Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam ! dziś podłączyłem do vag'a swój samochód i mi pokazał taki błąd Sonda Lambda 2 (HO2S), bank 2 - otwarty obwód grzałki co mu dolega ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Jak w temacie przymierzam się do zmiany mojego radia (niestety nieoryginalnego) Blaupunkta + zmieniarka. Z takim radiem kupiłem auto, niestety już szwankuje (samoczymnnie się wyłącza itp). Co dziwne radio daje niezłego kopa i mimo wieku daje radę wszyskim głosnikom, kiedyś szukałem to okazało się, że w tamtych latach to był najwyższy model Blaupunkta. Ale wracając do temtu rozważam 3 opcje: 1. Kupno używanego oryginału (pewnie z B7 bo chyba z B6 nie odtwarzały mp3), 2. Kupno nowego radioodtwarzacza (narazie spodobał mi się Kenwood KIV-700), 3. Przeróbka na 2DIN i kupno używki (oryginał bądź inne). Najbardziej skłaniam się ku opcji 3, ale nie wiem jakie są z tym z…
-
-
- 1 odpowiedź
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Hej jestem ciemna jeśli chodzi o mechanike w samochodach, potrzebuje pilnie instrukcji jak wymienić zarówke w przednim prawym kierunkowskazie. Dzięki Wam wielkie za pomoc
-
-
- 1 odpowiedź
- 8,7 tys. wyświetleń
-
-
witam, potrzebuję zdjąć przedni zderzak w audi a4 b6 kombi. czy ktoś z Was robił to już kiedyś i może podzielić się wiedzą na ten temat. a moze macie jakiś schemat jak to zrobić? z góry dziękuję. pozdrawiam
-
-
- 4 odpowiedzi
- 9,6 tys. wyświetleń
-
-
witam chce założyć sobie nawigacje do auta chce założyć navi z a4 b7 mam pytanie czy ta navi twarzy płyty DVD i czy idzie podpiąć kamerę i czy trzeba montować antenę do navi czy to już jest w radiu cofania pod nią czy to maja tylko niektóre egzemplarze czy lepiej kopic odpowiednik do a4 b6 bo zaczynają się już 1400zl
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
mam a4 1,9 tdi i mam problem jak się zaczęły spodki temperatur to nie otwierają mi się szyby dopiero po przejechani jakiś 5 km szyby działają co to możne być dodam ze po odpaleniu auta świeciła mi się kontrolka z lądowania silnika szczerze wcześniej nie zauważyłem zęby się świeciła proszę o odpowiedz co to możne być
-
- 2 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem z moim audi. Tzn. Wracajac z pracy w czasie przyspieszania gdy jech alem na 2biegu nagle cos strzelilo autem zaczelo trzesc i wydobywal sie dziwny dzwiek jakby cos chuczalo/zgrzytalo i buczalo niewiem jak to nazwac. Mysle ze ten dzwiek dochodzi z okolic skrzyni. Dodam ze biegi wchodza normalnie. Czy ktos z was wie lub domysla sie co to moze byc? Prosze o szybka pomoc
-
-
- 11 odpowiedzi
- 7,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich Mam takie pytanko. Chciałbym wymienić świece żarowe tylko nie wiem czy na ciepłym silniku wykręcać czy na zimnym. Jedni mówią że na zimno jedni że na ciepłym. Wiec nie wiem. Proszę o poradę. Z góry dziękuję. pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Zbliża sie zima więc postanowiłem wymienić płyn w chłodnicy bo z tego co się zdąrzyłem zorientować nie był wymieniany przez kilka lat, jest już nawet poniżej minimum.Teraz proszę o radę: -jakiego płynu urzyć -ile litrów będę potrzebować -jak dobrze zlać stary płyn żeby zleciał do zera -jak nalać nowego i ewentualnie odpowietrzyć bo pewnie taka konieczność zaistnieje Pozdrawiam
-
-
- 6 odpowiedzi
