Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8V (2012-2020)

Forum Audi A3 8V. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez hublot,

Koledzy, posiadam Audi A3 8V Sportback z 2014r. Zastanawiam się jak włącza się podgrzewanie lusterek zewnętrznych? W innych VAGach miałem taką pozycję na "cycku" od ustawiania/chowania lusterek. Tutaj tego nie mam.. Wyjąłem wkład lusterka i widać matę grzewczą wraz z przewodem. Próbowałem też włączać ogrzewanie szyby tylnej, ale bez efektu. Działa tylko poniżej jakiejś temperatury? Wydawało mi się, że w aucie którego nowa konfiguracja to ponad 180 tys PLN taka opcja jest raczej standardem macie jakieś doświadczenia z tym związane?

• 0 odpowiedzi
    • 5,5 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Adam ochojski,

Witam wszystkich mam taki problem z wyświetlaczem radio. Po wymianie wyświetlacza ekran podzielił się na 4 częsci a dwie są białe,nie wiem w czym problem

• 1 odpowiedź
    • 5,5 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Feroo,

Witam , Dwa pytania . 1 - Szukam pomocy odnośnie ustawienia czasu radia na wyłączonym zapłonie . Gdy wciągnę kluczyk ze stacyjki radio gra 5 -7 min da się ten czas gdzieś ustawić aby grało cały czas ? 2- to czy da się ustawić cały czas moc w zapalniczce samochodowej ? Mowa tu o audi 8v guattro 2.0 Diesel 2013 rok . Wcześniej miałem 8P i tam cały czas zapalniczka miał moc i kamerka chodziła cały czas a w 8v odcina moc z wyjęciem kluczka . Będę wdzięczny za podpowiedz . Pozdrawiam ,

• 7 odpowiedzi
    • 5,4 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Fladek74,

Witam potrzebuje pomocy z nawigacja w audi a3 8v 2017r. Auto zakupione we Francji pokazuje komunikat brak kart sd z mapa.

• 1 odpowiedź
    • 5,2 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Zwirek230392,

Witam mam pewien problem z lampami przod audi a3 8v 1.6 tdi 2015r Mianowicie audi a3 kupione w Niemczech po kradziezowe ukradły lampy przednie Po zakupie auta zadzwonione do serwisu audi sprawdzone po nr vin że lampy idą Full led. Po zakupie lamp Full led brak kierunkowskazow w lampach tylko w przednich z tylu i w lusterkach kierunki dzialaja WSZYSTKIE inne światła są postojowki długie krótkie działają poziomowania test lam wszystko sprawne brak tylko kierunkow Po włączeniu kierunkowskazu postojowe się przyciemnia i nie załącza się kierunek prąd do lampy dochodzi po w pięciu zarowki we wtyczkę mryga żarówka a w lampie nie w prawej jak i w lewej przod…

• 1 odpowiedź
    • 5 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez majkelo23,

Audi A3 sedan 2017 r 150km, wersja z Virtual Cockpit. Z dnia na dzień przestały działać czujniki parkowania w zamian tego pojawia się komunikat tak jak na zdjęciu poniżej( żóły kolor + pomarańczowy wykrzyknik u góry) Komunikat się pojawia przy próbie parkowania a czasami w trakcie jazdy jak przyhamuję. Nie było żadnej stłuczki, obicia czy czegoś podobnego. Trudno mi zidentyfikować problem gdyż takiej lampki w kolorze żółtym nie ma nawet w instrukcji. Czy to zwykły błąd do wykasowania ? a może bezpiecznik? Jeśli ktoś pomoże będę bardzo wdzięczny.

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 4,7 tys. wyświetleń
  7. Witam , podczas jazdy zapaliła mi się kontrolka od chłodzenia . Okazało się ze wycieka mi płyn chłodzący . Wyciek był poważny , dojechałem do domu , wymieniłem trojnik od chłodnicy , nalałem płynu i teraz jest problem z odpowietrzeniem . Woda płynie na gorze a dolny waż jest zimny . Wszystko wskazuje na to ze nie otworzył się termostat . Trzeba podłączyć komputer ? Jest jakieś zabezpieczenie

• 0 odpowiedzi
    • 4,6 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez moore715,

