Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam Zdaje sobie sprawę, że jestem totalnym ignorantem w temacie, ale od tego przecie są fora, żeby pytać. Mam następujące problemy ze swoim A4 2002 (mam go od pół roku): - czy da się go przeprogramować na wyświetlanie komunikatów po polsku? - jak się dobrać do gniazda od przyczepy? - myślałem, że samo wyjdzie spod zderzaka po włożeniu haka, ale niestety.... - gdzie można zdobyć płytę CD z mapą Polski do Audi Navi? - mam fabryczną z mapą Niemiec z góry dzięki za wyrozumiałość i pomoc pozdrawiam maciek
-
- 1 odpowiedź
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam jestem nowy na forum, więc proszę o litość Mam audiczke z moją kobietą jakieś 3 tygodnie i mamy do Was pare pytań: 1 Mamy navigation plus i bardzo często gubi odbiór radia, jest szum, szukamy częstotliwości, czasami jak stoimy w naszym mieście to wyszuka pare stacji ale podczas jazdy gubi wszystko i nie ma radia:( co mam zrobić? sprawdzić wzmacniacz radia? podłączenia jakieś? 2 Nie ma zmieniarki w samochodzie:( gdzie można kupić? jaki model? na allegro nie ma a jak są to pojedyncze sztuki których nie jestem pewien. Z tego co wiem powinna być w bagażnikiu? 3 Gdy naciskam przycisk na kluczyku do otwierania bagażnika to leciutko sie uniesie jakiś 1cm to normalne? Nie …
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Panowie, mam problem z klaksonem. Przy zakupie swojego "Dreamlinera" wszystko było ok, dzwięk był potężny i dostojny ale od kilkunastu dni trąbi (że się tak wyraże) jak jakaś cnotka tzn dzwięk jest cieńki i taki jakiś piskliwy aż wstyd trąbić więc go przestałem używać. Pytanie brzmi gdzie jest zamontowany klakson, bo nie mogę go zlokalizować i co może być przyczyną ewentualnie jak go przywrócić do normalnego działania. Pozdrawiam
-
-
- 11 odpowiedzi
- 30,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam Można zamienić tą klamkę na taką jak w tylnych drzwiach czyli bez wkładki ? Chciałbym takie coś zrobić mam już nawet kompletną klamkę pod kolor auta ale nie wiem jak się za to zabrać ? Wie ktoś z was ? Może jakaś instrukcja.
-
- 1 odpowiedź
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z tylną klapą gdy zamknę auto to po 5 min. czasem dłużej włącza się alarm i świeci się światło w bagażniku wygląda to tak jakby klapa sama się otwierała podczas jazdy zaświeca się kontrolka na pulpicie.Nie wiem czy to ważne ale wcześniej sama włączała się tylna wycieraczka.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam was serdecznie . Mam pytanie, mianowicie dziś przez przypadek przy zamkniętym aucie sprawdziłem czy klapka wlewu paliwa jest zamknięta i o dziwo niestety nie . Nie mam różowego pojęcia dlaczego ... przecież się zamykała . Może znacie przyczynę tego . Proszę o rady za które serdecznie dziękuję.
