Audi A4 B5 (1995-2001)
Forum Audi A4 B5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
166 tematów w tym forum
-
Temat dla ludzi którzy chcą zrobić coś sami, zaoszczędzić parę groszy. Audi A4 1995-2000 Kasowanie inspekcji serwisowej odbywa się następująco: Inspekcja olejowa - OIL 1. Wcisnąć i przytrzymać przycisk X, 2. Włączyć zapłon, 3. W polu wyswietlacza licznika kilometrów pojawią się litery "Service OIL", 4. Zwolnić przycisk X, 5. Wyciągnąć przycisk Y i przytrzymać aż na wyświetlaczu pojawi się "Service - - - ". Inspekcja serwisowa - INSP 1. Wcisnąć i przytrzymać przycisk X, 2. Włączyć zapłon, 3. W polu wyswietlacza licznika kilometrów pojawią się litery "Service OIL", 4. Zwolnić przycisk X, 5. Wcisnąć i zwolnić przycisk X, 6. W polu wyswietlacza licz…
-
- 2 odpowiedzi
- 131,3 tys. wyświetleń
-
-
Gama silników Audi A4 Avant: Benzyna: silnik: 1.6 101 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 20V 125 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 20V 125 KM napęd: quattro silnik: 1.8 20V Turbo 150 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 20V Turbo 150 KM napęd: quattro silnik: 1.8 Turbo 180 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 180 KM napęd: quattro silnik: 2.4 30V 165 KM napęd: oś przednia silnik: 2.4 30V 165 KM napęd: quattro silnik: 2.6 150 KM napęd: oś przednia silnik: 2.6 150 KM napęd: quattro silnik: 2.8 174 KM napęd: oś przednia silnik: 2.8 30V 193 KM napęd: oś przednia silnik: 2.8 30V 193 KM napęd: quattro silnik: 2.8 174 KM napęd: quattro Diesel: silnik: 1.9 TDI 75 KM…
-
- 0 odpowiedzi
- 23,3 tys. wyświetleń
-
-
Znalazłem na necie coś takiego: Ilość oleju potrzebna do wymiany łącznie z filtrem. Wlepka pochodzi z książki Sam naprawiam. Myślę, że użytkownikom B5 się przyda. Korekty ilościowe mile widziane...
-
- 0 odpowiedzi
- 33,7 tys. wyświetleń
-
-
Poniżej zamieszczam rozmieszczenie bezpieczników Audi A4 B5:
-
- 2 odpowiedzi
- 732 tys. wyświetleń
-
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi A4/S4 B5, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF: Instrukcja_obslugi_Audi_A4_S4_B5.pdf Instrukcję mogą pobrać tylko zarejestrowani użytkownicy. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się tutaj.
-
- 14 odpowiedzi
- 62,8 tys. wyświetleń
-
-
Instrukcja kodowania fabrycznego radia Audi beta cc Czasami zdarza się, że fabryczne radio w naszym samochodzie rozkoduje się. Żeby zakodować radio ponownie należy: 1. Wcisnąć jednocześnie przez kilka sekund przyciski DX i FM. 2. Wpisać kod dostarczony wraz z radiem. 3. Ponownie wcisnąć jednocześnie przez kilka sekund przyciski DX i FM. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 22,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam taki o to problem co prawda nie zawsze lecz bardzo często przy 2tyś obrotów samochód traci moc praktycznie juz nie przyspiesza jest tak na każdym biegu . Licze na pomoc pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam taki problem. W skrzyni biegów z tego co zdążyłem zauważyć zbiera mi się woda gdyż waży się z olejem i robi się mleko. Pytanie którędy może dostawać się tam woda? U góry pod maską widać nie duży otwór lecz nie wiem czy to może być to. Dodam tylko że dzieje się coś również z czujnikiem prędkości bo czasem wskazówka faluje bądź wcale nie pokazuje prędkości. Czujniki wymieniłem na nowy i używany oryginalny i nie pomogło. Moje audi a4 b5 1.8 b+g 125 km
-
