Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Czesc mam pytanko. Posiadam audi s4 b6 bez pdc z przodu. Chcialbym wrzucic zderzak na przód z pdc. Czy jest jakaś luźna wtyczka czy musze coś kombinowac ? Pozdrawiam mlody
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam klubowiczów. Mam pewien problem odnośnie sprężyn zaworowych. Ostatnio dawałem głowice do zrobienia co się okazało 3 sprężyny są z innego silnika mianowicie zamiast wysokości około 40-41 mm bez podkładki jest około 46 co noe pozwala na prawidłowa prace. Przeszukałem cały internet wszystkie szroty złomowce i nic. Tylko ASO audi ale 10 dni oczekiwania!! Pytanie czy ktoś z was koledzy ma na odsprzedaż ? Bybym bardzo wdzięczny.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z moim audi a4 b6 1.9 tdi 130 awx.Sprawa wyglada nastepujaco.Od niedawna zaczely sie problemy z porannym odpaleniem auta kiedy zostawialem je po jezdzie na cala noc i rano chcialem odpalic auto ciezko palilo.Wiec wymienilem swiece zarowe komplet nic nie pomoglo.pozniej zaczely wystepowac objawy jak by paliwo nie dochodzilo do silnika.Rozebralem zbiornik paliwa sprawdzilem pompke w baku wyczyscilem wszytko i odpinajac przewod przy filtrze paliwa leciala ropa.Niestety czyszczenie nic nie pomoglo.Nastepna rzecza ktora sprawdzilem byla vaku pompa znaczy sie nie mierzylem vakumetrem ale byl wyciek ropy.Kupildm nowa uszczelke metalowa oraz 2 gumowe wszystko zl…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
witam , mam problem z ogrzewaniem samochodu , przy temperaturze 90st mam ledwo złamane powietrze a powinnam mieć gorąc a tu lipa , , miał ktoś coś podobnego ?
-
- 3 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam znawców , Audi a4 b6 2.0 FSI 2002r .. mianowicie podczas jazdy , samochod przeszedl w tryb awari . Moglem nim jechac ale nie moglem przekroczyc 2tys obrotów . zapalilo sie EPC oraz CHEACK ENGINE. Mechanik wyslal mi takie zdjecie mówiac , ze koszt naprawy tego 2 tys zl , dodatkowo nie jest pewny czy to wszystko bo na kompie pokazuje bardzo duzo błędów gdzie wczesniej ich nie bylo , Prosze o mniej wiecej wycene i pomoc bo nie wiem czy nie chce na mnie po prostu zarobic.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie od ok. miesiąca z moją Audiczka A4 B6 1,9 TDi 130KM PD nie dzieje się dobrze...zaczęło się od krótkotrwałego podszarpywania silnikiem co kilka dni... w końcu przy ostrzejszej jeździe zapaliła się kontrolka ESP wraz z błędami pompowtrysku : ABS hamulce błąd 18265 - sygnał obciążenia i P1857-35-10 usterka sterownika silnika sporadycznie oraz Silnik z błędami 18074-zawór pompowtryskiwacza cylinder 1 (N240) i P1666-35-00 usterka elekryczna w obwodzie. Nadmieniam, że konektorki sa już podoginane i wymieniony filtr paliwa. Poniżej przedstawiam logi z prośbą o ich analizę. W chwili obecnej auto nie łapie błędów,ale jazda nim przypomina troszkę jazdę z zaciągniet…
-
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim Mam problem ze swoją audiolka a4 b6 1.6 auto ma cieżko odpalic rano i czasem gaśnie w czasie jazdy . wymieniłem czójnik połozenia wałka rozrządu i czujnik połozenia wału , przepłuwomierz . od tamtej pory nie ma żadnych błedów ale ciagle jest to samo . pomoże ktoś w tym temacie? doradzono mi wymienic jeszcze czójnik temperatury czy to coś pomoże? Witam pomownie już znalazłem przyczynę tego wszystkiego. Winowajcą była pompa paliwa jeśli komuś to pomoże ponieważ nawet było sprawdzane ciśnienie na cylindrach i ustawienie rozrządu. Pozdrawiam wszystkich
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
-
Cześć, Wyświetliła mi się na fisie żółta kontrolka oliwiarki + napis sensor. Dodatkowo brak kontrolki od ESP na zegarach. Podłączyłem VAG ale błąd był tylko w liczniku ( 18062) - niestety nie potrafiłem go skasować więc cały wczorajszy dzień tak jeździłem. Dzisiaj kupiłem olej + czujnik poziomu oleju ponieważ wszystko wskazywało że to on padł. Niestety rano wszystko wróciło do normy z fisu znikła oliwiarka a kontrolka ESP zaczęła znowu świecić normalnie. Czy to napewno pada czujnik poziomu oleju? Przegrzebałem sporo różnych postów ale nigdzie nie znalazłem objawu olejarka + brak kontrolki ESP. Ktoś co poradzi ?
