Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam , mam problem, auto nigdy nie bralo mi oleju, co 10 tys wymieniam, ostatnim razem wymieniłem i wyjechałem za granicę, niedawno wróciłem,przez ten czas autem jeździła dziewczyna, wszystko było ok dopóki dziś sprawdziłem stan oleju.... bagnet suchy... o co tu chodzi ? Jakieś pomysły? Pomocy ,czujnik od oleju miałem zepsuty więc nic nie pokazywał.
-
- 1 odpowiedź
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
witam mam dziwne syczenie zaczynajace sie od 1900 obr coto moze byc ? prosze o pomoc audi a4 b6 2,5 tdi 180km Q 2002 rok
-
- 3 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam ponownie. Odnośnie tematu... jak to w końcu z tym turbo? Moje audi to a4 b6 1.9tdi AWX Jeżdżę autem na codzien, mniej wiecej około 1500km miesięcznie. Wszystko jest ok. Spoko ale... Czasami (rzadko bo rzadko, ale jest) jest tak, że ta cała turbina już jakiś czas (5-10min) po rozgrzaniu silnika który trwa również jakiś czas (kolejne 5-10min) odłącza się przy 3500 obr/min. Po ponownym rozruchu wszsytko jest ok, turbo ciągnie do konca i problem nie powraca. Czy to jeszcze za mało czasu dla pełnej wydajności turbiny. Ile czasu potrzebuje zeby być pewnym, że podczas wyprzedzania się nie odłączy? Co może być przyczyną? Turbina była regenerowana pół roku temu. Od tej p…
-
- 4 odpowiedzi
- 7,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie od ok. miesiąca z moją Audiczka A4 B6 1,9 TDi 130KM PD nie dzieje się dobrze...zaczęło się od krótkotrwałego podszarpywania silnikiem co kilka dni... w końcu przy ostrzejszej jeździe zapaliła się kontrolka ESP wraz z błędami pompowtrysku : ABS hamulce błąd 18265 - sygnał obciążenia i P1857-35-10 usterka sterownika silnika sporadycznie oraz Silnik z błędami 18074-zawór pompowtryskiwacza cylinder 1 (N240) i P1666-35-00 usterka elekryczna w obwodzie. Nadmieniam, że konektorki sa już podoginane i wymieniony filtr paliwa. Poniżej przedstawiam logi z prośbą o ich analizę. W chwili obecnej auto nie łapie błędów,ale jazda nim przypomina troszkę jazdę z zaciągniet…
-
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam problem polega na tym że musze wymienić czujnik parkowania który padł. i moje pytanie czy jest możliwość wymiany jego bez całkowitego ściągania tylnego zderzaka? shemat znalazłem tu http://www.auditimes.pl/topic/425-schemat-demonta%C5%BCu-tylnego-zderzaka-audi-a4-b6/?hl=zderzak#entry5579 ale chciałem zapytać czy jest możliwość mniej uciązliwej wymiany tego elementu?. czujnik który padł to licząc od strony kierowcy nr 3. ma ktoś jakąś propozycje jak się tam dostać? czy pozostaje tylko sciąganie zderzaka?
-
- 2 odpowiedzi
- 15,3 tys. wyświetleń
-
-
Siemanko, od ponad miesiąca jestem posiadaczem Audi A4B6 i przyszła pora żeby zrobić coś z wydechem. Chciałbym trochę porad odnośnie tego, na początku chciałem wywalić końcowe puchy wspawać tam jakieś rury nierdzewki i dołożyć do nich jakieś końcówki, tylko nie mam pojęcia jakie. Mielibyście jakieś pomysły?
-
- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, dwa dni temu zaczelo piszczec pod maska. Pisk nie jest tak glosny jak na filmiku (w aucie prawie go nie slychac). Najbardziej dochodzi z miejsca do ktorego przykladam telefon. Ktos wie co to moze byc ?
-
- 2 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam drodzy forumowicze, jako iż przejrzałem juz stertę tematów odnośnie mojego problemu postanawiam napisać tutaj. Chodzi o to że jako świeży posiadac A4 B6 chciałem wymienic baterie w pilocie, nie wiedzialem ze od razu pilot sie rozkoduje bo w innym aucie tego nie mialem tak wiec wymienilem ta baterie podchodze do auta chce otworzyc z pilota, nie dziala, probuje z kluczyka otwarlo sie zaczal wyc alarm, zamykam cisza i tak wkolo, wył az padło aku no to naładowalem go auto da sie odpalic ale wyje! Probowalem kodowania przekrecania w pozycje zaplonu trzymania przyciskow (instrukcje z tego forum) no ale nie dziala. Drugi kluczyk mam ale tez rozkodowany poniewaz lezal…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Szukam majstra który wie jak podłaczyc prędkosciomierz po przekładce skrzyni z multitronika na manuala, warminsko mazurskie
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, na poczatku chce przyznać że wiem że źle zrobiłem , ale mam następujący problem: Podłączałem kabel ze wzmacniacza do akumulatora (oczywiście do +) ale nie wykręciłem klemy tylko osobny kabel który jest jeszcze wkręcony do tej klemy. Poszło kolka iskier... i od tej pory świeci mi cały czas ESP (czyli że jest wyłączone) i przestało działć domykanie i otwieranie szyb z kluczyka. Wie ktoś może czy te dwa układy są ze sobą powiązane? czy udało mi sie przez to uwalić dwie rzeczy? (jeszcze nie sprawdzałem reszty elektryki w aucie) I najważniejsze, czy jest na to jakaś "domowa" rada czy bez elektromechanika sie nie da i ile by to kosztowało????
