Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Witam:) Mam problem ze swoim Audi a4 b6 19 TDI 131 Km awx, po wciśnięciu sprzęgła słychać jakieś dziwne stukanie... teraz takie pytanie czy to może być koło dwu masowe ? Chciałbym tego unikać Proszę o pomoc.

• 1 odpowiedź
    • 5,7 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez yopuss,

Witam!!! Mam problem z przełącznikami opuszczania i podnoszenia szyb od strony kierowcy. Mam 4 szyby w elektryce, tylnie opuszczają się i podnoszą bez najmniejszego problemu przednie już nie zawsze. Dodam, że nie działa mi opuszczanie i podnoszenie do końca (jak puszcze przycisk to się szyba przeważnie zatrzymuje). Kolega doradził, żby rozebrać i wyczyścić przełącznik bo pewnie napchało tam się brudu i naskórka. Moje pytanie brzmi czy ma racje i to jest kwestia wyczyszczenia czy lepiej kupić nowe bo już te się wypracowały a może nie w przełącznikach jest problem? pozdrawiam

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 5,6 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez kubel1975,

witam klubowiczów.. drodzy Państwo pilnie poszukuje instrukcji obsługi radyjka Symphony II... pomóżcie może ktoś wie gdzie znaleźć oczywiście w polskiej wersji... pozdrawiam Kuba

• 0 odpowiedzi
    • 5,6 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez koza043,

Witam gdzie dostanę przez internet taką dokładkę do zderzaka do mojej audi bo mam taką ale uległa uszkodzeniu i chciałbym zmienić na taką sama oto jej foto :

• 6 odpowiedzi
    • 5,6 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez kokojumbo,

Witam, Wczoraj jechalem z kumplem w burzy droga trojpasmowa (dojazd do Szczecina). Przy predkosci 70-80km/h wjechalem w kaluze ktora znajdowala sie pod mostem i okazalo sie ze calkiem duzo wody sie tam uzbieralo (na wysokosc polowy kola moze troche wiecej). Przebilem sie przez nia auto zgaslo. Probuje odpalic - nic. Lece sprawdzic filtr powietrza wydawal sie suchy ale mialem rece mokre takze ciezko stwierdzic. Czekam 20min cos zaczelo krecic. Krece ponownie cos lapie obroty i gasnie. Zostawilem zaplon na 2 min odpalam jest ! Po okolo 40 min ruszylismy. Klekot silnika ktory od razu mnie zaniepokoil (jakby na dwa cylindry pracowal) i duzo bialego dymu. Ruszylem powoli jad…

• Upvote
    • 10 odpowiedzi
    • 5,6 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez barteek,

Witam, ostatnio pojawił się problem w moim AVF-ie, a mianowicie czasami zapala się kontrolka ESP i świeci na stałe. Po wyłączeniu zapłonu i ponownym uruchomieniu gaśnie. Ostatnio wymieniałem a ASO: napinacz z rolką, łożysko alternatora i jeszcze jakiej jedne na tym samym układzie. Możliwe, że przy składaniu nie podpięli jakiejś wtyczki i dlatego ESP zaczyna świrować? Dodam, że kontrolka zapala się sporadycznie, ale nigdy wcześniej nie miałem takiego prolemu pozdrawiam

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 5,6 tys. wyświetleń
  7. na zimnym silniku cyka dziwnie po przejechaniu kilku kilometrów przestaje ale tez przy ruszaniu cyka jakby któraś rolka. pomocy

• 1 odpowiedź
    • 5,6 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Brembomen,

Witam was serdecznie . Mam pytanie odnośnie kompresora klimatyzacji mianowicie,czy jest on rozbieralny w sensie wymiany łożyska w nim . Czy po-prostu lepiej wymienić całą ? Niestety klękła ....i zmuszony jestem ją wymienić . Sama klima po około trzech miesiącach poszła....... teraz na okres zimowy jest mi zbędna ale strasznie hałasuje rolka i nie jestem pewny czy nie pociągnie czegoś dalej .... stąd pytanie. Może poradzicie . I oczywiście jestem zainteresowany kupnej takowej , Audi a4 b6 1.9 2004r AVF pozdrawiam serdecznie.

