Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
witam, posiadam audi a4 b6 1.9TDI z 2004r skrzynia manualna i po zapaleniu samochodu wyskakuje mi na komputerze fis kontrolka"N" nie wiem co ona moze oznaczac. nie przy kazdym odpaleniu ona wyskakuje. i wystarczy ze przełacze na inna opcje komputera i kontrolka gasnie. pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Czesc mam taki problem auto stracilo na mocy a dokladnie jest tak auto odpala na dotyk pracuje rowno i praca silnika jest bardzo dobra auto nie kopci nie gasnie nie faluje po prostu stracil moc ale nie do konca auto zaczyna dostawac mocy ale nie pelnej tylko tak 60% przy obrotach 2600 do 3500 i pozniej znowu traci moc turbo dziura jest okropnie wielka niskie obroty strasznie zmulone wciskam gaz i czekam az dojdzie do tych 2800 i zaczyna jakos jechac bledow brak ! wypialem przeplywke ale bylo jeszcze gorzej wogole ledwo jechal ktos ma jakis pomysl gdzie szukac przyczyny dodam ze silnik jak wciskam gaz zaczyna troche buczec..
-
- 1 odpowiedź
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam niestety spotkała mnie ta przykra sytuacja, zgubiłem kluczyk. Kolega pomógł mi auto otworzyć jakimś wytrychem czy czymś takim, nie ważne. Nic nie uszkodził, centralny zamek po otwarciu odblokował wszystkie zamki i auto jest otwarte. Moje pytani jest takie. (zależy mi na łatwiejszym. tańszym i szybszym rozwiązaniu) Czy na podstawie stacyjki dorobić klucz ? (około 200 zł + pilot jakieś 120 zł) Czy może zakupić drugą używaną stacyjkę z kluczem wymontować tą co teraz mam zamontować tą kupioną i pozostałoby tylko wprowadzić, zaprogramować klucz (ten zakupiony) w Vagu do systemu ? (około 100 używana stacyjka i kluczyk z pilotem) zależy mi teraz tylko na tym ab…
-
-
- 1 odpowiedź
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. dziś rano wsiadam do auta i po pierwszym strzale zapalił, z tym ze zgasł po 5-7 sekundach. próbowałem tak kilka razy i to samo po dłuższej przerwie około 10 minut musiałem go trochę pokręcić żeby odpalił ale tusz po tym zgasł! zdjąłem dodatnią klemę z akumulatora z nadzieja ze komputer się zresetuje i może to coś da! Po założeniu klemy.. i probie odpalenia dalej to samo, dodam ze po restarcie kompa teraz się świeci non stop kontrolka ESP.to jest A4 B6 1.9 TDI 130km 2001. może wie ktoś o co chodzi?? dziś Wigilia i nie wypada dzwonić po mechanikach.
-
- 2 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam gdzie znajduje się tabliczka znamionowa w audi a4 b6? potrzebuje znaleźć numer QG1 lub QG0/2 aby rozróżnić rodzaj serwisowania. pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Czeka mnie wymiana sprzęgła. Byłem w ASO i zaśpiewewali mi 4300 za same części!!! Myślę kupić komplet w jakimś sklepie tylko nie wiem czy brać LUK-a czy Sachs-a? Co wy polecacie???
-
-
- 1 odpowiedź
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Krótko i na temat, czego potrzebuję żeby dogadać się ze swoim autem ? Z tego co wyczytałem kolega Jeżu poleca interface VAG 10.6, ok to jest do załatwienia. Jaki program do obsługi?, który będzie chodził pod WIN 7 i nie będzie robił problemu z połączeniem. Jestem zupełnie zielony w tym temacie i mam zamiar pouczyć się na swoim samochodzie . Za wszystkie rady i sugestie z góry serdecznie dziękuję. Pozdrawiam
-
- 4 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam .. Mam taki problem ,od wczoraj coś się dzieje z moim autkiem , gaśnie na małych obrotach , nap jak skręcam redukuje na 2 samochód wyłącza się , potem jest Ciężko go odpalić . trzeba trochę odstać , gdy próbuje go odpalić co też nie przychodzi łatwo bo trzeba trochę go katować że by silnik ruszył ... Jest ktoś wstanie powiedzieć co się dzieje ?? bo chciał bym mieć trochę potrzebnej wiedzy przed pojechaniem do mechanika .. Audi a4 B6 TDI
-
- 0 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam , mam problem ze skrzynia multitronic . Tak do godziny jazdy wszystko funkcjonuje bez zarzutów , lecz gdy tylko auto jest rozgrzane mam problem ze startem . Skrzynia rwie jakby zaraz miala sie rozleciec , co najsmiszniejsze dzieje sie to tylko na niskich obrotach , gdy dodam gazu ostro wszystko odbywa sie plynnie , lecz jak kazdy wie w miescie nie zawsze mozna ruszyc jak z procy . Jest to bardzo irytujace i podejzewam ze chodzi tu o olej ktory napewno nie byl wymieniany rok odkad mam auto . Chcialbym sie upewnic czy szykowac portfel na rozerwanie czy nie
-
- 3 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Jak wyżej, po przekręceniu kluczyka nie gaśnie kontrolka alternatora + check engine... Próba uruchomienia jest niemożliwa... Na dodatek nie mogę podnieść maski - prawdopodobnie linka jest zerwana? Auto to B6 z 2004 roku... Jakieś sugestie? Mechanik pewnie jak nic, ale holowanie może być utrudnione, bo automat. Aha, przy drugiej próbie odpalenia silnika udało mi się go uruchomić, ale dosłownie po paru sekundach zgasł.
