Audi A3 8P (2003-2012)
Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
460 tematów w tym forum
-
Witam kieruje prośbe o opinie pompowtrysków ponieważ na ciepłym gorzej pali. Aku nowy Kozak 77Ah 720A, Alternator zregenerowany, rozrusznik zregenerowany. Grupy 1,2,3 Grupy 13,18,23
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wiem ze jest juz taki temat ale mam taki mentlik ze musi mi ktos to wyłumaczyc. pierwsze pytanie jest takie czy kupujac zdrzak musze miec identyczny numer czy inne tez maja szanse pasowac jak np. 8P0 ktory wyglada tak samo włacznie z halogenami jak i zaslepkami Czy musze kupowac taki prowidoly o nr 8P4 807 105 jezeli chodzi o maske to trzeba wymienic to jest pewne lecz gdy dzwonilem do goscia to powiedzial ze błotniki i lampy bede tez musial... ja juz sam nie wiem prosze o pomoc bo chce zaczac to robic
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem w audi a3 8p . Dałem do mechanika samochód do naprawy tj wymiana : rozrządu , poduszek pod silnikiem , złączka tłumika, olej + filtr oleju , paliwa . Samochód gotowy jadę po odbiór , mechanik mówi ze chciał wymienić alternator i dołączył akumulator na ten czas . Wywaliło błąd EPS oraz kontrolę trakcji . Twierdził że jeździł i chciał zaadaptowac ale niestety się nie udało . Kazał pojeździć i powinno zniknąć . Nie znikło po 24 h dodatkowo wywaliło błąd check engine ( kolor żółty ) . Dzwonie do niego twierdzi ze nie wie co jest ponieważ samochód od niego wyjechal jak to ujął " sprawny " . Jeździłem po kilku mechanikach. Błąd silnika jest związany z brani…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam pośiadam a3 8p 2010 1,6 tdi i występuje u mnie taki problem :teraz jak jest zimno jak silnik osiągnie temp.80-90C to silnik na biegu jałowym cały czas trzyma obroty 1000-1100 a jak mu "przygazuje "schodzi na 750 obr..może ktoś doradzi czy ten typ tak ma czy jest jakiś problem?z góry dzięki i pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam ostatnio problem z odpaleniem mojej a3, a wygląda to tak: samochód stał około miesiąca i gdy chciałem zapalić to wykazywał klasyczne objawy rozładowania akumulatora, chociaż wszystkie światła i zapłon działy normalnie, lecz na odpalanie prądu jakby brakowało. Nie zdziwiłem się bardzo, bo w końcu stał prawie miesiąc na mrozie. Wymieniłem akumulator na nowy, ale niestety nic to nie dało, dalej nie odpala. Słychać tylko cykanie jakby wymiana aku nic nie dała. Czy to może być problem z rozrusznikiem ? A może coś nie tak z kablami przekazującymi prąd ? A, zapomniałem dodać, że co jakiś czas uda się zapalić, raz działa raz nie. Taka loteria. Nic przyjemnego.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Proszę o pomoc VAG pokazał Adres 17: Etykiety instrumentów: 8P0-920-xxx-17-MY7.lbl Część nr SW: 8P0 920 931 HW: 8P0 920 931 Komponent: KOMBIINSTR. VDO H20 0570 Wersja: D0H20004 Numer seryjny: 2243G004098603 Kodowanie: 0004008 Numer sklepu: WSC 44415 136 100333 VCID: F0EFB64BE356489EE43-80A5 1 Znaleziono błąd: 00003 - Moduł sterujący
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Problem polega na tym, że po stłuczce nagle przestał działać wskażnik paliwa oraz czujnik temp powietrza. Sam czujnik mógł się uszkodzić ponieważ udeżyłem w oponę leżącą na autostradzie. Był wymieniany zdeżak, chłodnica itp. Jeśli chodzi o wksżnik paliwa to pomyślałem, że to zwykły zbieg okilicznośći. Obydwie części wymienione na nowe i nadal nic się nie zmieniło. Instalacja też wygląda na nie uszkodzoną. Komputer nie pokazuje żadnych błędów. Ma ktoś jakiś pomysł?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, przejechałem wczoraj około 40km po czym zgasiłem samochód. Po uruchomieniu silnika po 15 minutach, na desce rozdzielczej pojawiły się błędy silnika, esp i kierownicy i zniknął pasek od skrzyni biegów tj. PRNDS. Auto przez noc nie było używane. Dnia dzisiejszego (następnego) po włączeniu zapłonu, a następnie odpaleniu samochodu błędy dalej świeciły, a pasek od skrzyni biegów pojawił się. Po sprawdzeniu, wyszło mi kilka błędów (w załączniku). Udało mi się przejechać około 5km po czym pasek od skrzyni znowu zniknął i wybiło na luz, tak jakby odłączyło skrzynie biegów. Nie mam pojęcia co może być przyczyną. Jakieś pomysły ? Z góry dziękuje za pomo…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam kupiłem audi a3 8p 2004 zapala mi się czek ze zawór egr zawór wyczyszczony błąd usunięty za dzień znów się zapala co może być jeszcze panowie