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 5,6 tys. wyświetleń
  9. Audi A4 B6 2.5tdi 2004 szukam pomocy gdyz mam problem z autkiem jakis czas temu po umyciu auta po paru godzinach przy ruszaniu wlaczyl sie tryb awaryjny powodem bylo ze pali sie kontrolka od ESP i mruga kontrolka od świec żarowych po jednym dniu przy dobrej pogodzie usterka sama sie naprawila.Teraz przy tej naszej pieknej majowej pogodzie popadal deszcz i znowu jest ta sama usterka poprzednim razem rozwazalem wymiane czujnika pod pedalem hamulca ale znalazlem taki artykul z takimi samymi objawami http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic690045.html problem jest identyczny!!!w podszybiu zbiera mi sie woda moze to jest przyczyna tej usterki? prosze o pomoc moze juz ktos przera…

• 0 odpowiedzi
    • 5,5 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez iareczek,

Witam w swojej Audi A4 B6 Avant z 2004r posiadam uchwyt na telefon w standardzie. czy jest jakaś możliwość aby założyć na to miejsce telefon? tylko nie orientuje się jaki będzie pasować. wklejam zdjęcie tego uchwytu który posiadam. uchwyt na telefon.bmp

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 5,5 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez masteo,

witam, Prawdopodobnie mam uszkodzoną sprężarkę klimatyzacji, robiłem diagnostykę klimatyzacji u elektryka, na początku był problem z czujnikiem ciśnienia klimatyzacji, po zlikwidowaniu problemu ( wypięty kabel w kostce) wszystko było w porządku poza tym, że sprężarka się nie uruchamia, więc diagnoza padła na uszkodzoną sprężarkę. Koszty regeneracji mechanik wycenił na ok 600zł plus koszta wymiany ok 200zł, zdecydowałem, że poszukam używanej, jest ich sporo jednak różne oznaczenia. I tu tkwi mój problem, nie wiem w jaki sposób odczytać dane sprężarki. Czy jest możliwość odczytania ich bez wyciągania? Próbowałem od spodu auta, jednak tam mało widać. Jest możliwość sprawdzen…

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 5,4 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez SiDo,

Witam, niedawno kupiłem kabelek Vag-K+Can. Nie chce dłubać, zmieniać przebiegów czy coś, po prostu w razie jakiegoś przypadku odczytać błąd i mam małe pytanie czy A4 B6 z 2003r. da rade odczytywać błędy programem Vag K+can commander 1.4 ? czy musze zaopatrzyć sie w jakiś inny ? Pozdrawiam. Jeśli nie w tym dziale to bardzo przepraszam.

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 5,4 tys. wyświetleń
  13. witam.Posiadacie moze jakies strony gdzie za darmo mozna uzyskac informacje o nr Vin?

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 5,4 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez arturek986,

Witam mam pytanko czy felgi stalowe 6Jx15H2 ET45 o rozstawie śrub 5x112 z oponami 205/60/R15 będą pasowały do Audi A4 B6 Avant, bo w rozmiarach zalecanych do tego modelu Audi, nie ma podanego takiego wymiaru, a felgi podobno pochodzą od audi A4???

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 5,4 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Sebix41,

Cześć! Kupiłem moduł Bluetooth do radia audi concert 1, podłączyłem go, normalnie łączy się z telefonem, po przekręceniu kluczyka odpala się lecz nie wiem co zrobić aby włączyć muzykę w radiu, w aukcji jest napisane żeby kliknąć przycisk CD i wyświetli się napis napis CDC11 TRACK ale jedyne co się wyświetla to NO CD. Jest jakiś sposób aby to włączyć i słuchać muzyki z telefonu? Proszę o pomoc, tyle się naklikałem w tym radiu a nadal brak rezultatów Jak się uda rozwiązać problem, stawiam flaszkę

• 1 odpowiedź
    • 5,3 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez seba00,

Witam wszystkich .Mam taki problem :zimową porą poniżej -7 stopni mam problem z odpaleniem silnika ,a jak zapali to chwilę silnik chodzi nierówno.proszę o pomoc i z góry dzięki :siema:Byłem u mechanika i na kompie sprawdził świece powiedział ,żę są ok.

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 5,3 tys. wyświetleń
  17. Witam.Moj problem polega na tym ze gdy przegonie samochod czyli dostanie troche w deche dzieje sie taka rzecz,dodam ze jezeli jezdze spokojnie wszystko jest ok,ładnie ciagnie. problem polega na tym ze jezeli juz samochod dostanie w pedał,robi sie jakby turbodziura miedzy 1800-2000tys obrotow.Moge wcisnac gaz do konca i samochod i tak przy tych obrotach traci moc a od 2tys ciegnie normalnie jak zawsze.Dzieje sie tak za kazdym razem kiedy jezdze energicznie(szczegolnie 4 bieg miedzy 3-4 tys obrotow,nie mam komputera by wysłac wam logi,a w okolicy mamy słabych mechanikow i boje sie oddawac im samochodu:(Samochodem jezdze od 2 miesiecy wiec nie wiem jaka miało przeszlosc Bard…

• 4 odpowiedzi
    • 5,3 tys. wyświetleń
  18. Witam, mam ochotę zamienić swoje auto na napęd quattro 1,9tdi 130 km jak to się sprawuje i jak się ten napęd uruchamia ? czy to jest na jakiś przycisk czy jak ??