-
-
- 4 odpowiedzi
- 6 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Mam pytanko cz ktoś wymieniał radio Sympchony 2 na radio Concert 3 w Audi A4 B6 z 2002r? i czy są przy tym jakieś problemy z montażem,dotyczy kostek i can.Będe wdzięczny z informacje...
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Jestem posiadaczem a4 b6 (aż od miesiąca:))w benzynie(2.0 , 130km , 2000rok).Ostatnio zapaliła mi się pomarańczowa kontrolka awarii wtrysku, auto jakby straciło moc.W instrukcji pisze że może to być wina słabego paliwa.Nie wiem czy to zbieg okoliczności ale wczesniej zatankowałem na stacji SH...LL. Czy ktoś z forum mógłby mi poradzić co mam zrobić???Sorry za takie pytania ale jak wczesniej napisałem mam ten samochód od miesiaca i jeszcze go nie znam... Z góry dziękuje za odpowiedzi:)
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam taki problem jechałem w niedziele swoim audi A4 b6 i nagle auto zaczęło tracic moc i szarpać zredukowałem bieg i jechałem nadal aż do momentu gdy musiałem zredukować bieg , wtedy samochód mi zgasł i nie chciał zapalić , stwierdziełem ze pewnie bedzie to flirt paliwa wymieniłem go a samochód nadal nie chce zapalić zaprowadziłem do mechanika który stwierdził ze to prawdopodobnie pompowtryski co ciekawe jak podłaczał audi do komputera to nic mu się nie wyswietlało zaden błąd a pompowtryski raczej powinni mu się wyswietlic jezeli się nie mylę ? a pozatym jesli auto chodziło normalnie wszystko ładnie pięknie i nagle to się stało to chyba coś dziwnego bo przy pompowtr…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Mam problem z radiem zablokowalo mi sie.Nie moge wlaczyc ani wylaczyc,pali mi sie tylko podswietlenie caly czas.Dodam jeszcze ze nie posiadam kodu gdyz niemiec wzial kartke z kodem z ksiazki od audi.Jest jakis numer uniwersalny do tego radia.???
-
-
- 1 odpowiedź
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Chciałbym się w końcu dowiedzieć jaki system nagłośnieniowy posiadam w mojej Audi. Zabijcie mnie, zróbcie co chcecie, przeszukałem wszędzie, szukałem tam gdzie ludzie pisali na forach że trzeba szukać, nigdzie nic nie było z tych rzeczy co miało być. Zmieniłem fabryczne radio CONCERT na mojego Sony ze starego auta i działają tylko przednie głośniki. Chcę kupić adapter i uruchomić tył, ale do tego potrzebna jest informacja jaki jest system nagłośnieniowy. Mianowicie: - wyczytałem, że jak jest BOSE, to po włączeniu radia powinno się na chwile pokazać BOSE. (u mnie tego nie było) - wyczytałem, że na ramkach (obudowach) głośników powinna być "naklejka" BOS…
-
- 0 odpowiedzi
- 9 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Kilka dni temu padł mi w aucie immobilizer, standardowo odpalał i zaraz gasł. Finalnie immo zostało wyłączone w sterowniku auta. Obecnie samochód normalnie odpala. Ale przez to pojawił się inny problem, związany z klimatyzacją. Po odpaleniu silnika nie da się włączyć klimatyzacji, działa jedynie nawiew na przednią szybę. Natomiast po przekręceniu kluczyka do pozycji zapłonu klimatyzacja działa normalnie. Miał ktoś może styczność z takim problemem i ewentualnie wie jak go rozwiązać?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jak w temacie mam problem z kontrolką BREAK która świeci cały czas a ten bład wyskoczył wtedy gdy spalił mi się moduł zespolony i załozylem bez obslugi tempomatu.. moje pytanie brzmi czy to wina tego?