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, od jakiegoś czasu słyszę jak cały czas otwierają się i zamykają klapy od nawiewu. Jeśli chodzi o dmuchawę na przednią szybę to raz dmucha raz nie, mimo cały czas włączonego grzania przedniej szyby. Pojawiły się również następujące błędy na VAGu: 710-- ------- Defroster Flap Motor -V107 Blocked or no Voltage SPORADYCZNY 1272- ------- Central Air Flap Motor -V70 Blocked or no Voltage SPORADYCZNY 716-- ------- Recirculation Flap Motor -V113 Blocked or no Voltage SPORADYCZNY W związku z tym chciałbym się do tego jakoś zabrać. Mam nadzieję, że wystarczy te silniczki przeczyścić (?). Posiada ktoś może schematy lub dobierał się kiedyś do klap/silniczków ? Dziękuj…
-
-
- 10 odpowiedzi
- 50,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Wczoraj jechalem z kumplem w burzy droga trojpasmowa (dojazd do Szczecina). Przy predkosci 70-80km/h wjechalem w kaluze ktora znajdowala sie pod mostem i okazalo sie ze calkiem duzo wody sie tam uzbieralo (na wysokosc polowy kola moze troche wiecej). Przebilem sie przez nia auto zgaslo. Probuje odpalic - nic. Lece sprawdzic filtr powietrza wydawal sie suchy ale mialem rece mokre takze ciezko stwierdzic. Czekam 20min cos zaczelo krecic. Krece ponownie cos lapie obroty i gasnie. Zostawilem zaplon na 2 min odpalam jest ! Po okolo 40 min ruszylismy. Klekot silnika ktory od razu mnie zaniepokoil (jakby na dwa cylindry pracowal) i duzo bialego dymu. Ruszylem powoli jad…
-
-
- 10 odpowiedzi
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam potrzebuje malej pomocy moja klima raz chlodzi (lekko) a raz grzeje tz jak daje na 18 stopni to zaczyna leciec ciepłe powietrze a jak dam na Lo Raz wlacza sie i chlodi a raz nie, dodam ze na podszybiu kratka na wlaczonej klimie dziala co prawdza sie chlodzi super ale cos tam daje ... Wymienilem juz sprzegiełko na kompresorze ... sprawdzalkem went. klimy. oraz klimatyzacja zostala nabita ..... Dalej nie wiem czemu wiatrak z klimy wlacza sie na chwile pozniej staje na pare sekund i znow to samo .... Czy ktos ma jakies pomysly co jeszcze nie tak... ??? A moze ktos juz tak mial?? Auto z prawej str kierownica (Irlandia) Vag nie pokazuje żadnych błedów ....
-
-
- 1 odpowiedź
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam nie wiem czy tak ma być czy może u mnie z klimą jest coś nie tak. Sprawa wygląda tak w trybie AUTO po odpaleniu auta nawiew dmucha na maxa więc zmieniam sobie minusem dajmy na to na 4 kreski. Wszystko by było ok gdyby nie to,że po chwili siła nawiewu spada mi na 1 kreskę. I taka zabawa w podbijanie siły nawiewu.Nie lubię trybu auto bo wkurza mnie jak wentylator naparza na maxa. Jedni mówią,że w A4 b6 nie ma trybu manualnego.Z kolei sprawdzałem to u znajomej w b7 i tam normalnie trzyma nawiew więc już nie wiem. Jak jest u was?
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie w mojej Audi jeks problem z klima tzn gdy zmniejsze temperature prawej i lewej strony to prawa dziala normalnie i zaczynach wiac chlodne powietrze natomiast z lewej dmucha caly czas gorace co moze byc przyczyna??
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
witam wszystkich mam pewien problem mianowicie wentylator klimatyzacji nie działa po włączeniu auto na panelu wentylator ani drgnie nie wiem czy spręzarka pracuje[nie wiem jak to sprawdzic]czy moze przyczyną być za niskie cisnienie czynnika w klimatyzacji? jest może jakiś sposób zeby to sprawdzic samemu.
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam zakupiłem nowe 2 klucze do audi a4b6. Teraz mój problem. Mam nowa elektronikę do tego nowe transpondery i jak to zgrać z autem? Wie ktoś..na innym forum temat się zawieruszył Bóg raczy wiedzieć gdzie
-
-
- 2 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
witam, Przy kupnie samochodu dostałem tylko jeden oryginalny kluczyk, oraz jeden od VW Passata najprawdopodobniej, logo odpadło. Czy po wymianie bagnecika będę mógł normalnie zaprogramować ten kluczyk do mojego Audi ??
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jakiś czas temu zmieniłem akumulator w moim audi a4b6 i zablokowalo mi radio kodu w książce niema a na radiu nie pisze. Navigation plus AUZ1Z1A5177267 Jest szansa jakoś ten kod odgadnąć.?
-
- 1 odpowiedź
- 5,9 tys. wyświetleń
-
-
Więc tak zacznę od najbardziej oczywistych rzeczy nie mam książki serwisowej a wlepa z kodem lakieru została zdrapana jakiś czas temu przez poprzednich właścicieli, a potrzebuję wymienić część z powodu uszkodzenia, jeśli byłby ktoś w stanie mi zdekodować po numerze vin byłbym wdzięczny numer vin : WAUZZZ8E64A022891
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Po ostatnim przymusowym odłączeniu akumulatora rozkodował się jeden z kluczyków. Próbowałem zaprogramować kluczyk, kiedy drugi znajdował się w stacyjce. Nie wiem jak to się stało ale po tym, drugi kluczyk też przestał działać. Próbowałem już kilku sposobów i nic. Vagiem nigdy nic nie robiłem i troche się boję. Może mi ktoś opisać jak można zaprogramować pilot. Z góry dzięki za podpowiedzi.
