Audi A4 B5 (1995-2001)
Forum Audi A4 B5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
166 tematów w tym forum
-
Niestety mam także problem z zegarami. Po przejechaniu kilku kilometrów wskazówka prędkości spada do zera. Gdy hamuję przy dużej prędkości do zera, zegary zaczynają działać poprawnie. Problem z zegarami zaczął się niedawno - poprzednio było ok. Czy ktoś ma jakiś pomysł co to może być?
-
- 0 odpowiedzi
- 5,9 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem. Urwała mi się łapa skrzyni biegów od strony kierowcy. Numer na tej łapie to 8D0399113L. Chodziłem po różnych szrotach, szukałem na allegro i nigdzie nie mogę jej dostać. Wszędzie są z końcówką AB. Czy mogę kupić łapę z końcówką AB czy muszę szukać z identycznym oznaczeniem jaki mam na łapie?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, ostatnio przyjechał do mnie kolega z wadliwymi wycieraczkami przednimi, okazało się że styki w manetce wymagały odnowienia, niestety w czasie pracy w manetce doszło do zwarcia (bezpiecznik trzeba było wymienić), a następstwem prawdopodobnie tego zwarcia było to że tak jakby zmienił się punkt zerowy wycieraczek i zatrzymują się po środku szyby. Wygląda to tak że ze środka szyby ruszają w dół do końca, do góry do końca,a po skończonej pracy zatrzymują sie na środku. Czy macie jakieś pomysły jak można to naprawić bez wizyty u fachowca? Może ktoś miał już kiedyś taki przypadek?
-
- 0 odpowiedzi
- 7,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Przyszła pora na pierwszą wymianę oleju w moim Audi A4. Niestety ciężko mi ustalić jakim olejem jest obecnie zalane moje autko. Poczytałem trochę na forach i chyba się zdecyduje na olej Mobil S 15W40 półsyntentyczny. Audi A4 1.6 105 km - 1999 r. Czy będzie to dobry wybór? Proszę o pomoc Pozdrawiam,
-
-
- 3 odpowiedzi
- 16,7 tys. wyświetleń
-
-
Czy mogę uzyskać info na temat tego numeru VIN WAUZZZ8DZYA168373 ? Chciałbym poznać historię tego pojazdu w serwisie i co tylko można sprawdzić.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
witam. zmienialem napinacz łancucha na walkach rozrzadu w silniku 1.8 adr z 99r. przestawilem prawy walek o jeden zab, w efekcie auto nie mialo odpowiedniej mocy. nastepnie poprawilem swoj blad ale silnik pracuje glosniej i cyka. nie dawno przy wyprzedzaniu musialem go przeciagnac do 6tys obrotow i po przejechanych 5kilometrach zauwazylem ze wzrosla mi temp do 100stopni. nie wlacza mi sie wentylator obok wiskozy a wydaje mi sie ze powinien sie zalaczac po 90stoniach celcjusza. weze do chlodnicy sa u gory cieple a na dole zimnie. podejzewam peknieta szklanke, zawieszony termostat ( wymienialem 3 miechy temu) nie wiem co mam o tym myslec ani gdzie szukac. moze zgialem za…
-
-
- 10 odpowiedzi
- 9,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam to mój pierwszy post na tym forum ,wiec sorki jak cos nie tak napisałem ;;-po zakupie auta wracajac do polski zapaliła mi sie kontrolka temp silnika -po zatrzymaniu i odczekaniu az silnik ostygnie dolałem wody ale to nic nie dało bo po paru lilometrach znowu temp silnika była wysoka -prawie 120 st .okazało sie ze nie ma obiegu płynu chładzącego -po wymontowaniu pompy wody okazało sie ze wirnik pompy był pekniety i nie trzymał sie wałka pompy ,po zamontowaniu nowej wydaje sie ze wszystko jest ok,powstaje jednak pytanie ---czy w tym silniku jest jeszcze jedna pompa wody?bo z ogledzin wynikło ze chyba jest i napedza ją pasek rozrządu, jesli sa dwie pompy to oczym …
-
- 5 odpowiedzi
- 22,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem z działaniem oświetlenia wnętrza A4 B5 2001. Po otwarciu jakichkolwiek drzwi nie zapala się światło. Czerwone lampy w drzwiach działają ok. Poświetlenie pod nogi również. W związku z tym zakładam, że mikrostyki w drzwiach są ok. Światła po włączeniu ręcznym działają, więc zasilanie jest. Gdzie szukać usterki? HELP!!
