Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez koczo_p,

Witam.Jadąc dzis zauwazylem ze licznik od predkosciomierza raz działa raz nie dziala,badz tez skacze z kilometrami w gore i dol.Pozniej juz bylo dobrze i od nowa znow to samo.Moze ktos wie co to?Dodam iz poraz pierwszy mi sie to zdarzylo.Z gory dziekuje za odpowiedzi.

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez kijanek,

Witam wszystkich mam problem i nie wiem co jest nie tak jak jest podłączony akumulator to włącza się jakiś wiatrak koło klimatyzacji a po chwili wentylatory wariuj raz się włączy a raz przestanie. rozładowało mi akumulator i jeden dzień i nie wiem co jest przyczyną tego może ktoś miał taki przypadek i wiem wyłączeniem tego ratuje tylko odłączenie akumulatora

• 2 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez r_bich,

Witam. Wie ktoś może co się mogło stać z lampką, która przestała działać. Na początku jak w nią pukałem to było Ok, ale teraz już w ogóle nie działa. Chodzi o lampkę w bagażniku kombi. Żarówki są ok.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,8 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez kasta,

Witam małe pytanko posiadam audi 1.8 Turbo przy uruchamianiu silnika załącza się coś co hałasuje jak odkurzacz chwile pochodzi i cichnie pytanie tak ma być czy to rozpadająca się turbina

• 1 odpowiedź
    • 2,8 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez torres,

witam posiadam audi a4 b6 dieael 1.9 tdi avant dzisiaj zapalila aie kontrolka silnika plus wlaczyl sie wentylator aby wylaczyc wentylator musialem rozlaczyc kostke check enginebdalejnswieci auto sttacilo jakby moc lekki odczuwalne i na 5 lub 6 biegu przybdodoaniu gazu na kilkabsekund i odpuszczeniu cos rzezi i jakby sie slizgal obroty ida do gory a nie przyspiesza odczuwam to minimalnie prisze o pomoc jakas diagnoze co to moze byc aaaa auto ma chipa na 175 ps dzieki z gory

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  6. witam.mam problem tego typu ze mam uszkodzony system poziomowania swiateł (pokazuje mi na komputerze za kazdym razem) po wizycie u elektryka rozklada rece ponieważ nie ma pojecia czy piny w kostce sa dobrze podłaczone i takze gdzie znajduje sie moduł.nie moge znalesc w sieci schematu podłaczenia tych swiateł gdzie jest własnie automatyczny układ poziomowania a to nie jest to samo co w ksenonach.help me:(Audi A4 B6 2001 S-line.bede wdzieczny jesli ktos posiada taki schemat i ma mozliwosc zamieszczenia go:)

• 1 odpowiedź
    • 2,8 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez kreatywny00,

witam wszystkich użytkowników Audi , posiadam problem z lampami , mianowicie xeenonami i przetwornicami

• 1 odpowiedź
    • 2,8 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Cowboy1910,

Cześć. Niedawno kupiłem autko, było wszystko ok, odpalał, przyspieszał nie było żadnych problemów. Po 2 dniach gdzie zaczął padać deszcz i bylo wilgotno coś mu sie przestawiło. Zaczął chodzić na 3 garach. Pierwsze co to swiece-wymienione i nic się nie zmieniło. Druga rzecz to cewka. Odłączając po kolei cewki doszedłem że na 3 cylinder nie pracuje, więc kupiłem nową i bez zmian. Co ciekawe iskra jest na wszystkich cylindrach. 1, 2 i 4 świeca jest sucha, natomiast 3 mokra i czuć benzynę. Audi a4 b6 2.0 fsi 150km Gdzie mogę szukać dalej problemu?

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez przemek120794,

Witam Mam problem z moim Audi A4 B6 1.8T 150KM AVJ. Mianowicie podczas jazdy pojawia się dziwne buczenie. Dzieje się tak tylko powyżej 2tys obrotów na każdym biegu. Sytuacja występuje podczas delikatnego przyspieszania lub jazdy na stałych obrotach. Buczy przez chwilę, przestaje i pojawia się co jakiś czas w zależności od obrotów. Co ciekawe przy wciśnięciu gazu w podłogę wszystko ustaje i nie ma buczenia. To samo przy odpuszeniu gazu lub wrzuceniu na luz. Postanowiłem podłączyć auto pod OBD Eleven i sprawdzić błędy. Żadnych nie wyłapuje, ale wg mnie problem jest z turbiną, a bardziej jej sterowaniem. Pojeździłem trochę z włączonym kanałem 115 i poobserwalem doładowani…

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez r_bich,

Witam, czy wie ktoś jak zdjąć gałkę, żeby zmienić mieszek w dźwigni od biegów, z góry dzieki

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Krystian7,

Witam wszystkich forumowiczow. Moje skromne audi to a4b6 z 2002 r. Silnik 1.9tdi 130km. Dzis rano jadac do pracy wydarzylo sie cos dziwnego, po 5 minutach jazdy zaczelo brakowac mocy, samochod osiagal 90km/h i nic wiecej, przy wcisnietym gazie do konca i zbieral sie bardzo powoli a 90 nie mogl przekroczyc. Chcialbym prosic o pomoc moze ktos z Was mial podobny przypadek i co moze byc przyczyna? Z gory dziekuje i pozdrawiam Krystian

• 1 odpowiedź
    • 2,7 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Saga,

