Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8P (2003-2012)

Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Hej. Mam problem z zamykaniem i otwieraniem się szyby w A3 8P z 2008 roku. Raz że nie da się otworzyć i zamknąć szyb kluczykiem. Nie działa również opcja zamykania szyby po jednokrotnym nacisnieciu przycisku na drzwiach, ale to tylko w drzwiach kierowcy. Jeśli chodzi o drzwi pasażera to da się je otworzyć "na raz" z drzwi pasażera i kierowcy. Ktoś z was miał podobny problem?

• 0 odpowiedzi
    • 887 wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez malysnk,

Witam jestem posiadaczem Audi a3 1.9tdi 105km z 2004r. Chciałbym się zapytać czy ktoś z Was się nie orientuje co może być przyczyną złego odpalania silnika głównie na zimnym silniku, choć przy odpalaniu na ciepłym też nie wygląda to za dobrze. Jednak aby odpalić go na zimnym muszę podgrzewać świece kilkakrotnie i zaraz po załąpaniu silnika muszę dodać trochę gazu ponieważ wygląda to tak jakby dostawał za mało mocy czy też ciśnienia na samym początku... Podpinałem ją pod komputer i nic nie pokazało , świece są ponoć ok zresztą stosunkowo nie dawno były wymieniane. Przejechane mam ponad 340tyś. a z tego co mi sugerował mechanik który podpinał ją pod komputer to że problem m…

• 2 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  3. Witam . Jestem nowy na tym forum więc proszę o wyrozumiałość . Zakupiłem z Francji audi a3 8p 2007 rok od pierwszego właściciela z przebiegiem 140000 uszkodzone ... lekko przod. Po zrobieniu samochodu Dziś pojawił się problem wyjechałem samochodem pierwszy raz z garażu i poprzejechaniu kilku kilometrów samochód zgasł (zero błędów) po ciężkiej próbie odpalił ale problem powraca nie dostaje paliwa filtr wymieniony . Na wolnych obrotach może chodzić godzinami ale jak tylko przejedzie parę kilometrów paliwa brakuje A po odkreceniu filtra wydaje mi się za mało paliwa bardzo proszę o pomoc ponieważ we wtorek mam przegląd. Dodam że po nocy odpala normalnie

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez dawida3,

Witam mam problem z zaworem n75 w 2.0tdi 170 bmn po puszczeniu gazu zawór Buczu poprostu , wymieniałem na używki i chwilę było dobrze i później znowu Buczu , ktoś miał taki przypadek?

• 0 odpowiedzi
    • 851 wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez diablik98,

Witam, przejechałem wczoraj około 40km po czym zgasiłem samochód. Po uruchomieniu silnika po 15 minutach, na desce rozdzielczej pojawiły się błędy silnika, esp i kierownicy i zniknął pasek od skrzyni biegów tj. PRNDS. Auto przez noc nie było używane. Dnia dzisiejszego (następnego) po włączeniu zapłonu, a następnie odpaleniu samochodu błędy dalej świeciły, a pasek od skrzyni biegów pojawił się. Po sprawdzeniu, wyszło mi kilka błędów (w załączniku). Udało mi się przejechać około 5km po czym pasek od skrzyni znowu zniknął i wybiło na luz, tak jakby odłączyło skrzynie biegów. Nie mam pojęcia co może być przyczyną. Jakieś pomysły ? Z góry dziękuje za pomo…

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez safeprofession,

Witam mam problem ze sterowaniem komputera który jest na podszybiu pacjent a3 8p 2.0 2006 a mianowicie nie za każdym razem po przekręceniu stacyjki pojawia się kontrolka check i nie wyzwala przekaźnika na pompę wstępna . Wręcz coraz częściej nie można odpalić . Auto jak już odpali nie ma problemu z jazdą lecz po zgaszeniu znów trzeba kilku krotnie przekręcić stacyjka żeby zaskoczyl . Na schemacie nie widzę napięcia po stacyjce które mogło by wzbudzać kompa a na pinach ze stałym zasilaniem napięcie jest . Pytanie czy komp się sypie ? Co go odpala po przekręceniu stacyjki ? Gdzie szukać ?

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez audi3sline,

Witam. Posiadamy audi s3 8p 2.0 tfsi o jakiegoś czasu mam kłopot ze światłami STOP. Przestała świecić lewa lampa potem prawa trzescia działa ok.a wczoraj zaczęły świecić wszystkie i nie gasną nawet po wyjęciu kluczyka spotkał się ktoś z taka sytuacja? Jeśli chodzi o czujnik stopu to gdzie go szukac bo przy pedale hamulca niema.

