Audi A4 B5 (1995-2001)
Forum Audi A4 B5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
167 tematów w tym forum
-
Witam Posiadam Audi A4b5 sedan z silnikiem 1.6 benzyna gaz (gaz zwykły) z 95r. Od ponad 2lat w moich rękach. Problem z samochodem polega na tym że brakuje mu mocy zarowno benzyna jak i gaz. Nie jest to aż tak odczuwalne ale czuć że auto nie ma tej mocy co kiedyś. Silnik rowno pracuje, odpala za 1. Po przejechaniu dłuższego dystansu ok 30km gaśnie. Silnik kręci ale nie odpala, po ok 10-20min odpala i jedzie dalej. Przeważnie tak się dzieje gdy auto jest odpalone przez dłuższą chwilę na postoju lecz nie zawszę np. autem zrobię ok 20km, stanę z włączonym silnikiem na ok 10min, ruszę i po 2km gaśnie. Czasami nawet podczas krótkiej trasy 5km też potrafi zgasnąć. Wcze…
-
- 1 odpowiedź
- 14,1 tys. wyświetleń
-
-
witam !!!mam pytanie odnosnie spalania gdzies kiedys juz o tym pisalismy, otoz w mojej emerytce B5 spalanie wzroslo do ok 9 l na 100, albo cos zle licze i sprawdzam:(, zatakue 24 litry i zrobie na nich ok 260-270 km do zapalenia sie rezerwy. nie jest to za duze spalanie?normalna jazda bez klimy w lato !! z klima ponad 9 !! bylem u specow--- auto w stanie BARDZO dobrym tj silnik rozrzad turbo itp itd sprawdzali nawet czy zaden zacisk hamulcowy nie jest zawieszony itp, skrzynia ok jezdzili 10 km powiedzieli chodzi jak rakieta co sie pan czepia:( a ja na to spalanie:( mowia ze moze to pompa w zbiorniku ale trzeba by cos tam robic kosztownegoa moze powienienem dluzej na reze…
-
- 1 odpowiedź
- 11,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, od kilku dni odnotowałem dziwne "cykanie" w pobliżu bezpieczników. Niestety nie mam pojęcia co to może być. Nie wykryłem, żadnej zależności pomiędzy ilością obrotów, prędkością, a występowaniem "cykania". Czasem jest silniejsze, czasem ustępuje. Ratujcie Film z "cykaniem" w załączniku. Audi A4B5 1997 ADP 1.6 Benzyna + LPG Pozdrawiam, Łukasz VID_20200630_120218.mp4
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Mam taki problem z moim Audi mianowicie gdy przygazuje to odrazu widze za soba chmure czarnego dymu:( wczesniej nie kopcila. Na jalowym biegu mam to samo i zostawia plame sadzy na trawie. Byl wymieniany olej, filtry. A i jak utrzymuje tak ok 2 tys obrotow na 2 biegu to przerywa jakby nie dochodzilo paliwo. Prosze o pomoc.
-
- 1 odpowiedź
- 6,4 tys. wyświetleń
-
-
Siemka koledzy. Piszę z pytaniem jak dokręcać wahacze. Czy mam to zrobić na opuszczonym samochodzie czy koło może wisieć w powietrzu i wtedy dokręcać? Myślę, że na opuszczonym ale pytam tak w ramach formalności. Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich Chciałbym poprosić was o pomoc. Moje audi "raz pali raz nie". Na początku myślałem, że to przy zimnym lub letnim silniku ale mechanik u ktorego auto stoi juz 3 tydzien powiedział ze to zbieg okoliczności. Sprawa wygląda tak auto albo odpali za pierwszym albo w ogole. Jesli nie odpali za pierwszym trzeba probowąć kręcić nwm srednio 5-10 minut i wkoncu załapie (tez za pierwszym jakby nigdy nic sie nie działo.. jakby nagle usterka znikła). Problem najbardziej spotykany w sytuacji kiedy zgasze rozgrzany silnik, ktory troche odpocznie... cos okolo 20 minut pol godziny.. Wtedy auto nie chce odpalic jednak po kilku minutowych probach załapie o ile akum nie zdaz…
-
- 1 odpowiedź
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem kilka dni temu całkowicie przestał mi działać wsteczny bieg (wszystkie inne działają bez zarzutu) Niedawno wymieniałem olej. Wszedłem do kanału odpaliłem silnik, na D było słychać delikatne syczenie, a w momencie wrzucenia wstecznego syczenie było dużo głośniejsze co to może być??