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem z centralnym zamkiem po lewej stronie oraz nie działa kierunkowskaz w lewym lusterku. Mało tego nie działa opuszczanie szyb z tej samej strony. Może ktoś wie w czym jest problem?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam następujący problem: cały czas swieci się kontrolka od hamulca ręcznego. Sprawdziłem czujnik przez mostkowanie pod dźwignia i na zbiorniczku płynu hamulcowego. Nic nie pomaga. Komputer cały czas widzi zaciągnięty hamulec. Dodam bo może mieć to znaczenie, ze w ostatnim czasie nalało mi się trochę wody do tylnej klapy do środka i przez chwile wyświetlał się komunikat o otwartym bagażniku. Proszę o pomoc lub o jakiś kontakt na terenie Warszawy kto mógłby mi pomoc w usunięciu lub usunie usterkę.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam jak w tytule posiadam audi 1,9 105km BLS problem mam taki ze przy 1900 do 2300 obr/min szarpie nie ma mocy po 2300obr /min idzie kupa czarnego dymu i jedzie jak szatan na kompie nic nie pokazuje mechanik rozkłada ręce co to może byc za przyczyna wierze w forum że pomożecie DPF wyczyszczony ,przepływka wymieniona, n75 wymieniony ,egr wyczyszczony pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Może ktoś z was ma lub miał takie radyjko- tu jest link .https://allegro.pl/oferta/radio-gps-android-9-audi-a3-2003-2012-wifi-bt-32gb-9655692947?reco_id=fc623d93-53d8-11eb-b678-b02628c80a60&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951. Chciał bym wiedzieć czy to jest coś warte. Jak to się sprawuje. Czy może lepiej dołożyć i kupić coś takiego..https://allegro.pl/oferta/pioneer-sph-da250dab-radio-android-carplay-bt-dab-9275556684?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_ELKTRK_PLA_RTV+i+AGD&ev_adgr=Sprzęt+audio,+satelitarny+oraz+słuchawki&gclid=Cj0KCQ…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Mam pytanie dotyczące podłączenia Bluetooth do radia w Audi A3 8P z 2006 roku. Posiadam standardowe radio Concert i chciałbym podłączyć do niego Bluetooth, aby móc odtwarzać muzykę z telefonu. Zakupiłem adapter z Allegro, który według opisu miał działać po przełączeniu radia w tryb CD. Niestety, gdy to zrobiłem, pojawia się komunikat "NO CD" i adapter nie działa. Chciałbym się dowiedzieć, co powinienem kupić, aby: Muzyka działała przez Bluetooth, Mogłem sterować odtwarzaniem z poziomu kierownicy, Instalacja była łatwa – w stylu „wyjmij starą kostkę, wstaw nową”. Z góry dziękuję za pomoc!
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich . Zmieniam pojazd oczywiście na audi no i mam obawy że chcą mi wcisnąć w komisie jakiś bubel, mówią że wszystko ok itd ale ja mam złe doświadczenia i dlatego proszę was o pomoc . AUDI A3 2007rok 2,0 tdi 170ps i oczywiście DSG. nr vin WAUZZZ8P27A069289 Jeśli coś się dowiem to będę bardzo zasdowolona :-) Pozdrawiam Kasia
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem z układem kierowniczym. Audi ostatnio stał dłuższy czas na mrozie i gdy w końcu ruszyłem okazało się że jest coś nie tak z układem kierowniczym. Jakby to dobrze opisać... Normalnie gdy się rusza kierownica powoli się prostuje, w moim przypadku jest jak przyklejona, mogę przejechać i 100 m, a dalej będzie stała w miejscu dopóki sam jej nie odkręcę. Wspomaganie działa normalnie, a nawet co dziwne wydaje mi się że jeszcze lepiej, lżej się kręci. Dodatkowy objaw: normalnie gdy odkręci się kierownice do skrajnej pozycji, to czuć wyraźny opór i jest sztywna w tej pozycji, u mnie jeśli się przekręci do końca to kierownica odbija się jak piłka kałczukowa. Podej…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Panowie mam problem z A3 z 2006r z silnikiem 2.0 Tdi BMM i automatyczna skrzynia biegów, otóż gdy samochód jest zimny to jest ok a jak się zagrzeje to coś się dzieje ze skrzynia na początku nie chce jechac a potem jak wdepne to wyskakuje wchodzi w Tryb serwisowy i nie mogę wrzucić wsteczne go, wcześniej na wstecznym zamiast auto jechać to staczało a nie chciało jechać, podpiolem kabel i błąd 17150 - zawór przełączajacy 4 => zawór Elektromegnetyczny 4 przerwa/zwarcie do masy drugi blad 18154 - napięcie zasilania zaworow elektromagnetycznych elektryczna usterka w obwodzie prądowym
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Forumowicze, podczas jazdy z większą (>50kmh) prędkością na wertepach (dziurawa droga, kostka, łaty itp.) zaczyna coś klikać/zgrzytać (jak na filmiku). Częstotliwość tego klikania rośnie wraz ze wzrostem intensywności takiej jazy (prędkość, wertepy), aż kontrolka ESP zaczyna migać. Mechanicy, elektrycy nie widzą usterki: "jeździć, aż się zepsuje, wtedy będziemy naprawiać". Macie może choćby wskazówkę, gdzie można szukać problemu? Jak wykonać kilka prostych testów, by wykluczyć... cokolwiek? Dzięki za chwilę uwagi Audi_click.mp4
-
- 3 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
witam proszę kolegów o zamieszczenie zdjęcia lub instrukcji gdzie w powyższym silniku znajduje się czujnik temperatury. z góry dziękuję!
