Audi A3 8P (2003-2012)
Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
460 tematów w tym forum
-
Witam wszystkich tak jak w temacie problem z załenczającymi się wiatrakami na zimnym silniku. Po włączeniu zapłonu po około minucie podnoszą się obroty na 10 tyś i załanczają się wentylatory po wyłączeniu ałta i ponownym uruchomieniu ałto chodzi jak naleźy lub po przejechaniu około 5 km. Co to moźe być dodam że wymieniłem czujnik na chłodnicy na kompie zero błędu pomóżcie.
-
- 1 odpowiedź
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam interesuje mnie czy maska od Audi A3 2009r pasuje do modelu z 2006r, pozdrawiam i prosze o odpowiedz
-
-
- 1 odpowiedź
- 6,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Posiadam audi A3 2003 8P. Kupiłem audi w październiku. Co się okazało nie święci mi wsteczny. Dałem do elektryka. Elektryk powiedział, że w kablach nie ma napięcia, ale nie ma żadnej instrukcji by zobaczyć jak i gdzie rozkladają się kable... Dwa dni temu zapaliła mi się komunikat o spalonej żarówce. Spaliła sie żarówka mijania lewa, jedna żarówka z rejestracji oraz ciągle świeci się stop. Wymieniłem żarówki nic nie dało. Dałem do elektryka by zrobił mi te wszystkie rzeczy. Dzisiaj do mnie dzwoni, że nie ma na swoim komputerze schematu elektrycznego do audi a3 8p. Zrobił mi mijania i rejestracji ale stop nadal świeci! Co to oznacza. Gdy wsadzam klucz do …
-
- 1 odpowiedź
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
witam czy ktos wie jak wyjac kostke stacyjki w audi a3 8P? prosze o pomoc
-
- 1 odpowiedź
- 29,7 tys. wyświetleń
-
-
Mam do wymiany kilka żarówek i zastanawiam się czy nie wymienić na ledy, głównie chodzi mi o tył i wnętrze. Czy ktoś może polecić jakieś sprawdzone ? Jak zakładałem na próbę to niestety w lampach raz świeci a raz nie i w dodatku ciągle wyskakuje błąd mimo że żarówki są niby z canbusem. A jeśli chodzi o wnętrze, montowałem żarówki ale po wyłączeniu i zamknięciu samochodu cały czas lekko świecą, wiec zrezygnowałem żeby aku nie padł. 2003r. Ktoś coś ?
-
- 1 odpowiedź
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam tak jak w temacie nie moge otworzyć klapy bagażnika, zamek jest na mikrostyk i zawsze dziwnie działał tj. Tyrkotał przy otwieraniu ale otwierał, natomiast od wczoraj zero reakcji. Bagaznik otwozyłem manualnie od srodka i wszystko wyglada ok jest sucho ktoś coś???
-
- 1 odpowiedź
- 9,8 tys. wyświetleń
-
-
witam , czy do wymiany chlodnicy trzeba zderzak i pas zdejmowac? czy wyjmie sie ją dołem ?
-
- 1 odpowiedź
- 811 wyświetleń
-
-
Witam Mam taki problem że czasem jak odpalę samochód to nie działa mi nawiew , czasem po przejechaniu paru kilometrów się załącza a czasem dopiero po paru dniach jazdy , miał może ktoś podobny problem ? Za odpowiedzi z góry dziękuję
-
- 1 odpowiedź
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam taki problem, od tygodnia moja stacyjka raz działa normalnie, a raz bardzo ciężko było przekręcić kluczyk. Wczoraj gdy pojechałem pod dom zgasiłem auto i już nie ma opcji przekręcenia kluczyka, dam radę odblokować kierownicę, ale dalej kluczyk nie pójdzie. Czy miał ktoś podobny problem? Co zrobić w takiej sytuacji, z góry dziękuję za wszelkie próby pomocy. Pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 11 tys. wyświetleń
-
-
Witam Jestem zainteresowany kupnem Audi A3 z 2009 roku i w związku z tym mam pytanie Jest to podstawowa wersja jaka mogła wyjechać z fabryki. Co mnie zdziwiło na wyświetlaczu od komputera pokładowego (chodzi mi o ten pomiędzy obrotomierzem a prędkościomierzem) nic nie ma, po za tym że świeciła się kontrolka o niskim stanie paliwa:] I tu nasuwa się pytanie czy jest możliwe wgranie jakiegoś oprogramowania albo czegoś aby tam wyświetlała się przynajmniej godzina? Z jakimi ewentualnie kosztami mam się liczyć? I jeszcze jedno pytanie gdyż nie sprawdziłem podczas oględzin, czy nawet najuboższa wersja ma podgrzewane lusterka? Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 12,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Zakupiłem Audi A3 2004 rok. Zauwazyłem, że prawy wentylator chłodnicy pracuje praktycznie bez przerwy ale z różnymi prędkościami tzn. przyspiesza i zwalnia - pracuje nawet przy zimnym silniku. Posiadam klimatyzacje ale jej nie uzywam w zimie. Czy nieustanna praca wentylatora jest normalny czy raczej jest to usterka, z która powinienem pojechac do serwisu?? pozdrawiam Grzegorz
-
- 1 odpowiedź
