Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8P (2003-2012)

Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez gizmo.82,

Witam mam problem z zakodowanym radiem Concert III (Concert II+). Wiem że trzeba wcisnąć kombinację klawiszy tylko nie wiem dokladnie jakich. Wszędzie piszą tylko o Concert I i II, tam kombinacja to "FM"+"RDS" LUB "RDS"+"SCAN" LUB "TP"+"DX", ale w trójce nie ma przycisków "DX" i "RDS". Pozdrawiam.

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 25 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez sentymenalnya3,

Witam spotkał mnie dziwny problem mianowicie : -na postoju trzymam lekko gaz ok 2800obr auto po chwili samo wchodzi na obroty prawie do odcinki -jade auto toczy się na luzie trzymam ok 2800obr to samo prawie odcinka -jade redukcja do 2 skręcam na posesję lekki gaz trzymam a auto znów się wkręca pod odcinke a gaz lekko wciśnięty Na postoju zdemontowalem rurę dolotową żeby zobaczyć czy przepustnica się nie otwiera ale ledwo uchylona a obroty max w tym momencie zauważyłem też na vagu że zapłon idzie na około -40 -50(jak jest ok to zapłon w granicach 5 10) A sonda daje ponad 20 bogatej mieszanki (jak jest ok mieszanka w granicach 0) Ktoś coś miał…

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  3. Cześć wszystkim ! Kupiłem Audi A3 8p 2L TDI (170 KM), 2005 z 200 tys. kilometrów, kod silnika BMN. Po miesiącu użytkowania bez problemów zainstalowałem mapę na 200 HP w "tuneforce poznań". Jednak następnego ranka po zainstalowaniu mapy samochód miał problemy z uruchomieniem, po długim męczeniu ruszył. Następnie samochód losowo wyłączał się podczas jazdy po mieście lub wkrótce po uruchomieniu samochodu. Chociaż jak już dotarłem do autostrady, to nie miałem żadnych problemów. Czasami, gdy zgaśnie, nie uruchamia się ponownie, dopóki nie przeczekam około 10-20 minut. Czasamy zaczynał bez problemu lub czasami nie uruchamiało się przez dzień lub dwa, a potem dopiero po wielu dł…

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez str92,

Cześć, mam takie pytanko. Chce sobie zrobić zabezpieczenie w postaci odcięcia pompy paliwa. Potrzebowałbym odpowiednich schematów elektrycznych. Znalazłem w internecie wszystkie ale do 8L, do 8P nie widzę. Czy ktoś z Was miałby coś takiego? Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 5,9 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Bart45,

Witam poszukuję schematu wiązki wentylatorów, ponieważ od dwóch dni męczę się z pracującymi wentylatorami chłodnicy po włączeniu zapłonu po mimo nowego wentylatora.

• 1 odpowiedź
    • 1,7 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Pioti,

Witam wszystkim, mam problem wyciagnieciem tego silownika od klapki wlewu czy ktos wie jak to wyciagnać? Czy trzeba odkrecic te 2 nakretyki?

• Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 1,6 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Lylu2,

Witam, od niedawna mam problem z pojazdem, chwilę pojeżdżę samochodem i nagle zaczynają mi skakać obroty, nie można normalnie już pojechać pojazdem w załączniku wyśle film z sytuacji. Po zaprezentowanej sytuacji zazwyczaj po kilkunastu sekundach silnik się gasi. VID_20210828_141500.mp4

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Józef M.,

Witajcie Forumowicze! Audi A3 8V w automacie przy ruszaniu szarpie lekko zanim pojedzie, co dziwne nie zawsze tak się dzieje. Jak wyłączyłem silnik i na nowo odpaliłem ustąpiło. Ale niestety co jakiś czas wraca. Nie ma znaczenia czy zimny czy rozgrzany silnik. Diagnostyka komputerowa nie pomogła. Gdzie szukać przyczyny? Józek.

