Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam Kolegów, Od kilku dni mam problem z benzyną w moim Audi A4 B6. Auto ma zainstalowany sekwencyjny LPG i dotychczas wszystko było w porządku. 2 dni temu jechałem w trasę (ok. 100km) i zauważyłem, że podczas jazdy na LPG zacząłem tracić również i benzynę. Wskaźnik paliwa opadał jak i komputer wskazywał co raz to mniejszą liczbę km jaką mogę zrobić na zalanej benzynie. W drodze powrotnej spadł do 0. Zatankowałem za 20zł, czyli niewiele ponad 4litry, po dojechaniu do domu wskaźnik znowu zmalał oraz km spadły do 30. Dzisiaj rano pojechałem zatankować i mimo wlania paliwa, nic się nie zmieniło. Nie wiem co to może być, szukałem wszędzie i jedynie co znalazłem to, że może m…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 11,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Muszę wymienić w moim audi 2.4L V6 świece zapłonowe i polecono mi NGK. Bardzo proszę o pomoc i sugestię jakie mają to być świece, chodzi mi o jakiś dokładny symbol świec NGK żebym wiedział co zamówić. Dziękuję i pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 6,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam takie pytanko: Czy idzie a jak tak to jak załączyć opcje która pokazuje cyfrowo informacje typu obroty silnika. prędkość ,temp silnika itp? Wiem że w B5 ze starszą klima trzeba nacisnąć przycisk rewersu powietrza i nawiew na szybę, wtedy na wyswietlaczy z klimy ukazują sie pozycje z informacjami. Wie ktoś jak to mozna załączyć w B6? I jeżeli można to prosiłbym o rozpiskę która pozycja co wskazuje. Dzięki z góry.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem ze skrzynią biegów (A4 1.9 tdi - 96kW) na razie nie duży, ale jest. Skrzynia jest 5-cio stopniowa i wszystko niby jest ok, ale jak jest zimny olej w skrzyni jest problem z włączaniem II i III biegu i to tylko w górę, redukcja bez problemu. Jak się zagrzeje olej problem ustępuje. Sprzęgło nowe, ale to nie jest od sprzęgła raczej zależne bo tylko dwa przełożenia. Zmieniać olej czy to synchronizatory? dzieki i pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam posiadam owe Audi A4 1,9 TDI b6 130KM Otóż mam problem z silnikiem nie wiem dlaczego ale z pod korka pokazuje mi się olej nie wiem co jest tego przyczyną Auto także wcześniej nie miało kopa a po sprawdzeniu go programem Polski VAG 4.9 wskazał mi przycznę niskiego podciśnieniai w rzeczywistości kabelek od powietrza się wypioł pod tym czymś i po podłączeniu auto miało przyśpieszenie (kopa) (program nie wskazywał żdnych błędów) ale po umyciu silnika auto straciło kopa i nie jest w stanie jeździć jak by się dusiło i nie dostawało powietrza, zwróciłem uwage jednak na to że po przekroczeniu 2 tys, obrotów auto jeździ i mam dość dobre osiągi jednak poniżej tej wartości au…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 9,2 tys. wyświetleń
-
-
witam, posiadam audi a4 b6 1.9TDI z 2004r skrzynia manualna i po zapaleniu samochodu wyskakuje mi na komputerze fis kontrolka"N" nie wiem co ona moze oznaczac. nie przy kazdym odpaleniu ona wyskakuje. i wystarczy ze przełacze na inna opcje komputera i kontrolka gasnie. pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, nie wiem czy mi sie to wydawało ale w wiekszości samochodów nawet gdy wyskoczy komunikat o rezerwie czy otworzymy drzwi przy zapalonych światłach to słychać dzwięk. A u mnie tego nie ma. Nie wiem czy wysiadł jakiś głośniczek czy po prostu jakoś go wyłączyłem ? Czy po prostu tego nie ma. Dziekuje z góry za pomoc i pozdrawiam.
-
- 2 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie w mojej audi przy zamykaniu drzwi nie zamyka sie klapka wlewu paliwa. Co moze byc przyczyna i jak wogole sie do tego dostac ?? Z gory dziex za pomoc
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Od kilka dni temu zauważyłem u siebie w audi taki problem, że przeważnie podczas jazdy wyskakuje czerwony wykrzyknik na kilka sekund. Co może być tego przyczyną? I jak sobie z tym poradzić? Vag przed kasowaniem http://www.wklejto.pl/743183 Vag po kasowaniu http://www.wklejto.pl/743185
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jak w temacie, jak sądzicie co ile powinno się wymieniać olej w silniku? Dziś w rozmowie z kolegami każdy podał swoją wesję jak i również w internecie każdy twierdzi inaczej. Czy 20 000 km to dobry termin ? Pozdro
-
- 2 odpowiedzi
- 14,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Przymierzam się do montazu haka holowniczego w mojej Audi, nawet zadzwoniłem do gościa co się tym zajmuje i powiedział mi prawie 1000pln za hak z modułem + koszt montażu. Spelowałem troche na allegro i zauważyłem, że podana cena u niego jest mocno zawyżona. Koleś zgodził się na montaż dostarczonych przezemnie podzespołów. Jest jeden problem nie wiem jakiej firmy hak zakupić i jaki moduł do mojej wersji przychodzi. Proszę o rady pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 10,6 tys. wyświetleń
-
-
Pilnie potrzebuje oryginalny katalog części zamiennych
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jak wymontować atrapę grilla z przedniego zderzaka?? Czy muszę sciągnąć cały zderzak ?? Proszę o pomoc. Pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 7,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam proszę o pomoc w naprawieniu mojego samochodu Audi A4 B6 AWX 130KM 2002r 1.9TDI. Objawy które mnie niepokoją to: Od razy po odpaleniu samochodu wentylator chłodnicy chodzi bardzo głośno. Lecz po przejechaniu kilu kilometrów lub po prostu po jakimś czasie przestaje chodzić. Druga sprawa to jak dziś zaobserwowałem po nocy w garażu było 2.5 stopnia Celsjusza i po przekręceniu kluczyka kontrolka od świecy zgasła dopiero po 8-9 sekundach. Ogólnie samochód bardzo słabo odpala gdy jest na dworzu mniej niż 5 stopni na minusie. Jak było -14 na dworzu i samochód stał pod pracą od 8 do 16 to po pracy bardzo ciężko miał odpalić. Niby odpalił za pierwszym podejściem ale rozru…
-
- 1 odpowiedź
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie w mojej Audi jeks problem z klima tzn gdy zmniejsze temperature prawej i lewej strony to prawa dziala normalnie i zaczynach wiac chlodne powietrze natomiast z lewej dmucha caly czas gorace co moze byc przyczyna??
