Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8P (2003-2012)

Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Aqueitas,

Witam posiadam Audi a3 8p sportback 5D 2006r i zastanawiam się czy warto przednie lampy zmienić xenon oraz jak to wygląda z montażem czy trzeba coś przerabiać czy działa regulacja lamp z poziomu kabiny ? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Luki90,

Cześć Ktoś Mi może pomóc w dokładniejszym sprawdzeniu samochodu nr vin WAUZZZ8P1BA059782 Jest to Audi a3 8p 2.0 tdi 2010 rok 188tys przebieg jaki to kod silnika czy samochód warty zakupu

• 3 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez DominikA38P,

Cześć, Noszę się z zamiarem wymiany swojego radia w mojej a3 8p 2011. Mam u siebie to duże radio z navi i chciałbym je zamienić na radio z carplay(apple) i android auto. Wstępnie się rozejrzałem ale z tego co widzę wszystko jest bardzo drogie. Czy ktoś z Was może mi coś doradzić w poszukaniu dobrego radia ewentualnie polecić radio w cenie do 600-1000zł? Będę też pierwszy raz wymieniał radio w samochodzie i jeśli ktoś ma jakieś sugestie porady to wszystko jest mile widziane. Miłego, Edit: dodałem zdjęcie żeby pozbawić wątpliwości jakie mam radio w samochodzie.

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  4. Cześć, Zablokowały mi się wycieraczki z przodu i oddałem samochód Audi A3 8P 2011 sline do mechanika żeby przeczyścił mechanizm oraz żeby wymienił silnik tylnej wycieraczki. Zacznę od tylnego silnika. Zamówił silnik na 99% nie do tego modelu. Wycieraczka zaczyna pracę nie z prawej strony a z lewej oraz jest z jednym punktem dyszy, który do tego jest nieruchomy a mechanik wyciął mi w zaślepce miejsce na tą dyszę... Ogólnie masakra bo cała woda zbiera się w śrubie, która trzyma ramie wycieraczki więc wszystko będzie korodować. Muszę zamówić nowy silnik wraz z odpowiednim ramieniem wycieraczki i stąd moja prośba. Czy ktoś z Was wymieniał silnik i ramie wycieracz…

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez sineek,

Witam, mam mały problem, po rozłożeniu dachu wszystko jest ok, jednak po przejechaniu kilkuset metrów zapala się kontrolka o niezabezpieczonym złożonym dachu. Dach jest złożony do końca. Ktoś coś?

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 1,7 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Kamson,

Witam, myślę o zakupie Audi a3 8p rocznik od 2010 do 2012. Chciałbym zasięgnąć kilku opinii dotyczących tych modeli, interesuje mnie autko w benzynie i tutaj moje pytanie, który silnik będzie najlepszy? Jakieś typowe usterki? Na co zwracać uwagę przy zakupie? Z góry dziękuję za odpowiedz. Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Wojtaz777,

Witam, przytrafił mi się problem od czego tu zacząć. Wracałem z pracy jechałem autostradą, jechałem na 6 biegu 140 zbliżałem się do ronda zacząłem wiec hamować i redukowałem biegi oczywiście zwalniając pierw na 5 potem na 4 bieg gdy rozpędziłem się chciałem wbić 5 bieg i gałka zatrzymała się na 5 biegu lecz auto nie zapieło biegu i jakby jechało na luzie tak samo z 6 biegiem. Nie wiem co to może być nie było z tym problemu wszystkie inne biegi działają bez zarzutu wsteczny również. Tylko gdy wrzucam 5 i 6 bieg to ich brakuje pacjent to Audi A3 8p 2.0tdi 2003r

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez audiitsmylife,

Witam mam w swoim audi A3 8p sportback 2.0 tdi 2012r. następujące problemy: 1. Czy ktoś mógłby mi doradzić gdzie mógłbym kupić fotel kierowcy w pełnej elektryce lub jakie inne modele foteli audi będą kompatybilne do mojej a3 ? Czy ktoś wie w jakich modelach audi występuje ten sam model fotela ? 2.Autko sprowadzone z francji i chciałbym po numerze VIN poznać jogo historie, jaka strona gwarantuje najobfitszą historię serwisów oraz blacharki z terenu francji ? 3.Gdy zamknę auto z kluczyka i otworzę lewe drzwi tylne się nie otwierają dopiero muszę od środka je otworzyć a jak to zrobię to przy ogólnym otwarciu auta nie ma problemu, do momentu aż zamknę auto z kluczyka i …

