Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Gość
    Rozpoczęte przez Gość,

Temat do usunięcia

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez shade,

Witam no i stało się.. jak zwykle po pracy wsiadam do autka i odpalam ,ruszam i zauważyłem coś dziwnego.. mianowicie- normalnie(wcześniej)przy 1300 obrotach w górę auto fajnie przyspieszało nawet, nie trzeba było kręcić go do 2000 żeby zmienić bieg, no a dziś stało się inaczej przy zmianie biegu na wyższy trzeba go pokręcić 1800-2000 obr żeby poczuć przyrost mocy od 1000 do 1800 obr generalnie nic się nie dzieje.. nie wiem co się stało i to tak nagle.. moze ktos z was mial już taki problem i wie jak go rozwiązać, byłbym bardzo wdzięczny dodam ze to A4 1.9 TDI 130km 2001r

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Roccogiani,

Cześć wszystkim Mam takie pytanko jak mogę sprawdzić kolor mojego samochodu gdzie on jest napisany? Mam uszkodzony zderzak i chciałbym kupić lecz nie wiem jaki mam kod lakieru. czy po numerze Vin sprawdzę. Mam kartę z danymi ale w punkcie : Farbe das Fahrzeugus jest napisane Grau 5B5B czy to jest kod lakieru wszyscy np. na allegro podają inne i nigdy nie spotkałem się z takim oznaczeniem. Proszę jak coś będziecie wiedzieli dajcie znać. pozdrawiam

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 14,8 tys. wyświetleń
  4. Witam zauważyłem dziś taki problem w moim audi: Po pobycie w pracy wsiadam do samochodu a tu spory szron na szybie od wewnątrz samochodu. Co może być tego przyczyną i w jaki sposób się tego pozbyć? Druga sprawa to bardzo słabo wieje mi na szybę i z kratek... Pewnie przyczyną jest zabrudzony filtr ... ale jaki? Jak go wyjąć? Jaki mam kupić? Proszę o symbol tak żebym mógł łatwo go znaleźć np. na allegro

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,4 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Audi a3 8p 2.0 tdi,

Witam. Kolega zeobil problem i te śruby są już tak wyrobione że nawet specjalne nasadki do nich nie dają rady. Audi a4 b6. Stalówka to jest. Nie mam jak spawać bo nigdzie tutaj nie ma takiego czegoś. One są jescze w gorszym stanie. Chyba tylko rozwiercić?

• 0 odpowiedzi
    • 438 wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez iecman_23,

Witam, posiadam audi a4 b6 1.9 TDI 130 koni. Wraz ze spadkiem temperatury na dworze (ok -7 stopni)zaczęły się problemy z odpalaniem silnika. Wkładam kluczyk przekręcam raz by włączyć stacyjkę, czekam nawet 10s by podgrzały się świece żarowe i nawet gdybym zrobił tak drugi raz to nadal silnik nie chce za bardzo uruchomić. Muszę dłużej (znacznie) przytrzymać go na rozruszniku wtedy zaskoczy. Tak samo nie chce złapać temp 90 stopni C tylko ma ciągle tak koło 70. Przypuszczam, że termostat do wymiany, zgadza się? A z zapalaniem to może świece już do wymiany, co o tym sądzicie? Paliwo tankuję Orlen Verva i zamierzam dolać specyfik do ON: Wurth Diesel-Additiv. Proszę o pomoc w …

• Upvote
    • 13 odpowiedzi
    • 16,5 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Brembomen,

Witam was serdecznie . Mam pytanie, mianowicie dziś przez przypadek przy zamkniętym aucie sprawdziłem czy klapka wlewu paliwa jest zamknięta i o dziwo niestety nie . Nie mam różowego pojęcia dlaczego ... przecież się zamykała . Może znacie przyczynę tego . Proszę o rady za które serdecznie dziękuję.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3,8 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez esendemylfoon,

Witam.Mam mały (chyba) problem.Otóż tak jak widac na zdjęciu mam wejście nad wyświetlaczem na plyte,tylko że nie można jej tam wcisnąć..w schowku mam zmieniarkie cd,rozumiem wiec ze to wejscie jest na pyte navi ale zadna plyta nie chce mi wejsc.Może jest jakaś w środku? ale wciskałem już wszystkie guziki i zadna plyta nie wychodzi.Z tylu w bagażniku po lewej stronie tam gdzie jest miejsce na plyte do nawigacji ja mam tuner tv.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,6 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez l.e.s.t.e.r,

Cześć, Wyświetliła mi się na fisie żółta kontrolka oliwiarki + napis sensor. Dodatkowo brak kontrolki od ESP na zegarach. Podłączyłem VAG ale błąd był tylko w liczniku ( 18062) - niestety nie potrafiłem go skasować więc cały wczorajszy dzień tak jeździłem. Dzisiaj kupiłem olej + czujnik poziomu oleju ponieważ wszystko wskazywało że to on padł. Niestety rano wszystko wróciło do normy z fisu znikła oliwiarka a kontrolka ESP zaczęła znowu świecić normalnie. Czy to napewno pada czujnik poziomu oleju? Przegrzebałem sporo różnych postów ale nigdzie nie znalazłem objawu olejarka + brak kontrolki ESP. Ktoś co poradzi ?

