Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A6 C5 (1997-2004)

Forum Audi A6 C5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Witam, Od kilku dni jestem posiadaczem powyższego auta i potrzebuje ewentualnego wsparcia w paru kwestiach. Chodzi w szczególności o polecenie warsztatu w Warszawie gdzie będę mógł dokonać poniższych napraw. Część zakładam, że nie będzie stanowiła problemu jednak spodziewać się, że nie wszystko pójdzie gładko. Więc tak: * wymiana rozrządu (z pompą) * wymiana oraz uzupełnienie płynów oraz oleju * naprawia jednego czujnika parkowania - został niefortunnie wciśnięty przez co cały system szwankuje * naprawa tylniej wycieraczki - najprawdopodobniej wymiana silniczka * naprawa przednich wycieraczek - po uruchomieniu silnika w…

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Szymi_0000,

Witam ,borykam się z problemem w ukladzie wspomagania otóż zacznijmy od początku. Moim zdaniem kierownica chodzi dosyć ciezko prawie tak jakby wcale tego wspomagania nie było,hałasowała delikatnie pompa ,została wymieniona na nową ,nic nie pomogło podmieniona na używaną dalej to samo dodam że wycieków z kolumny nie ma wszystko jest suche i czyste płyn w zbiorniczku czysty nie pieni się.Z braku pomysłów wydłubałem sitko ze zbiorniczka w nadzieji że to będzie to jednak niestety nie.Mam nadzieję że forum i użytkownicy mają jakieś pomysły od czego zacząć.Z góry za wszelkie sugestie dziękuję.

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  3. witam mam taki problem a mianowicie po wymianie napinacza łańcucha (rozpadł się ślizg) po złożeniu zaczął wyskakiwać błąd ciśnienia oleju po dodaniu obrotów(powyżej 2 tyś). Po zdjęciu miski i wyczyszczeniu smoka z resztek ślizgu, wymianie czujnika ciśnienia , wymiamie oleju i filtra błąd nadal występuje. Dodam ze ciśnienie na czujniku jest było mierzone. ostatnio nawet przejechałem ok 10 km i dopiero wyskoczył ten błąd a od 2 dni wyskakuje non stop jak tylko przygazuję autko. Może ktoś miał podobny problem i potrafi pomóc gdzie szukać. dzięki z góry.

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez jerzy 111,

Witam wszystkich kupiłem audi a6c5 z 2002 sedana i potrzebuje instrukcje obsługi czy ktoś może mi pomóc

• 1 odpowiedź
    • 3,4 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez audi2018,

Witam panowie jak mozecie to pomóżcie .szukam serwa do mojej audi i mam duży problem by je znajsć nr vin WAUZZZ4BZXN072027 jakis kolo musiał robic serwo ale składał z dwóch jedno i chyba zostawił nr od innego serwa bo zamówiłem po numerze i nie pasowało na mocowaniach wiec zadzwoniłem do serwisu audi i po numerze vin powiedzieli ze do mojego audi serwo powinno mieć taki nr 8D0612107B i takiego własnie szukam bo raczej inne nie będzie pasować choć chciałbym się mylić jeżeli ma ktoś z was na sprzedaż takie serwo to pilnie kupię mój nr numer skasowany chyba ze ktoś z was zna inne rozwiązane z góry dziękówka

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez wrobello,

Witam, Jeżdżę audi a6 z 2002r. 1.9tdi 130KM. W trasie nagle straciłem całą moc i autko ledwo co się rozpędza zarówno na niskich jak i wysokich obrotach a pod górkę nawet przy 2000 obr/min nawet zwalnia. Audi niby normalnie chodzi żadnych dziwnych dźwięków i moje pytanie czy ktokolwiek także miał taki problem? Oraz proszę o ewentualne propozycje co mogło się zepsuć żebym wiedział czego się spodziewać ewentualnie gdzie szukać usterki. Z góry dziękuję i pozdrawiam

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Suruwa,

Witam, Niedawno zakupiłem Audi S6, nie bardzo go jeszcze "ogarniam" dlatego proszę Was o pomoc. Po przejrzeniu instrukcji zauważyłem, że powinienem mieć guzik od MENU w konsoli środkowej, problem w tym, że go tam nie ma. Jak dostać się do Menu ? Posiadam nawigację Audi, czy w niej dostanę się do menu, chciałbym np. zmienić język na Angielski. Pozdrawiam Mateusz.

• 0 odpowiedzi
    • 7,3 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez braneg,

Witam, mam tylną belkę do wymiany, teraz moje pytanie: Czy belka od avanta z 99 roku 2.5 będzie pasować do mojej 2.5, ale sedana? Wyglądają teoretycznie tak samo, załączam foty, niby prosta, w bardzo dobrym stanie.