• 0 odpowiedzi
    • 786 wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez ExtraKX,

Witam. Czy mógłby mi ktoś rozszyfrowac VIN? Bo nie mam pojęcia o jakim oznaczeniu mam skrzynie w samochodzie a nalepki serwisowej brak. WAUZZZ8P74A019421

• 5 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez cyla26,

Witam ma ktoś może rozpiske bezpieczników z pod maski kod silnika bls mam problem z światłami fajnie było by zdjęcie z góry dzięki i pozdrawiamy

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Slepyblacha89,

Chciałbym zapytać o jeszcze jeden problem mianowicie przy jeździe około 5-10 km/h i prawie pełnym skręcie kołami obojętnie lewo czy prawo , jest straszne skrzypienie jakby metal ocierał o metal albo metal o gumowy element, sprawdzane przez 3 mechaników każdy po weryfikacji stwierdził ze wszystko jest Ok, auto sprawdzane w ten sposób na podnośniki poczuli bez obciążenia ponoć nie wydaje takich dźwięków i nie wydaje takich dźwięków przy skręcaniu kierownica w miejscu

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez easy,

Witam, ostatnio gdy jechałem zaczęła mi migać kontrolka świec żarowych. Auto straciło moc, po zgaszeniu już nie odpaliło. Mechanik podpowiedział mi, że prawdopodobnie zamarzło paliwo(było -18). Auto przetransportowałem do garażu, ogrzałem, wymieniłem filtr paliwa i auto odpaliło, chodziło normalnie. Dzisiaj po przejechaniu pierwszych 20 km problemu nie było, aczkolwiek po kolejnych kilku kilometrach znowu zaczęła mrygać kontrolka świec, tym razem udało się odpalić, aczkolwiek po dodaniu gazu. Następne odpalenia przebiegały pomyślnie. Po pracy wracając do domu po raz kolejny nawiedziła mnie mrygająca kontrolka, auto zgasiłem i udało mi się odpalić po ok. 10 minutach. Posta…

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Slepyblacha89,

Witam wszystkich , Jestem tu nowy mam prośbę czy ktoś mogły mi powiedzieć, pomóc jak spasować zderzak w audi a3 sportback 2009?? , nie mogę spasować lampy od strony wewnętrznej do zderzaka, na lampie przedniej lewej jest przerwa 4 mm, a na lampie prawej niema jest idealnie ze kartka papieru nie wejdzie.To samo mam z przerwami między maska a grillem prawa strona idealnie z lewej jest nierówno proszę o pomoc .

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez romualdinjo,

Witam wszystkich. Czy mógłby mi ktoś napisać jaki jest numer oryginalnego spojlerka/dokładki nadkola lewego przedniego przy audi A3 sportback 1.6 benzyna 102 konie i gdzie takie coś najtaniej kupić ? Z góry dziękuję.

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 6,5 tys. wyświetleń
  15. Cześć wszystkim! Ostatnio zastanawiałem się nad możliwością uzyskania bardziej sportowego dźwięku w moim Audi A3 8P Sportback 2008r., które jest wyposażone w silnik diesla 1.9TDI. Chciałbym podzielić się swoją ciekawością i zapytać Was, czy ktoś z Was próbował osiągnąć ten cel bez konieczności usuwania katalizatora? Chodzi mi o jakieś modyfikacje, które byłyby legalne i nie groziłyby wlepieniem mandatu. Czy istnieją jakieś dostępne opcje lub modyfikacje, które można zastosować, aby poprawić dźwięk i nadać mu nieco sportowego charakteru? Byłbym wdzięczny za wszelkie doświadczenia i rady od osób, które już próbowały coś takiego zrobić. Wiem, że wiele osób wyb…

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Dantes04,

Hej, gdzieś znalazłem opis jak prawidłowo sprawdzać poziom oleju w moim Audi. https://www.a3-club.net/forum/showthread.php?120933-Poziom-oleju-na-bagnecie-pomiar-sprawdzenie-stanu pisze tu że odpalalamy auto i czekamy aż zagrzeje się do temp. Roboczej tzn rozumiem 90°. Po czym wyłączamy silnik, czekamy 2min,i tak oto jest faktyczny stan poziomu oleju? Auto ma byc na biegu jałowym i wiadomo wszystko na prostym podłożu. Tylko teraz takie czekanie aż się zagrzeje auto, to jakieś 5min. Czy to nie przesada?