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam problem, posiadam audi s4 b6, którego, aż wstyd się przyznać nie dopalałem od roku po przekręceniu kluczyka zapalają się ikony i słyszę tylko klik ze skrzynki bezpieczników i tyle akumulator nowy Jak ktoś może pomóc w tym temacie będę wdzięczny pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam! pojawiła mi się na kompie żółta kontrolka tj kółko i ma po bokach po 3 pionowe kreski w książce jest odnosnik do tego znaku:bremsbelag verschlissen. z tego co wiem to jest cos z hamulcami, ale jak ugryzc temat od czego zacząć? wymienic klocki hamulcowe? wydają sie jeszcze niezłe. czy tez moze to wina kompa? bardzo bede wdzieczny za pomoc. dodam ze to audi a4 b6 131 km 2002r pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 14,5 tys. wyświetleń
-
-
witam podlaczylem vaga pod mojego audi a4 19tdi 130km z 2003r i wyskaczyly mi nastepujace kody 00532 01366 00955 01559 01561 14595 34563 po wykasowniu zniky prawie wszytkie bledy tylko zostal kod 01561 dodam ze kod 34563 z opisem please check service notebook taki sam byl opis przy bledzie 14595 wystapil po ponownym podpieci vaga wczesniej go nie bylo prosze o pomoc co moze byc przycznya tego bledu obecnie jest tylko blasd o numerze 01561
-
- 1 odpowiedź
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Od jakiegoś czasu pojawia się błąd 17536 (uboga mieszanka paliwa) Była sprawdzana przepływka,sondy,świece wszystko było ok. Wmienino odmę , sprawdzono układ paliwowy.Czy ktoś miał podobny przypadek?Jakies sugestie co jeszcze mozna zrobić? Silnik 2.0 benzyna 130 kM rok 2000.
-
- 1 odpowiedź
- 8,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam małe pytanko posiadam audi 1.8 Turbo przy uruchamianiu silnika załącza się coś co hałasuje jak odkurzacz chwile pochodzi i cichnie pytanie tak ma być czy to rozpadająca się turbina
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witan. Jeżdżę na codzień Audi A4 B6 8e 1.9 tdi 130km. Zarejestrowalem sie tutaj aby uzyskac pomoc od Was. Poniewaz kolo 5 miesięcy temu zauwazylem spadek mocy gdy chcialem przyspieszyc ponad 120 km/h. Odrazu udalem sie do mechanika aby podpial pod kompa. Okazalo sie ze turbina. Dalem do regeneracji. Wszystko bylo ok lecz dzisiaj znowu mam te same objawy. Myslicie ze znowu turbina? Zauwazylem również slabe hamulce.
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam co sadzicie o wymianie standardowych żarówek h7 na led? próbował ktoś np takie: http://allegro.pl/zestaw-led-cob-h7-72w-8000-lm-zarowki-dzien-noc-i6540387567.html?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=Y2FtcGFpZ24AMTI2MTg4OTYAMjA3NTU1AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=160c5adf-a88f-4504-8cde-90ef369fb9fa 3800 lm na żarówkę wygląda dość imponująco ale nie wiem jak będzie się to sprawdzać w rzeczywistości w szczególności w reflektorach b6 (mijania/krótkich) - instalował ktoś takie wynalazki? jakieś opinie? cena dość atrakcyjna - (chodź są zestawy też i po 200 zł za komplet) pytanie tylko czy ma to sens...
-
- 1 odpowiedź
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Czesc mam taki problem auto stracilo na mocy a dokladnie jest tak auto odpala na dotyk pracuje rowno i praca silnika jest bardzo dobra auto nie kopci nie gasnie nie faluje po prostu stracil moc ale nie do konca auto zaczyna dostawac mocy ale nie pelnej tylko tak 60% przy obrotach 2600 do 3500 i pozniej znowu traci moc turbo dziura jest okropnie wielka niskie obroty strasznie zmulone wciskam gaz i czekam az dojdzie do tych 2800 i zaczyna jakos jechac bledow brak ! wypialem przeplywke ale bylo jeszcze gorzej wogole ledwo jechal ktos ma jakis pomysl gdzie szukac przyczyny dodam ze silnik jak wciskam gaz zaczyna troche buczec..
-
- 1 odpowiedź
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim. posiadam samochód od grudnia i dzisiaj chciałem pojechać na ryby no i zabrałem wędki i zabieram się do pakowania sprzętu i zonk tylne siedzenie się nie rozkłada. Czy były modele że nie rozkładała się tylna kanapa? Bo jak chyba taki mam. proszę o informację.
-
- 1 odpowiedź
- 9,3 tys. wyświetleń
-