Audi A6 C6 (2004-2011)
Forum Audi A6 C6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
112 tematów w tym forum
-
Witam forumowiczów Mocno zastanawiam się nad kupnem audi a6 3,2 v6 quattro. Z tego co czytałem na forach na temat tego silnika, to jedyne czego się boje to napinacze łańcucha rozrządu. Skrzynia biegów tiptronik więc jest ta lepsza. Dzisiaj oglądałem piękną a6 w full pakiecie (jedyne czego brakuje to navi, ale i tak planuje wymienić ekran na jakiś z androidem), która ma najechane aktualnie 187 tyś km, w samochodzie jest faktura z pełną wymiana rozrządu w salonie audi w 2011r. przy przebiegu 117yś km. Mam do was pytanie, czy przy tym silniku, jeśli wiem że ten rozrząd był wymieniany 7 lat temu i 70 tyś km temu, to czy mogę mieć pewność, że w najbliższym czasie będę miał s…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Mój odtwarzacz ma taki dziwny kaprys: kilka do kilkunastu sekund przed końcem ścieżki przeskakuje do następnej. W przypadku muzyki to jeszcze nie jest takie straszne ale gdy słucham książki audio to jest to wręcz upierdliwe. Czy ktoś z szanownych kolegów Audi-filów ma takie doświadczenie? Nie znalazłem nic w ustawieniach co by mogło mieć na to wpływ. A może upgrade oprogramowania? Najczęściej słucham z kart SD.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich posiadaczy audi siemanko, mam taki problem jestem młodym kierowcą bez doświadczenia ostatnio dałem dziadkowi do podłączenia akumulator dziadek pomylił plus z minusem spaliły się wszytskie bezpieczniki nie wiem co mam robić. gdyby ktoś mógł mi pomóc zapraszam do mnie adres podam priv po wszytskim zapraszam na herbatkę i dyskusję o audi a6 c6 pozdro wariaty z audi
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam znajomego ktory posiada audi z 2005 a6 c6 3.0 d quattro i ma problem z spalaniem , od jakiegos czasu auto pali mu okolo 17l/100 ,wymienilismy termostat (orginal) nie pomoglo , byl na diagnostyce komputerowej i ma tylko 2 bledy 1 od poduszki silnika (nieistotny ) oraz drugi od sk.biegow U3325 , niestety nie ma do tego bledu zadnego opisu i informacji dziwne tez bo auto normalnie zmienia biegi do gory, przyspiesza oraz redukuje bez zadnych szarpniec czy ktos wie od czego jest taki bład i czy ma on wplyw na spalanie ?! Moze juz ktos mial z was podobny przypadek i wie co mamy zrobic z tym tematem dziekuje z gory i pozdrawiam pawel
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Od miesiąca jestem w posiadaniu A6 C6 Kupiłem audi z kilkoma błędami - wyświetlały się na ekranie między zegarami ale nie było sygnału dźwiękowego ( ręczny na jedno koło działa i problem poziomowaniem świateł ) Dziś po odpaleniu pojawia się dźwięk dość nieprzyjemny przy każdym błędzie. Przeglądając internet dowiedziałem się iż nie da się wyłączyć tego dźwięku a jednak u mnie był wyłączony. Można coś poradzić na to? Wiem że najelpiej naprawić ale to zrobię dopiero w następnym tygodniu a ten dźwięk do najprzyjemniejszych nie należy. Pozdro, Mietek
-
- 0 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam , problem polega na tym, że MMI nie chce odpalić. Wystarczy, że odpali choć raz i mogę sterować muza lub radiem z pozycji kierownicy. Póki nie zalaczy się na wyświetlaczu to czy muzyki czy rozmowy przez telefon nie przeprowadzę ,chodź z bluetooth normalnie się łączy . Ktoś coś wie co może być tego przyczyną ? VIDEO0077.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Niedługo odkupić mogę od wujka 1 właściciela A6 c6 z silnikiem 2.0 tdi. Owiane są złą sławą niestety opinie na ten temat ogólnie są ale z lat 2011-2012 ( każdy tam tylko mówi o wielkich kosztach) do tej pory widzę że części które kiedyś były tak drogie na tamte lata były problemem na chwilę obecną ceny nie są aż tak duże przynajmniej mi się tak wydaje. Ale chciał informacji czy to będzie dobry zakup czy mam się bać i szukać niepewne auta od nie pewnego sprzedawcy z nie pewnego źródła? . Szukam opini kogoś kto już miał ten silnik w swoim aucie i poznać chciał bym jego oponie na ten temat. Auto wybieram pod względem rodzinym nie mam zamiaru mieć ciężkiej no…