-
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Szykuje się z zamiarem zakupu audi z którymkolwiek z powyższych silników. Rok produkcji tak do 2003. Jazda głównie po mieście. Który z powyżej opisanych silników posiada niższe koszty eksploatacji. Który polecacie i dlaczego.
-
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jako że jestem laikiem w dziedzinie lakiernictwa samochodowego, a potrzebuję informacji odnośnie lakieru Brilliant red (LY3J) z palety Audi proszę o wypowiedzenie się kogoś kto się na tym zna. Co to jest za lakier - czy to zwykły jednowarstwowy akryl, czy jakiś kombinowany dwuwarstwowy lakier (podkład, baza) ??? Z góry wielkie dzięki za wszelkie informacje. Pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam kilka pytać odnośnie wentylatora chłodnicy na sprzęgle wiskotycznym (tego napędzanego z paska): 1. Czy wetylator powinien się cały czas obracać po odpaleniu, nawt jak temp zewnętrzna wynosi tak jak obecnie -10 oC? 2. Jak ewentualnie sprawdzić poprawność działania tego elementu? 3. Czy wiatrak jest naprawialny czy trzeba w całości wymienić? 4. Jeżeli jest to prosiłbym o jakiegoś manuala pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam zamierzam wyczyścić sobie bak. Dowiedziałem się że można to zrobić wyjmując tylną kanapę i pod nią są dwie pokrywy. Odkręca się z nich albo obie nie wiem. Którą z nich mam odkręcić? Wyjmuje się pompkę i można czyścić. Tylko teraz zastanawiam się czym najlepiej jest to wyczyścić? Jakich szmat użyć? Jakiego płynu? mówił coś o rozcieńczalniku ekstrakcyjnym. Zna się ktoś z was na tym temacie? Dziś po pracy mam zamiar się za to zabrać więc proszę o podpowiedzi. Chcę jeszcze przed tym przepłukać przewody i cały układ paliwowy. Jak to zrobić?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Kupiłem dzisiaj nakrętke zabezpieczającą koło zapasowe (jak kupiłem samochód to nie było) i pojawił się problem. nakrętka jest za długa i po zakręceniu nie domknę pokrywa bagażnika. Na nakrętce widziałem, że jest regulacja tylko nie wiem jak działa. Próbowałem podważać zapadki, ale nic nie ruszyło. Proszę o pomoc
-
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wczoraj jadąc nagle zaczeło trząść silnikiem, zapalił się check engine i było czuć smród siarki, podłączyłem pod VAG i wyskoczyły takie błędy 17887, 16684, 16690, 16497, co to za przyczyna? pomocy.
-
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam gdzie to dostać https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1361882400557051&set=gm.1943023765931308&type=3 to czarne uszczelnienie coby woda nie leciała do lampy.