• 3 odpowiedzi
    • 6,7 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Shakoza,

Komputer pokazuje spalona żarówkę, sprawdziłem i nie działa postojowa prawa tylna... Po rozkręceniu lampy okazuje się ze żarówka jest dobra. Wymieniłem na nowa i nadal nie działa ;/ proszę o pomoc, jestem zielony w tych tematach...

• 6 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez krystian80,

Witam Kupiłem nowe radio. Podlaczylem do kostek i nic. Chcą sprawdzić czy radio działa podlaczylem go do innego auta i działa . Proszę o pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez G.R,

Witam serdecznie.Mam problemy z moim Audi A3 2.0 TFSI Sportback 2006 rok i jeszcze nie znalazłem nikogo kto potrafiłby mi pomóc.Objawy są nastepujące i nie wystepują za każdym razem.Podczas odpalania rozrusznik kręci bardzo długo aż auto odpali i dzieje sie to przeważnie podczas niższych temperatur oraz kiedy auto jest po długiej trasie i postoi pare godzin...Ostatnio ten objaw pojawił sie także podczas wyzszych temperatur.... Akumulator, swiece, rozrusznik oraz ładownaie zostało sprawdzone, na komputerze tez nie widac problemu.Jesli ktos ma jakis pomysł to bardzo bym prosił o pomoc bo juz nie daje rady. Ps auta ma rowniez instalacje gazowa ale ona tez byla dokladnie spra…

• 1 odpowiedź
    • 2,2 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Magnum90,

Witam. Mam problem z Audi A3 1.8 TFSi 2008r. auto zaczęło wariować. Po krótkiej przejażdżce auto samoczynnie zwiększyło obroty po czym spadły do wartości 1,2 zatrzymując się i dalej do wartości 0.8 następnie auto zgasło.. po ponownym uruchomieniu obroty zaczeły wariować, autem szarpie. dodatkowo wyświetliła się kontrolka ESP i symbol kierownicy. oraz jest problem ze wskaźnikiem poziomu paliwa który mimo zatankowanego zbiornika ciągle pokazuje wartość zerową. (Filimik wszystko pokaże) W aucie była wymieniana przepustnica oraz pompa paliwa, ponieważ wcześniej także były problemy samoczynnym gaśnięciem silnika po przejechaniu ( pomogło na jakiś czas, aż do dzisiaj)…

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez fiat126p,

Witam wszystkich jeszcze raz i jeszcze raz prosze o analize : http://vw-passat.pl/vaglog/myChart.p...wsLFI0IDEsRU5E a co do błedów program pokazał cos takiego: 18045 missing message from electronic 18043 missing message from A/C controller 17978 Engine control module blocked by immobilizer 18058 missing message from instrument cluster 16955 brake switch F impluasible signal Bardzo prosze o analize kogos kto zna sie na rzeczy i bedzie chetny pomóc.Dzieki z gory.

• 0 odpowiedzi
    • 4,9 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez kris1295,

Witam kieruje prośbe o opinie pompowtrysków ponieważ na ciepłym gorzej pali. Aku nowy Kozak 77Ah 720A, Alternator zregenerowany, rozrusznik zregenerowany. Grupy 1,2,3 Grupy 13,18,23

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez kondzior82,

Witam..podpowie mi ktos jak nazywa sie ta czesc? Pacjent audi a3 8p 1.9tdi 105 km Z gory dzieki

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez budzik00,

Kupiłem jakiś czas temu Audi o parametrach podanych w temacie od razu wymieniłem: oleje,filtry,rozrząd i okazało się że pompka paliwa leje, więc i ją wymieniłem. Auto było na sprawdzeniu UPG, bo zaczęło mi dymić na biało ale tylko np. Podczas butowania na autostradzie i później spokojnej jazdy albo jak zajeżdżam pod mieszkanie i wtedy też często gęsto zadymi. UPG nic nie wykazała, Niby sprawdzane było że w tym czasie +- DPF się wypalał. Ale wypalał by się co 300-400km i to aż tak bardzo? Dodam że rano tak nie ma tylko po rozgrzaniu na autostradzie najczęściej. received_417775047206186.mp4

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez bossneger,

Witam, Przy okazji pojawienia się błędu, chcąc dowiedzieć się wiecej odczytałem "Freeze Frame". Patrzę a tam w rubryce Mileage piszę mi 494362 km!!! Co nie zgadza się z rzeczywistym przebiegiem. Czy to oznacza że handlarz cofnął mi licznik o 300 000 km?! Czy może mi cos w aucie świruje?

