Audi A3 8P (2003-2012)
Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
460 tematów w tym forum
-
WitamChciabym sie dowiedzieć czy z moim wskaźnikiem czy też czymś innym jest wszystko w porządku.Tak mi pokazuje temperature:https://zapodaj.net/3ab8200626a51.jpg.html
-
- 1 odpowiedź
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Chciałbym wymienić nagłośnienie na BOSE dedykowane do tego modelu. Czy próbował ktoś tego. Z czym się trzeba zmierzyć. Dzięki za podpowiedzi.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam. Problem dotyczy audi a3 8p 2006 rok. Auto nabyłem około 1.5 miesiąca temu, pierwsze 3 tygodnie obserwowałem czy olej nie ucieka ani nic z tych rzeczy. Zaobserwowałem tylko ze ubywa trochę płynu chłodniczego plus samochód nie dogrzewał się oraz zaobserwowałem „ masło” pod korkiem od oleju ( wydaje mi się ze to normalne poprzez temperaturę oraz duża wilgotność w Uk), udałem się do mechanika i diagnoza była taka ze przecieka pompa wody oraz termostat do wymiany. Więc wymiana pompy wody plus rozrząd a do tego zrobiony serwis oleje plus filtry. Wszystko było by pięknie ale ja jak to ja lubię kontrolować wszysko co tylko sie da, a wiec znowu po trzech dniach p…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Brakuje mi po stronie kierowcy takiego plastikowego elementu i kompletnie nie mam wiedzy jak o niego zapytać w wyszukiwarkach. Element wygląda prawdopodobnie tak samo jak po stronie pasażera. Proszę o pomoc.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, audi a3 8p nie działają mi światła cofania, czujnik w skrzyni wymieniony, żarówki sprawdzone,bezpiecnziki sprawdzone, próbowałem też zewrzeć drutem kostkę , któa idzie do czujnika ale nadal światła nie świecą. Co jeszcze sprwdzić?
-
- 3 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkim, mam problem wyciagnieciem tego silownika od klapki wlewu czy ktos wie jak to wyciagnać? Czy trzeba odkrecic te 2 nakretyki?
-
-
- 1 odpowiedź
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Przymierzam się do kupna Audi a3 z 2008 roku z silnikiem benzynowym 1,8 160 koni. Chciałem się zapytać jak jest z użytkowaniem takiej jednostki? Może ktoś posiada? Autko będzie miało przebieg 190.000 wiec trochę mnie to martwi taka liczba. Chciałem się dowiedzieć od was coś więcej o tej jednostce. Za kazda pomoc będę serdecznie wdzięczny
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, miałem ostatnio problem z działaniem multifunkcji na kierownicy(odbieranie połączeń itp) Okazało się że był wypięty jeden z odpowiedzialnych za to bezpieczników, uzupełniłem braki i wszystko działa, jednak znajomy mechanik powiedział że było to wypięte, ponieważ moduł telefonu czy też zestaw głośnomówiący lubi kraść prąd. Moje pytanie czy ktoś też przerabiał taki przypadek i jak można to naprawić innym sposobem niż wyciąganie bezpiecznika i czy jest to w ogóle prawda
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie . Mam dosyć nietypowy problem z A 3 . Podczas jazdy auto sobie zgasnie spontanicznie ( nie ważne czy zimny czy ciepły ) niestety kręcenie rozrusznikiem nic nie pomaga.. Po jakims czasie , powiedzmy 5 godzin atrojeczka magicznie sie naprawia .. Teraz sprostowanie : - Identyczne zachowanie miało miejsce rok temu , rowniez w zimę . w lato brak problemów Badanie kompem : -Utrata zasilania świec żarowych - spontaniczna utrata kontroli sterownika głównego - przeładowanie turbosprężarki Kolega mi teraz powiedział że to przez świece żarowe , słabo sie znam dlatego byłem przekonany że świecę grzeją sie tylko przy odpalaniu silnika , kum…
-
- 1 odpowiedź
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Noszę się z zamiarem wymiany swojego radia w mojej a3 8p 2011. Mam u siebie to duże radio z navi i chciałbym je zamienić na radio z carplay(apple) i android auto. Wstępnie się rozejrzałem ale z tego co widzę wszystko jest bardzo drogie. Czy ktoś z Was może mi coś doradzić w poszukaniu dobrego radia ewentualnie polecić radio w cenie do 600-1000zł? Będę też pierwszy raz wymieniał radio w samochodzie i jeśli ktoś ma jakieś sugestie porady to wszystko jest mile widziane. Miłego, Edit: dodałem zdjęcie żeby pozbawić wątpliwości jakie mam radio w samochodzie.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry. Posiadam audi a3 8p 2.0 tdi 140 samochod podczas przyspieszania na 4 5 i 6 biegu szarpie I nie ma siły przyspieszać jakby mu czegoś brakowalo auto było już u 3 mechaników I nie wiedzą co moze byc. Były wymienione wtryski turbina regenerowana vacum wymieniona i dalej nic. Może ktoś się spotkał też z takim problemem kiedyś i mógłby powiedzieć co by można było jeszcze sprawdzić? Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich, Mam problem z turbo, może ktos będzie wiedział co może być tego przyczyną. Otóż, podczas gwałtownego przyspieszania przy 90-110 km/h, po zdjęciu nogi z gazu i zredukowaniu prędkości, samochód traci turbo. Dopiero w momencie zgaszenia samochodu i ponownego jego odpalenia turbo na nowo zaczyna działać. Co ciekawe, przyśpieszając "umiarkowanie" bez gwałtownego zwiększenia obrotów i prędkości, moge równie dobrze jechać 150-160 km/h i turbo dalej będzie aktywne. Czy ma ktoś może jakiś pomysł co to może być? Trochę to dziwne, że turbo na nowo wraca do działania, po zgaszeniu i ponownym odpaleniu samochodu. Dzięki za pomoc. Marcin