-
- 2 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Tak jak w temacie chciałbym do swojego Audi A4 B6 avant z 2004 roku kupić alufelgi z oponami. Czy alufelgi + opony 215/45/R17 to dobry wybór? Jak się na nich będzie jeździło po naszych polskich drogach. Czy lepszy wybór to 225/45/R17? Proszę o jakąś pomoc przy wyborze. No i oczywiście jaka najlepsza firma aby kupić opony. Pozdrawiam iareczek
-
- 1 odpowiedź
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam takie pytanko: Czy idzie a jak tak to jak załączyć opcje która pokazuje cyfrowo informacje typu obroty silnika. prędkość ,temp silnika itp? Wiem że w B5 ze starszą klima trzeba nacisnąć przycisk rewersu powietrza i nawiew na szybę, wtedy na wyswietlaczy z klimy ukazują sie pozycje z informacjami. Wie ktoś jak to mozna załączyć w B6? I jeżeli można to prosiłbym o rozpiskę która pozycja co wskazuje. Dzięki z góry.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
witam mam problem z grzaniem przy włączonej klimie 19 stopni lew strona ładnie grzeja a prawa chłodzi miał z Was coś takiego ? pomóżcie rozwiązać problem
-
-
- 5 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, ostatnio zainteresowałem się "odnawianiem" lakieru, ze względu na drobne ryski oraz uszkodzenia lakieru spowodowane innymi niedbającymi o nic użytkownikami dróg. Wcześniej pisałem o wykorzystaniu glinki do wyczyszczenia lakieru z ciężkich do usunięcia zabrudzeń a teraz chciałbym przedstawić Wam bardzo ciekawy artykuł dotyczący polerowania auta. Przymierzam się do tego w weekend, jeśli pogoda dopisze ;] Najpierw dokładne mycie auta, czyszczenie glinką, polerka a na końcu wosk. Poniżej wspomniany artykuł: http://www.detailer.pl/blog/2011/04/menzerna-test/ Polecam i pozdrawiam, Patryk
-
- 0 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, potrzebuję zakupić na internecie sensor zderzeniowy boczny do audi a4 b6 avant 1.9 TDI 130 KM rocznik 2002. Czujnik ma następujące oznaczenie: 8E0959643 RB4 HV. Czy wiecie może gdzie mogę coś takiego zakupić. Rozglądałem się na allegro, ale nie widziałem czujnika o takim oznaczeniu. A może ktoś z Was miałby coś takiego. Bardzo prosze o wszelkie informacje na ten temat. Pozdrawiam:)
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
-
Hej, ja wiem że to pewnie było 100 razy wałkowane, ale potrzebuję szybko zebrać informację. Otóż warsztat, w którym już serwisuje drugi samochód i do którego mam 100% zaufania, ma na sprzedaż fajne Audi A4 2004 2.0 (nie wiem czy FSI czy V20). Raczej jestem za kupnem spokojnego samochodu, ale za małą kasę, jaką chcą za to auto, bardzo, bardzo kusi. Aurisem czy innym Ceed'em tak nie pojeżdżę. I auto ma pełną historię serwisową jak również jest w dobrym stanie, i ponoć wnętrze też w bardzo dobrym stanie - to będę oglądał jeszcze. Więc jeśli auto jest rzeczywiście w dobrym stanie i ma autentyczną, dobrą historię, to pytanie - brać czy nie. Dużo tak ogólnie się psuje…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, W moim Audi A4 B6 nie mam sterowanie radiem z kierownicy. Chciałbym to zamontować. Orientuje się ktos jak to zrobic????? i co mi bedzie do tego potrzebne??? Proszę was o pomoc.
