Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam, Panowie i panie,czeka mnie wymiana zawieszenia przod a konkretnie wahacze: 4 gorne i 2 dolne. Przegladajac alledrogo.pl jest kilka zestawow wahaczy przod(komplet) np.http://allegro.pl/komplet-wahaczy-wahacze-audi-a4-a6-vw-passat-b5-b6-i3951581615.html co uwazacie o takich zestawach(firma),warto sie tym zainteresowac czy odpuscic.Bylem w warsztacie i obliczyli mi same czesci na kwote 1400zl.wiec roznica ogromna porownujac do aukcji. p.s jakie proponujecie tarcze i klocki przod(rowniez do wymiany)(jaki mamy wogole rozmiar tarcz?) Poradzcie.Pozdrawiam
-
-
- 4 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Chcę założyć instalację LPG do Audi A4 B6 Avant 1.6 i 102KM (2004 r.), ale jestem w tym temacie zielony, więc bardzo proszę o pomoc. Zależy mi na tym, żeby dokonać dobrego wyboru i jak najmniej awaryjnego. A gdyby ktoś był w stanie doradzić mi dobry warsztat w okolicy Gliwic lub Katowic (czyli wokół "komina"), to byłbym bardzo wdzięczny. I jeszcze jedno - czy w tym modelu można zainstalować wlew gazu przy wlewie paliwa? Pozdrawiam i mam nadzieję, że doczekam się pomocy kogoś zaznajomionego w tym temacie.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie samochód przy temperaturach -5 zaczyna mi słabo zapalać, wydaje mi się że świece dosyć długo się rozgrzewają... około 5-8 sekund. Zapala nie za pierwszym razem zakręcenia rozrusznikiem tylko za 2-3. Po odpaleniu z rury leci siwy śmierdzący dym. Moje pytanie jest takie co mam wymienić? Czy jeden pompowtrysk który wiem że nie jest najlepszym stanie czy świece żarowe? czekam na wasze opinie
-
-
- 3 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Hejka, mam audi a4b6 1.9tdi z 2004r Dzisiaj zauwazylam, że przy dodawaniu gazu pokazuje się gęsta chmura czarnego dymu.... macie może jakieś pomysły co to może być ? Dodam, że turbina była czyszczona jakieś 2 miesiące temu (był problem z moca).
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć , szukam zamiennika tego cuda 06D 103 211 E zmieniał ktoś ? 2.0 FSI AWA 150km
-
- 5 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Zazwyczaj prowadzę swój samochodzik jako kierowca i nie widziałem aż do dziś (gdy pożyczyłem go siostrze) że gdy jest zimny troszkę kopci. Jeżdżę nim od 3 m-cy i do tej pory nie sprawiał żadnych problemów, dziś przejechał ok 500 km i byłem naprawde pod wrażeniem jak przyjemnie się go prowadzi na dłuższe trasy.Po kilku godzinach gdy całkowicie ostygł siostra pojechała nim do sklepu i wtedy zauważyłem ze troszke dymi, chciałbym się dowiedzieć czy to jest normalne czy to początek czegoś naprawdę złego i kosztownego??? Parametry: Audi A4 Sedan (2001 rok produkcji) 1,9TDI przebieg: 197 000 (teoretycznie) autko prezentuje sie naprawde pieknie jak na swoje lata i na zewna…
-
-
- 3 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Dręczy mnie jeszcze jedna rzecz, a mianowicie kontrolka od drzwi, gdy otworzę drzwi kierowcy to na tablicy pokazuje, że są otwarte drzwi pasarzera i odwrotnie, z tylnymi drzwiami jest ok. Przypuszczam, że to jakieś wtyki są pomieszane, orientuje się ktoś może gdzie one się znajdują i które to są;D?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
witam, Przy kupnie samochodu dostałem tylko jeden oryginalny kluczyk, oraz jeden od VW Passata najprawdopodobniej, logo odpadło. Czy po wymianie bagnecika będę mógł normalnie zaprogramować ten kluczyk do mojego Audi ??