-
- 0 odpowiedzi
- 6,5 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z podłączeniem a swojej Audi A4 B5 po lifcie radia Panasonic CQ-C3300N (opis radia - http://www.megamedia.pl/odtwarzacz-cd-panasonic-cq-c3300n.php). Kupiłem je od znajomego, w jego samochodzie działało OK - wszystkie stacje grały jak trzeba bez szumów. Po podłączeniu w moim Audi do kostek które w nim były okazało się że radio bardzo słabo łapie i gubi stacje. Poczytałem na forach internetowych i dokupiłem separator antenowy (http://allegro.pl/separator-antenowy-alpine-audi-vw-seat-skoda-lodz-i2870062042.html). Wpiąłem go w antene a niebieski przewód podłączyłem do kabla niebieskiego na przlotce na kostki ISO od radia jednak do kostki zasilajacej w samochodz…
-
- 0 odpowiedzi
- 10,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem z pilotem do samochodu. Samochód w ogóle nie reaguje na pilot chociaż widzę że ta dioda na pilocie świeci się gdy naciskam przyciski. Stąd moje pytanie czy to może być wina pilota ? czy coś mam w samochodzie nie tak ? jeśli tak to co ?
-
- 1 odpowiedź
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
siemka mam takie pytanie odnosci klimatronika w audi a4 1996 r jest to stary dziadek fakt. wycziscilem go calego i mimo czyszczenia dalej klawisze raz dzialaja raz nie. tuz po wyczyszczeniu moglem klimke wylaczyc wlaczyc. regulowac temperature. nawiew etc. a teraz zostalo jak bylo, dziala nawiew na szybke ew mozna wyl naciskajac na auto. i regulacja wiatraka . temp tylko wzwyz co jest bardzo denerwujace klima non stop. jesli chce wylaczyc klima musze caly nawiew wylaczac regulacja od wiatraka . ... spotkal sie ktos moze z tym problemem?
-
- 0 odpowiedzi
- 7,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem z oryginalnym radiem w audi a4 95r. Radio wygląda troszkę inaczej niż to które jest opisane w przyklejonym temacie o rozkodowywaniu,ale jest bardzo podobne. Gdy się włącza jest napis "BOSE" Problem leży w tym że potrzebuje manualnie ustawić stację radiową ,nie za pomocą automatycznego wyszukiwania, i za cholerę nie wiem jak to zrobić :x Jest w stanie mi ktoś pomóc? Pozdrawiam. Edit: Już znalazłem w oryginalnej instrukcji radia (trzeba na 2 sek. przyt3ymać obydwa przyciski góra dół < > i zmienia sie na manual. Ale teraz mam nowy problem Gdy Ustawiam już sobie jakąś tam fale np 86.5 i odpalam transmiter z tą samą falą to radio ładnie łapie fale ,wsz…
-
- 0 odpowiedzi
- 17,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Mam problem z piszczeniem z tylu za pasazerem tylnej kanapy po prawej stronie.Gdy ktos siedzi na kanapie tylnej slychac w gornym prawym rogu (tej kanapy) wkurzajacy pisk ale tylko na dziurach.Wiec wykrecilem calo kanape i nie pomoglo czy to mozliwe ze amoztyzator lub wachacz tak piszczy (to nawet nie skrzypienie)??Bylem na przegladzie to chlop powiedzial ze z zawieszeniem wszystko wporzadku.Moze ktos spotkal sie z tym piszczeniem.Prosze o pomoc i sugestie.Z góry dziekuje.
-
- 0 odpowiedzi
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam od 4 lat posiadam audi a4 1,9TDI z automatyczną skrzynia biegów,Problem polega na tym,że od dłuższego czasu owa skrzynia mi szwankuje.Zacznę od tego,że przekręcam kluczyk w stacyjce i na wstępie nie pali się kontrolka świec do tego nie działa obrotomierz to z kolei wiąże się z tym,iż z D ciężko jest ruszyć więc ręcznie zmieniam biegi.Nawet jeśli ruszę z D to będzie bardzo wolno i sama przełoży mi biegi tylko do 3,dalej nie da rady przez to pali jak smok.I tak za każdym razem kiedy przekręcam kluczyk brak kontrolki świec to sytuacja się powtarza.Rzadko zdarza się,że kontrolka świec zapala się przed odpaleniem to wtedy dobry znak bo i obrotomierz chodzi i skrzynia dzi…
-
- 0 odpowiedzi
- 6,8 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, szlag trafił moje podświetlenie tablicy, widziałem w innych autach żarówki led, nawet fajnie to wygląda. Chciałbym takie żaróweczki zamontować u mnie w Audicy - teraz standardowe pytanie - które? Na allegro jest tego masa, są żarówki po 8zł, są po 40 - które wybrać? (32mm, 42mm C5w, C10W?). I druga pytanie, mam xenon 4300k - miałem ledy z allegro, które świeciły dość jasnym światłem, ale nie pasowały do xenonu 4300k. Kupiłem zwykłe (żółte), wygląda to okropnie, aż nie mogę na nie patrzeć. Koledzy - poradźcie co wybrać, aby w miarę pasowały do xenonu 4300k. Zmiana planów, kupuję żarniki 6000k - proszę o pomoc w wyborze.
