Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Lexor94,

Witam, od około miesiąca spod pokrywy słychać ciągły metaliczny dzwięk - jakby pracę łańcucha, po ściągnięciu pokrywy zobaczyłem że łańcuch otarł o pokrywę na głębokość około 0,5 mm, i moje pytanie brzmi - Czy zmienić tylko napinacz bo nie napina dobrze łańcucha, czy tylko łańcuch bo się rozciągnął, czy nie ryzykować i wymienić napinacz + łańcuch, niestety nie mierzyłem cisnienia oleju, ale nigdy nie wyskoczyły błędy z nim związane - no ale różnie to bywa i nigdy nie wiadomo, wiem że bardzo duży syf w środku, auto kupiłem około roku temu. Próbowałem bardzo mocno wcisnąć palcami napinacz w dół i w sumie nie drgnął nawet, górny ślizg również nie wygląda jakoś tragiczni…

• 1 odpowiedź
    • 622 wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez drdala,

Witam vag pokazał mi coś takiego: 01039 - czujnik temperatury płynu chłodzącego (G2) 30-10 - Open lub krótki do B + - Przerywany i teraz nie wiem czy mam czujnik do wymiany czy kabel jest przerwany czy jeszcze coś innego... bardzo często jest tak, że nawet dopiero co po odpaleniu samochodu w wentylator chłodnicy już mi bardzo głośno chodzi. Nie chciałbym kupować od razu czujnika żeby an darmo nie wydawać pieniędzy... czy jest możliwość wyjęcia i sprawdzenia czujnika czy jest zły czy dobry? jeśli tak to gdzie się on znajduje, najlepiej proszę o pokazanie na zdjęciu i w jaki sposób go sprawdzić czy jest sprawny?

• Upvote
    • 21 odpowiedzi
    • 27,2 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez adamas,

ELo Niby banalna operacja a jednak... Potrzebne rzeczy CIERPLIWOŚĆ I OPANOWANIE bo szlag człowieka trafia klucz TORX T15 - najlepiej na długim trzpieniu jakieś 150mm lub mała treszczotka z przedłużką i nasadką TORX T15 klucx TORX T27 też na trzepieniu lub łamany jak imbus troszkę trudniej się nim operuje papier ścierny, klej, ja użyłęm LOCTITE 401 ,( lub nowy uchwyt do mocowania sprysku ), środek do luzowania gwintów lub jakiś inny typu WD-40 Operację wykonywać przy pustym zbiorniku płynu bo i tak wyleci po odpięciu węża Delikatnie podważyć klapkę spryskiwacza i wyciągnąć spryskiwacz do góry, zdemontować klapkę. Sprężyna w spryskiwaczu jest dos…

• 0 odpowiedzi
    • 20,2 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez AliAalan,

Witam, mam problem z audi a4 b6 1.9tdi Avf 2002r. Po przejechaniu paru km wyskakuje mi błąd ESP. Po wyskoczeniu tego błędu między 1600 obrotów a 2000 wibruje/ trzęsie autem, tak jakby to ESP przyhamowywało auto, jest to mocno odczuwalne. Dzieje się tak tylko, gdy ESP się zapali i gdy poruszam się jednostajnie w tych obrotach, gdy przyspieszam bądź zdejmę nogę z gazu wszystko jest okej, nawet między 1600-2000 obrotów. Na każdym biegu jest to samo. Nie znam się na autach, mechanik twierdzi, ze jest jakiś błąd ale nie może się połączyć czy coś w tym stylu i żeby na początek ustawić zbieżność. Auto miało ustawianą zbieżność, co prawda rok temu, lecz od tamtej pory nic nie by…

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez r_bich,

witam mam pytanko bo mam w moim a4 jedna pamiec od komputera nie ma terazniejszej i ogolnej np sredniej predkosci czy zuzycia paliwa czy to idzie jakos wlaczyc bo widzialem na niekturych zdj ze na wyswietlaczu jet 1 i 2 pamiec z gory dzieki za odp

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez SiDo,

Witam, mam mały problem z A4 avant z 2003r. silnik 1.9 TDI. Wczoraj musiałem wyciągnąć na pare minut akumulator. Po włożeniu go spowrotem chciałem sprawdzić czy wszystko gra i zaraz po włączeniu zapłonu świeci sie ESP i nie gaśnie. Dzisiaj poszedłem sprawdzić i dalej to samo. Sprawdziłem również bezpieczniki i są dobre. Co mogło sie stać przez glupie wyciągniecie akumulatora ?

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 5,2 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Benek67,

Witam klubowiczów. Mam pewien problem odnośnie sprężyn zaworowych. Ostatnio dawałem głowice do zrobienia co się okazało 3 sprężyny są z innego silnika mianowicie zamiast wysokości około 40-41 mm bez podkładki jest około 46 co noe pozwala na prawidłowa prace. Przeszukałem cały internet wszystkie szroty złomowce i nic. Tylko ASO audi ale 10 dni oczekiwania!! Pytanie czy ktoś z was koledzy ma na odsprzedaż ? Bybym bardzo wdzięczny.

