Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Witam mam pytanie odnośnie wymiany żarówek mijania w Audi A4 B6 nie wiem za bardzo jak to zrobić a dziś rano przepalila mi się lewa żarówka a że jestem pedantyczny chcę to jak najszybciej wymienić. Proszę was o jakiś poradnik jak wymienić lewą i prawą żarówkę mijania (najlepiej bez ustawiania świateł po wymianie) Wydaję mi się że bez wyciągnięcia lampy się nieda bo od strony kierowcy nie ma dosłownie miejsca. I mam jeszcze pytanie czy po wymianie żarówek konieczne jest ustawienie świateł. Mój samochód Audi A4 B6 AWX Z góry dziękuję za pomoc.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,1 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Lukass,

Witam. Mam audi a4b6 1.9tdi 2001r. 130km z czipem na 170km. Ostatnio pojawił się problem z ruszaniem. Jak puszczam sprzęgło to czy dodam gaz czy nie on gaśnie (zadusza się). Taka rzecz dzieje się na jedynce i wstecznym, reszta biegów normalna. Nic nie stuka sprzęgło się nie ślizga.

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez slash,

Witam, znajomy ma upatrzony samochód z nr VIN WAUZZZ8E12A283990 czy może mi ktoś z tego wyciągnąć kod koloru, chyba że ma od razu kolor pod ręką :-)

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,2 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Megan90,

Witam. Dzisiaj po przesunięciu fotela pasażera(dość mocnym) zaświeciła się kontrolka air bag. Nie mam narazie możliwości podpięcia pod vag. Zastanawiam się czy może jakiś kabelek się uszkodził albo kostka które są pod fotelem. Nie wiem czy są one od poduszek czy tylko od grzanych foteli. Z góry dzięki za odpowiedz .

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 7,7 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Marcinsss,

Część. Mam problem. Nie działają mi zamki drzwi tylnich. Sprawdzałem wiązkę miernikiem i jest okej, zamieniłem zamek działający w innym samochodzie i u mnie nie pracuje. Czy może to być wina wtyczki ktora jest w drzwiach ? A mam też pytanie czy wiązka do drzwi z elektrycznymi szybami rozni się od wiązki bez szyb elektrycznych. Pytam bo wyszło mi z numeru modułu komfortu że jest fabryczny alarm i 4 elektryczne szyby a ja mam tylko z przodu elektryczne.

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  6. Witam. Po regeneracji turbiny moje audi a4 b6 131km (AWX) podczas jazdy na zimnym silniku, przy wysprzęgleniu wydaje odgłos przypominający łapanie powietrza, szurania powietrza, nie jest to dźwięk metaliczny a przynajmniej takiego nie przypomina, po kilku minutach to ustaje i jest cisza, słychać tylko jak turbo ładnie sobie pracuje. Dodam że przy regeneracji turbiny czyszczony był cały układ dolotowy, EGR, intercooler, oleju nie ubywa, przewody podciśnieniowe wymienione, węże szczelne. Jeżdzę z tym juz od 6000km. Auto ma kopa. Doczytałem na kilku forach, ze ten typ tak ma i trzeba sie do tego przyzwyczaić. Mechanik mówi, ze to słychać pracę intercoolera. Tylko dlaczego j…

• 3 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Roccogiani,

Witam Mam dość nietypowe pytanie jaka może być przyczyna ciężko chodzącego lewarka na boki jak silnik jest nagrzany. Zimny silnik wszystko ok. Przykład Jadę na biegu 2 chcę zmienić na bieg 3 przesuwam lewarek do przodu i powinien wskoczyć na środek i do przodu włączam bieg 3, a z 2 na dam do przodu to zostaje z boku i jakbym nie przesunął w prawo tylko popchałbym lewarek to przodu to włączę bieg 1. Przykład 2. Auto stoi wyłączony silnik nagrzany lewarek na środku ruszam na boki ciężko chodzi i nie wraca sam na środek jak go pociągnę w do kierowcy lub do pasażera. Biegi wchodzą lekko więc to raczej nie jest skrzynia. Auto to Audi a4 b6 2004 rok skrzynia 6. Proszę…

• 1 odpowiedź
    • 2,7 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Toni,

Witam, kupiłem, jak w temacie, założyłem silniczek, a , on nie działa. Okazało się po rozebraniu,że jest uszkodzony, ta zębatka pośrednia ma wytarte zęby. Doszedłem do wniosku, że silniczek był blokowany przez brak miejsca na posuw. Kupiłem nowy silniczek zamontowałem i też nie działa. Jak ustawić ręczną regulacją aby zyskać trochę miejsca na posuw silniczka? Może ktoś miał podobny problem? W lampie takiej samej depo, tylko z lewej strony silniczek ( regulacja pion.) działa.

