Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8P (2003-2012)

Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Cześć, jakiś czas temu odpiąłem aku, od tego czasu świeci mi się non-stop kontrolka kierownicy na żółto, nawet jak wyjmę kluczyk. Świeci bladym światłem, a nie jasnym jak inne kontrolki. VCDS pokazuje kilka błędów (od komfortu, sterownika drzwi) ale około kierownicy tylko jeden: "00883 - Przełącznik zapłonu i rozrusznika (D); zacisk S 012 - usterka elektryczna w obwodzie - sporadyczny. " Wspomaganie/kierownica chodzi lekko,i w sumie bez żadnych innych objawów. Zbliża mi się termin przeglądu i nie jestem pewien czy diagnosta się do tego nie przyczepi. Gdzie szukać problemu?

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez MarekP1705,

Cześć. Od nie dawna jestem posiadaczem audi a3 8p 1.6 MPI i mam mały problem. A mianowicie falują mi obroty przy hamowaniu tzn. jak zrzucam bieg np. dojeżdżając do świateł to obroty spadają do 1200 i falują między 1200 a 1800 jeśli wcisne w tym czasie sprzęgło to wszystko się uspokaja czyli obroty spadają do 800. Jak nie wcisne sprzęgła to im mniejsza prędkość tym mniejsze falowanie..Jak stoję obroty w ogóle nie falują. Przepustnica była czyszczoną ale bez wyciągania. Macie jakieś pomysły co to może być?

• 2 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  3. Witam wszystkich forumowiczów, moje pytanie może być dla niektórych użytkowników banalne, czy też oczywiste. Czy ktoś wie co trzeba zrobić by na moim panelu można było ustawiać temperaturę klimatyzacji jednym pokrętłem? Na myśli mam konkretnie to że mam panel klimatyzacji jak na zdjęcie i aby ustawić temperaturkę 18st to wpierw muszę temperaturę tą ustawić lewym pokrętłem a poźniej dodatkowo prawym (niby fajne bo pasażer może mieć osobno) ale ja z reguły jeżdżę sam i nie wiem czy jest możliwość aby ustawiać temperaturę 1 pokrętłem? dziekuję za wskazówki dołączam zdjęcie mojego panelu klimatyzacji: pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 20,4 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Arturo22,

Jestem nowy na forum zatem jeśli był podobny temat to z góry przepraszam. Mam taki problem w swoim aucie silnik 2.0 FSI automat. Kiedy jeżdżę "po mieście" ruszam, spokojnie wciskam i odpuszczam gaz itp. wszystko jest prawidłowo samochód ładnie zmienia biegi w górę i dół. Problem pojawia się kiedy wjadę na dłuższy odcinek trasy przy spokojnej stałej jeździe kiedy trzymam gaz w jednym położeniu przy około 2 tyś obrotów silnik jakby zaczynał wibrować, szarpać. Objaw natychmiast znika kiedy wykonam jakiś ruch gazem w górę / dół. Drugi poważniejszy objaw występuje kiedy wcisnę gaz "do spodu" auto niby normalnie zaczyna przyśpieszać, ale pod koniec 3 lub 4 biegu silnik będzie k…

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez athlon5,

Audi A3 8p Sportback. Ma już swoje latka.(2008) Lato zaczęło się od cieknącej chłodnicy. Na początku trochę z czasem coraz więcej. Zapadła decyzja ,że nie ma co czekać tylko wymieniać ( bo ile można dolewać) W trakcie wymiany chłodnicy "wody" mechanik zasugerował mi wymianę chłodnicy klimatyzacji bo słabo wygląda a rozbierania sporo. OK zgodziłem się mając na uwadze awarię w najbliższym czasie. Obie chłodnice wymienione na nowe ...wszystko ok. Ale nie na długo. Po ok tygodniu zaświecił się "ECON" i nie dało się go zgasić. Reklamacja. No fakt: czynnik uciekł bo gdzieś podwinął się oring. Klima uszczelniona, nabita ponownie ale "wie Pan wszystko niby jest ok…