-
- 1 odpowiedź
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć! W moim a3 2.0TDI BMM pękła rura powietrza intercoolera, z racji, że nowa rura to koszt 700zł+, a znaleźć używkę w dobrym stanie nie za miliony graniczy z cudem to zacząłem się zastanawiać czy rura z BMP podejdzie do BMM? Konstrukcyjnie te silniki są bardzo podobne, może ktoś miał z czymś takim do czynienia lub ma ową rurę na sprzedaż? Pozdrawiam Zdjęcie podglądowe
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć przyszedłem do was z tym problemem przy odpaleniu silnika coś stuka z prawej strony , i jak dodaje gazu to tez takowe stuknięcie się pojawia mechanik mówi że poduchy całe i nie potrafi zdiagnozować problemu dwumasa nowa 1.9tdi 2006r może później wrzucę jakiś filmik jak się da.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Panowie chciałbym się dowiedzieć czy to normalne. Posiadam audi a3 8p, 2.0tdi 170km z 2012r. Przy dodawaniu gazu na biegu jałowym silnik osiąga coś tylko 2500 obrotów na minutę. Czy jest tam jakiś ogranicznik czy należy szukać gdzie indziej problemu? Z góry dziękuję za odpowiedź.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, dziś przy kontroli poziomu płynów standardowo sprawdziłem poziom oleju i ku mojemu zdziwieniu zwiększył się on. Miesiąc temu przy sprawdzaniu oleju poziom wynosił lekko ponad połowę bagnetu, dziś wartość pokazywała w granicach maxa oraz na samym dnie bagnetu pojawiła się mała kropka znana mi już jako "masło" na korku braw objawów masła. Odcinki jakie pokonuje to ok. 10 km do pracy dawno również nie przepaliłem auta na większej trasie, czy powodem może być to że jest zima i przy tych temperaturach na niedogrzanym silniku woda skrapla się do oleju? Auto Audi a3 8P 1.8T 2011 Benzyna. Poziom płynu chłodniczego bez zmian.
-
- 2 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam panowie. Od jakiegoś czasu w lusterku widzę czarny dym nie jest on potężny ale jakiś jest. Silnik to 1.9 tdi bkc po chipie na 147koni. Niedawno zmieniłem olej postanowiłem zmienić markę na Motul 5w40 wcześniej Castrol turbo diesel 5w40. Przed zmianą oleju auto również już było po chiptuningu i na Castrolu nie zauważyłem żadnego dymu w lusterku. Po zmianie na motula już pojawił się ten dym. Seria na chamowni wydmuchała 113 koni powinna 105. Więc silnik nie jest jakoś mocno zniszczony. Dodam że słychać podczas zmiany biegów taki wylot powietrza(świst) ale auto nie spada z obrotów ma moc nie faluje na obrotach
-
- 1 odpowiedź
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam kilka dni temu zaswiecila mi sie kontrolka od dpf a chwilę później kontrolka od świec zarowych i silnika Auto straciło na mocy. Weszło w tryb awaryjny i w czym problem? Może to być problem z czujnikiem ciśnieniowy od DPF? Tylko jak sprawdzić czy jest dobry czy nie. Jakies rady?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
witam, potrzebuje sie dowiedziec jak sie dostac do listwy wtryskowej gdyz chce podpiac powerboxa na probe czy bedzie jakis efekt:) z gory dziekuje ps
-
- 1 odpowiedź
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, tydzień temu po odpaleniu samochodu wyskoczył mi błąd alternatora mianowicie "alternator fault: battery is not being charged" dojechałem do domu 5 km zgasiłem auto odpaliłem i błąd znów się pojawił, przy następnych dwóch zgaszeniach i odpaleniach wyrzuciło już inny błąd "low battery charge: battery will be charged while driving" na następny dzień gdy poszedłem odpalić samochód nie pojawił się żaden błąd. Zmierzyłem napięcie na akumulatorze przy odpalonych światłach i załączonym grzaniu oraz dodawaniu gazu i miernik pokazywał między 14.3 a 14.88 przy wyłączonych światłach i grzaniu ok. 14.5V. Od tygodnia tylko raz pojawił się ponownie błąd ""low battery charge: batt…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czasem w trakcie jazdy miga kontrolka świeć żarowych I po przejechaniu kilku km gaśnie macie jakiś pomysł niżej wstawiam błędy jakie się pokazały po sprawdzeniu obd. Dodam ,że ostatno zauważyłem dziurawy wężyk chyba od sterowania podcisnieniem czy on może być winowajca.?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy ktoś się orientuje czy klapa i światła do a3 sportback polift będą pasowały do przedliftowej wersji?
-
- 1 odpowiedź
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. Mam problem z moja audi z silnikiem 1.6 mpi. Mianowicie co ok 2 mies muszę dolewać olej i plyn chlodniczy(na szczęście do plynu nie dostaje się olej) . Dolewając wczoraj zobaczyłam masło pod korkiem... Kontaktowalam sie z mechanikiem i powiedział, że to po zimie ale nie daje mi spokoju te nadmierne pobieranie oleju i wczoraj zostawiając odpalony samochód(byl rozgrzany) zauważyłam, że z rury wydechowej wydostaje sie tak jakby spalony olej i mam cały zderzak w tym. Samochód rowniez przy dodaniu gazu kopci bardziej niż zwykle(jest to benzyna). Macie jakies pomysly co to może być, boo nie chce zajeździć silnika :/
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-