Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8V (2012-2020)

Forum Audi A3 8V. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez _Magda_,

Witam, zakupiłam samochód z komisu sprzedawca twierdzi że posiadają tylko 1 kluczyk. Jak wygląda sprawa z wyrobieniem drugiego kluczyka? Chcę wykupić AC i obawiam się że będą potrzebne 2szt do ubezpieczenia. Mam zamawiać w ASO czy szukać ogłoszeń na www. Chcę uniknąć sytuacji że ktoś z drugim kluczykiem (którego rzekomo nie było) odjedzie mi autem. Doradźcie proszę.

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Tkorni,

Hej od niedawna pojawił się u mnie problem, mianowicie podejrzewam ze jest to pasek natomiast nie wiem czy napewno jest to, to o czym myśle Autko zaczęło chodzić mi jak traktor dodatkowo zaczęło brać olej, film w załączniku może ktoś akurat miał podobny problem :| 46623B49-D819-4E79-96DC-9B0A67F5B3C1.MOV

• 2 odpowiedzi
    • 4,4 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Markon,

Witam po wymianie oleju,zostało info o przeglądzie,które nie wiem jak wykasować.

• 1 odpowiedź
    • 6 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez majkelo23,

Audi A3 sedan 2017 r 150km, wersja z Virtual Cockpit. Z dnia na dzień przestały działać czujniki parkowania w zamian tego pojawia się komunikat tak jak na zdjęciu poniżej( żóły kolor + pomarańczowy wykrzyknik u góry) Komunikat się pojawia przy próbie parkowania a czasami w trakcie jazdy jak przyhamuję. Nie było żadnej stłuczki, obicia czy czegoś podobnego. Trudno mi zidentyfikować problem gdyż takiej lampki w kolorze żółtym nie ma nawet w instrukcji. Czy to zwykły błąd do wykasowania ? a może bezpiecznik? Jeśli ktoś pomoże będę bardzo wdzięczny.

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 4,7 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Adam ochojski,

Witam wszystkich mam taki problem z wyświetlaczem radio. Po wymianie wyświetlacza ekran podzielił się na 4 częsci a dwie są białe,nie wiem w czym problem

• 1 odpowiedź
    • 5,5 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Kapinolek,

Witam mam problem z TPMS chodzi w sumie o to ze bardzo często wskakuje błąd ciśnienia powietrza w kołach ze system jest uszkodzony ale podpinając się do komputera wyskakuje tak ze błąd czujników poduszek i kilka innych czy jest ktoś w stanie mi pomoc z tym ?

• 1 odpowiedź
    • 3,5 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Em Ti,

Witam. Od miesiąca jestem posiadaczką A3 z rocznika 2015. Zastanawia mnie fakt że panel klimatyzacji u mnie wygląda tak jak na zdjęciu, a w innych modelach a3 spotkałam panel z wyświetlaczem stopni itd. Może mnie ktoś oświecić? Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 6,4 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Igorch,

Witam Mam błąd klapki wlewu paliwa: Klapka działa normalnie, ale błędu nie da się skasować, zaglądałem tam i widać ze ktoś juz wymieniał ten silniczek, ma date 07.2014 a auto z 2013r, nie zajrzałem do srodka bo jest zgrzany i nie jestem pewien czy uda sie jeszcze ładnie złożyć, moze ktoś rozbierał i wie czy jest tam tylko silniczek czy ma jeszcze dodatkowo styki które to mogłyby właśnie go powodować? Jaki powinien być? 8V0 862 153 A czy 4L0 862 153 D - znalazłem i obydwa niby sa opisane do A3, moze ktoś wymienił i zamienił je ze sobą? 197644 - Sterowanie odblokowania porywy wlewu paliwa B1263 01 [009] - Błąd elektryczny

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 6,6 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez robi.waw,

Cześć Szybkie pytanie ? Czy to oznaki oleju w układzie chłodzenia ?

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 2,3 tys. wyświetleń
  10. Chciałbym zrobić odcięcie pompy paliwowej. Czy wiecie jak zrobić takie odcięcie w Audi A3 8V? Dodam, że mam 1.4 TFSI 140 KM.

