Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B7 (2004-2008)

Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez lisek,

Witam Mam typową ponoć w audi a4 usterkę, migający reflektor ksenonowy, co z tym zrobić, proszę o podpowiedzi, może ktoś to miał, z góry dzięki

• 5 odpowiedzi
    • 9,3 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Audia4felasy,

Witam, mam dosyc "glupie" pytanie bo domyslam sie, ze to dla wiekszosci banalne, ale odpowiedzi na te pytane w internecie znalezc nie moge. Mianowicie chodzi o to, ze na desce mam ciagle napisane "zasieg iles tam km" w zaleznosci ile mam w baku, a chcialbym zmienic to na spalanie na 100km, i moje pytanie. Gdzie to zmienic i jak?:) Z gory dziekuje pozdrawiam. Audi a4 b7 2007 1.9 TDI

• Like
      • Thanks
    • 5 odpowiedzi
    • 14,3 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez 01franki,

Witam Kupilem autko w ktorym zdaje sie czegos brakuje Czy ktos moglby mi powiedziec co powinno znajdowac sie w tym miejscu tzn na uchwycie pokazanym na fotografii ? Jest to za silnikiem na sciance grodziowej. W poblizu znajduje sie brazowa kostka z 2 przewodami nigdzie nie podlaczona. Czy ktos moglby mi podpowiedziec co w tym miejscu powinno sie znajdowac ? Dodam ze jest to Audi A4 B7 z 2006r. 2.0 tdi 16V. Z gory dziekuje za podpowiedzi

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 6,4 tys. wyświetleń
  4. witam! Od kilku dni zauważyłem, że na zimnym silniku wspomaganie potrafi zabuczeć. Dziś zjawisko przybrało na sile i przy każdym skręcie kierownicą spod maski wydobywa się głośny świst i buczenie. Po przejechaniu kilku kilometrów odgłosy słabną, a gdy silnik osiągnie temp. 90 st. zjawisko zanika kompletnie. Jaka może być przyczyna tego buczenia? Czy mogę z tym jeździć przez 2-3 dni zanim nie podjadę do mechanika? z góry dziękuje za info.

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 6,1 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Robinio2014,

czyżby filtr cząstek stałych? ktoś przez to już przechodził?

• 5 odpowiedzi
    • 6,3 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez sławek37,

witam mam mam silnik 1.9 tdi 116KM BRB co 50 km zaświeca się niski stan oleju,oleju nie ubywa i jest stan,dolałem nawet trochę ponad stan ,komputer nie pokazuje żadnego błędu,alarm znika po odkręceniu korka wlewu płynu chłodniczego,czy to wina czujnika poziomu oleju. proszę o pomoc

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 17,4 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez maciejoo85,

Jak w temacie Żółta żarówka na panelu i komunikat. Czy to tylko żarówka migacza czy problem jest grubszy? Ludzie piszą nawet o spaleniach przewodów, spięciach (ale u nich bylo jeszcze esp i blad calego swiała).

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 20,6 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Lenny,

Mam pytanie dotyczące klimatronika,otóż po napełnieniu klimy panel sterowania klimatronika już przy ustawieniu 18.C leci ciepłe powietrze,gdy ustawię LO,16.C,17.C chłodzi ładnie.Czy można to jakoś ustawić czy pozostaje wymiana?

• 5 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez melaa,

wITAM serdecznie Mam pytanie ma ktos moze instrukcje obsługi do audi avant a4 b6 2007 roku interesuje mnie Audi navigationssystem plus (RNS-E ) Bardzo prosze o pomoc z góry bardzo dziękuje

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez arekduda85,

Witam, panowie mam problem z utrata mocy w mojej B7. Podczas jazdy traci się moc, obroty silnika ponad 3tys, pedał gazu do dechy a na blacie 70km. Po ponownym odpaleniu samochodu problem znika ale wraca co jakiś czas. co to może być i czy ktoś spotkał się z podobnymi objawami.