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Panowie potrzebuje pomocy, miałem problem ze skrzynia DSG w A3, 2.0 Tdi 2006 BMM, pad mi sterownik DSG250 otóż sypał błędami jak się zagrzal za każdym razem inymi, okazało się że sterownik do wymiany, kupiłem sterownik od Passata b6 i teraz wszystko jeździ ładnie biegi zmienia tylko są dwa błędy pierwszy to 1208- zmienione zestawy danych w sterowniki to pewnie odnośnie numeru vin i drugi to 18290-brak informacji z elektrycznego hamulca postojowego który w b6 był a w Audi już go niema teraz jak to wyłączyc żeby sterownik o to się nie upominał i jak zmienić żeby znikł błąd 1208?? Z góry dzięki za Pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy wie ktoś może jak nazywa się ta część lub ma na sprzedaż? Przeszukałem cały Internet i nigdzie nie mogę znaleźć
-
-
- 3 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Mam drobny problem, ze spinką / nitem od mocowania zderzaka do pokrywy pod silnikiem. Czy ktoś wie może co to za śruba / nit jest potrzebna w tym miejscu ? Dodam, że mocowanie jest umiejscowione centralnie pod przednim zderzakiem na wyciągnięcie ręki. Musiałem zawadzić o coś i niestety odpadła... Podejrzewałem, że to być może N90683306, ale jakoś mi nie pasuje.. Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam Audi A3 Sportback 1.9TDI 8P 2006r. KM 105 (77). Auto na zimnym silniku odpala wzorowo. Nic nie stuknie , nie puknie i nie ma do czego się nawet przyczepić . Natomiast gdy jest auto już rozgrzane 70-90stopni przy każdym odpalaniu go silnik chce wyskoczyć spod maski . Jest dziwne szarpnięcie . Bujnie całym samochodem. Odgłos jakby metal uderzył w metal . Tak się dzieje tylko i wyłącznie gdy auto jest rozgrzane. Na zimnym silniku nie ma o czymś takim mowy. Dodam tylko ze wymieniłem sprzęgło , dwumas i poduszki pod silnikiem. Olej wymieniam średnio co 10tys km i od wymiany do wymiany olej nie muszę w trakcie nic dolewac(sprawdzam poziom oleju raz w tygodniu) bo…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, mam problem ze swoim audi, po drodze na wakacje i zjazd na postój(na dworze 36°) auto nie chciało mi odpalić ( odpalał i gasł jak przy blokadzie immo), odłączyłem aku na chwilę i auto odpaliło już bez problemu lecz paliła się kontrolka esp oraz kierownica na żółto, kierownice dałem radę na miejscu załatwić, po powrocie do domu i diagnostyce okazało się że są błędy w sterowniku abs, czujnik położenia dzwigni regulacyjnej, czujnik cisnienia plynu hamulcowego, i przez głupotę włączyłem jeszcze test esp, udało mi się wszystko załatwić oprócz testu esp, na desce migają ciągle abs, czerwony wykrzyknik hamulcy oraz żółta kontrolka cisnienia opon( nie mam czujnikow co m…
-
- 1 odpowiedź
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Ostatnio zaczela mi sie pojawiac kontrolka silnika, dzisiaj pojechalem do znajomego podpiac pod komputer i wyrzucilo te dwa bledy pokazane na zdjeciach. Czy sa to rzeczy ktore trzeba natychmiast robic oraz z jakimi orientacyjnie kosztami mam sie liczyc ? Dodam ze jutro jade w "trase" ok 250km i czy bez problemu mozna pojechac i sie tym nie przejmowac? Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi!
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-