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Dawids153w,

Witam wszystkich Posiadam Audi a3 1.9 TDI z automatyczna skrzynia DSG mam problem zwiazany z Dużym Kopceniem na taki Bialy siwy kolor gdy włożę palec do Rury wydechowej w dolnej cześci coś sie zbiera ciężko mi powiedzieć czy to jest niespalona ropa czy olej ;/ Po kupnie Audi wymieniłem rozrząd przy korku wlewu Oleju pojawia sie też olej niewiem co może być nie tak silnik jest suchutki nigdzie sie nie poci lekko obok turbiny po sprawdzeniu auta u elektromechanika powiedział mi że według komputera pokazuje że jest źle ustawiony rozrząd Kopcenie pojawia sie na Postoju i lekko czuć w kabinie drgania gdy ruszę puści mocniejszą Chmurkę później jest w miare …

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Pablitko,

Witam. Posiadam Audi A3 8P 1.9 TDI 2008. Od pewnego czasu gdy na zewnątrz jest wilgotno moje radio zaczęło wariować. Przy włączeniu silnika radio włącza się i po chwili wyłącza i tak od 2-4 razy aż w końcu działa cały czas. Gdy silnik jest rozgrzany to radio dobrze działa, problem występuje przy dłuższym nie odpalaniu silnika. Wyciągnąłem wiązki kabli w obu drzwiach i poizolowałem na nowo wszystkie ubytki w izolacji. Pomogło na jakieś 2 tygodnie po czym problem wrócił. Dzisiaj znowu zdarłem stara izolacje i nakleiłem nową ale tym razem nie pomogło. Proszę o pomoc co może być przyczyną i co grozi jesli tego problemu nie uda mi się rozwiązać. Z góry dzięki za odpowiedzi i p…

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Inline,

Witam wszystkich, od niedawna jestem w posiadłości mojej A3. Autko kupiłem z chińskim radiem android. Nie jestem wielkim fanem chińskimi modyfikacjami lub wiestuningiem chciałbym zakupić oryginalne radio które w moim przypadku było Audi Navigation Plus RSNE z kodem oe "8P0 035 192 R" okazuje się że było to jedno z najbogatszych wersji tego radia i jak na chwilę obecną nie znalazłem żadne na sprzedaż w internecie. Stąd moje pytanie czy było by kompatybilne inne Radio o tym samym kodzie tylko z różnicą w końcówce jak n.p 8P0 035 192 "S lub H itp." Dziękuję oraz pozdrawiam

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 3,3 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez wpnowak89,

Witam serdecznie. Dwa tygodnie temu przyjechałem samochodem pod dom bez żadnych problemów. Kolejnego dnia w sobotę, chcieliśmy z żoną jechać ale auto nie chciało odpalić. Wieć stwierdziłem że w poniedziałek skontaktuje się z mechanikiem aby omówić problem / naprawę. Jednak w sobotę, tego samego dnia poszedłem po południu sprawdzić jeszcze raz czy oby na pewno auto jest zepsute i dziwnym cudem samochód odpalił. Przejechałem 2-3 km, zgasiłem i odpaliłem auto 10 razy i wszystko wskazywało na to że było ok. W niedziele chcieliśmy z dziecmi wyjechać i niestety auto do dnia dzisiejszego nie daje żadnych oznak życia. W samochodzie na desce cały czas pokazuje aby w…

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 1,8 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Fakar,

Tak jak w temacie. Audi po dłuższym postoju (noc) odpala dopiero jak się doda jej gazu przez chwilę jakby się dusił i jest ok. Tak to odpala od strzała za każdym razem. Miałem błąd egr, wyczyściłem ale to nie pomogło. Gdzie jeszcze mogę szukać przyczyny? Czujnik temperatury jest sprawny sprawdzałem podpiętym elm327. Audi a3 8p 1.6 z gazem

• 2 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez matecki83,

B&B przedstawiło cztery opcje stylizacyjne RS3. Największa moc jaką "wpakowano" w Audi to 510KM. Deklarowane przyspieszenie do setki wynosi 3,5 sekundy i prędkość maksymalną to 310 km/h. Smaczne kąski! więcej : http://www.tuning.v1...mocy,66241.html