- 33,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Użytkowników Jestem posiadaczem audi a4 b6 1.9 tdi 2002rok i od jego zakupu borykam się z jego ułomnością. Po każdym obfitym myciu lub deszczu auto nie może odpalić, tzn. pali i po 20sekundach i gaśnie jakby nie dostawało paliwa. Po 2 dniach jak auto "oschnie" pali i jeździ.Dodam że po zakupie wymieniłem szybę bo była delikatnie pęknięta i nie wiem czy ta wada była przed czy po wymianie. Na początku jak nie wiedziałem że woda jest przyczyną usterki jeden z mechaników stwierdził że to kostka imobilajzera a komputer nic mu nie pokazał. Sam postanowiłem drążyć temat i oczyściłem spływy wody pod akumulatorem itp. Rozkręciłem całą obudowę komputera i osadziłem go na sili…
-
-
- 6 odpowiedzi
- 15,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Mam problem jak w temacie. ostatnio zdjąłem w moim autku pokrywę na siklniku i zauważyłem, że mata jest przesiąknieta olejem. Po dokładnym wyczyszczeniu i ponownym odpaleniu zauważyłem, że chlapie olejem spod korka wlewu oleju. Musiało chlapac od dłuższego już czasu bo mata jest kompletnie zniszczona. Może mi ktos doradzić co z tym zrobić i druga sprawa czy tą matę można samemu dorobić bo przeszukując serwisy aukcyjne nic nie znalazłem, czyli wychodzi, że tylko ASO. Najpierw chciałbym zlikwidować wyciek bo inwestycja w nową matę nie będzie miała sensu. Jakieś sugestie? pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Dzis spaliła mi się z lewej strony żarówka która jest w soczewce od świateł mijania. Problem w tym że nie wiem czy można jakoś wymienić tylko żarówkę czy trzeba całą soczewke i czy można sobie z tym poradzić bez pomocy fachowca? Proszę o pomoc.
-
-
- 8 odpowiedzi
- 32,1 tys. wyświetleń
-
-
Mam mały problem z radiem Audi Concert II musiałem odłączyć akumulator i teraz po włączeniu wyswietla mi się napis SAFE - czyli blokada na pin tylko problem tkwi w tym że nie posiadam tego kodu ( auto sprawadzone z niemiec - nie mam kontaktu z poprzednim właścicielem) jakieś sugestie co do mozliwości uruchomienia radia?
-
-
- 6 odpowiedzi
- 17,8 tys. wyświetleń
-
-
Chciałbym przeczytać wasze opinie na temat oleju silnikowego jaki należy stosować do silnika 1,9 TDI 101KM PD w Audi A4 B6 (2002r.)Obczytałem się że podobno ma być to norma 505.01 lub 506.01, ale jaki konkretnie będzie najlepszy. Czy olej Aral 5W30 Long Life to dobry i odpowiedni olej do tego silnika? Napiszcie proszę co ile km trzeba go wymieniać w tym modelu? Będę wdzięczny również za informację na temat rozrządu (co ile km trzeba wymieniać? jaki zestaw rozrządu wybrać? i ile to kosztuje
-
- 1 odpowiedź
- 6,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy mógby mi ktoś zinterpretować błedy? Będe bardzo wdzięczny:) Najbardziej interesuje mnie bład 18107 i jak go naprawić? Friday,02,November,2012,17:34:11:10074 VCDS Version: Release 10.6.0 Data version: 20100630 Chassis Type: 8E - Audi A4 B6/B7 Scan: 01 02 03 08 09 0F 11 15 16 17 18 36 37 45 46 55 56 57 65 67 69 75 76 77 VIN: WAUZZZ8E22A186636 Mileage: 212250km/131886miles ------------------------------------------------------------------------------- Address 01: Engine Labels: Redir Fail! Part No SW: 8E0 909 557 E HW: 8E0 909 057 Component: 2.0L R4/5VS G 0002 Coding: 0011581 Shop #: WSC 63351 000 00000 VCID: 356525E72529 1 Fault Fo…
-
-
- 5 odpowiedzi
- 12,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jak w temacie mam problem z kontrolką BREAK która świeci cały czas a ten bład wyskoczył wtedy gdy spalił mi się moduł zespolony i załozylem bez obslugi tempomatu.. moje pytanie brzmi czy to wina tego?