• 1 odpowiedź
    • 2,5 tys. wyświetleń
  10. Mam mały problem.Otoz moje audi a4b6 1.8T 163konie z 2002r ma kaprys.Czesto zdarza się jadąc z pracy np jadę 60 czy 70km/h dojeżdżam do końca uliczki schamowuje do 0 i auto sgaśnie poczym ciężko go odpalić,za 3 czy 4 razem odpali. Mam założony gaz na gazie tego problemu nie ma.Mial ktoś coś podobnego?gdzie szukać usterki

• Thanks
    • 2 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez r_bich,

witam posiadam w aucie lampke ktora oswietla dywanik pasazera ale nie swieci zarowke zmienilem i nic a z tego samego kabla idzie prad do zarowki w schowku i normalnie swieci i tez sie nie plai lampka z tylu w bagazniku chy na to sa osobne bezpieczniki prosze o pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez esendemylfoon,

Witam.Jestem świeżo ok 3 tyg. posiadaczem audi 4 2.5 180 km i od paru osób słysze że mi gratulują bo po 200 tyś musze wymieniać wałki rozżądu!!! Ze to nawet w ASO zalecaja...what the fuck?? Czy naprawde aż tak żle jest?

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  13. Mam pytanie do Państwa. We wczorajszym dniu kupiłem Audi A4 B6 1.8T 163KM z 2002r Avant, sprzedawca (komis) zarzekał się że na 1000% jest to Tiptronic i nie sprowadza samochodów z Multitronikiem. Przez telefon jak i przy świadkach pytałem się jego wielokrotnie podczas zakupu czy napewno to Tip on że tak. W domu czytając na spokojnie przetłumaczone dokumenty ze Szweckiego na Polski wyczytałem że skrzynia to Variomatic czyli Multitronic. Jeżdząc samochodem jak i wracając nim 300km do domu przy wciskaniu gazu obroty szły do góry i w miarę prędkości opadały o 500 i dalej rosły tak ponoć działa Tiptronic, czuć również było delikatnie zmianę przechodzącą z biegu w bieg, jak i n…

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 8 tys. wyświetleń
  14. Mam problem z hamulcami w samochodzie żony Audi A4 B6 2001r 1.9Tdi 130KM. Mianowicie wsiadam do niego chce wdusić pedał hamulca a tu nic, ani trochę nie wcisnę, jest poprostu twardy. Czego winą jest ta usterka ? Czy to serwo ? Czy coś innego ? Chcę zwrócić uwagę że problem pojawił sie dopiero teraz gdy nadeszły mrozy, wcześniej problem nie istniał wcale... Czy ktoś pomoże ?

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 21,9 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez stanley6662,

mam pytanie. co zrobić żeby zwiększyć "ściągalność" sygnału do radia? bo w mojej okolicy jakoś kiepsko odbiera jakąkolwiek stacje. Radio mam to audi concert 2 (chyba 2 w każdym razie to jest to z odtwarzaczem cd). i czy dadzą coś reklamowane wzmacniacze sygnału? bo np znajomy ma radio Pioneer'a i jemu w miarę dobrze odbiera ( ma audi a4 b5) no a u mnie właśnie kicha. Co moglibyście na ten temat powiedzieć? I jeszcze jedno pytanie jak się wyciąga to radio ? bo od tyłu to raczej nie ma dostępu.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3,8 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez audi1111,

Witam mam w swojej audi radio chorus zdj w zalaczniku, i mam pytanie czy da sie da niego podlaczyc mp3 jako zmieniarke lub cos innego by otwierac muzyke nie chce wydawac wiecej niz 50 zl. Z gory dzieki

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 26,6 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez ArkadiuszBudzik,