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez fiat126p,

Witam ponownie. Mam nastepujacy problem. Wymienilem czujnik światła stop i... teraz świeci się cały czas światło stop, a kontrolka od świec żarowych mruga , czym to może być spowodowane? Pomocy

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 19,4 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez czanczanek,

Witam wszystkich, posiadam audi A3 8P sportback 1.8 TFSI 160km auto na oryginalnej mapie bez chipa Problem pojawił się pierwszy raz dzisiaj, otóż jadąc np. Dwójka i po puszczeniu pedału gazu szarpnęło autem tak jak by trzymał bieg z trójka to samo z 4, 5 tki nie miałem gdzie wbić o 6 stce to już nie mowy bo do autostrady mam 75 km A paradoks jest taki że jak zgasiłem auto podczas jazdy i zapaliłem na nowo problem ustal całkowicie, jakieś sugestie z waszej strony co to mogło być?

• Like
      • Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Fani Audi A3 z zapartym tchem oczekują na premierę najmocniejszej wersji kompaktu z Ingolstadt, oznaczonej symbolem RS3. Dla wszystkich posiadaczy Audi S3, którzy ze zniecierpliwienia przebierają nogami, szwajcarski tuner Sportec przygotował specjalny pakiet, mający na celu zbliżenie modelu S3 do królewskiego oznaczenia z literką R z przodu. Dzięki zmianą zaproponowanym przez szwajcarską firmę, wszyscy właściciele modelu S3, będą mogli podnieść moc z 265 KM i 350 Nm do 323 KM i 474 Nm. Pakiet tuningowy przewidziany jest dla modeli ze skrzynią S tronic oraz manualną. Zdjęcia: (ź) worldcarfans.com

• 2 odpowiedzi
    • 5,8 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez angelo8p,

Dzisiaj chciałem włączyć CB radio i okazało się, że nie działa zapalniczka samochodowa. Czy ktoś wie co może być tego przyczyną?

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 30,5 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Eryk9032000,

Witam, temat który chce poruszyć jest już na każdym forum wyczerpany do bólu, lecz jestem początkujący w tej marce samochodu i mam pewien problem. Od niedawna posiadam Audi A3 8p, 2.0TDI, 2006r. Samochód kupiłem z uszkodzonym przodem a mianowicie do wymiany jest maska oraz zderzak. Grill posiada nr 8P4853651, zderzak nr 8P4807437 oraz maska nr 8P0010187k. Problem polega w tym, że na moje oko samochód jest w wersji z dużym grilem, lecz gdy wyszukuje maskę po numerze seryjnym w tytule ogłoszenia jest napisane "Audi a3 8p maska mały grill". Być może dla niektórych ten wpis jest zabawny ale ja już "zgłupiałem" . Będę ogromnie wdzięczny za jakąkolwiek pomoc. Pozdrawiam Eryk.

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 5,3 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez marulw,

Witam Chciałem zapytać gdzie mógłbym potwierdzić przebieg nowo zakupionego samochodu, mam na myśli Audi A3 8P 2008r Może ma ktoś możliwość sprawdzenia albo podpowie gdzie to można zrobić. Próbowałem na CarVertical ale nie wyskoczyło w sumie nic, mam tylko książkę serwisową i ostatni TUV

• 2 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez sentymenalnya3,

Witam a3 8p 1.6 102 km kupione niedawno ogólnie wszystko git na jałowym pracuje równo ale na każdym biegu po puszczeniu sprzęgła autko szarpanie ze dwa razy w jednej sekundzie dzieje się tak tylko po puszczeniu sprzęgła zrobiłem mały test każdy bieg dodaje i ujmuje gazu i zero szarpań w różnych kombinacjach czyli przepustnica wychodziła by ok drugi test bez gazu na każdym biegu naciskam puszczam sprzeglo i jest to szarpnięcie moj faworyt to poduszki silnika w ostateczności sprzęglo ale też przez myśl przychodzi mi wysprzprzeglik dodam że na zimnym jest ciut lepiej i jak wiozę 3 osoby to też mam wrażenie że lepiej jest co o tym sądzicie ?

