Audi A3 8P (2003-2012)
Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
464 tematów w tym forum
-
Cześć, mam problem z A3 2.0 tfsi AXX, podczas jazdy w zakresie obrotów 2000-3600 słyszalny pisk z okolicy turbosprężarki ale tylko przy spokojnej jeździe i przy stałych prędkościach w tym zakresie obrotów, po odpuszczeni gazu pisk jeszcze słyszalny przez ok 2-3 sek ale tylko w/w zakresie obrotów, przy dynamicznym przyspieszaniu pisk nie występuje. Pisk to jak ocieranie blaszki od klocków hamulcowych o tarczę, ciśnienie oleju 4 bar na jałowym 4,3 przy 3000 i 4,6 przy 5000, wymieniona turbosprężarka na nową ori bez zmian, nowy układ wydechowy bez zmian, nowy układ dolotowy do przepustnicy bez zmian, zakupiłem stetoskop elektroniczny i ewidentnie dźwięk dochodzi z turbospręż…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Kilka dni temu zapaliła mi się kontrolka od poduszek, sama z siebie. Żadna z poduszek nie wystrzeliła. Podjechałem do znajomego mechanika, podpięliśmy pod komputer aby sprawdzić o co chodzi i komunikat wskazuje na poduszkę pasażera (tą w fotelu). Próbowaliśmy skasować błąd lecz nic z tego - błąd wyświetla się jako stały. Sprawdziłem połączenie kostki pod fotelem i wszystko ok. Próbowaliśmy skasować ponownie i dalej to samo. Dodam, że jest tam jeszcze komunikat, że poduszka jest gotowa do wystrzału - czyli fizycznie jest. Ma ktoś pojęcie co się stało? Jak to skasować? Co jeszcze mogę sprawdzić?
-
- 1 odpowiedź
- 12,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich posiadaczy aut Audi Od ok. miesiąca zauważyłem ,że w moim audi drzwi od pasażera i z tyłu za pasażerem nie otwierają sić po pierwszym kliknięciu kluczykiem , dopiero po kilku razach zamknięcia i otworzenia auta mogę otworzyć drzwi , mam podejrzenie iż jest to moduł , co wy o tym sądzicie ? Czekam na POMOC . Pozdrawiam
-
-
- 3 odpowiedzi
- 8,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam tak jak w temacie nie moge otworzyć klapy bagażnika, zamek jest na mikrostyk i zawsze dziwnie działał tj. Tyrkotał przy otwieraniu ale otwierał, natomiast od wczoraj zero reakcji. Bagaznik otwozyłem manualnie od srodka i wszystko wyglada ok jest sucho ktoś coś???
-
- 1 odpowiedź
- 10,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam ! Mam problem polegający na grzechotaniu rozrządu. Odgłos grzechotania słychać tylko przy rozruchu totalnie zimnego silnika np po całej nocy na parkingu i trwa on jakieś 3 sekundy potem wszystko wraca do normy. Nie ma innych objawów. Jestem świadomy że wymiana się zbliża nieubłaganie ale pytanie brzmi: czy trzeba wymieniać natychmiast ? Czy może poczekać jeszcze chwilę i będzie to w miarę bezpieczne ?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam takie pytanie w mojej audi a3 8p 1.8tfsi 160koni występuje dziwny dźwięk tylko na zimnym i tylko z rana słychać go 1-2 sekundy na ciepłym już nie ma tego dźwięku dodam linka na You tuba żebyście mogli tego posłuchać dzięki z góry za podpowiedzi
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
borykam się z problemem, drzwi z pilota się zamykają ale nie otwierają drzwi kierowcy otwieram kluczykiem resztę drzwi klamkami od środka. Podaje kody błędów, które pojawiają się na komputerze 01552 - Motor for Central Locking; Drivers Door (V56); Lock 012 - Electrical Fault in Circuit 00928 - Locking Module for Central Locking; Front Driver Side (F220) 008 - Implausible Signal 01554 - Motors for Central Locking; Rear Doors; Lock 012 - Electrical Fault in Circuit 00931 - Locking Module for Central Locking; Rear Right (F223) 008 - Implausible Signal - Intermittent 01554 - Motors for Central…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Chciałbym wymienić nagłośnienie na BOSE dedykowane do tego modelu. Czy próbował ktoś tego. Z czym się trzeba zmierzyć. Dzięki za podpowiedzi.