• 1 odpowiedź
    • 10,2 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez ankosib,

Witam potrzebuję wymienić żarówkę w przednim reflektorze , ale przy reflektorze mam dużo różnych szpejów które nie wiem jak zdemontować a bez tego nie dostanę się do żarówki bo ciasno. Jak wyjąć ten reflektor. Ja znalazłem dwie śruby od góry ale jeszcze coś trzyma mi reflektor. Czy są jeszcze jakieś śruby lub zatrzaski ? pozdrawiam

• Upvote
    • 18 odpowiedzi
    • 124,9 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez benny,

Witam potrzebuje 1sz takiej felgi może wiecie gdzie mogę dostać taką?

• 5 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Dread,

Witam, Od zakupu samochodu huczło mi coś w prawym przednim kole od stranych pasażera. Działo się tak głównie przy skrecie w prawo. Tak, więc na 100% musiało być to łozysko. Wymianiłem je wczoraj u mechanika i niestety dalej coś huczy... Tak jak pisalem dzieje się tak tylko przy skręcie w prawo, gdy skręcam w lewo bądź jade prosto jest cisza. Oriętuję się ktoś co to może być?

• 9 odpowiedzi
    • 5,2 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Brembomen,

Witam was serdecznie . Zacznę może pytaniem odnośnie nie miłego zapachu jaki od czasu do czasu dochodzi nie wiadomo skąd ale jest na tyle nie przyjemny że wręcz dobija i którego nie mogę się pozbyć . Pojawia się od czasu do czasu przy rozgrzewaniu auta gdy temp się podnosi do pierwszej kreski ok 70 st. tak jakby spalony olej coś w tym rodzaju i nie wiem od czego to zależy,dodam iż olej ,filtry są powymieniane , podejrzewam już nawet coś z turbiną bo wiem że hałasuje dlatego może coś z nią jest nie halo . Wczoraj jeszcze wyczyściłem cały zawór EGR mam nadzieję że dobrze piszę . Był naprawdę ..... bo powoli przeciekał olejem dlatego myślałem że to przez niego ten olej kapi…

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Dread,

Witam, Dzisiaj zauważyłem, że tylne głośniki nie wydają z siebie dźwięku... Jak się okazało przyczyn może być bardzie wiele a ja niestety w tej tematyce jestem zielony. Wiem, że już od zakupu autka nie grały i było tam jakieś stare radio, wymieniłem je na swoje i niestety graja tylko przednie głośniki. Poszperałem troszeczkę w przewodach za radiem i niestety nie widziałem nic co pozostaje nie podłączone, wrzucam zdjęcia. Jeżeli ktoś się na tym zna lub miał podobny problem to proszę o pomoc.

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez koczo_p,

Witam! Mam problem z tylnia wycieraczka w audi a4 b6 avant.Otoz jak ja wlacze i chce wylaczyc to nie reaguje.Jest nie raz tak ze nusze wylaczyc silni aby wszystko wrocilo do stanu pierwotnego.Jest jeszcze jeden problem po wlaczeniu tylnej wycieraczki nie pracuje ona plynnie tylko zatrzymuje sie kilka razy w ciagu jednego cyklu.POMOCY!!!

• 4 odpowiedzi
    • 13 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez sully,

Witajcie, od pewnego czasu zaczął mi szwankować wskażnik paliwa. Wskazówka albo leży całkowicie na "0" i delikatnie drga, albo pokazuje za dużo, lub pokazuje OK. Dodam że wskazania na FIS-ie są w porządku. Może miał ktoś podobny przypadek. Znajomy naprowadzał mnie na silniczek, który steruje wskazówką, jeżeli tak miałoby być to czy jest któś w posiadaniu schematu jak się do niego dostać i czy człowiek o normalnych zdolnościach manualnych da sobie radę pozdr

• 1 odpowiedź
    • 3,8 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez ninowe102,

Witam od jakiegoś czasu mam problem z nawiewem po godzinie jazdy z nawiewów nie leci powietrze wszystko kotłuje się pod pulpitem. powymieniałem silniczki nic to nie pomogło coś się blokuje i nie puszczę powietrza na kabinę. Miał ktoś może taki problem???