-
- 1 odpowiedź
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Po odpaleniu silnika zapala się kontrolka ABS a po podłączeniu do WAG pojawia się błąd 18014 P1606 Specjalny moment obrotowy silnika ABS-SG dla trudnych odcinków A. Czy wie ktoś może co jest przyczyną tego komunikatu i jak to naprawić ?
-
- 1 odpowiedź
- 6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Swoje Audi A4 B5 z 1998 r kupiłem niedawno dokładnie 2 tyg temu i nie miałem czasu zbyt dokładnie przyglądać się jej pod maską, dziś nadszedł ten dzień. A więc patrze a tu mam kabelek przetarty i za cholerę nie wiem co to jest poniżej podsyłam zdjęcie i proszę o podpowiedz co to jest ? i czy to przeszkadza, bo auto odpala mi normalnie i chodzi tez normalnie.
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam jakie jest oznaczenie silnika 1,8T A4 C5 97r
-
- 1 odpowiedź
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam gdzie znajduje się Fabryczna centralka alarmu A4 B5 , nie zapala mi prawych kierunkowskazów i brak jest sygnału otwierania i zamykania ??
-
- 1 odpowiedź
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem z pilotem do samochodu. Samochód w ogóle nie reaguje na pilot chociaż widzę że ta dioda na pilocie świeci się gdy naciskam przyciski. Stąd moje pytanie czy to może być wina pilota ? czy coś mam w samochodzie nie tak ? jeśli tak to co ?
-
- 1 odpowiedź
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam do wymiany skrzynię biegów (3 raz jest z nią problem). Na skrzyni jest nr DHF 110 87, szukam takiej wszędzie, ale są różne nr skrzyni tylko nie ta, którą potrzebuję. Czy ktoś mi wytłumaczy o co chodzi? Jak dopasować odpowiednią skrzynię? Czy znajdę o tym samym nr? być może wcześniej była zakładana zła, dlatego się tak psuje... Pozdrawiam Marta
-
- 1 odpowiedź
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Od jakiegoś czasu silnik w moim Audi co jakiś czas podczas postoju wkręca się na ok 1200 obr. Wie ktoś może dlaczego tak się dzieje, a jeśli tak to jak można to naprawić?? Dodam jeszcze ze chodzi o Audi a4 b5 2.5TDI
-
- 1 odpowiedź
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy wie ktoś może coś w tym temacie? Chciałbym wymienić licznik na pełny fis, ale co za tym idzie również manetkę, przyczyną jest zacięta wskazówka poziomu paliwa w liczniku, czy ktoś wymieniał, jak to działa i czy działa?
-
- 1 odpowiedź
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Ostatnio na parkingu podjechałem blisko krawężnika a że mam bardzo niskie auto to zawadziłem dolną owiewką o krawężnik i wskoczyła ona za krawężnik. Jak wyjeżdżałem nie mogłem wycofać, bo sie zblokowała. Na szczęście wyczułem to w porę podgiąłem ręką i wyjechałem. Rzecz w tym, że ta owiewka teraz mi odstaje. Nie jest złamana, ale bardzo odstaje. Przyszły śniegi i jak cofam to z pewnością zbieram nią śnieg a nie chce zawadzić i wyrwać całej owiewki. Moje pytanie do Państwa. Czy da sie ją dokupić czy to jest cały zderzak przedni, w jakiej cenie są i czy może mi ktoś dać jakieś namiary. Szukałem już na allegro, ale nic nie mogę znaleźć. Zostawiam fotki ukazujące aut…
-
-
- 1 odpowiedź
- 7,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich jestem posiadaczem audi a4 b5 1995r. 1.6 benzyna w aucie jest problem z migającym wykrzyknikiem po odpaleniu auta cały czas miga i miga do tego kontrolka abs też świeci dodam ze auto chodzi ładnie i sprawnie bez zastrzeżeń ktoś mogłby coś poradzić co to może być ?