-
-
- 7 odpowiedzi
- 25 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Dopiero co sie zarejestrowałem na tym forum.Moj problem jest taki,iz szyberdach od strony pasazera podczas jazdy mocno drga,co wiadomo denerwuje podczas jazdy.szyberek ma luzy dosc spore jak sie ręką go podważy,ale nie przecieka.Czy ktos mial to samo? i Czy aby zlikwidowac problem musze rozbierac podsufitke?
-
- 0 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
witam szukam zderzaka do audi a4b5 2004rok z otworami na spryskiwacze . proszę o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
witam! prosze o pomoc w dobraniu odpowiedniego kompletu wahaczy. Szukam dobrych i tanich czy dobre sa marki takie jak : kraft, master sport,delphi bo o lemie to wiem ze sa ok ale cena jest narazie zaporowa jak dla mnie w tym roku czy ktos poleca jakiej inne marki Pozdrawiam
-
- 3 odpowiedzi
- 7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem kilka dni temu całkowicie przestał mi działać wsteczny bieg (wszystkie inne działają bez zarzutu) Niedawno wymieniałem olej. Wszedłem do kanału odpaliłem silnik, na D było słychać delikatne syczenie, a w momencie wrzucenia wstecznego syczenie było dużo głośniejsze co to może być??
-
- 1 odpowiedź
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Od jakiegoś czasu w Audi A4 B5 1.9 TDI 110 KM mojego ojca podczas jazdy miga kontrolka świec żarowych. Ostatnio byłem u mechanika, wykasował mi błąd i dwa dni kontrolka się nie świeciła, jednak potem znowu zaczęła się świecić ponownie. Dodam jeszcze, że wszystkie świece żarowe są sprawne i stop również się świeci Czy ktoś ma jakiś pomysł? Pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 11,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Od jakiegoś czasu pojawia mi się w wyświetlaczu bieżących kilometrów informacja "ln2". Ciekaw jestem co to znaczy, nie mogę się doszukać w necie, a wolałbym się dowiedzieć coś na temat zanim będę wydzwaniał do serwisów Pozdrawiam i dzięki za pomoc.
-
-
- 3 odpowiedzi
- 12,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie , zakładam ten temat z nadzieją że może ktoś mi pomoże bądź doradzi z magiczną usterką w mojej Audi , bo przyznaje że już rozkładam ręce . Audi jakie posiadam to A 4 z silnikiem 1.8 Turbo 150 koni z rocznika 1995. Problem jaki istnieje to , gdy odpalam auto , bez różnicy czy auto jest ciepłe czy zimne obroty zaczynają falować pływać po czym po dosłownie 5-10 sekund ustają na obrotach powyżej 1 tysiąca i wszystko się normuje ( jest tak przy każdym odpalaniu) wygląda to tak jakby się dusiło i bez gazu auta nie odpalę . Auto również nie ma mocy jak na 150 koni , na biegu 3 , 4 jak i 5 jest dość mułowaty . Gdy wdepnę pedał gazu auto zaczyna jakby chwilę myśle…
-
- 0 odpowiedzi
- 9 tys. wyświetleń
-
-
witam jestem tu nowy,chcialbym sie dowiedziec ktore zawory steruja turbina,bo wymienilem turbo na nowa lecz gdy patrze na sztange wydaje mi sie ze sie znowu przycina,ale gdy podlanczam zegar pod gruszcke jest tak samo
-
-
- 6 odpowiedzi
- 8 tys. wyświetleń
-
-
witam, co może oznaczać taka ikona w audi A4 1.9 TDI 115 2000rok, S-Line ??? dzisiaj po wyjściu z pracy cały czas świeciła się, przyjechałem do domu około 3 km. otworzyłem instrukcję ale nie widzę w opisie takiej ikony... wróciłem do auta aby zrobić zdjęcie a ikona już się nie wyświetla. co może sygnalizować? sorry za prowizoryczny rysunek, o ile pamiętam wyglądało to mniej więcej tak:
-
- 0 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
witam! mam pytanie. Jakie są objawy i po czym poznać pęknięta głowice lub uszczelkę pod głowicą w 1.9 TDI 110KM . Rano fakt dymi na biało płynu chłodniczego ubywa także muszę dolewać go co jakieś 1000- 1500km. nie ma osadu pod korkiem od oleju>Podobno jak się dostanie płyn do oleju to i silnik się zatrze i skrzynia ( automat ma podobno jedno chłodzenie ). Poza tym jak się odpali to słychać zawory przez ok 2-3 s a olej jest, ale na bagnecie taki jakby rzadki był, czasami jak jadę to jakiś dziwne dźwięki słychać jakby coś chrobotało:/ zwłaszcza jak klimę się włączy to się nasilają lub głośniejsze się staja ..........no i szok, stojąc pod naprawdę stromą górkę skrzynia na…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-