• 1 odpowiedź
    • 2,6 tys. wyświetleń
  9. Witam, mam na imię Ryszard, potrzebuję fachowej porady, opisuję problem. Pół ku temu sprowadziłem z niemiec A6 2003 r, automat, 2,5 tdi, w aucie uszkodzona była skrzynia która została naprawiona. Przed naprawą komputer pokazywał błąd regulacji konta wtrysku i wchodził w tryb awaryjny, po naprawie skrzyni błąd nie zniknął, okazało się że do regeneracji jest jeszcze pompa wtryskowa, pompa została zregenerowana w firmie GLADYSEK BOSCH SERVICE z Krakowa, zostały praktycznie wymienione wszystkie elementy oprócz obudowy. Pompa wróciła do mechanika, mechanik wymienił też rozrząd. Po założeniu pompy i przejechaniu 20 km błąd konta pojawił się ponownie, pompa wróciła do …

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez gosc24-g1,

witam mam fabryczne radio (audi concert) na kasete z systemem bose ,chce kupic zmieniarke , czy bedzie to dzialalo czy te radio ma wyjscie na zmieniarke ? nie moge znalesc nigdzie kodu do tego radia bo gdy je wyjme bedzie on chyba potrzebny ? jak i gdzie taki kod moge zdobyc ? dzieki z gory za informacje i pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez moody,

Witam, w moim Audi A6/C5 2000r, 2.5 TDi mam problem tego typu, że ma bardzo mało mocy na niskich obrotach, na wyższych jest okej, ale na niskich wolno się zbiera spod świateł. Zaczyna się zbierać od 2500-3000 obrotów. Inna sprawa, że ma duże spalanie (w granicy 13 litrów na 100). Gdzie szukać rozwiązania ? Od czego zacząć poszukiwania ?

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 8,1 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez WEGIER,

Witam. Jestem posiadaczem AUDI A6 C5 1999 r. Problem polega na tym że jest brak podświetlenia panelu środkowego tj. Radia z nawigacją i klimatronika. Temperatura na wyświetlaczu jest ekran nawigacji też nie ma podświetlenia guzików przycisków.

• 1 odpowiedź
    • 3,2 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Jimy_GM,

Hej. Miał ktoś problem z podświetleniem włącznika świateł mijania?? Spaliło mi się podświetlenie. Można wymienić samo podświetlenie ??

• Upvote
    • 9 odpowiedzi
    • 14,4 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez srokami,

Witam, mam ogromny problem, otóż moja audi a6c5 97r, trafiła ostatnio do mechanika na wymianę sprzęgła, tarcz oraz klocków. Po trzech tygodniach klękła mi pompka od spryskiwaczy, poprosiłam znajomego o pomoc w wymianie, pomimo że jest zielony z mechaniki bo jest komputerowcem, zabraliśmy się do pracy. Po demontażu kilku części natrafiliśmy na taki widok:foto poniżej. Może nie mamy pojęcia w kwestii mechaniki, ale na pewno tu czegoś brakuje. Bardzo proszę o pomoc techniczną co to za podzespoły nie zostały poskręcane i czy mechanik który wymieniał sprzęgło tarcze i klocki musiał to rozkręcać by te elementy wymienić i jak widać nie poskładał auta. Dlaa jasności dodam że to …

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez marcin_,

Witam Od kilku dni jestem szczesliwym posiadaczem mojej audi a6 / Mam problem z swiatlem wstecznym ... Moze zaczne od poczatku ,w mojej audi byla kiedys skrzynia automatyczna i poprzedni wlasciciel wymienil ja na manual 6 biegowy . Znalazlem czujnik wstecznego w skrzyni ale nie mam gdzie go podpiac , nie widze tam zadnej wtyczki luznej . Znalazlem tez odok dzwigni zmiany biegow dwie luzne wtyczki jedna 10 pin-wa a druga dwu . I teraz mam pytanie do was czy w tiptronicu sygnal swiatla wstecznego byl brany zczujnika w skrzyni? Dziekuje za wszelkie info i pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez taki,

Witam, szanowne grono ekspertów. potrzebuje Waszej pomocy. Mam okazję zakupić audi A6 C5 z silinikiem 2.4 170KM. Przebieg około 250tys. Chciałem zapytać czy warto? Jakie są wady i zalety? Jakie są najczęstsze koszty naprawy? Z góry dziękuje za pomoc!