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam Panowie kupiłem Audi A3 1.6 8v benzyna 102 km rocznik 2003. Niestety, po zdjęciu plastikowej osłony od silnika zobaczyłem zaolejone elementy - na zdjęciu (zdjęcie podglądowe) zaznaczyłem które elementy są zaolejone - jutro wrzucę oryginalne fotki z mojego Audi. Auto ma problem z dogrzaniem silnika - trwa to bardzo długo - nie wiem czy ma to jakikolwiek związek z zaolejeniem. Serdecznie dziękuję za jakąkolwiek pomoc !!! Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Dwa tygodnie temu przyjechałem samochodem pod dom bez żadnych problemów. Kolejnego dnia w sobotę, chcieliśmy z żoną jechać ale auto nie chciało odpalić. Wieć stwierdziłem że w poniedziałek skontaktuje się z mechanikiem aby omówić problem / naprawę. Jednak w sobotę, tego samego dnia poszedłem po południu sprawdzić jeszcze raz czy oby na pewno auto jest zepsute i dziwnym cudem samochód odpalił. Przejechałem 2-3 km, zgasiłem i odpaliłem auto 10 razy i wszystko wskazywało na to że było ok. W niedziele chcieliśmy z dziecmi wyjechać i niestety auto do dnia dzisiejszego nie daje żadnych oznak życia. W samochodzie na desce cały czas pokazuje aby w…
-
-
- 1 odpowiedź
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
witam koledzy mam taki problem czasami moje audi nie chce zapalić, kręci kręci ale nie zapala jak wyjmę i włoże kluczyk odpala na dotyk audi a3 2006 rok 1.6 bse (benzyna+lpg) dzieje się niezaleznie czy silnik jest rozgrzany czy zminy i tylko co jakiś czas, nie wyświetlają się żadne kontrolki, obroty nie falują raz zakręciłem go na siłe odpalił zapaliła się kontrolka esp falowały obroty i silnik nie miał mocy ale po pomownym zapaleniu wszystko wróciło do normy proszę o pomoc, może ktoą miał podobny przypadek z forum wyczytałem, że może to być pompa paliwa, czujnik wału, wałka, sonda lambda, świece lub przewody natomiast wydaje mi się, że w ww. przypadkach powinna zapal…
-
- 1 odpowiedź
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
Potrzebuje schemat kabli, jak podlaczyc. Mam kostki z kablami ale niektóre kolory nie pokrywają się z tymi co już są i radio się włącza ale nie leci muzyka itp. Ktoś przed mną wyciął część kostek i wzmacniacz też więc muszę wszystko od nowa AUDI A3 8P 2004 nagłośnienie bosa
-
- 0 odpowiedzi
- 202 wyświetleń
-
-
Witam, Ostatnio zaczela mi sie pojawiac kontrolka silnika, dzisiaj pojechalem do znajomego podpiac pod komputer i wyrzucilo te dwa bledy pokazane na zdjeciach. Czy sa to rzeczy ktore trzeba natychmiast robic oraz z jakimi orientacyjnie kosztami mam sie liczyc ? Dodam ze jutro jade w "trase" ok 250km i czy bez problemu mozna pojechac i sie tym nie przejmowac? Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi!
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Czesc ! ostnio mi wyskoczyła kontrolka silnika, po podpięciu do kompa wyskoczyły dwa błędy : -17056 -16785 Czy przez to mogę mieć tą kontrolkę czy mogę z tym jeździć ? Auto to Audi a3 8p 2.0 bkd skrzynia dsg
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
-
Cześć Forumowicze, Co sądzicie o jednostce 1.6 FSI Ambition w Audi A3 8p? Serio jest z nią tak źle, i należy jej unikać?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, mam problem z wymianą radia symphony 2 na radio chorus, jaką powinnam kupić przejsciowke ? . Z gory bardzo dziękuję za pomoc ps.Pierwsze zdjęcie radio chorus, drugie symphony
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam serdecznie. Jest to moj pierwszy post i został założony ponieważ po ponad roku poszukiwań nie udało mi się znaleźć odpowiedzi a nawet podobnego tematu. Liczę na wasza pomoc! Problem dotyczy A3 8p 2.0 cffb w której to dochodzi do tzw wycia podczas jazdy. Problem ze zdiagnozowaniem jest taki ze pojawia się podczas jazdy dopiero od czwartego biegu przy ok 2tys obrotów i słychać również na 5 i 6 biegu lecz przy wyższej prędkości obrotowej silnika. Objaw nasila się podczas skrętu w lewo. Zgodnie z fizyką, dociążona zostaje prawa strona co oczywiście zostało wzięte pod uwagę i została zmieniona prawa piasta. Niestety nie przyniosło to żadnych efektów. Zosyalo wymienionych…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam od wczoraj borykać się z problemem dziwnego dźwięku wydobywajacego się z okolic silnika bądź silnika przy dodaniu gazu od 3k obrotow mniej więcej słychać jakby coś brzeczalo nie potrafię opisać tego dźwięku występuje na jalowym I przy normalnej jeździe. Załączam link do dziweku i pozdrawiam! https://www80.zippyshare.com/v/HpnfS3yo/file.html Silnik 1.6 fsi 115 km 2004 sportback 174 150 tyś
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Czy ma ktoś do sprzedania instrukcję obsługi do audi A3 8p? Koniecznie po Polsku
-
- 0 odpowiedzi
- 6,8 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Mam problem z wentylatorem na chłodnicy. Audi A3 8P benzyna 1,6 2003r Ostatnio po powrocie do domu i wyjściu po ok. 20min na dwór zauważyłem że ten duży wentylator cały czas pracuje, mimo że temperatura była już zbita, a auto nie było nawet na zapłonie. Odłączyłem akumulator na chwilę, ale po jego podpięciu wentylator znów się włączył. Jako że było już późno odłączyłem akumulator na noc. Następnego dnia po podpięciu akumulatora wentylator się nie włączył. Zrobiłem jazdę testową i wentylator wcale nie odpala. Sprawdziłem i okazało się że zawiesiły się szczotki. W ogóle nie dotykały komutatora, poprawiłem je i teraz znowu ten duży wentylator…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-