-
-
- 10 odpowiedzi
- 208,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam drodzy forumowicze, jako iż przejrzałem juz stertę tematów odnośnie mojego problemu postanawiam napisać tutaj. Chodzi o to że jako świeży posiadac A4 B6 chciałem wymienic baterie w pilocie, nie wiedzialem ze od razu pilot sie rozkoduje bo w innym aucie tego nie mialem tak wiec wymienilem ta baterie podchodze do auta chce otworzyc z pilota, nie dziala, probuje z kluczyka otwarlo sie zaczal wyc alarm, zamykam cisza i tak wkolo, wył az padło aku no to naładowalem go auto da sie odpalic ale wyje! Probowalem kodowania przekrecania w pozycje zaplonu trzymania przyciskow (instrukcje z tego forum) no ale nie dziala. Drugi kluczyk mam ale tez rozkodowany poniewaz lezal…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam takie pytanko: Czy idzie ustawić VAGiem światła ale nie xenony tak aby po załączeniu same się ustawiały? tak jak jest to w przypadku xenonów? Jeżeli ktoś zna kodowanie to bardzo proszę o podanie. Z góry dziękuje i pozdrwawiam.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
witam podlaczylem vaga pod mojego audi a4 19tdi 130km z 2003r i wyskaczyly mi nastepujace kody 00532 01366 00955 01559 01561 14595 34563 po wykasowniu zniky prawie wszytkie bledy tylko zostal kod 01561 dodam ze kod 34563 z opisem please check service notebook taki sam byl opis przy bledzie 14595 wystapil po ponownym podpieci vaga wczesniej go nie bylo prosze o pomoc co moze byc przycznya tego bledu obecnie jest tylko blasd o numerze 01561
-
- 1 odpowiedź
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, po podłączeniu do komputera mam kilka błędów. Chciałbym się spytać czy jest się czym martwić ? Wiem, że z czujnikami od ABS różnie bywa i można próbować je najpierw przeczyścić. Kiedyś pokazywał mi lewy przód ale od niedawna pokazuje mi tylko lewy tył. Więc coś widocznie "się naprawiło" Co do czujnika temp. na wskaźnik to rozumiem, że też nic takiego się nie dzieje ale wypadałoby wymienić żeby na wskaźniku była pokazana temperatura, bo temp. do sterownika jest ok. Oto lista moich błędów: 1039 ect sensor -g2 -> wskaźnik temp. na wskaźnik 1272 central air flap motor -v70 (blocked or no voltage) -> klimatyzacja 1333 nieznany blad - modul systemu komfortu 18062 …
-
-
- 2 odpowiedzi
- 11,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Kupiłem a4b6 avant 1.9tdi silnik awx z 2001 roku wyskakiwały błędy ponpy abs więc kupiłem używkę i niemożna jej zakodować.Ktoś jak by usunął kody tylko wbił cztery zera.Czy ktoś może wie skąd te kody dorwać.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
-
Cześć wszystkim Mam takie pytanko jak mogę sprawdzić kolor mojego samochodu gdzie on jest napisany? Mam uszkodzony zderzak i chciałbym kupić lecz nie wiem jaki mam kod lakieru. czy po numerze Vin sprawdzę. Mam kartę z danymi ale w punkcie : Farbe das Fahrzeugus jest napisane Grau 5B5B czy to jest kod lakieru wszyscy np. na allegro podają inne i nigdy nie spotkałem się z takim oznaczeniem. Proszę jak coś będziecie wiedzieli dajcie znać. pozdrawiam
-
-
- 5 odpowiedzi
- 14,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam takie pytanie chodzi mi o dokładny numer koloru tych listew szarych przy zderzakach i na drzwiach. mam na nich lekkie zadrapania do bialego koloru a chciałbym kupić lakier i nie wiem jaki on dokładnie ma odcień.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-