzięki za pomoc.pozdrawiam
-
-
- 6 odpowiedzi
- 14,9 tys. wyświetleń
-
-
witam, sprawdzam w instrukcji B7 - jest napisane że żarówka kierunkowskazu w reflektorze może być wymieniana tylko w spec serwisie. Ktoś się zabierał za to sam i ile to trwało? Pozdr,
-
-
- 2 odpowiedzi
- 14,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam !!! Zapala mi się żółta kontrolka poziomu oleju, gdy sprawdzianem poziom oleju na bagnecie jest na max, dolałem na maxa i zgasła i tak po przejechaniu kilku km znowu mi się zapaliła i gdy zgaszę silnik odczekam godzinkę przekrece kluczyk w stacyjce pokazuje OK i znowu jadę do pracy kilka km i znowu się dziś zapaliła tak 2 dzień, dolewac olej nie chce przecholowac z tym olejem, a może czujnik uszkodzony, a gdzie on się wogole znajduje, miał ktoś już taki problem ?
-
- 5 odpowiedzi
- 14,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Co sie wylancza po zgaszeniu samochodu po przekreceniu kluczyka jeszcze przez kilka sekund jest prad i co sie wtedy wylancza wie ktos ?
-
- 11 odpowiedzi
- 14,4 tys. wyświetleń
-