Witam Jestem nowym uzytkownikiem forum wiec witam was wszystkich . Niedawno zakupilem swoje nowe autko A3 8v 1.6tdi ultra. skrzynia manual. Od zakupu auta , nieraz zauwazam ze podczas ruszania z jedynki , pojawia sie odglos szurania (tarcia) metal o metal trwa to doslownie sekunde -tylko wtedy jak przytrzymam pedal sprzegla i powolutku go zwalniam i potem cisza , objawia sie to rzadko ale przykulo to moja uwage. Czy ktos mi moze podpowiedziec co to moze byc ? Mam nadzieje ze to nic powaznego ,oby

• 2 odpowiedzi
    • 4,6 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Tkorni,

Hej od niedawna pojawił się u mnie problem, mianowicie podejrzewam ze jest to pasek natomiast nie wiem czy napewno jest to, to o czym myśle Autko zaczęło chodzić mi jak traktor dodatkowo zaczęło brać olej, film w załączniku może ktoś akurat miał podobny problem :| 46623B49-D819-4E79-96DC-9B0A67F5B3C1.MOV

• 2 odpowiedzi
    • 4,4 tys. wyświetleń
  10. Witam, Zakupiłem AUDI A3 8V 2013r w sportbacku z nagłośniemiem BOSE lecz niestety nie mam subwoofera w kole w bagażniku bo ktoś sobie zabrał. Niestety w internecie nie znalazłem żadnego używanego głośnika BOSE do Audi A3, ale za to znalazłem wiele do Audi Q7 lub Q3 Czy wie ktoś może z was czy taki głośnik z innego modelu audi ale z wersji BOSE będzie pasować i czy zagra również w moim Audi A3?

• 0 odpowiedzi
    • 4,4 tys. wyświetleń
  11. Witam. Chciałem się podpytać Was jaki wykonać kolejny krok w diagnostyce auta? Samochód pali średnio koło 8,5 litra ropy, na komputerze brak błędów. Silnik pracuje bardzo równo, wzorowo, nic nie kopci, nic nie szarpie, idzie jak należy na te 105km. Co może powodować takie spalanie? Ręce opadaja, mam golfa z 2008 w 1.9 i na tych samych dystansach w tych samych warunkach pali koło 6l Jedyne co to ma inne ako, ciut większe.

• 2 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Kuba127,

Witam, czy ktoś wie coś na temat książki "Sam naprawiam" do A3 8V, nigdzie nie mogę znaleźć informacji na jej temat jej dostępności.

• 0 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Fasolka,

Cześć, Wyskakuje mi błąd wyłączania się poduszek powietrznych w momencie gdy ktokolwiek siada na fotel pasażera. Czasami nawet poduszki pasażera wyłączają się bez pasażera na siedzeniu. Aktualnie wiem, że muszę wymienić ponoć matę, czujnik zajęcia fotela pasażera. Auto kupione jest w Stanach, nie mam ręcznego wyłącznika poduszek powietrznych pasażera. Siedzenia są elektryczne, grzane, skórzane. Czy ktoś orientuje się, jak wymienić ten czujnik?

• 0 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  14. Nie mogę znaleźć czy był taki temat poruszany już , w moim Audi miałem miałem błąd ,, system foul check owne's manual'' skasowali mi go w serwisie kod błędu oznaczał użycie poduszek lub napinacza pasów . Błąd po tygodniu pojawił się znowu . Samochód jest z USA był uderzony z prawej strony w lampę poduszki nie strzelone . Czytałem że jeśli uderzenie było od boku a nie od przodu to niby mogło być że poduszki nie strzeliły a pasy wyłapały błąd. Moje pytanie to co mogę dalej w tym kierunku zrobić? Bo kasowanie błędu to nic nie daje . Mateusz

• 0 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Wojtek8v,

Cześć grupowicze, Mam sprawę, czy jest możliwość wyłączenia w jakikolwiek sposob otwierania szyb przy przytrzymaniu przycisku otwarcia samochodu, gdyż nagle przestało mi to działać i zostawiam się czy wyłączyłem przez przez przypadek czy po prostu coś z elektronika siadło? Pozdrawiam I dzieki

• 1 odpowiedź
    • 4 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez asdawrwd,

Dzień dobry, posiadam audi s3 8v z 2019r chciałbym się dowiedzieć co trzeba dołożyć do samochodu żeby była możliwość korzystania z apple carplay ? Gniazdo usb w podłokietniku to tylko charge only

• 3 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez dareklego,

Witam mam problem z klimatronikiem nie działa mi nawiew centralny na twarz błąd B1091 54 (009) silnik nastawczy klapy rozdziału powietrza który to silnik i po której stronie się znajduje