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez gucio67,

Witam. Chce zapytać jakie ciśnienie zalecacie do kombiaka a6 c5 diesel 2.5 163 km. Mam kapcie 205/50/ r17 ? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez okafi,

Witam, Jak w temacie chciałbym wiedzieć co to jest i czy mogę znaleźć coś na aalegro czym mogę to zastąpić. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/24338f2c72c4360c.html Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 6,2 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez damianek84,

czesc wam po wymianie dwumasu sprzegrla tarczy wsz nowe tylko ze firma luk po zrobieniu tego w pierwszy dzien sprzeglo bylo dziwne opadalo wogle masakra ale ok przewod wypadl moze zle dalem zawleczke ok miejsza oto wsadzilem go raz jeszcze odpowietrzylem i powiem tak ze auto jedzie sprzeglo w miare biegi wchodza ale strasznie dziwnie chodzi glosniej i taki jest jak by cos bylo nie tak oraz trzesie autem i zbyt bardzo nie wiem o co chodz poduszke mam ta przy skrzyni zle skrecona bo widzialem ze jest krzywo ta z przodu balwanka rozwalonego mam gdzie wsz bylo ok przed zrobieniem tego i chyba duzy dalem gdizes z tym pomozcie mi ?)

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez kaes85,

Witam wszystkich. Koledzy , od kiedy wymienilem klocki, ciagle mialem ostrzezenie na temat klockow od fisu, wiecie to zolte. Strasznie mnie to irytowalo wiec podjechalem do zaufanego mechanika, ktory posprawdzal czujniki i stwierdzil, ze wszystko jest ok , i wyciagnal " czujnik plynu hamulcowego?" twierdzac ,ze on jest zrypany. teraz fis jeszcze bardziej mnie irytuje bo piszczy i swieci czerwonym wykrzyknikiem. Wiecie Panowie czy to jest na pewno czyjnik plynu hamulcowego ? ZAlaczam foty. I cokolwiek to jest, bylby ktos w stanie pomoc namierzyc te czesc? bo ja szukam czujnika plynu hamulcowego na allegro itp i w calym internecie nie moge tego czegos znalezc.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3,5 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Arthuluss,

Witam. Wysiadł mi czujnik walka rozrządu nr2. w 2.7 bit. Który to jest ? Dzięki za odpowiedzi

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez szm3r,

Właśnie zastanawiam się z bratem, jak możemy w jego pięknej A6 deaktywować jedną poduszkę powietrzną, chodzi o to, by mógł bez zastrzeżeń przewozić swoje dziecko na siedzeniu pasażera, odwracając fotelik tyłem do kierunku jazdy. Może zna ktoś sposób, i będzie w stanie nam pomóc??

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 17,3 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez pawel0892,

Witam, Mam problem z moim c5 2,5 tdi Quattro...od początku... jechałem autostradą w Niemczech, nagle wyskoczyła kontrola esp i auto zaczęło tracić moc... Maksymalnie dało się jechać 30 km/h... Podjechałem do serwisu boscha i tam wyszedł błąd 0055F. Auto wróciło na lawecie.w/g Niemców to coś z pompą olejową, ale mój mechanik mówi, że to nie pompa. Autko pojechało do serwisu Audi, tam rozłożyli ręce i mówią że trzeba sprawdzić walki i rozrząd...sprawdził to mechanik i mówi,że ok... POMÓŻCIE!!!

• 0 odpowiedzi
    • 6,1 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Pyza12,

Witam wszystkich. Mam problem z doborem felg do swojej c5. Nie mam quattro. Mam 2.5 tdi 180hp sedan tiptronik. Chcę założyć opony na przód 225/45 R18 i tył 255/40 R18. Znalazłem felgi 8.5j i et 55 to byłaby przednia oś. Wydaje mi się, że wejdzie. Zaś na tył 10 cali felga et60 i dystans 25mm. Obecnie jest felga 8j założona i et 47. Zmierzyłem odległości i wyszło mi, że mam Przód 25mm luzu Tył 30mm luzu Na tych felgach co są założone teraz 8j. Wejdzie mi te 10 cali z tyłu żeby nie obcierało? Wydaje mi się, że zawieszenie mam seryjne nie obniżone. Niby 8j przód i 9j tył przy et 35 by było ok, ale jeśli by nie wystawały 10 cali to osobiście wolę włożyc 10 c…

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  25. Potrzebuję fachowej pomocy. Auto samo dzwoni na nr 112 i to nie raz - ponawia dzwonienie zaraz po rozłączeniu się konsultanta alarmowego numeru 112 .... W książce serwisowej wyczytałem, iż automatyczny sygnał SOS zostaje wysłany, jeżeli uaktywniona została poduszka bezpieczeństwa, albo napinacz pasa. Po podłączeniu komputera, znaleźliśmy błąd napinacza pasa tylnej kanapy, pas środkowy. Jak sobie poradzić z tym problemem. Jak dostać się do wtyczki napinacza pasa w tylnej kanapie? Lub czy da się wyłączyć samą funkcję sos z pozycji komputera diagnostycznego?

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.