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  13. Witam wszystkich, Chce zmienić kierowice w swoim audi a3 1.6 mpi 2004r. na nowszą, poliftową. Problem tkwi w tym, że kompletnie nie wiem jak ja zmienić, żeby wszystko śmigalo, bez wyskakujących błędów nie tracąc na bezpieczeństwie. Chodzi tu o nabojowość Airbagów- w oryginalnej mam 1 a w nowej juz 2. Bylem wczoraj w Aso audi, ale mechanicy są "zieloni". Powiedzieli, że mogą mi to zmienić na kwotę 300 zł ale bez żadnej gwarancji, że wszytko będzie ok. Stąd pytanie do Was forumowiczów, jak to ogarnąć i gdzie ewentualnie w Krakowie lub okolicach zrobią mi to jak trzeba? Pozdrawiam!

• 2 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez dafieroo,

Gdzie dostanę płytę do CD-ROM AUDI A3 8P 2003

• 2 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  15. Cześć Zapewne jest wśród nas kilku posiadaczy A3 8P 3D z 2004 r., gdzie Audi zamontowało jeszcze starą kierownicę z 8L, która nijak nie pasuje do reszty wnętrza. I zapewne, tak jak ja, jesteście zainteresowani jej wymianą na nowszy model. Jak wiemy nie jest to takie proste. Stara poduszka jest jednonabojowa, nowa jest już dwunabojowa (wybucha w dwóch etapach) i do poprawnego działania wymaga nowego sterownika. Można próbować zamieniać kabelki itp., ale to spore ryzyko. Można też wymienić sterownik, ale to dodatkowe koszty i z tego co czytałem pociąga to za sobą konieczność wymiany poduszki pasażera, być może również innych. Znalazłem jednak informację, że poduszka powi…

• 2 odpowiedzi
    • 27,3 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez akai88,

Witam wszystkich. To moj pierwszy post na forum, poniewaz zastanawiam sie nad kupnem audi a3 8p 2.0 tfsi 2004 rok. Wczoraj bylem ogladac audi i napotkalem dosc dziwny problem. Na zimnym i cieplym silniku na luzie obroty faluja. Po dodaniu gazu lub trzymaniu gazu na stalych obrotach nic takiego sie nie dzieje. Dodam, ze przy odkrecaniu wlewu oleju problem na chwilke znika, a pozniej znowu sie pojawia. Podczas jazdy problem znika, auto ma moc, normalnie sie rozpedza, Sprzedawca twierdzi, ze po lekkiej stluczce ten problem sie pojawil, mowil ze wczesnij tego nie bylo i to wina jakiegos czujnika. Z tego co czytalem moze byc to przepustnica albo jakis silniczek krokowy, jestem…

• 2 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez djarabian1988,

Witam prosze was o rade spotkał sie ktos z takim fisem kiedys? Czy mozliwe jest iz instalacja jest zle podpieta z radiem? badz fis jest zle zakodowany ? Otoz fis działał poprawnie przed instalacja radia teraz nie działa mi manetka i fis nie pokazuje spalania chwilowego.. zle jest zakodowany ? prosze o jakas rade Z gory dzieki za pomoc

• 2 odpowiedzi
    • 6,8 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Sadkovsky,

Siema, czy ktoś może z użytkowników wyrzucał ze swojej A3 wycieraczkę tylnej szyby? Pękło mi ramię, została sama tulejka i mam ochotę zaślepić wycieraczkę. Ktoś coś podpowie bądź poleci jakich zaślepek użyć?