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez rafal888,

Witam, orientuje się ktoś gdzie znajduje się przekaźnik pompy paliwa w Audi a3 8p 1.6 bgu?

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez 20omega,

Witam. Chciałbym wymienić nagłośnienie na BOSE dedykowane do tego modelu. Czy próbował ktoś tego. Z czym się trzeba zmierzyć. Dzięki za podpowiedzi.

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Przemek999,

Witam, chciałem zapytać czy ktoś może mi polecić jakiś warsztat lub osobę, która jest w stanie zrobić przelot w moim A3 1.6 mpi w miarę niedrogo Warszawa i okolice. Planowałem to od dłuższego czasu ale kompletnie nie wiem kto może to zrobić. Jak szukałem w internecie to widziałem większe firmy, a tam cena jest od 2800. To nie na mój budżet. Chciałbym osiągnąć coś takiego: To identyczne audi z tym samym silnikiem

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Julka,

Witam, mam problem z przepływomierzem. Jakiś czas temu odłączyłam przepływke i samochód wogole nie reagował, postanowiłam więc kupić nową, ale niestety auto dalej nie reaguje. Co może być przyczyną?

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Mister354,

Witam mam pewne pytanie może ktoś przerabiał u siebie kosz z 1din na 2din mianowicie zastanawia mnie czy kosz 2din z audi a3 8p 2009 po lifcie będzie pasował w miejsce 1din z rocznika 2008 i czy będzie pasował też tam klimatroniki 2 din z wersji prze liftowej, w załączniku wstawiam zdjęcie tej ramki

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  22. Cześć wszystkim Od kilku tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem Audi A3 8P z rocznika 2004, więc niestety jeszcze z podwójnym grillem (double frame). Oczywiście pierwsza rzecz, jaką się zainteresowałem, to zmiana na pojedynczy duży grill (single frame). Wg tego tematu wiąże się to jednak z dość sporymi przeróbkami i wydatkami, więc taka prawdziwa zmiana poczeka, a na teraz wymyśliłem zmianę domowym sposobem, inspirując się nakładką ABT dostępną dla tego modelu. Potrzebujemy: kawałek folii samoprzylepnej (polecam taką bez wzorów).opalarka (lub coś podobnego) do rozgrzewania i układania folii na zderzakunożyk do przycinania nadmiaru folii2 kawałki srebrnej listwy o szero…

• 6 odpowiedzi
    • 11 tys. wyświetleń
  23. Siemanko Porady mechaniczne 🤔 Kupilem 2.0 tdi BKD DSG Auto podczas delikatnego przyśpieszania strasznie szarpie w zakresie obrotow 1400 1600 jak.mocniej depne tak jak by go odetkalo i jedzie dzieje sie tak tylko i wyłącznie jak jest rozgrzany Do objawow na zimnym po rozruchu puści białego bąka az do ruszenia I dość ciężko zapala nie dlugo ale mam wrażenie ,że się męczy paląc Korekty Wolne obroty silnik rozgrzany -1.08 -0.45. 0.48. 0.78 Bipy na 3 tys obrotow rozgrzany silnik : 5.00 -17.0 -11.0 -14.00 Do tej pory wymienilem wiązke przeczyscilem egr dolot i klape gaszącą Z błędow swiece żarowe 1 2 3 cylinder i przerwa w obwodzie klapy gaszącej Ktoś miał pod…

24. Rozpoczęte przez kapek1444,

Witam wszystkich, Mam mały problem ze swoim autem i okazuje się, że przewód odpowietrzający jest do wymiany. Przewód... którego już nie produkują i nie jestem w stanie tego namierzyć... Chodzi dokładnie o przewód 06H103558G. Z tym idą dwa pytania: 1. Czy jest możliwość zastosowania innego przewodu, który też by tu pasował? 2. Czy istnieje możliwość zakupu zestawu jakichś części, w których ten przewód byłby zawarty? Np. cały separator oleju? Napisałem też do ASO czy istnieje możliwość zakupu od nich, ale do poniedziałku na pewno odpowiedzi nie otrzymam... Jeśli jest tu ktoś kto ma silnik na części i taki przewód posia…

• 0 odpowiedzi
    • 421 wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez SlawekCZ,

Mam pytanie do Steev'a. Do czego służy ten opisany przez Ciebie na zdjęciu przycisk reset od spodu i regulowany przycisk boczny przy manetce wycieraczek? Audi a3 8p 1.9Tdi 2007.

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.