-
-
- 1 odpowiedź
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Bardzo proszę o pomoc w interpretacji logów VAG. Jestem świeżą w tym temacie osoba, do zakupu interfejsu skłoniły mnie konstrolki esp, abs i migająca kontrolka świec żarowych. Czy według was mogę dojechać bez ryzyka poważniejszej awarii do rodzinnego miasta do mechanika (ok 160km)? Mój samochód to Audi A4 B6 1.9 TDI 130 KM. Z góry dziękuję za odpowiedź! Oto wyciąg z logów: VCDS-Lite Version: Release 1.1 Thursday, 15 December 2011, 12:07:23. Chassis Type: 8E - Audi A4 B6/B7 Scan: 01,02,03,08,09,0F,11,15,16,17,18,36,37,45,46,55,56,57,65,67,69,75,76,77 ------------------------------------------------------------------------------- Address 01: Engine Labels: 038-906…
-
-
- 3 odpowiedzi
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Chciałbym sie zapytac czy jestescie za tym zeby lakierowac listwy drzwi i te listwy progowe( sa ta te listwy jakby gumowe,z tworzywa sztucznego)Chciałbym je polakierowac gdyz musiałem wymienic 2 gdyz rdza zrobiła juz swoje,i teraz z jednej strony mam inne i z drugiej tez,i dlatego chciałbym je rzucic w kolor nadwozia.Jednak lakiernik odemnie z okolicy uwaza ze te listwy progowe mozna malowac a na drzwiach nie gdyz lakier bedzie odpryskiwac(a na wyglad jest to samo tworzywo) Moze Miał ktos podobny problem,czy moze je lakierował i zna sposob jak zrobic zeby lakier sie trzymał a nie odpryskiwał???Bardzo prosze o pomoc gdyz nie chce wywalac pieniedzy w błoto jak ma MI t…
-
- 3 odpowiedzi
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam pytanie czy w silniku 2.0 benzyna ALT jest zawór EGR ? Ponieważ w VCDS wyskoczył błąd egr :/
-
- 1 odpowiedź
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
witam od 3 dni jestem.posiadaczem.audi a4 b6 2.5 tdi. Nie zauwazylem.by przy odpalaniu auta poziomowaly sie ksenony . Ale gdy dalem auto do zrobienia klimatyzacji wymieniali.czujnik klimy przy chlodnicy chyba musieli zdjac lampe by sie dostac nie jestem pewny po zrobieniu wyskoczyl blad na zegarach od poziomowania swiatel i fakyycznie jedna lampa swiecila nizej. Po podpieciu kompa bledu lampy od kierowcy z poziomowaniem jakies spiecie skasowaniu go kolega to robil mnie mie bylo przy tym lampa wrocila na swoja wysokosc co prawda lewa byla nizej ale.obie sie zrownaly i blad nie swieci na zegarach. Pytanie moje brzmi czemu przy wlaczaniu swiatel swiatla nie robia gora dol au…
-
-
- 1 odpowiedź
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, mam Audi A4 Avant (B6) 2,5 TDI Quattro (180KM). Oto mój problem: będę się streszczał....kiedy podczas jazdy puszczę pedał gazu pojawia się niepokojący świst, trudno mi dokładnie określić ten odgłos, ale czasami po prostu wydaje mi się że zbliża się do mnie jakieś auto na sygnale. Odgłos ten podobny jest też do tego jaki słyszany bywał kiedyś, w dawnych czasach w samochodach z napędem na tylną oś (polonez, fiat 125p, wołga itd) kiedy puszczało się gaz. Czy ktoś wie co może być powodem tego w moim Audi? Wybaczcie mi kielski sposób opisywania problemu, ale nie znam się zbytnio na mechanice samochodowej.... Bardzo proszę o pomoc, z góry dziękuję pozdraiwam
-
- 2 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
-
witam podlaczylem vaga pod mojego audi a4 19tdi 130km z 2003r i wyskaczyly mi nastepujace kody 00532 01366 00955 01559 01561 14595 34563 po wykasowniu zniky prawie wszytkie bledy tylko zostal kod 01561 dodam ze kod 34563 z opisem please check service notebook taki sam byl opis przy bledzie 14595 wystapil po ponownym podpieci vaga wczesniej go nie bylo prosze o pomoc co moze byc przycznya tego bledu obecnie jest tylko blasd o numerze 01561
-
- 1 odpowiedź
- 4,4 tys. wyświetleń
-