Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam was serdecznie . Mam pytanie, mianowicie dziś przez przypadek przy zamkniętym aucie sprawdziłem czy klapka wlewu paliwa jest zamknięta i o dziwo niestety nie . Nie mam różowego pojęcia dlaczego ... przecież się zamykała . Może znacie przyczynę tego . Proszę o rady za które serdecznie dziękuję.
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Mam mały (chyba) problem.Otóż tak jak widac na zdjęciu mam wejście nad wyświetlaczem na plyte,tylko że nie można jej tam wcisnąć..w schowku mam zmieniarkie cd,rozumiem wiec ze to wejscie jest na pyte navi ale zadna plyta nie chce mi wejsc.Może jest jakaś w środku? ale wciskałem już wszystkie guziki i zadna plyta nie wychodzi.Z tylu w bagażniku po lewej stronie tam gdzie jest miejsce na plyte do nawigacji ja mam tuner tv.
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Wyświetliła mi się na fisie żółta kontrolka oliwiarki + napis sensor. Dodatkowo brak kontrolki od ESP na zegarach. Podłączyłem VAG ale błąd był tylko w liczniku ( 18062) - niestety nie potrafiłem go skasować więc cały wczorajszy dzień tak jeździłem. Dzisiaj kupiłem olej + czujnik poziomu oleju ponieważ wszystko wskazywało że to on padł. Niestety rano wszystko wróciło do normy z fisu znikła oliwiarka a kontrolka ESP zaczęła znowu świecić normalnie. Czy to napewno pada czujnik poziomu oleju? Przegrzebałem sporo różnych postów ale nigdzie nie znalazłem objawu olejarka + brak kontrolki ESP. Ktoś co poradzi ?
-
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
mam pytanie. co zrobić żeby zwiększyć "ściągalność" sygnału do radia? bo w mojej okolicy jakoś kiepsko odbiera jakąkolwiek stacje. Radio mam to audi concert 2 (chyba 2 w każdym razie to jest to z odtwarzaczem cd). i czy dadzą coś reklamowane wzmacniacze sygnału? bo np znajomy ma radio Pioneer'a i jemu w miarę dobrze odbiera ( ma audi a4 b5) no a u mnie właśnie kicha. Co moglibyście na ten temat powiedzieć? I jeszcze jedno pytanie jak się wyciąga to radio ? bo od tyłu to raczej nie ma dostępu.
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Temat stary i oklepany zapewne . Pierwszy raz zakupiłem Audi ,jestem zachwycony wykonaniem jak i komfortem Chciałbym się dowiedzieć czy mojego egzemplarza nie rozrabowano podczas pielgrzymki a D do PL Głównie chodzi mi o kod silnika bo model z końca roku 2002 a rejestracja 2003 liczę na waszą pomoc bo po tym jak przeglądałem forum to widzę że znacie się koledzy i koleżanki na każdym wątku A oto mój VIN WAUZZZ8E33A169460 Z góry bardzo dziękuje Arek
-
- 1 odpowiedź
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Witam od niedawna jestem posiadaczem audi a4 2000 r 1.9 TDI 116 koni z małym FIS-em:( i po zapoznaniu się troszkę z literaturą w internecie mam następujące pytanko: czy aby autko pokazywało mi spalanie itp. to wystarczy jak zmienię manetkę o wycieraczek i poprzestawiam dane w komputerze, czy też muszę kupić dodatkowo nowy duży FIS?? a może coś innego proponujecie?? czekam na podpowiedzi i z góry dziękuję
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam, od około miesiąca spod pokrywy słychać ciągły metaliczny dzwięk - jakby pracę łańcucha, po ściągnięciu pokrywy zobaczyłem że łańcuch otarł o pokrywę na głębokość około 0,5 mm, i moje pytanie brzmi - Czy zmienić tylko napinacz bo nie napina dobrze łańcucha, czy tylko łańcuch bo się rozciągnął, czy nie ryzykować i wymienić napinacz + łańcuch, niestety nie mierzyłem cisnienia oleju, ale nigdy nie wyskoczyły błędy z nim związane - no ale różnie to bywa i nigdy nie wiadomo, wiem że bardzo duży syf w środku, auto kupiłem około roku temu. Próbowałem bardzo mocno wcisnąć palcami napinacz w dół i w sumie nie drgnął nawet, górny ślizg również nie wygląda jakoś tragiczni…
-
- 1 odpowiedź
- 681 wyświetleń
-
-
-
Witam, w moim aucie (Audi A4 B6 1,8 T występuje bolączką w postaci przerywania na gorącym silniku pomiędzy 1600 a 2000 tys. obrotów. Poza tym zakresem pracuje bez zarzutu. Wymienione świecie rozrząd napinacz wałka rozrządu oraz olej w skrzyni biegów (automat) . Ekslerymentowalem z wymianą cewki bez zmian. Bardzo proszę o poradę i wskazówki .