• 0 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Wiciuu,

Witam, Jestem w posiadaniu Audi A3 8V z 2013r Sportback chce zmienić pakiet zewnetrzny na Sline. Moje pytania brzmią : Czy w zderzakach bede musiał wymieniać ślizgi czy mogą byc te same które mam z zderzaków zwykłych? Czy nadkola do pakietu Sline muszą być inne ? Czy ktoś z was juz zajmował sie taką przeróbka całego pakietu ? Jak to wyglada itp. A i ważna rzecz bo jest obszerna gama zderzakow przednich na allegro czy otomoto czym one sie różnią na co musze zwrócic uwage Z góry dziękuje. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez StaranujeAudi,

Dzień dobry, niebawem odbieram auto, to będzie moj pierwszy samochód. Chciałbym Was zapytać jaką matę do bagażnika polecacie? Poszukuje czegoś do Audi a3 V8 w wersji sedan - pytanie co najlepiej kupić i gdzie? Ktoś może pomóc? Chciałbym taką matę co będzie w 100% pasować do bagażnika Dodatkowe pytanie o dywaniki gumowe, zbliża się zima więc wiadomo, chciałbym mieć coś bardziej praktycznego - wiecie może gdzie takie dywaniki gumowe kupić do sedana? z góry dzięki za pomoc!

• 0 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Mateusz1993,

Witam. Mam pytanie, czy ktoś z was kupił sprowadzone auto, dokładnie audi a3 8V? Wiadomo, że te z USA są zwykle uszkodzone dlatego chciałbym się dowiedzieć czy mimo tego warto taki model (naprawiony) kupić. Na coś zwracać szczególnie uwagę czy lepiej sobie darować takie auta?

• 1 odpowiedź
    • 3,6 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez ZwolakP,

Witam wszystkich Przejrzałem forum i nie znalazłem odpowiedzi na nurtuje mnie pytanie. Poszukuje rozszerzenia błędu P0341000 - wiem iż jest to błąd czujnika wałka rozrządu. Gdzie ten czujnik jest czy by go wymienić muszę rozpiąć rozrząd czy nie i jaki polecanie producenta czujnika. Pomoże mi ktoś

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez kkozak80,

Witam, prosze o pomoć winterpretacji kodów blędów DSG Objawy sa takie że nie wchodzą żadne biegi ale wystarczy wył/wł zapłon i wraca do normy. Thursday,29,August,2019,22:49:56:39744 VCDS -- Windows Based VAG/VAS Emulator Running on Windows 10 x64 VCDS Version: 17.1.3.0 (x64) Data version: 20170203 DS267.2 www.Ross-Tech.com VIN: WAUZZZ8V4FA118974 License Plate: -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- Address 02: Auto Trans Labels: 0CW-927-769.clb Control Module Part Number: 0CW 300 047 …

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez kaffej,

Dzień dobry, od pewnego czasu mam problem z dźwiękiem w swoim samochodzie. Model auta to Audi A3 Limousine 8V 1.4 TFSi CoD Ambition, 140KM, 2014 r. Otóż jakiś czas temu już zauważyłem, że czasem głośniki trochę tak trzeszczały. Był czas, że częściej i bardziej intensywniej trzeszczały, a czasami przez 2-3 dni podczas jazdy nic się nie działo. Zdarzyła też się sytuacja, że uruchomiłem samochód i radio nie grało, tak jakby się nie załadowało - po ponownym uruchomieniu samochodu wszystko było znowu okej. Myślałem wtedy, że pewnie coś się zacięło i to tyle. Ale po dłuższym czasie sytuacja ta się zaczęła mieć miejsce trochę częściej. Teraz już ponowne uruchomienie auta …

• 3 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez User B4D,

Witam, przymierzam się do kupna A3 8V 2.0 TDI 184KM (2013-2016) i mam 2 pytania: - czy problem z zabierakiem (imbusem) pompy olejowej został wyeliminowany ? - realne jest tam 250KM (nie mówię tylko o mapce) i czy skrzynia to wytrzyma ?

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Kapinolek,

Witam mam problem z TPMS chodzi w sumie o to ze bardzo często wskakuje błąd ciśnienia powietrza w kołach ze system jest uszkodzony ale podpinając się do komputera wyskakuje tak ze błąd czujników poduszek i kilka innych czy jest ktoś w stanie mi pomoc z tym ?

• 1 odpowiedź
    • 3,5 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.