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 10,9 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez stanlej,

http://allegro.pl/audi-a4-b6-b7-listwa-listwy-drzewo-drewno-i2558979323.html http://allegro.pl/listwy-ozdobne-listwa-drewno-audi-a4-b6-b7-8e0-i2568567810.html mam a4 b7 2006 rok sedan obecnie mam listwy srebrne wew . takie aluminium lub podobny kolor lecz podobaja mi sie takie jak w linkach czyli drewniane wszystko zapaliczka pas na desce i mieszek do biegów jak zdemontować takie listwy czy trzeba całe boczki zdjąć ?? byłem w aso lecz gosciu vin potrzebuje auta z takimi listwami zeby mi sprawdzic po ile są czy przerabiał to juz ktoś ?? czy posiada ktoś nr czesci ?? czy jest ktoś chetny na zamiane listw kolor alu na drewno

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 9,4 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez mara23,

Witam Mam problem z tylną wycieraczką. Wczoraj (niedawno zaczęły się mrozy) tylna wycieraczka "zwariowała" - działa dosłownie kiedy chce, zatrzymuje się w różnych pozycjach itd. Wyłączenie stacyjki nie pomaga, tzn po ponownym włączeniu wycieraczka włącza się od nowa. Wcześniej miałem problem ze spryskiwaczami tylnymi (wiecznie się blokowały) ale nie znalazłem czasu żeby je porządnie wyczyścić (czyszczenie igłą pomagało do tygodnia). Z tego co wyszukałem na forach problemem może być wyciek płynu. Próbowałem zdjąć tapicerkę aby zajrzeć pod klapę i nie jestem pewien czy czegoś nie urwę więc proszę o pomoc. Odkręciłem 2 śrubki krzyżakowe i 2 śrubki pod trójkątem i zacząłem śc…

• 5 odpowiedzi
    • 16,5 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez jaca,

witam forumiczów, chce sprawdzić w książce serwisowej kodu który oznacza czy w moim samochodzie jest PDF lub nie. Dzięki z góry.

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 13,2 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Jeżu,

Witam czy ktoś z szanownych użytkowników ma dostęp do schematu instalacji elektrycznej a4 b7 ??? Stawiam już znalazłem i sobie postawiłem Temat do zamknięcia

• 5 odpowiedzi
    • 15,5 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez maciejoo85,

I jeszcze jeden temat. Mój avant ma nawigację RNS-E. Mamy plyte DVD1, czyli niestety nie ten region co Polska. Czy jak wlożę kartę SD z poprawnym oprogramowaniem 2012 RNS-E DVD2 to odczyta, czy musi iść z DVD-Romu ?? yhym yhym of the record Chyba, że "życzliwy" wyśle mi kopijkę swojego dvd2 za opłatką

• 5 odpowiedzi
    • 7,5 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez pinio,

witam od lutego 2011 jestem szczęśliwym posiadaczem A4 i od początku mam problem z szufladką na wizytówki (czy karty) tzn nie mogę jej zamknąć. Wydaje mi się że jakaś zapadka albo się złamała albo nie chce zaskoczyć i jestem zmuszony wciskać kawałek papierku żeby ją zaklinować co okrutnie mnie denerwuje. Może ktoś wie jak to zdemontować żeby zobaczyć od środka co się stało, bo ja nie mam pojęcia jak się do tego zabrać żeby nie narobić większych szkód. pozdrawiam

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 10,6 tys. wyświetleń
  17. Witam Mam problem z moim Audi A4 B7 2.0 Avant Nie działają mi czujniki cofania Przy pierwszym wrzuceniu wstecznego, po uruchomieniu silnika włącza się ciągły sygnał dźwiękowy na jakieś 5 sekund i to koniec Kolejne wrzucenia wstecznego już nic nie sygnalizują, do tego zaobserwowałem, że czasami nie działa mi tylna wycieraczka a czasami sama sie włącza jak wrzucam wsteczny ;/ Następnym problemem jest uciekanie samochodu na zakrętach... czy skręcam w prawo czy w lewo to mam wrażenie, że samochód mi sie ślizga albo przeskakuje na kolach dzieje sie to nawet przy małych prędkościach (zawracaniu na osiedlu) ;/ Czy to może być kwestia zbieżności? Opony mam zimowe i w miarę …

