Bednar1991 Opublikowano Poniedziałek o 18:45 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 18:45 Godzinę temu, Seb78 napisał(a): Hej, czy Ktoś przerabiał temat drugiego kluczyka do q5 2021 z usa. Jakie koszty i gdzie? koszt to około 1,5k pln. Część magików nawet wprost mówiła, że lepiej do aso w tym temacie. I z tego co się dowiedziałem nie warto bawić się w jakieś pół środki za mniejsze pieniądze bo może samochód zacząć odwalać.
koala11 Opublikowano Wtorek o 07:40 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 07:40 (edytowane) 14 godzin temu, Bednar1991 napisał(a): koszt to około 1,5k pln. Część magików nawet wprost mówiła, że lepiej do aso w tym temacie. I z tego co się dowiedziałem nie warto bawić się w jakieś pół środki za mniejsze pieniądze bo może samochód zacząć odwalać. Dzień dobry.Pytałem w serwisie Audi w Kielcach powiedzieli ze można dorobić ale auto wróci do ustawień fabrycznych po zakodowaniu dodatkowego kluczyka. Dlatego nie pytałem o cenę bo mam zrobioną konwersję i nie chciał bym wracać do fabrycznych P.S. Dopisali mnie do bazy EU i głównego użytkownika i dali mi zdrapkę z nowym zarejestrowanym kodem ale nic mi to nie da dopóki nie będzie połączenia online z autem .Aplikacja próbuje się łączyć z samochodem w celu aktualizacji (to jest główny problem nigdzie nie znalazłem jak to można zrobić).Plus że w aplikacji pojawiła się konfiguracja mojego samochodu Edytowane Wtorek o 09:30 przez koala11
adam-b. Opublikowano Wtorek o 07:47 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 07:47 (edytowane) 14 godzin temu, januszbi napisał(a): Tylko nie podoba mi się to, że trzeba płacić oprócz przeróbki/ aktywacji jeszcze co roku abonament 240 zł. Właściciele Volvo w EU i w USA nie płacą takich comiesięcznych danin. Zapłacisz im rocznie 2.880 zł za to, że może ze dwa razy sprawdzisz przez rok, czy zamknąłeś auto. Nawet jak coś takiego opracują dla Audi , to pewnie się nie skuszę. No właśnie..........ale początki są zawsze drogie (240 rocznie). Edytowane Wtorek o 07:50 przez adam-b.
adam-b. Opublikowano Wtorek o 07:51 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 07:51 14 godzin temu, Seb78 napisał(a): Hej, czy Ktoś przerabiał temat drugiego kluczyka do q5 2021 z usa. Jakie koszty i gdzie? U mnie to był koszt 1500 + 300 kodowanie. Kluczyk w serwisie a kodowanie poza.
januszbi Opublikowano Wtorek o 09:47 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 09:47 1 godzinę temu, adam-b. napisał(a): No właśnie..........ale początki są zawsze drogie (240 rocznie). Sorry 240. A swoją drogą , jeśli biorą abonament roczny, tzn że mają możliwość odcięcia Ci tego połączenia w momencie, gdy nie płacisz. A to znaczy, że są gdzieś umocowani między Aplikacją a autem. Ok, że zrobili, opłatę za uruchomienie rozumiem, ale abonament nie pasuje mi to, i to nie chodzi kasę, ale o to, że jakaś nieznana firma ma dostęp do mojego auta.
Bednar1991 Opublikowano Wtorek o 19:19 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 19:19 11 godzin temu, adam-b. napisał(a): U mnie to był koszt 1500 + 300 kodowanie. Kluczyk w serwisie a kodowanie poza. Czy faktem jest, że samochód wraca do ustawień fabrycznych?
SKALD79 Opublikowano 22 godziny temu Zgłoś Opublikowano 22 godziny temu Tak, rozmawiałęm z fachowcem. Jezeli kodujesz w serwisie wszystko wraca do ustawień fabrycznych. Kupic kluczyk w ASO i kodować u kogos kto ma głowe na karku i zrobi to dobrze.
januszbi Opublikowano 14 godzin temu Zgłoś Opublikowano 14 godzin temu 7 godzin temu, SKALD79 napisał(a): Tak, rozmawiałęm z fachowcem. Jezeli kodujesz w serwisie wszystko wraca do ustawień fabrycznych. Kupic kluczyk w ASO i kodować u kogos kto ma głowe na karku i zrobi to dobrze. Potwierdzam. W ASO tylko dokupić kluczyk. Kodowanie poza ASO, bo przywrócą ustawienia fabryczne. Jeżeli kiedykolwiek, ktoś skorzysta z akcji fabrycznej w ASO, to dostanie do podpisu dokumenty, że akceptuje fakt przywrócenia ustawień fabrycznych, gdy to będzie konieczne do wykonania akcji serwisowej. Ja kilka razy korzystałem z akcji serwisowych i nigdy nie miałem problemu z oprogramowaniem. Zawsze odbierałem auto w stanie w jakim dostarczyłem. Nawet kiedyś miałem zmianę oprogramowania w tylnych światłach i zostałem o tym uprzedzony, że mogą być przywrócone ustawienia fabryczne. A jednak nic się nie zmieniło. Ale znam przypadki, że była niespodzianka przy odbiorze, tzn zapalający się stop razem z kierunkowskazem w tylnych światłach. Mam wrażenie, że jak konwersję zrobi ktoś z wiedzą na temat tego co robi, to nie ma z tym problemu.
januszbi Opublikowano 14 godzin temu Zgłoś Opublikowano 14 godzin temu Odnośnie konwersji USA na EU. Czy jest na forum ktoś kto ma dostęp do Etki? Chodzi mi konkretnie o część okablowania radia.
reniu12 Opublikowano 11 godzin temu Zgłoś Opublikowano 11 godzin temu (edytowane) 2 godziny temu, januszbi napisał(a): Odnośnie konwersji USA na EU. Czy jest na forum ktoś kto ma dostęp do Etki? Chodzi mi konkretnie o część okablowania radia. mam mogę pomóc Edytowane 11 godzin temu przez reniu12
januszbi Opublikowano 10 godzin temu Zgłoś Opublikowano 10 godzin temu 1 godzinę temu, reniu12 napisał(a): mam mogę pomóc Czy jak podałbym Ci dwa numery Vin Q5 z 2021 roku, jedno jest z USA, drugie z EU, to czy jesteś mi w stanie podesłać diagramy instalacji antenowej do radia?
Rekomendowane odpowiedzi