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
witam serdecznie... kilka dni temu w mojej "andzi" po uruchomieniu pojawił mi się sygnał informujący o niskim poziomie oleju (kolor czerwony) oraz informacja o slabym ciśnieniu Sprawdziłem poziomo oleju jak się okazało wszystko w porządku (brak minimalny ale w granicach dopuszczalnych). Chcąc sie upewnić czy wszystko jednak jest w porządku auto wstawiłem do mechanika, który sprawdził ciśnienie oraz czujnik. Nie znalazł żadnych nieprawidłowości- ciśnienie bardzo dobre, poziom oleju tez a czujnik sprawny. Auto w dalszym ciągu jest przez niego diagnozowane.. Jednakże nie daje mi to spokoju co może być przyczyna. Czy to może problem z pompa ?? Czy ktoś w Was przerabiał taki …
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Moją A4 kupiłem już z niedziałającym Parktronikiem (długi, ciągły sygnał po wbiciu wstecznego). Jakoś nigdy nie miałem czasu, żeby się za to zabrać. Jednak ostatnio zakupiłem sobie kabelek i w końcu mogłem odczytać jakieś błędy. Wywaliło coś takiego: 01545 - Sensor for Parking Aid; Rear Left (G203) 31-00 - Open or Short to Ground 01547 - Sensor for Parking Aid; Rear Mid-Right (G205) 37-00 - Faulty 01548 - Sensor for Parking Aid; Rear Right (G206) 30-00 - Open or Short to Plus Jeden na pewno jest uszkodzony, ale czy pozostałe też? Sprawa się ma tak, że niektóre na chwilę się naprawią i błędu nie pokazuje. A po następnym włączeniu za…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Mam fabryczne radio na kasety, chciałem się dowiedzieć czy istnieje możliwość podłączenia zmieniarki?
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam drodzy forumowicze, jako iż przejrzałem juz stertę tematów odnośnie mojego problemu postanawiam napisać tutaj. Chodzi o to że jako świeży posiadac A4 B6 chciałem wymienic baterie w pilocie, nie wiedzialem ze od razu pilot sie rozkoduje bo w innym aucie tego nie mialem tak wiec wymienilem ta baterie podchodze do auta chce otworzyc z pilota, nie dziala, probuje z kluczyka otwarlo sie zaczal wyc alarm, zamykam cisza i tak wkolo, wył az padło aku no to naładowalem go auto da sie odpalic ale wyje! Probowalem kodowania przekrecania w pozycje zaplonu trzymania przyciskow (instrukcje z tego forum) no ale nie dziala. Drugi kluczyk mam ale tez rozkodowany poniewaz lezal…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Pojawił się u mnie problem z centralnym zamkiem.Po krótce opiszę co się dzieje. Jakiś czas temu po zjechaniu z trasy okazało się, że nie mogę otworzyć tylnej klapy.Było słychać że zamek się odblokowuje lecz klapa nie puszczała.W związku z tym otwarłem klapę kluczykiem.Ropzpakowałem auto i okazało się, że nie można go zamknąć pilotem.Zamknąłem normalnie kluczykiem.Rano znowu zaczęło wszystko działać.Po kilku dniach pojawił się znowu problem przy zamykaniu i otwieraniu samochodu z pilota.Raz działało, raz nie.Wymieniłem baterię w pilocie i nic zero reakcji na którykolwiek przysk pilota.Baterie sprawdziłem jest na pewno dobra.Kluczyk też sprawdziłem u znajomego na "spe…
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, dwa dni temu zaczelo piszczec pod maska. Pisk nie jest tak glosny jak na filmiku (w aucie prawie go nie slychac). Najbardziej dochodzi z miejsca do ktorego przykladam telefon. Ktos wie co to moze byc ?