Temat stary i oklepany zapewne . Pierwszy raz zakupiłem Audi ,jestem zachwycony wykonaniem jak i komfortem Chciałbym się dowiedzieć czy mojego egzemplarza nie rozrabowano podczas pielgrzymki a D do PL Głównie chodzi mi o kod silnika bo model z końca roku 2002 a rejestracja 2003 liczę na waszą pomoc bo po tym jak przeglądałem forum to widzę że znacie się koledzy i koleżanki na każdym wątku A oto mój VIN WAUZZZ8E33A169460 Z góry bardzo dziękuje Arek

• 1 odpowiedź
    • 5 tys. wyświetleń
  18. Witam od niedawna jestem posiadaczem audi a4 2000 r 1.9 TDI 116 koni z małym FIS-em:( i po zapoznaniu się troszkę z literaturą w internecie mam następujące pytanko: czy aby autko pokazywało mi spalanie itp. to wystarczy jak zmienię manetkę o wycieraczek i poprzestawiam dane w komputerze, czy też muszę kupić dodatkowo nowy duży FIS?? a może coś innego proponujecie?? czekam na podpowiedzi i z góry dziękuję

• 1 odpowiedź
    • 2,8 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez monikalisiczka,

Witam mam problem z ogrzewaniem tzn jak jest ustawione na najnizszy nadmuch to leci powietrze cieple a jak biore na wiekszy leci zimne. Czy wie ktoos cos na ten temat co to moze byc?

• 3 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  20. Witam mam pytanie samochód przy temperaturach -5 zaczyna mi słabo zapalać, wydaje mi się że świece dosyć długo się rozgrzewają... około 5-8 sekund. Zapala nie za pierwszym razem zakręcenia rozrusznikiem tylko za 2-3. Po odpaleniu z rury leci siwy śmierdzący dym. Moje pytanie jest takie co mam wymienić? Czy jeden pompowtrysk który wiem że nie jest najlepszym stanie czy świece żarowe? czekam na wasze opinie

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  21. Pomocy ! Już walczę z tym tematem... za długo .Różni specjaliści mówili rożne rzeczy nie chcę teraz naprowadzać... Powiem że całe zawieszenie jest na 100% sprawne. Sprawa przedstawia się następująco około roku temu sparciał (rozszczelnił się) mi przewód od pompki wspomagania i w związku z tym uciekł prawie cały płyn. Po szybkiej reakcji podjechałem do swojego mechaniora, który ogarnął przewód , wypłukał układ i zalał nowym płynem i od tamtej pory wydobywają się z układu przy skręcaniu w prawo dziwne dźwięki jakby szuranie nienasmarowanych elementów + wibrowanie kierownicy w momencie tego "szurania", szuranie ma miejsce tylko i wyłącznie na postoju w trakcie jazdy jest ws…

• 2 odpowiedzi
    • 9,8 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez zygmunt85,

Cześć wszystkim Mam problem ze swoją audiolka a4 b6 1.6 auto ma cieżko odpalic rano i czasem gaśnie w czasie jazdy . wymieniłem czójnik połozenia wałka rozrządu i czujnik połozenia wału , przepłuwomierz . od tamtej pory nie ma żadnych błedów ale ciagle jest to samo . pomoże ktoś w tym temacie? doradzono mi wymienic jeszcze czójnik temperatury czy to coś pomoże? Witam pomownie już znalazłem przyczynę tego wszystkiego. Winowajcą była pompa paliwa jeśli komuś to pomoże ponieważ nawet było sprawdzane ciśnienie na cylindrach i ustawienie rozrządu. Pozdrawiam wszystkich

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez r_bich,

witam kupipilem zmieniarka na 6 plyt do radyjka na kasety i wszystko fajnie gra ale przy zmianie nagrania slychac jakis szum nie wiem co jest czy wziasc sie za wyczyszczenia lasera i jak to najlepiej zrobic czy co mozna zrobic jakby ktos wiedzial to z gory dzieki pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez skrecior7,

witam wszystkich mam audi a4 b6 silnik 1.9 dti 131koni moje pytanie ile trzeba wlac litrów oleju czy 4 litry castrola 5w 30 wystarczy prosze o podpowiedz pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 2,4 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Darek05,

Wymieniłem moduł komfortu a wcześniej baterię w kluczyku. Teraz nie działa mi centralny z pilota, mogę zamknąć i otworzyć tylko kluczykiem, tylko jak zamknę kluczykiem to centralny działa a jak chcę otworzyć to otwierają się tylko drzwi od kierowcy i po włożeniu kluczyka w stacyjkę i przekręceniu na zapłon automatycznie otwierają się pozostałe. Do tego wszystkiego jak mam otwarte drzwi od kierowcy to na wyświetlaczu pokazuje mi że otwarte są od pasażera. Może ktoś poradzi mi coś na te problemy.

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.