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Kupiłem kilka dni temu Audi A4 B6 1.8T 163KM i przy zmianie biegu podczas przyśpieszania słychać taki dźwięk: Poczytałem trochę i że problem leży w niesprawnym zaworze DV. I teraz mam pytanko: Jeśli jest niesprawny to czemu nic nie wyświetla się na komputerze ? Nie pali sie CHECK.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
witam wczoraj zauważyłem brak mocy w moim samochodzie, tzn. nie ma w ogóle przyspieszenia i dalej jak 100 km/h nie chce jechać. proszę o pomoc.
-
-
- 12 odpowiedzi
- 54,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. mam audi a4 b6 avant , dołożyłem mu tempomat . musiałem wymieniać sterownik kierownicy na wersję Q . Zamontowałem tempomat ale nie umie go zakodować . Szukam kogoś z krakowa i okolic kto mi odpłatnie pomoże . Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Temat pewnie już był, ale pewnie tak jak i Google dostarczy mi ogólnej wiedzy a mnie interesuje jak to jest w moim modelu. Jak rozkłada się moc na osie w audi a4 b6 3.0 quattro? Ponoć 60/40 przód/tył czy to prawda i czy po zmianie z D(drive) na S(sport) ulega to zmianie?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy mógby mi ktoś zinterpretować błedy? Będe bardzo wdzięczny:) Najbardziej interesuje mnie bład 18107 i jak go naprawić? Friday,02,November,2012,17:34:11:10074 VCDS Version: Release 10.6.0 Data version: 20100630 Chassis Type: 8E - Audi A4 B6/B7 Scan: 01 02 03 08 09 0F 11 15 16 17 18 36 37 45 46 55 56 57 65 67 69 75 76 77 VIN: WAUZZZ8E22A186636 Mileage: 212250km/131886miles ------------------------------------------------------------------------------- Address 01: Engine Labels: Redir Fail! Part No SW: 8E0 909 557 E HW: 8E0 909 057 Component: 2.0L R4/5VS G 0002 Coding: 0011581 Shop #: WSC 63351 000 00000 VCID: 356525E72529 1 Fault Fo…
-
-
- 5 odpowiedzi
- 12,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem z moim audi a4 b6 1.9 tdi AVB, auto po odpaleniu pracuje nie równo trzęsie silnikiem po 10-15 sec ustępuje i pracuje równo po dodaniu gazu do 4 tyś znów wpada w nierówną prace i trzęsie po kilkunastu sekundach ustępuje dzieje się to na zimnym silniku chciałem zaznaczyć że auto w każdych warunkach pali od strzała i nie gaśnie. Gdy auto się nagrzeję problem ustępuje jednak pojawia się problem z reakcją na gaz gdy wciskamy gaz najbardziej czuć z niższych obrotów 4-5 sec i dopiero przyśpiesza, auto po regeneracji turbo, wymianie wałka rozrządu,szklanek,panewek wałka rozrządu,już nie mam pomysłu ani mój mechanik co może być nie tak. Po wymianie wałka trochę…
-
- 0 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam następujący problem: Jakis czas temu zauważyłem że nie świeci mi światło w bagażniku, po wymianie jednej spalonej żarówki okazało się że problem nie znikł, a nawet zauważyłem że nie wyświetla mi informacji o otwartej klapie bagażnika. Z tego co wyczytałem to mikrostyk odpowiadający za tę informację znajduje sie w zamku klapy. Po zdjęciu tapicerki okazało sie że jest tam w sumie masa kabelków, ale tylko dwa idą do samego zamka, jest to kostka. Idąc dalej tym tropem, to są kabelki które idą do teka mikrostyku, a więc gdy je złącze powinno mi wyświetlić że klapa bagażnika została otwarta. Czy jestem w błędzie? Złączyłem już te dwa kabelki i nic sie nie działo. Co …
-
- 3 odpowiedzi
- 10 tys. wyświetleń
-
-
Witam szanownych kolegów i koleżanki, Mam duży problem, który pojawił się u mnie dwa dni temu, a mianowicie nie mogę zapalić samochodu na rozgrzanym silniku. Po przejechaniu kilku - kilkunastu kilometów, zgaszeniu samochodu i pozostawieniu go na dłuższą chwilę (ok pół godziny) pojawia się problem z odpalaniem. Rozrusznik kręci, że aż miło, ale brak reakcji ze strony silnika. Nie zapala. Wczoraj stałem pod jakimś hipermarketem z godzinę, próbując odpalić samochód. Dzisiaj po powrocie z pracy, problem znowu się pojawił, z tym że dzisiaj kręcił tylko jakieś 5 sek i zapalił. Ciekawostką jest to, że jak już zapali po tym postoju to później odpala bez problemu. VAG nie pokazuj…
-
-
- 12 odpowiedzi
- 17,3 tys. wyświetleń
-