Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez gaviscon,

Witam. Chciałbym sie dowiedzieć jak dostac się do żarówki w tylnej lampie bo mi sie spaliła i muszę wymienić a nie wiem jak.

• 5 odpowiedzi
    • 5,3 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez koczo_p,

Witam! Mam problem z tylnia wycieraczka w audi a4 b6 avant.Otoz jak ja wlacze i chce wylaczyc to nie reaguje.Jest nie raz tak ze nusze wylaczyc silni aby wszystko wrocilo do stanu pierwotnego.Jest jeszcze jeden problem po wlaczeniu tylnej wycieraczki nie pracuje ona plynnie tylko zatrzymuje sie kilka razy w ciagu jednego cyklu.POMOCY!!!

• 4 odpowiedzi
    • 13,1 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Dread,

Witam, Dzisiaj zauważyłem, że tylne głośniki nie wydają z siebie dźwięku... Jak się okazało przyczyn może być bardzie wiele a ja niestety w tej tematyce jestem zielony. Wiem, że już od zakupu autka nie grały i było tam jakieś stare radio, wymieniłem je na swoje i niestety graja tylko przednie głośniki. Poszperałem troszeczkę w przewodach za radiem i niestety nie widziałem nic co pozostaje nie podłączone, wrzucam zdjęcia. Jeżeli ktoś się na tym zna lub miał podobny problem to proszę o pomoc.

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez gaviscon,

Witam. Mam pewien problem odnośnie tylnego obicia kierowcy, otóż na dole odstaje mi właśnie to obicie, albo nie ma zatrzasku, albo wyskoczył i nie wiem jak to naprawić, nie wiem wogóle jak to zdjąć żeby reszty nie pourywać. Posiada może ktoś schemat jak to zdjąć, albo pomysł jak to naprawić. Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez kokojumbo,

Witam, Mam problem z tylnymi prawymi drzwiami. Otoz nie otwieraja sie od srodka. Z zewnatrz jest ok. Dodam ze zabezpieczenie przed dziecmi jest "wylaczone" (poprostu przekrecona blokada na drzwiach). Co moze byc problemem ? Mam wrazenie ze jak ciagne za klamke od wewnatrz to jest wiekszy luz niz na innych drzwiach.

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 7,7 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Roccogiani,

Cześć wszystkim. posiadam samochód od grudnia i dzisiaj chciałem pojechać na ryby no i zabrałem wędki i zabieram się do pakowania sprzętu i zonk tylne siedzenie się nie rozkłada. Czy były modele że nie rozkładała się tylna kanapa? Bo jak chyba taki mam. proszę o informację.

• 1 odpowiedź
    • 9,3 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Coolturek,

Witam, Jak kupiłem swoją Audiczkę to płyn chłodniczy był na normalnym poziomie, powiedzmy w połowie między min i max. Auto kupiłem we wrześniu. Jakoś w połowie zimy komputer zaczął mi krzyczeć, że jest mały poziom płynu. Rzeczywiście później jak patrzyłem to był na min. więc w końcu musiał zejść niżej, stąd komunikat komputera. Dolałem litr płynu, jednak nie mogę powiedzieć ile tak na prawdę wskazywało na zbiorniku wyrównawczym. Teraz, znowu komunikat na komputerze o małej ilości płynu. Dolewałem grudzień/styczeń, nie jest to niepokojące ? Jeżdżę ok. 600-800 km miesięcznie po mieście, raz na jakiś czas w trasę. Przypominam, że auto mam na LPG. Czy może to być spowodowane …

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez iareczek,

Witam w swojej Audi A4 B6 Avant z 2004r posiadam uchwyt na telefon w standardzie. czy jest jakaś możliwość aby założyć na to miejsce telefon? tylko nie orientuje się jaki będzie pasować. wklejam zdjęcie tego uchwytu który posiadam. uchwyt na telefon.bmp

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 5,5 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Coolturek,

Witam Kolegów, Od kilku dni mam problem z benzyną w moim Audi A4 B6. Auto ma zainstalowany sekwencyjny LPG i dotychczas wszystko było w porządku. 2 dni temu jechałem w trasę (ok. 100km) i zauważyłem, że podczas jazdy na LPG zacząłem tracić również i benzynę. Wskaźnik paliwa opadał jak i komputer wskazywał co raz to mniejszą liczbę km jaką mogę zrobić na zalanej benzynie. W drodze powrotnej spadł do 0. Zatankowałem za 20zł, czyli niewiele ponad 4litry, po dojechaniu do domu wskaźnik znowu zmalał oraz km spadły do 30. Dzisiaj rano pojechałem zatankować i mimo wlania paliwa, nic się nie zmieniło. Nie wiem co to może być, szukałem wszędzie i jedynie co znalazłem to, że może m…

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 11,8 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez triki,

witam mam dziwne syczenie zaczynajace sie od 1900 obr coto moze byc ? prosze o pomoc audi a4 b6 2,5 tdi 180km Q 2002 rok

• 3 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Roccogiani,

Cześć wszystkim. Mamy takie pytanko. Jeśli mam włączone na bocznym kokpicie ogrzewanie w trybie AUTO to znaczy że jeżdżę cały czas na klimatyzacji? i więcej mi pali? Druga rzecz jak mam ustawić żeby nie jeździć na klimatyzacji a żeby ogrzewanie normalnie działało i ciepłe powietrze pobierane było z silnika? Proszę o radę jak należy to ustawić.