• 0 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez marulw,

Witam Chciałem zapytać gdzie mógłbym potwierdzić przebieg nowo zakupionego samochodu, mam na myśli Audi A3 8P 2008r Może ma ktoś możliwość sprawdzenia albo podpowie gdzie to można zrobić. Próbowałem na CarVertical ale nie wyskoczyło w sumie nic, mam tylko książkę serwisową i ostatni TUV

• 2 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Przemek999,

Witam, ostatnio chciałem założyć do swojej A3 8p sprężyny obniżające. Zastanawiam się tylko które. Czy -45mm czy -30mm. Nie chcę żeby była gleba i problem z przejazdem przez progi zwalniające, ale też chciałbym żeby obniżenie było widoczne. Myślałem o MTS. Jest ktoś kto może wypowiedzieć się na ten temat ?

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  19. Cześć przyszedłem do was z tym problemem przy odpaleniu silnika coś stuka z prawej strony , i jak dodaje gazu to tez takowe stuknięcie się pojawia mechanik mówi że poduchy całe i nie potrafi zdiagnozować problemu dwumasa nowa 1.9tdi 2006r może później wrzucę jakiś filmik jak się da.

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  20. Witam, chciałbym podłączyć subwoofer pod fabryczne radio Audi Navigation w Audi A3 8P z 2007 roku. Czy potrzebuję do tego jakiś przejściówek lub czegoś innego? Do tego wzmacniacz, skąd wziąć zasilanie do niego i gdzie go podłączyć? Zależy mi abym nie musiał wymieniać radia na nowe. Prosiłbym o najprostsze sposoby i rady. Jestem w tych sprawach trochę zielony. Pozdrawiam serdecznie

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Szymen1992,

Witam posiadam silnik 2.0 BKD 16V z 2004 roku ma przejechane 200 tys. i prawdopodobnie okazało sie że główica jest pęknięta (litr płynu na tysiąc km) a pozatym turbo do regeneracji myślałem też nad rozrządem że trzeba by było zrobić i otóz moje pytanie brzmi czy warto pakować tyle kasy w remont spawanie główicy 1200zł regeneracja 900zł rozrząd 600zł + robota czy lepiej wsadzić inny silnik ?

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 5,9 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez jowita34,

mam audi a3 8p 2003 r 1,6 mam problem bo caly czas pala sie kierunki z przodu ze swiatlami i normalnie mrygaja .Czy moga sie palic razem ze swiatlami ? Czy ma tak ktos?

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Pioti,

Czy wiecie na jaką wysokosc ustawic bi-xenony zeby bylo mozna je zakodowac? Audi a3 8p swiatla skrętne. Nie wiem na jakiej wysokosci powinno sie je ustawic na stacji diagnostycznej.

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Hitek83,

Witam. Mam do grupowiczow pytanko takie. Chodzi mi o swiatla postojowe. Niedawno kupile a3 i zauwazylem ze niema postojowek zmienilem zarowki i dalej nic. Lampy byly troche zaniedbane wiec tez je zmienilem. Typowe z zarowkami H7. Przelacznik byl z drl wiec tez zmienilem na zwykly z regulacja kata swiecenia. Postojowi piswieca z piec sekund i gasna. Do tego tez niedzialaja halogeny. Ktos mial taki przypadek. Co to moze byc

25. Cześć, jakiś czas temu odpiąłem aku, od tego czasu świeci mi się non-stop kontrolka kierownicy na żółto, nawet jak wyjmę kluczyk. Świeci bladym światłem, a nie jasnym jak inne kontrolki. VCDS pokazuje kilka błędów (od komfortu, sterownika drzwi) ale około kierownicy tylko jeden: "00883 - Przełącznik zapłonu i rozrusznika (D); zacisk S 012 - usterka elektryczna w obwodzie - sporadyczny. " Wspomaganie/kierownica chodzi lekko,i w sumie bez żadnych innych objawów. Zbliża mi się termin przeglądu i nie jestem pewien czy diagnosta się do tego nie przyczepi. Gdzie szukać problemu?

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.