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Posiadam A6 C6 2.0tdi 170km. Mam problem bo podczas jazdy na 6 biegu sam mi wskakuje na luz nawet jak trzymam rękę na lewarku na 6 to szarpie i wskakuje na luz i nie wiem co poszło. Jeśli miał ktoś taki problem i rozwiązał to bardzo proszę oprzyczyne. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem z adaptacją skrzyni multitronic 01j. na rozgrzanym oleju VCDS grupa 10 i 11 "adp Run" w obu kolumnach. Jadę kawałek w przód kawałek w tył zmienia się na "adp ok" ale utrzymuje się tylko do momentu zgaszenia silnika po ponownym odpaleniu adaptacja wypada i znów grupy 10, 11 pojawia się "adp Run". Czym może być to spowodowane i czy jazda bez adaptacji jest bezpieczna?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
WItam mam problem z vcds 12.12 w a6 c6 2008 2.0tdi przez kabel Hex-com 12.12 chce ustawić doświetlenie zakrętów za pomocą halogenów ale jak wchodzę w moduł i daje opcje coding to nie mam opcji long coding helper tak samo przy próbie włączenia testu zegarów przed odpaleniem.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Środa,07,Kwiecień,2021,19:03:44:00007 VCDS -- Emulator VAG/VAS pracujący w środowisku Windows, uruchomiony na Windows 7 x64 Wersja VCDS: AKP 18.9.0.2 Wersja danych: 20181107 DS296.0 www.vcds.pl VIN: WAUZZZ4F67N160104 Numer rejestracyjny: Przebieg: 266790km Numer naprawy: Typ podwozia: 4F (4F0) Skanowanie: 01 03 05 07 08 09 0E 15 16 17 19 37 42 46 47 4F 52 53 56 61 62 72 76 77 VIN: WAUZZZ4F67N160104 Przebieg: 266790km 00-Czujnik kąta skrętu kierownicy -- Stan: OK 0000 01-Silnik -- Stan: Usterka 0010 03-ABS/hamulce -- Stan: Usterka 0010 05-Zezwolenie startu -- Stan: Usterka 0010 07-Jed.obsługi/wskaź. -- Stan:…
-
- 0 odpowiedzi
- 7,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam mega problem . Gdy jadę moja audi na Drive i puszczam nogę z gazu to dziwnie wskazówka od obrotomierza skacze mi w górę i dół . I samochód dziwnie sie porusza do przodu i do tylu. W czasie jazdy . Pytałem dużo ludzi i nikt nic nie wie za bardzo. Mam skrzynie multitronic dziekuje za pokocpomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 6 tys. wyświetleń
-
-
Piątek,09,Kwiecień,2021,10:38:57:00007 VCDS -- Emulator VAG/VAS pracujący w środowisku Windows, uruchomiony na Windows 7 x64 Wersja VCDS: AKP 18.9.0.2 Wersja danych: 20181107 DS296.0 www.vcds.pl VIN: WAUZZZ4F67N160104 Numer rejestracyjny: Przebieg: 266800km Numer naprawy: -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- Typ podwozia: 4F (4F0) Skanowanie: 01 03 05 07 08 09 0E 15 16 17 19 37 42 46 47 4F 52 53 56 61 62 72 76 77 VIN: WAUZZZ4F67N160104 Przebieg: 266800km 00-Czujnik kąta skrętu kierowni…
-
- 0 odpowiedzi
- 6,7 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, Proszę o rozkodowanie VIN WAUZZZ4F67N115812 świeżego nabytku. Może uczynny miłośnik Audi z dostępem do kompa serwisowego pomoże? Serdecznie pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 596 wyświetleń
-
-
cześć chłopaki . Słuchajcie proszę was o radę bo nie wiem co robić kupiłem audi a6 c6 2,4 177 kucy rok 2006 avant kombi ze skrzynią multitronic . skrzynia chodzi idealnie lecz nie wiem czy był w niej wymieniany olej . Umówiłem się w niemczech w serwisie audi na wymianę oleju , lecz paru znajomych mi to cały czas odradza mówią żebym nie ruszał tej skrzyni . Czyli żebym nie wymieniał oleju bo zacznie się psuć . I teraz pytanie jakie macie zdanie na temat tego co napisałem i poradzcie mi co mam zrobić czy wymienić czy nie ? z góry dzięki .