- 2 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Cześć koledzy. Mam problem ze swoją audicą. Mianowicie podgrzewanie tylnej szyby. Prąd na przycisku jest OK Przekaźnik pstryka OK Bezpiecznik i prąd na nim OK Na + przy szybie(czerwony kabelek) BRAK prądu Podpinam + z innego źródła = brak reakcji, żadnej iskierki ani nic.. Czyżby nie było masy po drugiej stronie szyby? Problem mam też taki że nie wiem jak rozebrać te plastiki na słupkach tylnych, bo nie wiem jak ściągnąć tylne oparcie, bo te słupki od zagłówków trzymają i nie wiem jak to ściągnąć :/ A do plusa na szybie dostałem się, bo ktoś tam grzebał i naderwał plastik więc urwałem go do końca i później jak to naprawie to go przykleję. Stojąc przodem do auta to p[…
-
- 1 odpowiedź
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z podłączeniem a swojej Audi A4 B5 po lifcie radia Panasonic CQ-C3300N (opis radia - http://www.megamedia.pl/odtwarzacz-cd-panasonic-cq-c3300n.php). Kupiłem je od znajomego, w jego samochodzie działało OK - wszystkie stacje grały jak trzeba bez szumów. Po podłączeniu w moim Audi do kostek które w nim były okazało się że radio bardzo słabo łapie i gubi stacje. Poczytałem na forach internetowych i dokupiłem separator antenowy (http://allegro.pl/separator-antenowy-alpine-audi-vw-seat-skoda-lodz-i2870062042.html). Wpiąłem go w antene a niebieski przewód podłączyłem do kabla niebieskiego na przlotce na kostki ISO od radia jednak do kostki zasilajacej w samochodz…
-
- 0 odpowiedzi
- 10,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Dopiero co sie zarejestrowałem na tym forum.Moj problem jest taki,iz szyberdach od strony pasazera podczas jazdy mocno drga,co wiadomo denerwuje podczas jazdy.szyberek ma luzy dosc spore jak sie ręką go podważy,ale nie przecieka.Czy ktos mial to samo? i Czy aby zlikwidowac problem musze rozbierac podsufitke?
-
- 0 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Jestem nowy i kompletnie zielony w mechanice , coś jest z pompka centralnego zamka w bagażniku słychać po otwarciu buczenie jakby jeszcze bagażnik się otwierał chodź drzwi wszystkie się otwierają w moment, chwile później już jest cisza. Czasem po włączeniu zapłonu nagrzaniu świec i odpaleniu włączają się awaryjne wyłączam i jest ok. Czytałem ze to pompa robi zwarcie i włącza awaryjne, przycisk jest nowy zmieniony także to nie jest przyczyna bo czytałem także ze to przycisk ale jednak nie. I czy szybko trzeba ta usterkę naprawić? Może mieć jakieś dalsze konsekwencje ?
-
- 1 odpowiedź
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Od niedawna da sie wyczuc w moim Audi lekkie stukanie w lewym kole. Stało się to zaraz po tym kiedy zostałem zmuszony do ostrego hamowania przed wybiegajaca ma ulice sarna. Stukanie da się wyczuć przy prędkości 40-50 km/h oraz przy hamowaniu,najlepiej czuć to na równej nawierzchni, na dolkach nie słychać stukania, przy wyższej prędkości ucicha. Może być to wina klocków hamulcowych lub samych tarczy? Czy może to być już wina zawieszenia, uszkodzony wahacz czy coś innego?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Od jakiegoś czasu po uruchomieniu silnika, na zimnym slysze przez okolo minute moze dłużej taki dźwięk jakby bzyczenie ( wstawiony film) i przechodzi jak silnik sie lekko rozgrzeje. Nie wiem czy to cos od rozrusznika jakiegoś czy rozrządu. Jestem kompletnie zielony. Jestem umowiony na wymiane rozrządu tak czy siak ale może to coś innego. Pozdrawiam VID_20181202_112256.mp4
-
- 3 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy może ktoś doświadczony przeanalizować logi statyczne i dynamiczne, chodzi o to żeby sprawdzić co jest ok a co nie z góry dziękuje http://vaglogi.pl/log-000_003_020_115_118_x1GZPpG.html http://vaglogi.pl/log-002_033_146uO4U.html http://vaglogi.pl/log-000_003_020_bBtW9A.html
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Siemka. Mam pytanko. Wypali takie coś jak bym chciał wrzucić katalizator od seata cordoby 1.6 do mojej audi 1.8? Nie będzie nic go blokować ani żadnych efektów ubocznych? Pozdrawiam.