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 14,4 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez iecman_23,

Witam, posiadam audi a4 b6 1.9 TDI 130 koni. Wraz ze spadkiem temperatury na dworze (ok -7 stopni)zaczęły się problemy z odpalaniem silnika. Wkładam kluczyk przekręcam raz by włączyć stacyjkę, czekam nawet 10s by podgrzały się świece żarowe i nawet gdybym zrobił tak drugi raz to nadal silnik nie chce za bardzo uruchomić. Muszę dłużej (znacznie) przytrzymać go na rozruszniku wtedy zaskoczy. Tak samo nie chce złapać temp 90 stopni C tylko ma ciągle tak koło 70. Przypuszczam, że termostat do wymiany, zgadza się? A z zapalaniem to może świece już do wymiany, co o tym sądzicie? Paliwo tankuję Orlen Verva i zamierzam dolać specyfik do ON: Wurth Diesel-Additiv. Proszę o pomoc w …

• Upvote
    • 13 odpowiedzi
    • 16,6 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez woltek,

Witam, zastanawiam się co to jest i do czego służy? Za lusterkiem na przedniej szybie mam przyklejoną jakąś podłużną "kostkę" wychodzi z niej jeden kabelek który kończy się pozwijany w bocznej kieszonce od str pasażera (w tej w której od str kierowcy są bezpieczniki) zakończiny ten kabelek jest jakby końcówką z anteny. Czy jest ktoś w stanie mi powiedzieć co to takiego? szukałem po forach ale nawet nie wiem jak dokładnie to opisać;/ Dzięki z góry.

• 1 odpowiedź
    • 2,3 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez 1234jojek1234,

Potrzebuję pomocy Miłośnicy Audi.Problem tkwi w tym,od pewnego czasu mojej audi coś się stało prawdopodobnie od ulew które przechodziły przez mazury.Coś mi z nocy ba dzień rozladowalo akumulator.Ladowalem aku i następnego dnia dalej to samo.Zwróciłem uwagę na światła z przodu które co jakiś czas zapalaly się bez mojej pomocy.To awaryjne to krótkie.Zdjalem wykładzinę,właśnie się suszy.było trochę wody pod nią ale wyczyścić.moduł komfortu suchy,komputer suchy,odpływu poczyszczone.Mam zamiar składać cały środek ale ta awaria czyli te zapalenie się świateł mnie nie ciekawi.Nie chce ponownie ściągać wykładziny.Czy ktoś miał podobna akcje?? Proszę o pomoc:-) Pozdrawiam wszystki…

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez SiDo,

Witam, mam krókie pytanko bo nie znalazłem na necie nigdzie odpowiedzi. Czy aby usunąć katalizator z b6 1.9 TDI (wersja 130 konna) to trzeba zmieniać coś w sterowniku/komputerze auta tak jak w przypadku DPFa czy po prostu wystarczy go fizycznie wyciąć i to wszystko ? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez r_bich,

witam wiecie moze gdzie mozna kupic uszczelke pod antene do audi b6 2003r tzw rekin bo jest w kiepskim stanie i chce wymienic i sie zastanawiam czy tez nie wymienic anteny bo cos slabo sciaga z gory dzieki

• Upvote
    • 9 odpowiedzi
    • 8,6 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez drdala,

Witam kupiłem 2 lampy z allegro w grudniu ale okazało się że jedna ma popękane te części... da radę to naprawić? wymienić? pomoże ktoś?