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Panowie na pewno jest tu grono super fachowców, dlatego może uzyskam tu pomoc. Mianowicie całkowicie skończyła mi się skrzynia multi. Od znajomego dostałem cały zestaw przekładkowy do manuala. Oczywiście wszystko mechanicznie przerobione bez komplikacji, schody zaczynają się przy elektryce. Mianowicie kodowaniu ecu, nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedniego SGO pod manual i schematu gdzie wpiąć się z czujnikiem sprzęgła oraz czujnikiem dla światła wstecznego. Czy może któryś z kolegów tego forum przerabiał takie autko i pomoże w temacie?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, od bardzo krótkiego okresu mam audi a6 (skrzynia automat, tiptronic, F1) podczas dłuzszej podróży zauważłyłem pewną dziwną sprawę.. Czy możecie mi potwieerdzić spalanie tego samochodu: trasa (jazda do 100KMnaH (70%około 80KMnaH) - 9litrów miasto 12litrów Czy to jest standard czy autko ma jakąś wadę? Do tej pory jeździłem volvo s60 z 2002r z silnikiem 2,4D5 (turbo diesel 165KM) spalanie z tras przy oszczędnej jeździe było o połowę niższe, z tego wynika moje zdziwienie pozdrawiam
-
- 8 odpowiedzi
- 12,8 tys. wyświetleń
-
-
Ma ktos zdjecia albo filmik jak sie wymienia pasek ? Audi a6 avant 2.0 ts sline Dzis chcialem ruszyc a tu taki maly problem
-
- 0 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, zwracam się z ogromną prośbą do użytkowników w/w jednostek napędowych o opinie na temat eksploatacji i ewentualnych awarii, ale nie zasłyszanych tylko przebytych. Przymierzam się do kupna A6 z tymi silnikami bądź też 4.2, ale w tym przypadku spalanie mnie trochę przeraża, gdyż auto jeździ głównie po mieście. choć 3.2 rewelacji w spalaniu pewnie też nie ma Jeżeli możecie to napiszcie w skrócie co jest ok, aco nie. z góry dzieki niezdecydowany
-
- 0 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Chciałbym wymienić przednie lampy z ksenonowych na zwykłe. Czy warto, co z samopoziomowaniem ? Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jestem tu nowy, szukałem po różnych forach przyczyny mojego przypadku, ale nic konkretnego nie znalazlem, może pomożecie mi rozwiązać problem ponieważ mój mechanik rozłożyć ręce po diagnozowaniu samochodu przez 2tyg. Model samochodu Audi A6 C6 2005r Mój problem polega na tym że układ hamulcowy na codzień jest dobry, auto hamuje, nic się nie dzieje, przychodzi taki moment że przy jakiś hamowaniu nie odbijają z przodu zaciski i zaczyna trzeć o tarczę, gdzie słuchać tarcie i grzeją się koła, oraz robi się twardy pedał hamulca, dodam że jak się auto zatrzymać, zjedzie na pobocze wyłączy się silnik, poczeka się chwilę i znowu zapali to jest tak jakby się nic nie st…
-
- 0 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Od jakiegoś czasu szukam nastawnika do mojego samochodu problem jest taki ze zapalił mi sie chek i mryga kontorolka od swiec żarowych na 90 procent to nastawnik. Samochod raz ma inaczej zwanego kopa a raz jest odcięty całkowicie zalezy czy przy przekręceniu kluczyka nastawnik zadziała. Szukałem na internecie po numerach spisanych z niego ale nie mogę znaleźć nigdzie takich samych np. Mój posiada 059145725 A a reszta to inna końcówka np. 721 m 721 T itp czy jest to jakaś różnica czy będzie się nadawał:/ ?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Koledzy mam do kupna Audi A6 2008 rok silnik 2.0 Diesel 136 koni co sądzicie o tym silniku ?
-
- 2 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Posiadam A6 C6 2.0 tdi kod silnika BRE. Ostatni raz olej był wymieniany w serwisie przy 160 tys przebiegu. Obecnie ze skrzynia nie ma żadnych problemów. Stan licznika 295 tys. Moje pytanie brzmi czy teraz ryzykować i wymieniać olej czy juz jeździć na nim ?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
witam Mam problem taki: A6 C6 Avant Nagle przestały reagować zamykanie i otwieranie drzwi kierowcy z pilota -muszę tylko ręcznie kluczykiem.. -reszta drzwi działa normalnie. -wszystkie szyby działają normalnie (nawet z pilota) - regulacja lusterek nie reaguje - podświetlanie pod drzwiami tylko kierowcy tez przestało nagle działać - przy zamykaniu z pilota przestały mrygać kierunki tak jak to zwykle było -dopiero po zamknięciu drzwi przekręcając kluczykami. kierunki mrygną.. -przycisk na panelu blokowania drzwi działa lecz nadal nie reagują drzwi kierowcy -2 przyciski na panelu blokowania guzikow tylnich szyb działają lecz nie święcą te małe diody na t…
-
-
- 1 odpowiedź
- 11,2 tys. wyświetleń
-