• 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Mateusz1993,

Witam. Mam pytanie, czy ktoś z was kupił sprowadzone auto, dokładnie audi a3 8V? Wiadomo, że te z USA są zwykle uszkodzone dlatego chciałbym się dowiedzieć czy mimo tego warto taki model (naprawiony) kupić. Na coś zwracać szczególnie uwagę czy lepiej sobie darować takie auta?

• 1 odpowiedź
    • 3,6 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez karolkrak12,

Czy zna ktoś z Was sposób, żeby wyłączyć wysuwanie ekranu MMI za każdym razem, gdy odpalany jest silnik?

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 6,2 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez grzesiek2107,

Witam, w majówkę moje A3 8V 1.8 2015 rok USA po zatankowaniu mocno pod kurek zaczęło przerywać i szarpać. Dwa razy zgasło choć udało się odpalić i jechać, za trzecim razem już laweta i ani drgnął. Zastrzegam odrazu, ze paliwo było i jest ok. Zaczęliśmy przy nim grzebać, zdjęliśmy wąż z pompy paliwa, zapalił pochodził 5 minut i zgasł, dwa razy kolejne tak samo. Za trzecim razem nie chce już zapalić. Tak jakby jakiś czujnik blokada go odcinała, ciśnienie nie było wystarczające, nie wiem. Spotkał może ktoś podobny problem? Z góry dziękuję za pomoc

14. Rozpoczęte przez Zwirek230392,

Witam mam pewien problem z lampami przod audi a3 8v 1.6 tdi 2015r Mianowicie audi a3 kupione w Niemczech po kradziezowe ukradły lampy przednie Po zakupie auta zadzwonione do serwisu audi sprawdzone po nr vin że lampy idą Full led. Po zakupie lamp Full led brak kierunkowskazow w lampach tylko w przednich z tylu i w lusterkach kierunki dzialaja WSZYSTKIE inne światła są postojowki długie krótkie działają poziomowania test lam wszystko sprawne brak tylko kierunkow Po włączeniu kierunkowskazu postojowe się przyciemnia i nie załącza się kierunek prąd do lampy dochodzi po w pięciu zarowki we wtyczkę mryga żarówka a w lampie nie w prawej jak i w lewej przod…

• 1 odpowiedź
    • 5 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Fladek74,

Witam potrzebuje pomocy z nawigacja w audi a3 8v 2017r. Auto zakupione we Francji pokazuje komunikat brak kart sd z mapa.

• 1 odpowiedź
    • 5,2 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez toms3,

Witam wszystki forumowiczów! Od nie dawalna mam audi s3 z 2014r. Mam problem z tempomatem, ktory w ogóle nie reaguję na ruch wajchą. Chciałem zobaczyć czy może coś jest rozłączone albo bezpiecznik padł, ale wszyskie bezpieczniki są ok! Ale moją uwage przyciągną luźny kabel który wychodzi jakby z pod bezpieczników Nie mam pojęcia do czego on jest, moze ktoś tutaj wie do czego ten kabel. Czy ktoś wie do czego jest ten kabel? Może jakieś pomysły czemu tempomat nie działa? Z góry dziękuję za pomoc!

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 2 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez piotr1214,

Witam, Czy istnieje możliwość montażu fabrycznej kamery cofania a A3 8V z 2014 roku? Wiecie gdzie można to zrobić dobrze i tanio?

• 1 odpowiedź
    • 5,9 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez tomi14101,

Witam, głupio tak zaczynać znajomość z forum od razu z prośbą o podpowiedzi napraw, ale szukam już drugi dzień i nic na ten temat nie znalazłem. Sprawa wygląda następująco, Żona w swojej Audi posiada oryginalny Subwoofer w miejscu koła zapasowego. I jak już się domyślacie, nie wydaje z siebie dźwięków. Wyciągnąłem go z auta i podłączyłem na krótko w domu di innej instalacji celem sprawdzenia czy w ogóle zadziała i sukces, subwoofer działa. Ale podłączając go do auta nie wydaje żadnych dźwięków, podłączyłem już sie VCDS-em i wypluł następujące błędy - -------------------------------------------------------------------------------- ---------------------------…