-
- 1 odpowiedź
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam zauważyłem dziś taki problem w moim audi: Po pobycie w pracy wsiadam do samochodu a tu spory szron na szybie od wewnątrz samochodu. Co może być tego przyczyną i w jaki sposób się tego pozbyć? Druga sprawa to bardzo słabo wieje mi na szybę i z kratek... Pewnie przyczyną jest zabrudzony filtr ... ale jaki? Jak go wyjąć? Jaki mam kupić? Proszę o symbol tak żebym mógł łatwo go znaleźć np. na allegro
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Kupiłem kilka dni temu Audi A4 B6 1.8T 163KM i przy zmianie biegu podczas przyśpieszania słychać taki dźwięk: Poczytałem trochę i że problem leży w niesprawnym zaworze DV. I teraz mam pytanko: Jeśli jest niesprawny to czemu nic nie wyświetla się na komputerze ? Nie pali sie CHECK.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Panowie mam dziwne objawy w swoim autku ,a mianowicie podczas nawet dłuższej jazdy (300)km.temperatura na wskażniku nie wychyla się bardziej niż 70st.a po chwili spada na 50st, i tak cały czas.Codo ogrzewania to dziala,ale od strony pasażera dmucha gorące a od strony kierowcy zimne.Jeśli podwyższe temperature(od strony kierowcy) to przez chwile dmucha ciepłe a po chwili znów zimne.Macie pomysły co to może być? Termostat,czujnik,czy jeszcze coś innego.Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam, mam problem z audi a4 b6 1.9tdi Avf 2002r. Po przejechaniu paru km wyskakuje mi błąd ESP. Po wyskoczeniu tego błędu między 1600 obrotów a 2000 wibruje/ trzęsie autem, tak jakby to ESP przyhamowywało auto, jest to mocno odczuwalne. Dzieje się tak tylko, gdy ESP się zapali i gdy poruszam się jednostajnie w tych obrotach, gdy przyspieszam bądź zdejmę nogę z gazu wszystko jest okej, nawet między 1600-2000 obrotów. Na każdym biegu jest to samo. Nie znam się na autach, mechanik twierdzi, ze jest jakiś błąd ale nie może się połączyć czy coś w tym stylu i żeby na początek ustawić zbieżność. Auto miało ustawianą zbieżność, co prawda rok temu, lecz od tamtej pory nic nie by…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
- błędy
- vag
- nierówna praca
- nagrzewnica
-
Oznaczone tagami:
Dzień doby, Czy ktoś z Was ma pojęcie co powinienem zrobić z tymi błędami? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
witam.Za moje 16 facet oferuje mi zamiane na felgi 17 7" et45,i z tad moje pytanie,felga bedzie bez problemu pasowac w audi?nie bedzie nic obcierac?jakie opony wybrac?mysle cos o profilu 215/55/r17,bardzo prosze o szybka informacje gdyz jest to sprawa pilna
-
- 1 odpowiedź
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich serdecznie. Od 2 dni stałem się posiadaczem Audi A4 B6 Avant z silnikiem ALT 2.0 + gaz stag, pali się w nim check, poprzedni właściciel powiedział że to wina katalizatora, tzn. jego braku, dwa błędy jakie się wyświetlają to P0036 i P0141, domyślam się że to błąd sondy, tylko w którym miejscu on się znajduje pierwsza sonda jest chyba od razu po lewej stronie silnika widoczna od góry. Może jest jakaś najprostsza możliwość żeby to obejść, błąd po skasowaniu po następnym uruchomieniu silnika się pojawia i przed odpaleniem silnika wyświetla się napis service. Mam jeszcze pytanie odnośnie rezerwy paliwa, gdyż mimo że wskaźnik jest na 1 białej kresce to na …
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam pytanie odnośnie wymiany sprężyn W tej chwili w samochodzie zamontowane mam sprężyny eibach czerwone obniżenie gdzieś o 40-50 mm. Chciałabym bym wymienić je na wyższe myślę, że -20,-30mm? Czy mogę wymienić na sprężyny od s-lina ? A i jeszcze jedno pytanko czy przy wymianie sprężyn musze również wymienić amortyzatory? Mam w tej chwili Sachs 558 301 przód i tył312 783. Z góry dziękuje za odpowiedź
-
- 1 odpowiedź
- 2,4 tys. wyświetleń
-