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 10,9 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez zip283,

Witam nie dawno kupiłem Audi a4 B7 z skrzynią multitronik i mój problem polega na tym że na fis nie pokazuje biegów ani na postoju ani podczas jazdy POMOCY

• 4 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez T1982W,

Witam. Proszę o pomoc w wyjaśnieniu, co oznacza ta kontrolka. Prawdopodobnie coś z którymś z kół, ale dokładnie nie wiem o co chodzi. Ciśnienie raczej odpada bo to samo wyskakuje po zmianie kół na zimowe.

20. Rozpoczęte przez żabson,

Witam. Posiadam audi a4 b7 Avant. Wszystko normalnie działało (mam na myśli kluczyk) otwierał zamykał bez problemu, pewnego razu zamknął, ale już nie otworzył, zapasowy też nie otwiera. Diody na obu kluczykach świecą, na drzwiach też, znaczy że zamknięty. Akumulator napewno się nie rozładował, baterie też nie powinny, tym bardziej w 2 kluczykach naraz. Nie posiadam klamek i nie mogę otworzyć mechanicznie. Teraz mam pytanie, co zrobić, aby obeszło się bez bicia szyby. Dziękuję z góry za pomoc.

• Like
    • 4 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez B7 2007,

Witam wszystkich Pojawił mi się ostatnio dość dziwny problem otóż świeżo po wymianie oleju (oryginalny filtr oraz olej 5W/30 Castrol Edge Professional - pełen syntetyk) nie przejechałem nawet kilometra pojawiło się syczenie/ świst przy przyśpieszaniu (dodawaniu gazu wyłącznie w czasie jazdy na postoju to nie występuje). Jest to o tyle ciekawe że problem wcześniej nie występował. Jak go podkręcę na 2200 obrotów lub poniżej 2000 i aby aby podtrzymuje gaz to nic nie świszcze. Dodam gazu świszcze . Z kolei jak depnę mu pod 4000 to jest moment że np na 2300 przez chwilę to słychać a potem niesłychać. Ma ktoś jakieś pomysły co to może być ?

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 35,8 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Szparaxzz,

Witam, mam do wymiany zderzak w audi a4 B7 2005 sedan tył 1.9 TDI. Znalazłem zderzak w swoim kolorze tylko zastanawia mnie jedna rzecz. W ogłoszeniu na allegro jest napisane że pasuje do 3.0 TDI quattro.Skoro zderzak wygląda tak samo to czy może się różnić?

• Thanks
    • 4 odpowiedzi
    • 5,5 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez centrinio,

Witam, Czytalem troche o filtrze czastek stalych i przerazilem sie jesli chodzi o zwiazane z nim koszta. Moze ktos z was ma juz doswiadczenie z tym zwiazane i doradzi czy tak naprawde warto regenerowac za kupe forsy czy lepiej sie pozbyc go ? 140 bhp silnik 2.0 D Z gory dziekuje

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 9,4 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez 323,

Witam Mam pytanie, gdzie mogę zdobyć "nakładkę" pod mój telefon nokia E 52, bo ta, która jest obecnie w aucie pasuje do nokii 6210, 6310 i 6310i, więc jest mi zupełnie niepotrzebna. Jak ją nazwać i gdzie jej szukać? Będę wdzięczny za rady, pozdrawiam.

• 4 odpowiedzi
    • 7 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez adamsON,

Witam,po kilku godzina spedzonych w google i staraniu się znależć odpowiedni olej do mojego silnika kompletnie zgupiałem,nie wiem już który jest dobry a który nie.znalazłem coś takiego może ktoś się wypowiedzieć czy ten ole będzie ok? 5 Litre MOTUL SPECIFIC VW (507.00-504.00) 5W-30 z książki serwisowej wynka ,że zalewali go mobilem 1 esp 5w30 i castrolem slx 5w30.serwisowany był do końca w Audi. pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc.

• 4 odpowiedzi
    • 25,3 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.