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez r_bich,

witam mam problem z wycieraczka i widzialem ze ktos pisal ze najpierw najlepiej sprawdzic przekaznik i mam pytanie jak to spr i jaki ewentualnie kupic bo znajduje sie chyba pod kierownica prawda? z gory dzieki za pomoc

• 2 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez szypiia4,

Mam pytanie a mianowicie... mam audi a4 b6 z 2002roku 1,9 TDI 130KM. nie mam komputerka tj nie pokazuje mi spalania itd. czy jest możliwość włożenia tego komputera np z innego audi a4 o tych samych parametrach. co musiałbym wymieniac??

• 1 odpowiedź
    • 7,9 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez woltek,

Witam, moje autko ma dziwną dolegliwość. Otóż gdy jest na dworze zimno, przy odpaleniu silnika załącza sie na maxa wentylator (chodzi przez chwilę i się wyłącza), a gdy jest ciepło załącz się ssanie (po chwili obroty spadają). Dzieje się tak gdy silnik jest zimny. Dodam że czujnik wody pokazuje dobrze i temperatura na zewnątrz w fisie tęż jest dobra. Co to może być?

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez mati00000,

Witam, od wczoraj mam problem z wodą na dywanie kierowcy. Na zdjęciu widać przewód z którego leje się ta woda. Nie wiem gdzie on powinien być wpięty , nie widzę ani nie mogę wyczuć pod palcami żadnego miejsca skąd on mógłby się wypiąć. Ktoś wie od czego on jest? Nadmiernie że woda zaczyna tam się skraplać od razu gdy włączę klimatyzację. Gdy przełączę na zwykły nawiew woda przestaje lecieć

• Thanks
    • 2 odpowiedzi
    • 20,2 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Roccogiani,

Witam Dzisiaj stała mi się następująca rzecz rozsypało się łożysko na kole pasowym alternatora czy ktoś wie jak to samemu zrobić? czy raczej nie ma co się pobierać samemu. I bardzo bym prosił o jakiś schemat jak ma być założony pasek alternatora. pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Adrian126p,

Witam Mam problem z wyzucajoncym płynem przez zbiornik Test na obecność CO2 wykonałem trzy krotnie i trzykrotnie negatywny . A jeszcze się zmieniło to ze temperatura zawsze stała tak z 2 mm przed 90 c a teraz pracuje wskazówka raz na równo 90 nieraz 2 mm za I zastanawiam się co to może być za pomoc dziękuje z góry

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez tyberiusz,

Witam.szukam pomocy w sprawie mojej a4 b6 1.9tdi auto ma problem z odpalaniem mianowicie problem nasila sie przy rozgrzanym silniku jak zgasze i odrazu odpale pali normalniu ale jak zostawie go na chwile i chce odpalic musze chwile pokrecic ok 5sek po czym zalapuje ale tak jaby nie na wszystkich cylindrach . Podejrzewam pompe vacum czy ona moze byc tego przyczyna ?

• 6 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez blady666,

zawieszenie 1be audi a4 b6, wymieniłem przednie dolne wahacze wraz ze stabilizatorami, i teraz przód podniósł mi sie o jakies 2cm, dlaczego ? Wie ktos co mechanik mogl zrobic źle?

• 1 odpowiedź
    • 3,4 tys. wyświetleń
  25. Witam, ostatno postanowiłem sobię sprawdzić jak się ma prędkościomierza przy różnych prędkościach i rozbierzności powyżej 100 km/h wychodzą dosyć spore, prędkości licznikowe są chyba za bardzo zawyżone. Przykładowe predkości: licznik 60 km/h - GPS 51-52 km/h licznik 100 km/h - GPS 90 km/h licznik 180 km/h - GPS 150 km/h Nie wiem czy taka powinna byc norma, ale wydaje mi się że odchyłki są zbyt duże. Jak wygląda sprawa odczytu prędkości w B6, prędkość jest odczytywana z czujników ABS czy ze skrzyni? Dodam, że prędkośc GPS była sprawdzana na 2 różnych urządzeniach w jednym czasie i różnice między nimi wynosiły zaledwie 0,5-1,5 km/h. Opony w rozmiarze 205/55R16

• 1 odpowiedź
    • 2,8 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.