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 5,3 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez yor,

Witam ! Prosze o pomoc w takiej sprawie. W drzwiach od strony kierowcy ( auto tzw anglik) - nie bardzo wiem jak sie te czesci fachowo nazywaja - blokuje mi sie taki haczyk ktory trzyma zamkniete drzwi. Blokuje sie kiedy drzwi sa otwarte i nie mozna ich zamknac, jakos mi sie udalo odblokowac go probujac wszystkiego tzn otwieranie centralnego zamka i zamykanie otwieranie kluczykiem tych drzwi podwazalem ten haczyk srubokretem (Taka panika) i jakos sie odblokowalo, ale nie wiem co dokladnie pomoglo. Przy okazji otwierania drzwi z kluczyka zjechaly obie boczne szyby, tez nie wiem dlaczego ? Teraz nie wiem czy to taki jednorazowy wypadek czy to sie bedzie powtarzalo, czy komu…

• 2 odpowiedzi
    • 5,3 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez gaviscon,

Witam. Chciałbym sie dowiedzieć jak dostac się do żarówki w tylnej lampie bo mi sie spaliła i muszę wymienić a nie wiem jak.

• 5 odpowiedzi
    • 5,3 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Dread,

Witam, Od zakupu samochodu huczło mi coś w prawym przednim kole od stranych pasażera. Działo się tak głównie przy skrecie w prawo. Tak, więc na 100% musiało być to łozysko. Wymianiłem je wczoraj u mechanika i niestety dalej coś huczy... Tak jak pisalem dzieje się tak tylko przy skręcie w prawo, gdy skręcam w lewo bądź jade prosto jest cisza. Oriętuję się ktoś co to może być?

• 9 odpowiedzi
    • 5,3 tys. wyświetleń
  22. Witam, Mam mały problem z radiem - kiedy auto się nagrzeje, po przejechaniu ok 30 km zaczyna migać wyświetlacz między zegarami z informacjami odnośnie radia (ta górna cześć), ostatnio też zauważyłam, że miga na zmianę z obudową radia - kiedy wyświetla informacje o radiu nie ma podświetlenia naokoło radia i odwrotnie. Nie jest to może szczególnie ważne ale dość irytujące, szczególnie w nocy Mam jeszcze pytanie odnośnie hamulców - co jakiś czas wyświetla się serwis (chyba) hamulców. Dokładnie wygląda to tak, że jadę nagle "piknie" i między zegarami świeci się symbol hamulców. Zatrzymam się, odpalę ponownie auto i jest ok. Zdarzyło mi sie to 2 razy - jakies 2 miesiące t…

• 1 odpowiedź
    • 5,3 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez drdala,

Witam mój samochód to audi a4 b6 2002r 1.9 TDI 130km AWX ostatnio zaczęło coś mi "trzeć" gdy jechałem na np. 3 i wcisnąłem pedał gazu doszło np. do 2500 obr. i puściłem gaz to słychać było przez chwilę takie dziwne tarcie. Pojechałem do mechanika odłączył mi ten przewód i powiedział że jak problem zniknie to znaczy że turbina już pada. Niestety okazało się że problem zniknął czyli turbina do wymiany. Co dziwne jeżdżę teraz z odłączonym tym przewodem i nie czuję dużej różnicy w mocy - do 2 tyś czuję że jest bardziej mułowaty ale powyżej 2 tyś. już praktycznie nie ma prawie różnicy. Teraz przejdę do sedna sprawy, przed pojechaniem do mechanika i odłączeniem tego kabla …

• 8 odpowiedzi
    • 5,2 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez SiDo,

Witam, mam mały problem z A4 avant z 2003r. silnik 1.9 TDI. Wczoraj musiałem wyciągnąć na pare minut akumulator. Po włożeniu go spowrotem chciałem sprawdzić czy wszystko gra i zaraz po włączeniu zapłonu świeci sie ESP i nie gaśnie. Dzisiaj poszedłem sprawdzić i dalej to samo. Sprawdziłem również bezpieczniki i są dobre. Co mogło sie stać przez glupie wyciągniecie akumulatora ?

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 5,2 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez audi1111,

Witam:) moj problem polega na tym,ze do mechanizmu tylnej wycieraczki dostala sie woda i wyceraczka caly czas pracuje(bez przerwy)jak to naprawic?? bo kupienie nowej mie sie nie usmiecha z powodu ceny, prosze o pomoc ;p z gory dzieki

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 5,2 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.