• 1 odpowiedź
    • 5,6 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Wojtek8v,

Cześć grupowicze, Mam sprawę, czy jest możliwość wyłączenia w jakikolwiek sposob otwierania szyb przy przytrzymaniu przycisku otwarcia samochodu, gdyż nagle przestało mi to działać i zostawiam się czy wyłączyłem przez przez przypadek czy po prostu coś z elektronika siadło? Pozdrawiam I dzieki

• 1 odpowiedź
    • 4 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez LucKy79,

Cześć, demontowałem dzisiaj osłonę słupka przód od strony pasażera. Niestety spadła mi śrubka torx mocująca go. Ktoś podpowie, czy łatwo to wygrzebać i skąd, czy niech idzie w zapomnienie i kupić nową? Jak nówka, to ktoś mi powie jaki tam rozmiar wchodzi?

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 1,8 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Krzysztof WRZ,

W zeszłym tygodniu tak z niczego nie działa otwieranie centralnego zamka z pilota , baterie w pilocie nowe , czerwona dioda miga , czy występuje bezpiecznik tylko do centralki , w ustawieniach auto normalnie widzi dwa kluczyki. Proszę o pomysły od czego zacząć.

• 1 odpowiedź
    • 1,4 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Jendrek,

Witam, orientuje się ktoś może od czego jest ten kabel? Już tak kupiłem i nie mogę dojść skąd? Czy jest to dołożony jakiś dodatkowy? Czy było tak fabrycznie? Z góry dziękuję za pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  23. Witam wszystkich, od dłuższego czasu męczę sie z błędem podanym w opisie zacznę przygodę od początku. Auto zmodyfikowane audi s3 8v DNU pełny stage 2 (mapa silnika, zmodyfikowany dolot, dp 3 cale bez kata, srodkowy przelotowy, koncowy audi rs3) przy 100tys km korba wyszła bokiem. Kupiony fabrycznie nowy silnik DNU wraz z pełnym osprzętem w celu dostania gwarancji na silnik konieczna była seryjna mapa silnika, tak też zrobiłem została wgrana wraz z decat. Przez pierwsze 5 tys km jeżdżone max do 3,5tys obrotów więc problemu nie było. 5tys km minęło zacząłem ostrzej jeździć na 60/70% gazu na autostradzie podczas redukcji z 7 na 5 auto ciągnie ładnie i przy 5-6tys …

• 0 odpowiedzi
    • 794 wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez jarovega,

Witam wszystkich. Od jakiegoś czasu moje auto nie podaje dźwięku na głośniki. Odpalam samochód wszystko gra, gaszę na CPN tankuję uruchamiam auto Mimi się wysuwa wszystko jest niby OK ale dźwięku nie ma. Wracam do domu po dwóch dniach odpalam dźwięku nie ma po kilku chwilach zaczyna grać później przez tydzień nie gra a za chwilę gra. MIMI wysuwa się wyświetlacz działa prawidłowo tylko ten dźwięk. Proszę o pomoc i prośba o info jak wyjąć panel z wyświetlaczem żeby sprawdzić kable.

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez dawid7262,

Cześć wszystkim! Przymierzam się do wymiany rozrządu w mojej A3 (2018 rok, 1.5 TFSI 150 KM, sedan) i chciałbym podpytać o koszty, bo mechanik rzucił mi taki kosztorys: • Części: od 800 zł do 1600 zł (zależnie od tego, jaki komplet podejdzie pod mój silnik). • Robocizna: od 1000 zł do 1600 zł za samą wymianę. Co sądzicie o tych cenach? Nie ukrywam, że rozstrzał jest spory i zastanawiam się, czy to rynkowe stawki za ten silnik, czy szukać kogoś innego? Ktoś z Was robił ostatnio rozrząd w 1.5 TFSI i może się podzielić, ile płacił za całość? Z góry dzięki za pomoc!

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.