Audi A4 B5 (1995-2001)
Forum Audi A4 B5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
167 tematów w tym forum
-
witam ma problem z autem nie odpalna po zgaszniu mowa o audi a4 b5 1,8t lpg 96r juz opisuje dokłądniej co i jak auto odpali normalnie ale jak je zgasze to nie odpla jak by iskry nie było na swiecy ale jak odłoncze akumulator na okło 10 min problem znika i auto odpali znów i tak w kółko POMOCY
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem z pilotem do samochodu. Samochód w ogóle nie reaguje na pilot chociaż widzę że ta dioda na pilocie świeci się gdy naciskam przyciski. Stąd moje pytanie czy to może być wina pilota ? czy coś mam w samochodzie nie tak ? jeśli tak to co ?
-
- 1 odpowiedź
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam taki problemik. Otóż cały czas w zbiorniczku wyrównawczym mam zimny płyn chłodzący. Codziennie jeżdżę 50 km do pracy więc silnik spokojnie zdąży się nagrzać. Dodam że się nie gotuje. Cały czas ma między 90-95 stopni ile by nie stał czy nie jechał. Jednak płyn jest zimny. Dodatkowo jest problem z ogrzewaniem. Raz dmucha gorącym powietrzem a raz jest ledwo ciepłe. Niby próbowałem odpowietrzać przez wąż z dziurką ale skoro płyn nie schodzi ze zbiorniczka to chyba nie do końca działa. Czy to wina termostatu? Jeśli tak gdzie się on znajduje. Nie chcę z każdą pierdołą latać do mechanika, próbuje dużo rzeczy zrobić sam, ale jestem informatykiem nie mechanik…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Zakupiłem do swojej Audiczki oryginalne radyjko Audi Concert jednak po jego podłączeniu za każdym razem jak wyjmę kluczyk to trzeba go od nowa programować bo pojawia sie napis SAFE. Ponadto gdy kluczyk jest w stacyjce to radio pomimo iż jest wyłączone tzn. gałka podgłośnienia wcisnięta i radio nie gra to cały czas wszystkie przyciski są podświetlone! Proszę o pomoc!!! Dodatkowo jak miałby ktoś instrukcję obsługi w języku polskim do tego radyjka to bardzo bym był wdzięczny za jej udostępnienie. W załączeniu zdjęcie radyjka Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 9 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z podłączeniem a swojej Audi A4 B5 po lifcie radia Panasonic CQ-C3300N (opis radia - http://www.megamedia.pl/odtwarzacz-cd-panasonic-cq-c3300n.php). Kupiłem je od znajomego, w jego samochodzie działało OK - wszystkie stacje grały jak trzeba bez szumów. Po podłączeniu w moim Audi do kostek które w nim były okazało się że radio bardzo słabo łapie i gubi stacje. Poczytałem na forach internetowych i dokupiłem separator antenowy (http://allegro.pl/separator-antenowy-alpine-audi-vw-seat-skoda-lodz-i2870062042.html). Wpiąłem go w antene a niebieski przewód podłączyłem do kabla niebieskiego na przlotce na kostki ISO od radia jednak do kostki zasilajacej w samochodz…
-
- 0 odpowiedzi
- 10,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu z moim autem. Odwiedziłem już 6 warsztatów i nikt nie potrafi wskazać przyczyny usterki. Problem pojawia się podczas jazdy – na 3. lub 4. biegu, przy prędkości od 50 do 70 km/h, silnik zaczyna przerywać. Podobne objawy występują także przy zmianie biegów. Pod komputerem diagnostycznym nie pokazują się żadne błędy. Wymienione zostały już świece, przewody zapłonowe oraz cewka (na NGK), jednak niestety nie rozwiązało to problemu. Dodatkowo, po uruchomieniu silnika obroty przez chwilę falują, po czym stabilizują się. Z góry dziękuję za każdą wskazówkę i pomoc.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, w styczniu kupiłem swoje pierwsze auto Audi A4 B5 z 99r. i zaraz wymieniłem w niej radio ponieważ miała jakieś starsze na kasety. Wstawiłem radio Audi Concert ale pisało że od B6 i jest dobrze tylko jedna sprawa, otóż po wymianie tego radia:1. Da się go włączyć na zgaszonym silniku, bez kluczyka itp. i wogóle trzeba go włączać manualnie a nie że samo po zapaleniu auta nie wiem czy tak powinno być z powodu braku doświadczenia2. Po drugie i chyba najważniejsze, po włączeniu radia raz grają wszystkie głośniki a raz tylko tylne. Dużo częściej jest tak że tylko tylne. Wyłączenie i włączenie radia nic nie daje, ale zgaszenie samochodu na włączonym radiu wyłączy go i po p…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Dopiero co sie zarejestrowałem na tym forum.Moj problem jest taki,iz szyberdach od strony pasazera podczas jazdy mocno drga,co wiadomo denerwuje podczas jazdy.szyberek ma luzy dosc spore jak sie ręką go podważy,ale nie przecieka.Czy ktos mial to samo? i Czy aby zlikwidowac problem musze rozbierac podsufitke?