Witam potrzebna pomoc, audi a4 b6 2002 1.9 świeci mi sie abs, komputer pokazuje prawe tylne koło, nie da sie usunąć błędu dlatego mechanik wykluczył czujnik ponieważ podobno jak by to był czujnik to by usunął błąd i po paru metrach znów by sie zapalił a tego sie nie da usunąć w czym może być problem ;/ ?? nie znam sie na mechnice więc prosze o jakąś prosto albo dość zrozumiałą pomoc jak dla kogoś zielonego w tym temacie a nie chce zostawiać auta u mechanika gdyż jest mi potrzebne na co dzień dziękuje z góry

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Coolturek,

Witam, Jak kupiłem swoją Audiczkę to płyn chłodniczy był na normalnym poziomie, powiedzmy w połowie między min i max. Auto kupiłem we wrześniu. Jakoś w połowie zimy komputer zaczął mi krzyczeć, że jest mały poziom płynu. Rzeczywiście później jak patrzyłem to był na min. więc w końcu musiał zejść niżej, stąd komunikat komputera. Dolałem litr płynu, jednak nie mogę powiedzieć ile tak na prawdę wskazywało na zbiorniku wyrównawczym. Teraz, znowu komunikat na komputerze o małej ilości płynu. Dolewałem grudzień/styczeń, nie jest to niepokojące ? Jeżdżę ok. 600-800 km miesięcznie po mieście, raz na jakiś czas w trasę. Przypominam, że auto mam na LPG. Czy może to być spowodowane …

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez qraczek,

witam mam maly problem, posiadam audi a4 2001 w automacie, nie jestem w stanie znalezc komputera-sterownika skrzyni, ponoc jest pod tapicerka gdzies obok siedzenia pasazera?? z gory dzieki

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Jendrula,

Witam. Jestem nowym posiadaczem Audi A4 B6, tzw. małyszówką. Miałem założone felgi 17 calowe na oponach 235/45/17 i samochód nisko siedział. Zmieniłem koła na 16 calowe z oponami 205/55/16 i samochód nadal nisko jest zawieszony. Zamianę zrobiłem z powodu zbyt szerokich opon, ale teraz okazuje się, że zaczepiam o cokolwiek wystającego z jezdni np. o progi zwalniające, lub o kątownik bramy zamykającej, wystającej z podłoża. Przyglądałem się innym Audi A4 i są dużo wyżej zawieszone. O co może chodzić? Proszę Was o pomoc.

• 3 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez rafalnl,

witam wszystkich! Planuje wymienic zawieche w mojej audiczce.Mam na oku fajny zestaw obnizonego zawieszenia o 30mm firmy Eibach ale wacham sie czy nie lepsze bedzie orginalne zawieszenie. Dodam jeszcze ze chcem zalozyc 18 calowe fele. Doradzcie mi koledzy jaki wariant bedzie lepszy

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez CeLeS,

Witam serdecznie, Proszę o oznaczenia Pompy Paliwa do Audi A4 B6 ALT 2.0 Benzyna 130 km. Ktoś kombinował i wstawił pompe od Disla... Zatarła się, pływak pokazywał licznik w drugą stronę... Dzięki za pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  18. Witam. Mój problem polega na tym, że na wyświetlaczu komputera w moim a4 b6 (pełny FIS) 2001r. widnieje cały czas niezmienna ilość kilometrów do przejechania na zbiorniku tj. 2000km. Gdzie szukać przyczyny i jak ją zlikwidować?

• 1 odpowiedź
    • 2,7 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Roccogiani,

Witam Mam dość nietypowe pytanie jaka może być przyczyna ciężko chodzącego lewarka na boki jak silnik jest nagrzany. Zimny silnik wszystko ok. Przykład Jadę na biegu 2 chcę zmienić na bieg 3 przesuwam lewarek do przodu i powinien wskoczyć na środek i do przodu włączam bieg 3, a z 2 na dam do przodu to zostaje z boku i jakbym nie przesunął w prawo tylko popchałbym lewarek to przodu to włączę bieg 1. Przykład 2. Auto stoi wyłączony silnik nagrzany lewarek na środku ruszam na boki ciężko chodzi i nie wraca sam na środek jak go pociągnę w do kierowcy lub do pasażera. Biegi wchodzą lekko więc to raczej nie jest skrzynia. Auto to Audi a4 b6 2004 rok skrzynia 6. Proszę…

• 1 odpowiedź
    • 2,7 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Roccogiani,

Witam Dzisiaj stała mi się następująca rzecz rozsypało się łożysko na kole pasowym alternatora czy ktoś wie jak to samemu zrobić? czy raczej nie ma co się pobierać samemu. I bardzo bym prosił o jakiś schemat jak ma być założony pasek alternatora. pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez krzysiek108,

witam może ktoś mi powiedzieć jakie standartowe sprężyny są z tyłu w a4b6 combi ? z góry dziękuję 1.9 tdi

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez ambiwalentny,

Witam. Jakie polecacie opony letnie do audi a4 b6 2003 ? Nie mam za dużo doświadczenia w tych sprawach, więc pytanie kieruje do Was. Wraz z oponami chciałbym również zmienić felgi, polecacie coś ? Pozdrawiam.

• 1 odpowiedź
    • 2,7 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez leszcz218,

witam moze chtoś pomoże w zadobyciu sterownika obd2 z vistą jak ktoś ma link bardzo prosze o podanie dzięki

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  24. Witam ! dziś podłączyłem do vag'a swój samochód i mi pokazał taki błąd Sonda Lambda 2 (HO2S), bank 2 - otwarty obwód grzałki co mu dolega ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez matiwena,

Witam serdecznie, mam pytanie, potrzebuje kupic zwrotnice prawa przednia do audi a4 b6 z silnikiem 3.0 benzyna w quatro, czy ktos sie orientuje czy taka sama zwrotnica jest tez np w 1.9 tdi czy tylko i wylacznie musze znalezc z 3.0 quatro ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.