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Problem dotyczy audi a3 8p 2006 rok. Auto nabyłem około 1.5 miesiąca temu, pierwsze 3 tygodnie obserwowałem czy olej nie ucieka ani nic z tych rzeczy. Zaobserwowałem tylko ze ubywa trochę płynu chłodniczego plus samochód nie dogrzewał się oraz zaobserwowałem „ masło” pod korkiem od oleju ( wydaje mi się ze to normalne poprzez temperaturę oraz duża wilgotność w Uk), udałem się do mechanika i diagnoza była taka ze przecieka pompa wody oraz termostat do wymiany. Więc wymiana pompy wody plus rozrząd a do tego zrobiony serwis oleje plus filtry. Wszystko było by pięknie ale ja jak to ja lubię kontrolować wszysko co tylko sie da, a wiec znowu po trzech dniach p…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam od jakiegoś czasu zaczęły występować drgania karoserii podczas odpalania jak i gaszenia silnika nie ma znaczenia czy zimny czy ciepły czasami są to lekkie drgania a czasami jak by miało wyrwać motor z pod maski Audi A3 8P 2005r 1.9TDI (BLS) Sprzęgło wymienione ~6000km
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zamontowaniem tempomatu do mojej Audii. Przypuszczam że modul w kierownicy będę musiał wymienić tylko pytanie jaki będzie ten właściwy moduł? Fajnie zrobić raz a porządnie niż wymieniać co chwile moduł bo był niewłaściwy. Mam nadzieję że ktoś już to robił, podpowie co i jak Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem ze sterowaniem komputera który jest na podszybiu pacjent a3 8p 2.0 2006 a mianowicie nie za każdym razem po przekręceniu stacyjki pojawia się kontrolka check i nie wyzwala przekaźnika na pompę wstępna . Wręcz coraz częściej nie można odpalić . Auto jak już odpali nie ma problemu z jazdą lecz po zgaszeniu znów trzeba kilku krotnie przekręcić stacyjka żeby zaskoczyl . Na schemacie nie widzę napięcia po stacyjce które mogło by wzbudzać kompa a na pinach ze stałym zasilaniem napięcie jest . Pytanie czy komp się sypie ? Co go odpala po przekręceniu stacyjki ? Gdzie szukać ?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, chciałbym podłączyć subwoofer pod fabryczne radio Audi Navigation w Audi A3 8P z 2007 roku. Czy potrzebuję do tego jakiś przejściówek lub czegoś innego? Do tego wzmacniacz, skąd wziąć zasilanie do niego i gdzie go podłączyć? Zależy mi abym nie musiał wymieniać radia na nowe. Prosiłbym o najprostsze sposoby i rady. Jestem w tych sprawach trochę zielony. Pozdrawiam serdecznie
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, od niedawna mam problem z pojazdem, chwilę pojeżdżę samochodem i nagle zaczynają mi skakać obroty, nie można normalnie już pojechać pojazdem w załączniku wyśle film z sytuacji. Po zaprezentowanej sytuacji zazwyczaj po kilkunastu sekundach silnik się gasi. VID_20210828_141500.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam jak w tytule założyłem nowy komplet sprzęgła LUK po wymianie pedał sprzęgła hałasuje może dziwnie to brzmi ale tak jest pedał sprzęgła hałasuje wydaje dziwny dźwięk tak jakby jakiś plastik w samochodzie rzęził ale wszystko sprawdziłem i to jednak pedał tak robi na jałowym biegu rzęzi i również nasila się to podczas dodawania gazu/ zwiększania prędkości. Z góry dziękuję za odpowiedzi może ktoś z was mi pomoże. Ps mechanik nie ma pojęcia czemu tak się stało po wymianie kompletu l.