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
witam mam dziwne syczenie zaczynajace sie od 1900 obr coto moze byc ? prosze o pomoc audi a4 b6 2,5 tdi 180km Q 2002 rok
-
- 3 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, znajomy ma upatrzony samochód z nr VIN WAUZZZ8E12A283990 czy może mi ktoś z tego wyciągnąć kod koloru, chyba że ma od razu kolor pod ręką :-)
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Ogólnie to odkąd mam B6 to zalewam ją olejem 5W40 Motul'a spełniający normę 505.01 (norma VW dla silników z pompo-wtryskami). Niestety ostatnio trochę mi Audiczka nawaliła i okazało się, że wytarty jest wałek rozrządu oraz szklanki co niby jest normalne w tych silnikach. Mechanik powiedział mi, że w sumie po co leję taki drogi olej bo wystarczy Castrol'a za stówkę z hakiem bo on taki zalewa i wszystko jest ok a po drugie co mnie bardziej zdziwiło to, że najlepiej to byłoby zalać olej 10W40. Wytarcie wałka i szklanek sugeruje, że autko ma już przejechane "parę" km i z powodu ogólnych większych luzów w silniku lepiej zalać półsyntetyk bo będzie lepsze smarowanie i będ…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 7,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Zazwyczaj prowadzę swój samochodzik jako kierowca i nie widziałem aż do dziś (gdy pożyczyłem go siostrze) że gdy jest zimny troszkę kopci. Jeżdżę nim od 3 m-cy i do tej pory nie sprawiał żadnych problemów, dziś przejechał ok 500 km i byłem naprawde pod wrażeniem jak przyjemnie się go prowadzi na dłuższe trasy.Po kilku godzinach gdy całkowicie ostygł siostra pojechała nim do sklepu i wtedy zauważyłem ze troszke dymi, chciałbym się dowiedzieć czy to jest normalne czy to początek czegoś naprawdę złego i kosztownego??? Parametry: Audi A4 Sedan (2001 rok produkcji) 1,9TDI przebieg: 197 000 (teoretycznie) autko prezentuje sie naprawde pieknie jak na swoje lata i na zewna…
-
-
- 3 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
To znów ja:). Przy zakupie auta zaobserwowałem że mój akumulator nie jest w ogóle zamocowany.przesuwa się w każdą możliwą stronę w górę w boki przez to strasznie słychać go w środku.Nie wiem jakie było tam mocowanie bo na allegro mało jest tego i nikt tego dokładnie nie sprecyzował.Jak by ktoś z szanownych kolegów mógł by wrzucić jakoś fotkę z mocowanie to bardzo będę wdzięczny.pozdro.
-
-
- 4 odpowiedzi
- 11 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Mam problem z plastikami w audi zapewne są żle spasowane ale strasznie skrzypią.Może ma ktoś na to jakiś sposób??pozdro
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wczoraj jadąc nagle zaczeło trząść silnikiem, zapalił się check engine i było czuć smród siarki, podłączyłem pod VAG i wyskoczyły takie błędy 17887, 16684, 16690, 16497, co to za przyczyna? pomocy.
-
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam , mam problem ze skrzynia multitronic . Tak do godziny jazdy wszystko funkcjonuje bez zarzutów , lecz gdy tylko auto jest rozgrzane mam problem ze startem . Skrzynia rwie jakby zaraz miala sie rozleciec , co najsmiszniejsze dzieje sie to tylko na niskich obrotach , gdy dodam gazu ostro wszystko odbywa sie plynnie , lecz jak kazdy wie w miescie nie zawsze mozna ruszyc jak z procy . Jest to bardzo irytujace i podejzewam ze chodzi tu o olej ktory napewno nie byl wymieniany rok odkad mam auto . Chcialbym sie upewnic czy szykowac portfel na rozerwanie czy nie
-
- 3 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam kolegów.Kupiłem nie dawno a4b6 avant i mój komputer potrafi pokazywać chwilowe spalanie nawet 35l\100.Troche mnie to niepokoi bo dużo rzeczy w tym jest nie tak jak trzeba i podejrzewam że to może być EGR choć nie znam się aż tak więc stąd pytanie.Jak by ktoś mi jeszcze napisał jakie jest faktyczne spalanie w mieście i na trasie to może mi rozwieje wątpliwości.Narazie zatankowałem 18 litrów i przejechałem w mieście 150 km a jest juz na rezerwie.
-
-
- 16 odpowiedzi
- 18,7 tys. wyświetleń
-