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez brodan2,

Witam, po zakupie nic nie było widać, natomiast po którymś myciu auta pokazało się na drzwiach od kierowcy coś takiego jak na załączonej fotce. Lakier nigdzie nie odpadł ale brzydko to wygląda, da sie to jakoś zrobić? nie mówcie tylko że mam element do malowania:/

• 2 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Zizel,

Witam mam prośbę chcę kupić audi a4 b6 ale jest problem z palącą się kontrolką silnika chciałam sprawdzić VIN nie jadą do serwisu podstawowe info sprawdziłam ale chciałam bardziej szczegółowe podaję nr VIN Wauzzz8ez1a0718088e2obh1666307 Mam nadzieję że pomożecie

• 2 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez brutalny,

Witam, Panowie i panie,czeka mnie wymiana zawieszenia przod a konkretnie wahacze: 4 gorne i 2 dolne. Przegladajac alledrogo.pl jest kilka zestawow wahaczy przod(komplet) np.http://allegro.pl/komplet-wahaczy-wahacze-audi-a4-a6-vw-passat-b5-b6-i3951581615.html co uwazacie o takich zestawach(firma),warto sie tym zainteresowac czy odpuscic.Bylem w warsztacie i obliczyli mi same czesci na kwote 1400zl.wiec roznica ogromna porownujac do aukcji. p.s jakie proponujecie tarcze i klocki przod(rowniez do wymiany)(jaki mamy wogole rozmiar tarcz?) Poradzcie.Pozdrawiam

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  21. Witam Niedawno odkrylem ze dywanik i wykladzina za pasazerem jest zalany, jak sie potem okazalo przod rowniez. Niedlugo potem zaczely wariowac kontrolki poduszki, ABS, hamulców oraz skaczący prędkościomierz. Ponadto auto nieraz nie odpala mimo ze kreci bardzo ladnie. Okazalo sie ze zatkane byly odplywy pod aku i serwem. Odetkalem je i wyjalem fotel oraz podnioslem wykladzine aby to wysuszyc. Myslalem ze to zalatwi sprawe ale problem byl nadal. Otwieralem puszke komputera i wyciagalem wszystkie wtyczki ale tam bylo sucho i strona od kierowcy rowniez sucha pod wykladzina. Gdzie teraz szukac rozwiazania? Podobno gdzies nad nogami pasazera jest jakis modul ktory m…

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 2,1 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez esendemylfoon,

Witam.Mam mały (chyba) problem.Otóż tak jak widac na zdjęciu mam wejście nad wyświetlaczem na plyte,tylko że nie można jej tam wcisnąć..w schowku mam zmieniarkie cd,rozumiem wiec ze to wejscie jest na pyte navi ale zadna plyta nie chce mi wejsc.Może jest jakaś w środku? ale wciskałem już wszystkie guziki i zadna plyta nie wychodzi.Z tylu w bagażniku po lewej stronie tam gdzie jest miejsce na plyte do nawigacji ja mam tuner tv.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,6 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Cex12,

Witam znawców , Audi a4 b6 2.0 FSI 2002r .. mianowicie podczas jazdy , samochod przeszedl w tryb awari . Moglem nim jechac ale nie moglem przekroczyc 2tys obrotów . zapalilo sie EPC oraz CHEACK ENGINE. Mechanik wyslal mi takie zdjecie mówiac , ze koszt naprawy tego 2 tys zl , dodatkowo nie jest pewny czy to wszystko bo na kompie pokazuje bardzo duzo błędów gdzie wczesniej ich nie bylo , Prosze o mniej wiecej wycene i pomoc bo nie wiem czy nie chce na mnie po prostu zarobic.

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Moro,

Mam takiż oto problem. Mianowicie podczas przyspieszania jadąc pod górę (musi być większe obciążenie bo podczas jazdy na wprost tego nie ma) kiedy obroty rosną w przedziale powiedzmy 2600-3000 czuć lekkie trzęsienie budą coś jakby wibracje, niedomaganie skrzyni (trudno nazwac). Skrzynke mam po remoncie (gdzies z miesiac temu) i wsio jest OK poza własnie opisanym problemem. Jedyne co mi przychodzi do glowy to półosie jednak nie wiem czy dobrze myśle (przy naprawie skrzyni poloski mieli na stole jednak nie wiem czy na szybko da sie cos stwierdzic). Jakaś rada? PS. Skrzynia Multitronic

• 3 odpowiedzi
    • 6,2 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez adamas,

ELo No i stało się wszczepiłem wirusa do mojej audiczki. Operacja została dokonana w warsztacie Pana Mariusza Strzelczyka GOODHOPE CHIPTUNING, którego serdecznie pozdrawiam i zarazem polecam niezdecydowanym. Pierwszy pomiar mocy i momentu, którego się obawiałem, wykazał, że ze stajni audi nie uciekł ani jeden koń i jeszcze sporo werwy mają W serii auto charakteryzowało się mocą 132,4 KM przy 4000 rpm oraz 311Nm przy 2000 rpm. Modyfikacja nie była wielka, obecnie posiadam 160KM i 350Nm. Bardzo ładnie wygląda przebieg momentu, 350Nm dostępne w przedziale 1800-2800 rpm. i o to własnie chodziło. Przed modem maksymalny moment dostępny był w przedziale 2000-2200rpm. ( zeskanu…

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.