• 2 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez malysnk,

Witam jestem posiadaczem Audi a3 1.9tdi 105km z 2004r. Chciałbym się zapytać czy ktoś z Was się nie orientuje co może być przyczyną złego odpalania silnika głównie na zimnym silniku, choć przy odpalaniu na ciepłym też nie wygląda to za dobrze. Jednak aby odpalić go na zimnym muszę podgrzewać świece kilkakrotnie i zaraz po załąpaniu silnika muszę dodać trochę gazu ponieważ wygląda to tak jakby dostawał za mało mocy czy też ciśnienia na samym początku... Podpinałem ją pod komputer i nic nie pokazało , świece są ponoć ok zresztą stosunkowo nie dawno były wymieniane. Przejechane mam ponad 340tyś. a z tego co mi sugerował mechanik który podpinał ją pod komputer to że problem m…

• 2 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  20. Witam. Od jakiegoś czasu mam dziwny problem z samochodem. Czasami uruchamia mi się kontrolka ESP, temperatura silnika spada z 90 do 50 stopni i uruchamia mi się wentylator od chłodnicy, który się wyłącza po wyjęciu kluczyka ze stacyjki. Dodam, że przy ponownym odpaleniu samochodu problem znika. Takie sytuacje zdarzają mi się nieregularnie - potrafię jeździć kilka dni i nic się nie dzieje, a czasami mam taką sytuacje 3 razy w ciągu dnia. Czy problem leży w jakimś czujniku, zwarciu przewodów czy w jakimś sterowniku? Pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 13,3 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez mat3usz,

Witam mam problem z moim autem. Nagle przestały mi działać tylne przyciski opuszczania i podnoszenia szyb nie działa na nich również podświetlenie. Na drzwiach kierowcy oczywiście mam wyłączona blokadę rodzicielska. Patrzyłem w logi vcds i przycisk Child lock działa. Sprawdzałem bezpieczniki wszystkie ok. Już nie mam pomysłu co może być nie tak. Szyby ładnie działają z drzwi kierowcy oraz vcds. Dodam że w testach vcds nie działa również podświetlenie tylnych przycisków.

• 2 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez sentymenalnya3,

Witam mam pytanko do tych co wymieniali komplet poduszek silnika kupiłem komplet na allegro i teraz tak poduszka od strony rozrządu jak oryginał napisy wygląd ten sam tylko zmazane logo VW założone git potem poduszka górna skrzyni niby lemfordera ale trochę się różniła od oryginału(oryginał był zerwany miał straszny luz i na dodatek ktoś kiedyś krzywo go ustawił ogólnie łapiąć za silnik latał jak szalony w przód i tył ) i teraz o co mi chodzi założyłem ten niby oryginał lemfordera ale szarpiąc za silnik prawie lata tak samo jak stara moja pytanie "czy to normalne zjawisko czy trafiłem na trefny towar"? Kończąc historię wymieniłem też dolne poduszki razem z łapą wszystko …

• 1 odpowiedź
    • 1,4 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Pioti,

Dzień Dobry, od jakiegoś czasu sporam się od klapki wlewu paliwa do audi A3 8P 2005r. Nie działa mi silownik blokady klapki paliwowej raz działa, A raz nie i nie mogę otwierać za każdym razem .. pomożecie jak to wymienić...

• Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 6,4 tys. wyświetleń
  24. Witam. W samochodzie występuje problem z przyśpieszeniem na drugim biegu. Na wszystkich innych biegach chodzi prawidłowo, a na drugim biegu przy gazie w podłodze samochód nie przyśpiesza. Ewentualnie jak przeciągnę go wyżej na pierwszym biegu(około 4500 obrotów) wtedy nie ma tej blokady. Na innych forach wyczytałem że może być to wina złej skrzyni. Z tego co sprawdziłem kod silnika w tym modelu to:BGU a kod przekładni to:FVH a na skrzyni która znajduje się w samochodzie wygrawerowany jest symbol ABH. Czy może być to wina nieprawidłowo dobranej skrzyni? Dodam jeszcze że kupiłem samochód już z tą skrzynią. Czy u kogoś występował podobny problem? Dajcie znać co sądzicie, poz…

• 1 odpowiedź
    • 3,1 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Pioti,

Witam wszystkim, mam problem wyciagnieciem tego silownika od klapki wlewu czy ktos wie jak to wyciagnać? Czy trzeba odkrecic te 2 nakretyki?

• Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 1,6 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.