-
- 2 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam potrzebuje 1sz takiej felgi może wiecie gdzie mogę dostać taką?
-
- 5 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
witam.Mam taki problem.Wymieniłem prawa strone zawieszenia i od tej pory samochod mi pływa,rzuca nim na drodze na koleinach itp.Wczesniej samochod na wybitym zawieszeniu jezdził normalnie.Dodam ze nie mam jeszcze ustawionej zbierznosci gdyz jak narazie mechanik nie wymienił mi drugiej strony(druga strona jest dobra,tylko wymieniam odrazu całosc zeby potem sie nie bawic stronami)Prosze o pomoc bo boje sie jezdzic tym autem,POzdr
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam poszukuję części do audika -zderzak s line przód LY7W -blotnik lewy LY7W -kierownica s linę - alu z oponami ładne 19 cali Zdjęcia robione podczas prób napędów przy zakupie;-) test wypad pozytywnie nie mogłem jej nie zabrac...
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Przy jakim przebiegu trzeba wykonywać czynnści serwisowe takie jak: 1. Wymiana świec 2. Regulacja wtrysków, ustawienie kąta zapłonu Pytam się dlatego bo zauważyłem, że auto czasami puszcza z tyłu jasny dymek podczas jazdy. Nie bierze oleju, druga sprawa, że mechanik podczas wymiany przelał silnik (jakieś 200ml za dużo było) i nie wiem czy to mogło spowodować jakieś uszkodzenie. pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Pilnie potrzebuje oryginalny katalog części zamiennych
-
- 1 odpowiedź
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Posiadam audi a4 b6 z silnikiem 1.6 alz rocznik 2001. Niestety po zakupie auta i wymianie termostatu silnik zaczął brać olej w ilości 1 litr na 400 km. Silniki alz są dość kosztowne a silniki 1.6 adp ze starszej audi a4 b5 można nabyć w korzystnej cenie. I w związku z tym moje pytanie czy da się przełożyć ten silnik do b6 I jeżeli by się dało to jakie elementy trzeba dodatkowo przełożyć z jednego auta do drugiego? Czy ktoś robił już podobną operacje? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z tylną klapą gdy zamknę auto to po 5 min. czasem dłużej włącza się alarm i świeci się światło w bagażniku wygląda to tak jakby klapa sama się otwierała podczas jazdy zaświeca się kontrolka na pulpicie.Nie wiem czy to ważne ale wcześniej sama włączała się tylna wycieraczka.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam takie pytanko: Czy idzie ustawić VAGiem światła ale nie xenony tak aby po załączeniu same się ustawiały? tak jak jest to w przypadku xenonów? Jeżeli ktoś zna kodowanie to bardzo proszę o podanie. Z góry dziękuje i pozdrwawiam.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
witam.mam problem z turbina wlancza sie dopiero przy 2tys.i nie ma takiej mocy jak powina miec.mialem robiony rezonans turbiny poniewarz otcinalo ja calkiem i nie moglem przekroczyc nawet 100.nawet zmienilem n75 i dalej bylo tak samo.i mechanik powiedzial ze zrobi rezonans bedzie ok.jest okej ale autko jest o duzo slabsze.moze mi ktos powie naczym polega ten rezonans??????
-
- 4 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Mam wielki problem z moją audi a4 b6 2002r . 2.0 FSI . W skrócie , nagle przestała odpalac, rozrusznik kreci . Wymieniona pompa paliwa (zamiennik działa) pompa wysokiego cisnienia . Kluczyki od nowa zakodowane i chyba wszystko już sprawdzone . Nie pokazuje żadnych błędów . Jakieś pomysły?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Potrzebuje numer zamka tylnej klapy w Audi a4 b6 kombi 1.9 101 km. 2004r. Zamek trzyma dobrze tylko świeci mi kontrolka otwarcia klapy i nie gasną światła w bagażniku. Dzięki wielkie.
-
- 3 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-