-
- 0 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem z moją audiczką A4B5 avant 1.8 125 2000r lift a mianowicie szalała mi temperatura wymieniłem czujnik na gorącym silniku troche pomogło a le temperatura dochodzsiła do 70 i nic wiecej po zgaszeniu silnika i przekręceniu kluczyka na kontrolki pokazuje 80-85 zapalam i spada do 70 wymieniłem termostat na postoju do 80 i nic nie pomogło czy jeste jeszcze jakiś czujnik cos słyszałem ze przy chłodnicy ale nie wiem może byc wina licznika błagam o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Siemka! Piszę odnośnie dziwnego problemu z wycieraczkami i systemem spryskiwaczy reflektorów w mojej b5. Instalacja do spryskiwaczy xenon fabryczna, jak to w każdej esce. Mianowicie: Odkąd zakupiłem pojazd nie działały mi spryskiwacze reflektorów. Zainteresowałem się tym tematem dopiero teraz, wiec zacząłem szukać przyczyny. Profilaktycznie wymieniłem pompkę od spryskiwaczy reflektorów, posprawdzałem wiązkę, spryski, wężyki, kostki, przekaźnik. Wszystko wydawało się ok, natomiast spryskiwacze się nie wysuwały. Przy zapalonych światłach trzymałem manetkę od wycieraczek nawet i przez dobre 15 sekund i nie było żadnego odzewu ze strony sprysków, no próbowałem już w…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Posiadam audi a4 b5 1995 1.6 przedlift. Jestem nowy w tych tematach i liczę na pomoc . Problem jest taki gdy zamykam audi kluczykiem w drzwiach nie ma reakcji zamyka tylko drzwi kierowcy , bądź jak podejdę do drzwi pasażera próbując zamknąć auto zamyka tylko drzwi pasażera . Jak by sygnału nie było . I dziś zauważyłem rzecz taka gdy zamykałem drzwi od stromy pasażera to usłyszałem tykanie takie jak by z zamka , i gdy jeżdżę słyszę z prawej strony przy schowku jak jakaś śrubka czy coś lata luzem ( może to tego przyczyna nie wiem ) Wie ktoś co może być przyczyna . I jak to naprawić .
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Niestety mam także problem z zegarami. Po przejechaniu kilku kilometrów wskazówka prędkości spada do zera. Gdy hamuję przy dużej prędkości do zera, zegary zaczynają działać poprawnie. Problem z zegarami zaczął się niedawno - poprzednio było ok. Czy ktoś ma jakiś pomysł co to może być?