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez matecki83,

450 lub 510 KM do wyboru... głowa boli http://www.tuning.v1...mocy,66241.html

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Fani Audi A3 z zapartym tchem oczekują na premierę najmocniejszej wersji kompaktu z Ingolstadt, oznaczonej symbolem RS3. Dla wszystkich posiadaczy Audi S3, którzy ze zniecierpliwienia przebierają nogami, szwajcarski tuner Sportec przygotował specjalny pakiet, mający na celu zbliżenie modelu S3 do królewskiego oznaczenia z literką R z przodu. Dzięki zmianą zaproponowanym przez szwajcarską firmę, wszyscy właściciele modelu S3, będą mogli podnieść moc z 265 KM i 350 Nm do 323 KM i 474 Nm. Pakiet tuningowy przewidziany jest dla modeli ze skrzynią S tronic oraz manualną. Zdjęcia: (ź) worldcarfans.com

• 2 odpowiedzi
    • 5,8 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez audi3sline,

Witam. Mam problem ze światłami Stop w S3 2.0 TFSI. Dwa światła stop w lampach przestały działać trzecie Działo poprawnie. Szukalem czujnika stopu ale przy pedale hamulca go nie znalazłem. Natomiast dziś światła zaczęły świecić ciągle i to samoczynnie bez kluczyka i przy zamkniętym aucie. Czy ktoś wie jaka może być przyczyna? I gdzie znajdę ten czujnik?

• 0 odpowiedzi
    • 922 wyświetleń
  18. Witam auto a3 2.0 tdi 170km. Silnik bmn auto bardzo ciezko pali a po odpaleniu trzesie silnikiem zrobione pomiary na bloku pomiarowym 013. 018. 023 na bloku 013 na 4 cylindrze wskazalo wysoka wartosc 999 co ona moze sugerowac jaka usterke ?

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez dsadsa,

Hej, Problem z audi a3 8p 2.0 170KM kod BMN. Auto nie zawsze odpali, tylko kreci. Czasem bez problemu, a czasem jakby elektrycznie nie chciał puścić. Ktoś się z tym spotkał? Przesyłam link yt, do filmu niepublicznego. W ostatnich sekundach filmu, słabo nagrałem ale on zgasł od razu, nie z kluczyka.

• 0 odpowiedzi
    • 949 wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez krupier36,

Chciałbym w drzwiach kierowcy wstawić klamkę od anglika(bez zamka), czy ma ktoś jakiś pomysł jak zrobić jakieś awaryjne otwieranie, gdyby np.wysiadł akumulator.

• 0 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Audi A3 8P Silver,

Witam mam problem z poprawnym kodowaniem dla 8P Lift z bixenonem Potrzebuje kogoś kto ma takie auto z bixenonem i może udostępnić mi jakie ma kodowanie bym mógł sprawdzić czy u mnie zadziała Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Adusss,

Montował ktoś taki bluetooth do tego radia?Jak się spisuje i czy muszę kupić dodatkowa przejściówkę?

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Special4U,

Cześć, Mam pytanie dotyczące podłączenia Bluetooth do radia w Audi A3 8P z 2006 roku. Posiadam standardowe radio Concert i chciałbym podłączyć do niego Bluetooth, aby móc odtwarzać muzykę z telefonu. Zakupiłem adapter z Allegro, który według opisu miał działać po przełączeniu radia w tryb CD. Niestety, gdy to zrobiłem, pojawia się komunikat "NO CD" i adapter nie działa. Chciałbym się dowiedzieć, co powinienem kupić, aby: Muzyka działała przez Bluetooth, Mogłem sterować odtwarzaniem z poziomu kierownicy, Instalacja była łatwa – w stylu „wyjmij starą kostkę, wstaw nową”. Z góry dziękuję za pomoc!

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Karas07,

Witam, Ktoś przerabiał może ten problem u siebie w aucie od jakiegoś tygodnia mam to Raz kasowałem po tygodniu Błąd wrócił Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 526 wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez rafau62,

Cześć, tydzień temu po odpaleniu samochodu wyskoczył mi błąd alternatora mianowicie "alternator fault: battery is not being charged" dojechałem do domu 5 km zgasiłem auto odpaliłem i błąd znów się pojawił, przy następnych dwóch zgaszeniach i odpaleniach wyrzuciło już inny błąd "low battery charge: battery will be charged while driving" na następny dzień gdy poszedłem odpalić samochód nie pojawił się żaden błąd. Zmierzyłem napięcie na akumulatorze przy odpalonych światłach i załączonym grzaniu oraz dodawaniu gazu i miernik pokazywał między 14.3 a 14.88 przy wyłączonych światłach i grzaniu ok. 14.5V. Od tygodnia tylko raz pojawił się ponownie błąd ""low battery charge: batt…

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.