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, potrzebowałbym pomocy z czujnikiem temperatury spalin w tym silniku, mianowicie mam błąd w VCDS: 17861 - czujnik 1 temperatury spalin (g235) P1453 - 001 - przerwa / zwarcie z plusem - MIL Zapalona I tutaj moje pytanie, czy w 1.6 fsi tez występują 2 czujniki temperatury spalin jak w jednostkach uturbionych? I gdzie dokładnie w tym silniku znajduje się ten czujnik? Z góry bardzo dziękuje.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Jest to moj pierwszy post i został założony ponieważ po ponad roku poszukiwań nie udało mi się znaleźć odpowiedzi a nawet podobnego tematu. Liczę na wasza pomoc! Problem dotyczy A3 8p 2.0 cffb w której to dochodzi do tzw wycia podczas jazdy. Problem ze zdiagnozowaniem jest taki ze pojawia się podczas jazdy dopiero od czwartego biegu przy ok 2tys obrotów i słychać również na 5 i 6 biegu lecz przy wyższej prędkości obrotowej silnika. Objaw nasila się podczas skrętu w lewo. Zgodnie z fizyką, dociążona zostaje prawa strona co oczywiście zostało wzięte pod uwagę i została zmieniona prawa piasta. Niestety nie przyniosło to żadnych efektów. Zosyalo wymienionych…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, mam problem z wymianą radia symphony 2 na radio chorus, jaką powinnam kupić przejsciowke ? . Z gory bardzo dziękuję za pomoc ps.Pierwsze zdjęcie radio chorus, drugie symphony
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Czesc ! ostnio mi wyskoczyła kontrolka silnika, po podpięciu do kompa wyskoczyły dwa błędy : -17056 -16785 Czy przez to mogę mieć tą kontrolkę czy mogę z tym jeździć ? Auto to Audi a3 8p 2.0 bkd skrzynia dsg
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam. Mianowicie mam problem z samochodem audi a3 8P Sportback 2.0 Tdi CBAB 2008r. Jakieś 800km temu wymieniałem kpl sprzęgło + dwumasa (Luk) na nowe, i teraz niedawno na zimnym silniku przy wciskaniu pedału sprzęgła zacząłem słyszeć skrzypienie, zdjąłem rozrusznik żeby podejrzeć i wygląda jak by skrzypiał docisk, ma ktoś pomysł jak z tym sobie poradzić? Bo to strasznie irytuje. Łapa nie skrzypi ponieważ jest tam wysprzęglik centralny. Sprzęgło bierze idealnie i biegi wchodzą też bez problemu.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem z moją a3 1.9 tdi, otóż podczas zwiększania prędkość słychać "ćwierkanie", podczas stałej prędkości jest cisza. Co to może być? Ktoś pomoże?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy jest możliwość naprawy panelu Klimatronik czy trzeba wymienić. Panel klimatronika czasami wyłącza się na chwile i przygasają zegary. Wiatrak na chłodnicy działa cały czas . Błąd z komputera pokazuje na panel. proszę o jakieś podpowiedzi
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam następujący problem: cały czas swieci się kontrolka od hamulca ręcznego. Sprawdziłem czujnik przez mostkowanie pod dźwignia i na zbiorniczku płynu hamulcowego. Nic nie pomaga. Komputer cały czas widzi zaciągnięty hamulec. Dodam bo może mieć to znaczenie, ze w ostatnim czasie nalało mi się trochę wody do tylnej klapy do środka i przez chwile wyświetlał się komunikat o otwartym bagażniku. Proszę o pomoc lub o jakiś kontakt na terenie Warszawy kto mógłby mi pomoc w usunięciu lub usunie usterkę.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam i proszę o poradę/pomoc. Od kilku dni w moim Audi A3 8P 2.0 TDI z 2004r wyświetla się ciągle i nie znika czerwony komunikat BREMSE, jest widoczny przed i po odpaleniu silnika, przy odpaleniu za każdym razem towarzyszą mu trzy "pikniecia". Uprzedzając sugestie: -klocki i tarcze są w porządku - poziom płynu hamulcowego również - światła stop działają wszystkie - akumulator jest naładowany - po podpieciu U mechanika pod komputer nie stwierdził żadnych błędów Jakie może być rozwiązanie problemu ? Proszę i podpowiedzi
-
- 0 odpowiedzi
- 12,7 tys. wyświetleń
-