-
- 3 odpowiedzi
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie. W mojej babci przestał działać mikrostycznik w jednym przycisku otwarcia klapy tylnej - jest cały czas zwarty. Przycisk niestety jest już wycofany z produkcji, można zamówić z Audi Classic, ale cena trochę zaporowa. Czy macie jakiś patent na wymianę samego mikrostycznika? Są dostępne używane, ale nie jestem zwolennikiem naprawiania 20 letniego samochodu 20 letnimi częściami. Jestem skłonny rozebrać przycisk i wymienić sam mikrostycznik, tylko chciałbym w taki sposób rozebrać, żeby dało radę to poskładać. Może ktoś już przerabiał temat i dysponuje zdjęciami lub wskazówkami.
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jestem zainteresowany kupnem audi a4 1.8 turbo z automatyczna skrzynia biegow z tiptronic'iem, chciałbym dowiedizeć się co nieco o tym aucie, czy polecanie, czy warto, co spr przy zakupie i ew. ile by mnie kosztowaly naprawy i ile kosztuje wymiana skrzyni biegow... z gory dzięki
-
- 7 odpowiedzi
- 18 tys. wyświetleń
-
-
Drodzy Koledzy Od tygodnia posiadam Audi A4 B6 1.6 z 1997r. Przy walce z uciekającym prądem, znalazłem taki o to patent na obejście przekaźnika. Odkryłem,że jak odepnę ten przewód to gasną światła mijania, czyli tak zwane krótkie I tu mam gorącą prośbę . Może ktoś podać jaki jest numer tego przekaźnika
-
- 0 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Hej wszystkim, posiadam od 2 lat audi a4 b5. Jest ono nieco podrasowane, takie już kupiłem. Posiada chip oraz większą turbinę (zapewne też pochodne, ale nie wymienię wszystkiego, ponieważ nie jestem mechanikiem). Łącznie ze 115km stockowych wzbiło się na 170/180km. Autko jest zrywne, nie chcę go wymieniać ale od pewnego czasu mam problem, który spędza mi sen z powiek. Auto zaczęło pyrkać/zrywać się. Na wolnych obrotach oraz przy dodawaniu gazu. Na początku z mechanikiem, który cały czas naprawiał to auto stwierdziliśmy, że to kwestia wtrysków. Wtryski wymienione zostały dwa i na mapie/wykresie chodziły i chodzą idealnie. Niestety auto …
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich klubowiczów nie mogę opanować tego forum audi ale cieszę się że udało mi się zalogować posiadam audi a4 1.6 1997 benzyna oraz a6c6 3.0 diesel Allroud quattro 2007 . Doloczylem do klubu ponieważ jak pewnie wszyscy mamy czasem problem z tą marką A ja mianowicie z a4 od niedawna jestem w posiadaniu a4 problem jest w szarpaniu silnikiem i nie równa praca na wolnych obrotach przy wymianie kabli świec kopułka oraz palec zauważyłem że na pierwszym cylindrze jest okopcona świeca proszę porady z góry dziękuję
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Od jakiegoś czasu pojawia mi się w wyświetlaczu bieżących kilometrów informacja "ln2". Ciekaw jestem co to znaczy, nie mogę się doszukać w necie, a wolałbym się dowiedzieć coś na temat zanim będę wydzwaniał do serwisów Pozdrawiam i dzięki za pomoc.
-
-
- 3 odpowiedzi
- 12,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, poszukuje gumowego łącznika takiego jak na zdjęciu. Jak on się dokładnie nazywa, w sieci jest wiele podobnych. Pozdrawiam, Daniel
-
- 4 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich Klubowiczów mam problem z nierówna praca silnika na wolnych obrotach wymieniłem kable świece kopułka palec problem nie znikł dodam że świeca na pierwszym cylindra była okopcona auto nie bierze oleju i nie ubywa płynu nie kopci audi z roku 1997 1.6 benzyna a4b5 proszę o porady z góry dzieki
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, szlag trafił moje podświetlenie tablicy, widziałem w innych autach żarówki led, nawet fajnie to wygląda. Chciałbym takie żaróweczki zamontować u mnie w Audicy - teraz standardowe pytanie - które? Na allegro jest tego masa, są żarówki po 8zł, są po 40 - które wybrać? (32mm, 42mm C5w, C10W?). I druga pytanie, mam xenon 4300k - miałem ledy z allegro, które świeciły dość jasnym światłem, ale nie pasowały do xenonu 4300k. Kupiłem zwykłe (żółte), wygląda to okropnie, aż nie mogę na nie patrzeć. Koledzy - poradźcie co wybrać, aby w miarę pasowały do xenonu 4300k. Zmiana planów, kupuję żarniki 6000k - proszę o pomoc w wyborze.
-
-
- 7 odpowiedzi
- 25 tys. wyświetleń
-