-
- 1 odpowiedź
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
W celu rozwiązania problemu sprawdziłem czujnik stopu(wymieniłem na nowy), bezpiecznik, żarówki i z grubsza instalacje ale przyczyna jest gdzieś indziej. Podpoiłem pod vaga, komp pokazuje błąd czujnika świateł stopu ale nowy i stary jest sprawny na 100%. Jak wyciągnąłem bezpiecznik to zgasły wiec gdzieś z przodu instalacja albo sterowanie stwarza problem. Gdzie indziej leży przyczyna? Czy Ktoś się spotkał z takim czymś?
-
- 1 odpowiedź
- 6,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam gdzie znajduje się tabliczka znamionowa w audi a4 b6? potrzebuje znaleźć numer QG1 lub QG0/2 aby rozróżnić rodzaj serwisowania. pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
witam wszystkich użytkowników Audi , posiadam problem z lampami , mianowicie xeenonami i przetwornicami
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Wie ktoś może co się mogło stać z lampką, która przestała działać. Na początku jak w nią pukałem to było Ok, ale teraz już w ogóle nie działa. Chodzi o lampkę w bagażniku kombi. Żarówki są ok.
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Odkąd kupiłem audi pali się check engine, na kompie pokazało błąd 1 sondy przed katem, czy mogę wymienić ja czy to może być coś innego? Kolejna sprawa to audi zaczęła kopcić na biało lekko Kończąca się turbina, zawory ? Mocy jej nie brakuje spalanie w granicach 10-12 przy spokojnej jeździe oczywiście gazu benzyny wydaje mi się że więcej chociaż tutaj jest zbiornik chyba 70l... 1.8t 163km bfb 2003r
-
- 1 odpowiedź
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam jak sie sklada oparcie tylnej kanapy ?? dzieki za info
-
- 1 odpowiedź
- 5,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Niedawno odkrylem ze dywanik i wykladzina za pasazerem jest zalany, jak sie potem okazalo przod rowniez. Niedlugo potem zaczely wariowac kontrolki poduszki, ABS, hamulców oraz skaczący prędkościomierz. Ponadto auto nieraz nie odpala mimo ze kreci bardzo ladnie. Okazalo sie ze zatkane byly odplywy pod aku i serwem. Odetkalem je i wyjalem fotel oraz podnioslem wykladzine aby to wysuszyc. Myslalem ze to zalatwi sprawe ale problem byl nadal. Otwieralem puszke komputera i wyciagalem wszystkie wtyczki ale tam bylo sucho i strona od kierowcy rowniez sucha pod wykladzina. Gdzie teraz szukac rozwiazania? Podobno gdzies nad nogami pasazera jest jakis modul ktory m…
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam Chciałem dziś sprawdzić przebieg w ecu vcdsem 17, ale wyskoczył mi błąd. Czy B6 nie ma możliwości odczytu przebiegu z ecu ? Ew jak inaczej sprawdzić przebieg ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z moją b6 nie mogę ustawić zegara wciskając przycisk mode nie przechodzi do ustawiania
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Mam problem z spryskiwaczami reflektorów,nie działają one,robie tak samo jak na rysunku w instrukcji.Pomocy,co może być zepsute !!!!
-
- 0 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam znawców , Audi a4 b6 2.0 FSI 2002r .. mianowicie podczas jazdy , samochod przeszedl w tryb awari . Moglem nim jechac ale nie moglem przekroczyc 2tys obrotów . zapalilo sie EPC oraz CHEACK ENGINE. Mechanik wyslal mi takie zdjecie mówiac , ze koszt naprawy tego 2 tys zl , dodatkowo nie jest pewny czy to wszystko bo na kompie pokazuje bardzo duzo błędów gdzie wczesniej ich nie bylo , Prosze o mniej wiecej wycene i pomoc bo nie wiem czy nie chce na mnie po prostu zarobic.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich.Mam pytanie posiadam audi a4 b6 2.0 alt posiadający skrzynię Multitronic i chciałbym wymienić w niej olej .Nie mam pojęcia jakiej marki jest zalecany i ile litrów tam wchodzi.Gdzieś przeczytałem że tam wchodzi 6 litrów,i że najlepiej stosować olej który zaleca ASO , ale właśnie nie wiem jaki zalecają.Słyszałem że żadnych zamienników nie wolno stosować,bo nie posiadają odpowiednich parametrów do tych skrzyń. Liczę na pomoc z waszej strony i zrozumienie.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Czy mógłby ktoś się podzielić wiedza i doświadczeniem jakie sprężyny trzeba dokupić żeby działało automatyczne otwieranie klapy .
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, chcialem sie podzielic taka informacja: musialem wymienic zamek w samochodzie - irlandczyku A4 B6 poniewaz jedna ze sprezynek w zamku od strony kierowcy/prawej przestala dzialac i po otwarciu drzwi trzeba bylo recznie popychac zapadke w dol bo inaczej nie szlo zamknac. Zamek kupilemw Polsce na allego pytalem sprzedajacego czy bedzie pasowal do prawych drzwi irlandzkiej wersji samochodu, upewnil mnie, ze tak. Jak sie oczywiscie domyslacie nie pasowal, brakowalo miejsca na wkladke kluczyka. No i bylby klopot gdyby nie polski mechanik, ktory rozebral stary i nowy zamek, przelozyl ta czesc ktora nazywal elektronika ze starego i polaczyl z nowym mechanizmem z…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-