-
- 1 odpowiedź
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
witam wszystkich po krotkiej nieobecnosci:)>. Bylem na delegacji przez 3 tygodnie, w tym czsie moja zoncia opiekowala sie nasza Andzia tj 1.9 TDI 110KM automat 4 biegi.... moje kochanie podczas jednej z przejazdzek stwierdzila ze jest malo oleju... pojechala do Auchana i kupila olej 15w40 do diesli i go dolala ok 1 litra zadowolona dzwoni kochanie dolalam oleju to mowie ok a jakiego??? aaa do diesli dumna z siebie...:/..... ok zgodze sie ale ja jezdzilem na 10w40... jakiego mam teraz oleju uzywac i czy nic sie nie stanie silnikowi?? wymiana oleju za ok 1 tys km.....Druga sprawa jest to ze auto mi sie nie dogrzewa:( osiaga jakies 75-80 stopni i dalej sie ni grzeje... w…
-
-
- 1 odpowiedź
- 6,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam taki o to problem co prawda nie zawsze lecz bardzo często przy 2tyś obrotów samochód traci moc praktycznie juz nie przyspiesza jest tak na każdym biegu . Licze na pomoc pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z podłączeniem a swojej Audi A4 B5 po lifcie radia Panasonic CQ-C3300N (opis radia - http://www.megamedia.pl/odtwarzacz-cd-panasonic-cq-c3300n.php). Kupiłem je od znajomego, w jego samochodzie działało OK - wszystkie stacje grały jak trzeba bez szumów. Po podłączeniu w moim Audi do kostek które w nim były okazało się że radio bardzo słabo łapie i gubi stacje. Poczytałem na forach internetowych i dokupiłem separator antenowy (http://allegro.pl/separator-antenowy-alpine-audi-vw-seat-skoda-lodz-i2870062042.html). Wpiąłem go w antene a niebieski przewód podłączyłem do kabla niebieskiego na przlotce na kostki ISO od radia jednak do kostki zasilajacej w samochodz…
-
- 0 odpowiedzi
- 10,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Dopiero co sie zarejestrowałem na tym forum.Moj problem jest taki,iz szyberdach od strony pasazera podczas jazdy mocno drga,co wiadomo denerwuje podczas jazdy.szyberek ma luzy dosc spore jak sie ręką go podważy,ale nie przecieka.Czy ktos mial to samo? i Czy aby zlikwidowac problem musze rozbierac podsufitke?
-
- 0 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Od niedawna da sie wyczuc w moim Audi lekkie stukanie w lewym kole. Stało się to zaraz po tym kiedy zostałem zmuszony do ostrego hamowania przed wybiegajaca ma ulice sarna. Stukanie da się wyczuć przy prędkości 40-50 km/h oraz przy hamowaniu,najlepiej czuć to na równej nawierzchni, na dolkach nie słychać stukania, przy wyższej prędkości ucicha. Może być to wina klocków hamulcowych lub samych tarczy? Czy może to być już wina zawieszenia, uszkodzony wahacz czy coś innego?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem przyspieszeniem, konkretnie, jak dodaję (przyciskam) pedał gazu po wybraniu biegu i chcę trochę mocniej gaz docisnąć to auto nie ma siły jechać (mimo, że mocno wciskam gaz) to potem zaczyna szarpać i nagle dostaje po jakimś czasie przyspieszenia. Nie dzieje się to cały czas, ale jest to naprawdę bardzo częsty objaw. Wymieniony został filtr paliwa, uszczelki nastawnika pompy, czujnik temperatury paliwa oraz komputerem ustawiona dawka paliwa i inne rzeczy z tym związane. Jednak objawy nie przeszły. Pacjentka to Audi A4 B5 1.9 TDI 90 KM rocznik '95. Czy może ktoś miał podobne objawy w swoim audi?
-
- 0 odpowiedzi
- 140 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam, czy może ktoś doświadczony przeanalizować logi statyczne i dynamiczne, chodzi o to żeby sprawdzić co jest ok a co nie z góry dziękuje http://vaglogi.pl/log-000_003_020_115_118_x1GZPpG.html http://vaglogi.pl/log-002_033_146uO4U.html http://vaglogi.pl/log-000_003_020_bBtW9A.html
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Drodzy Koledzy Od tygodnia posiadam Audi A4 B6 1.6 z 1997r. Przy walce z uciekającym prądem, znalazłem taki o to patent na obejście przekaźnika. Odkryłem,że jak odepnę ten przewód to gasną światła mijania, czyli tak zwane krótkie I tu mam gorącą prośbę . Może ktoś podać jaki jest numer tego przekaźnika
-
- 0 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-