-
- 0 odpowiedzi
- 6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Ostatnio na parkingu podjechałem blisko krawężnika a że mam bardzo niskie auto to zawadziłem dolną owiewką o krawężnik i wskoczyła ona za krawężnik. Jak wyjeżdżałem nie mogłem wycofać, bo sie zblokowała. Na szczęście wyczułem to w porę podgiąłem ręką i wyjechałem. Rzecz w tym, że ta owiewka teraz mi odstaje. Nie jest złamana, ale bardzo odstaje. Przyszły śniegi i jak cofam to z pewnością zbieram nią śnieg a nie chce zawadzić i wyrwać całej owiewki. Moje pytanie do Państwa. Czy da sie ją dokupić czy to jest cały zderzak przedni, w jakiej cenie są i czy może mi ktoś dać jakieś namiary. Szukałem już na allegro, ale nic nie mogę znaleźć. Zostawiam fotki ukazujące aut…
-
-
- 1 odpowiedź
- 7,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, ostatnio przyjechał do mnie kolega z wadliwymi wycieraczkami przednimi, okazało się że styki w manetce wymagały odnowienia, niestety w czasie pracy w manetce doszło do zwarcia (bezpiecznik trzeba było wymienić), a następstwem prawdopodobnie tego zwarcia było to że tak jakby zmienił się punkt zerowy wycieraczek i zatrzymują się po środku szyby. Wygląda to tak że ze środka szyby ruszają w dół do końca, do góry do końca,a po skończonej pracy zatrzymują sie na środku. Czy macie jakieś pomysły jak można to naprawić bez wizyty u fachowca? Może ktoś miał już kiedyś taki przypadek?
-
- 0 odpowiedzi
- 7,1 tys. wyświetleń
-
-
witam. zmienialem napinacz łancucha na walkach rozrzadu w silniku 1.8 adr z 99r. przestawilem prawy walek o jeden zab, w efekcie auto nie mialo odpowiedniej mocy. nastepnie poprawilem swoj blad ale silnik pracuje glosniej i cyka. nie dawno przy wyprzedzaniu musialem go przeciagnac do 6tys obrotow i po przejechanych 5kilometrach zauwazylem ze wzrosla mi temp do 100stopni. nie wlacza mi sie wentylator obok wiskozy a wydaje mi sie ze powinien sie zalaczac po 90stoniach celcjusza. weze do chlodnicy sa u gory cieple a na dole zimnie. podejzewam peknieta szklanke, zawieszony termostat ( wymienialem 3 miechy temu) nie wiem co mam o tym myslec ani gdzie szukac. moze zgialem za…
-
-
- 10 odpowiedzi
- 9,8 tys. wyświetleń
-
-
Drodzy Koledzy Od tygodnia posiadam Audi A4 B6 1.6 z 1997r. Przy walce z uciekającym prądem, znalazłem taki o to patent na obejście przekaźnika. Odkryłem,że jak odepnę ten przewód to gasną światła mijania, czyli tak zwane krótkie I tu mam gorącą prośbę . Może ktoś podać jaki jest numer tego przekaźnika
-
- 0 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich, Od siedmiu miesięcy jeżdżę Audi A4 B5 1.6 AHL z 1998 r. (benzyna+lpg). Mam padnięty przepływomierz i chciałbym go wymienić. Problem polega na tym, że na aktualnie zamontowanym nie widać jego numeru (możliwe, że poprzedni właściciel już montował jakiś zamiennik) przez co nie wiem jaki konkretnie zamówić. Jeżeli ktoś posiada takie same auto proszę o podanie mi numeru posiadanego przepływomierza. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Nie znalazłam podobnego problemu na forum, więc krótko opiszę. Po odpaleniu zimnego obroty spadają po chwili i gaśnie. Dopiero gdy po kilku próbach utrzymania obrotów wciskałam pedał gazu do np 6tys obrotów, pomogło i obroty weszły same na jakieś 900 i tak się utrzymywały, mogłam ruszać w drogę. Niestety po zgaszeniu silnika na jakieś 30 min ponowne uruchomienie nie było możliwe, znowu trzeba było cisnąć obroty kilka razy aż załapał.Bywało też, że wcale nie odpalał i wtedy pomógł autostart, tylko że obroty mimo wszystko spadały do zera. Mechanik sprawdził komputer ale nie wykazało ani jednego błędu. Wstyd przyznać ale zaniedbałam dolanie płynu chłodnicze…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Swoje Audi A4 B5 z 1998 r kupiłem niedawno dokładnie 2 tyg temu i nie miałem czasu zbyt dokładnie przyglądać się jej pod maską, dziś nadszedł ten dzień. A więc patrze a tu mam kabelek przetarty i za cholerę nie wiem co to jest poniżej podsyłam zdjęcie i proszę o podpowiedz co to jest ? i czy to przeszkadza, bo auto odpala mi normalnie i chodzi tez normalnie.
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie. W mojej babci przestał działać mikrostycznik w jednym przycisku otwarcia klapy tylnej - jest cały czas zwarty. Przycisk niestety jest już wycofany z produkcji, można zamówić z Audi Classic, ale cena trochę zaporowa. Czy macie jakiś patent na wymianę samego mikrostycznika? Są dostępne używane, ale nie jestem zwolennikiem naprawiania 20 letniego samochodu 20 letnimi częściami. Jestem skłonny rozebrać przycisk i wymienić sam mikrostycznik, tylko chciałbym w taki sposób rozebrać, żeby dało radę to poskładać. Może ktoś już przerabiał temat i dysponuje zdjęciami lub wskazówkami.
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich serdecznie.. Mam problem z kontrolką check engine. Byłem już u wielu magików z komputerem ale bez mózgu i jak na razie nie udało się zdiagnozować usterki. Kody błędów to 16514- sonda lambda obwód 1 strona 1, 16555-system zbyt ubogi, 16556-system zbyt bogaty, 17978-moduł sterujący zablokowany, 16804-system katalizatora poniżej progu wydajności ,16518-sonda lambda brak zmian napięcia strona 1 . Samochód to audi a4 b5 z 2000roku z silnikiem 1,6 101km. Poza zapaloną kontrolką nie odczuwam żadnych problemów z silnikiem. Będę wdzięczny z każdą pomoc pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
witam, co może oznaczać taka ikona w audi A4 1.9 TDI 115 2000rok, S-Line ??? dzisiaj po wyjściu z pracy cały czas świeciła się, przyjechałem do domu około 3 km. otworzyłem instrukcję ale nie widzę w opisie takiej ikony... wróciłem do auta aby zrobić zdjęcie a ikona już się nie wyświetla. co może sygnalizować? sorry za prowizoryczny rysunek, o ile pamiętam wyglądało to mniej więcej tak:
-
- 0 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam forumowiczów! Mam pytanie, czy regenerował ktoś lampy w A4 B5 lift? Chodzi o polecenie jakiegoś warsztatu w okolicach Wrocławia. Dzięki ! Pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Panowie mam problem z rozrusznikiem wymienialem go ponad miesiąc temu I wszystko było dobrze mam też kostke stacyjki do wymiany bo nie łapie I muszę po kręcić kluczykiem lecz problem polega na tym że po odpaleniu rozrusznik nadal kręci przez parę sekund lub jak dam gazu to przestaje kręcić . Co może być przyczyną może ta kostka która jest do wymiany nie rozlacza? Dodam Że po wymianie wszystko było okej oprócz tej kostki
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Posiadam Audi A4b5 sedan z silnikiem 1.6 benzyna gaz (gaz zwykły) z 95r. Od ponad 2lat w moich rękach. Problem z samochodem polega na tym że brakuje mu mocy zarowno benzyna jak i gaz. Nie jest to aż tak odczuwalne ale czuć że auto nie ma tej mocy co kiedyś. Silnik rowno pracuje, odpala za 1. Po przejechaniu dłuższego dystansu ok 30km gaśnie. Silnik kręci ale nie odpala, po ok 10-20min odpala i jedzie dalej. Przeważnie tak się dzieje gdy auto jest odpalone przez dłuższą chwilę na postoju lecz nie zawszę np. autem zrobię ok 20km, stanę z włączonym silnikiem na ok 10min, ruszę i po 2km gaśnie. Czasami nawet podczas krótkiej trasy 5km też potrafi zgasnąć. Wcze…
-
- 1 odpowiedź
- 14,1 tys. wyświetleń
-