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez miras,

Hej, Chciałem sie dowiedziec czy ktoś z forumowiczów wie jak moze wyciągnąć schowek który sie znajduje koło popielniczki i pod konsola klimatronika??? Pozdrawiam

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 6 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez milo90,

Witam. Posiadam audi a4 b6 1,9TDI 130KM. Dzisiaj przy ruszaniu za szybko puściłem sprzęgło, trochę szarpnęło i samochód zgasł, niestety przy ponownej próbie samochód nie odpalił. Co mogło się stać?? Proszę o jakieś podpowiedzi

• 4 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Megan90,

Witam. W zeszły tygodniu zauważyłam spadek mocy mojej audi, mianowicie na niskich obrotach, powyżej 3000 zaczyna dopiero przyspieszać. Podpiełam pod vag i wyskoczył błąd 17964 czyli regulacja doładowania mała wartość. Mąż mój mówi że albo padł czujnik ciśnienia doładowania albo turbo pada. Dodam że w zeszłym roku miałam podobny problem po wymianie wężyków wszystko wróciło do normy okazało się przy okazji że jeden wężyk od turbo się odpiął. Pozdrawiam

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 8,8 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez PGanc,

Witam, w moim aucie (Audi A4 B6 1,8 T występuje bolączką w postaci przerywania na gorącym silniku pomiędzy 1600 a 2000 tys. obrotów. Poza tym zakresem pracuje bez zarzutu. Wymienione świecie rozrząd napinacz wałka rozrządu oraz olej w skrzyni biegów (automat) . Ekslerymentowalem z wymianą cewki bez zmian. Bardzo proszę o poradę i wskazówki .

• 1 odpowiedź
    • 2,2 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Chrisuu22,

Siemanko, wejdą takie koła do a4b6? 5x112 Otwór centrujacy 57,1 Szerokość 8J Opony 235/40/18

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  13. Cześć, jestem po wymianie lamp z xenon na zwykłe (Depo Matte Black + Osram H7 Night Breaker) i mam problem z błędem odnośnie regulacji świateł. W oryginalnych lampach Denso Xenon autopoziomowały się podczas uruchomienia. Próbowałem przełożyć silniczki z xenon do nowych lamp, lecz wtyczka jest inna + wyczytałem na internecie że nie pasują(wtyczka 3 PIN w nowych lampach, 5 PIN + jeden pusty w starych). Dlatego zamówiłem nowe ECX-AU-005, które według katalogu po VIN powinny pasować. Obstawiam, że po tym błąd w aucie zniknie, lecz nie będę mógł używać ich z racji braku pokrętła regulacji świateł w kabinie. W jaki sposób mogę dołożyć te pokrętła? Muszę…

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Rextar,

Witam Mam Audi a4 w sedanie na oponkach letnich 205x60x15 7Jx15 H2 ET39 Jakie polecacie zimówki ??

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  15. W celu rozwiązania problemu sprawdziłem czujnik stopu(wymieniłem na nowy), bezpiecznik, żarówki i z grubsza instalacje ale przyczyna jest gdzieś indziej. Podpoiłem pod vaga, komp pokazuje błąd czujnika świateł stopu ale nowy i stary jest sprawny na 100%. Jak wyciągnąłem bezpiecznik to zgasły wiec gdzieś z przodu instalacja albo sterowanie stwarza problem. Gdzie indziej leży przyczyna? Czy Ktoś się spotkał z takim czymś?

• 1 odpowiedź
    • 6,8 tys. wyświetleń
  16. Witam poszukuję po polsku książki serwisowej do audi a4 b6 lub sam naprawiam audi a4 b6... kiedyś miałem w elsawin bazę polską ale po polsku to było tam zaledwie kilka kartek reszta po niemiecku czy angielsku już nie pamiętam... jeśli ktoś do elsawin bazę w 100% polską to bardzo by mi się przydała...

• 5 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń
  17. witam.Mam taki problem ze samochod zle zapala przy minusowych temperaturach(zaczyna zle palic juz od 2 stopni w doł czyli na minus)Dodam ze na ciepłym pali za kazdym razem,lecz na zimnym w mroz kreci i zapala za kazdym razem ale z trudnascia mu to przychodzi.Jak sie go zapala to trzeba czasami trzymac go na rozruszniku i po jakims czasie załapie(tak jakby paliwa mu brakowało).Nie wiem gdzie sie udac,czy co kolwiek robic,mechanicy mnie kasuja a nic nie robia ztym.Prosze o pomoc.pozdr w Aucie wymieniłem:swiece zarowe,akumulator,rozrusznik,turbine(ustawiona synchronizacjia)filtry i dalej jest ten problem.

• Upvote
    • 17 odpowiedzi
    • 14 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Coolturek,

Witam Kolegów, Od kilku dni mam problem z benzyną w moim Audi A4 B6. Auto ma zainstalowany sekwencyjny LPG i dotychczas wszystko było w porządku. 2 dni temu jechałem w trasę (ok. 100km) i zauważyłem, że podczas jazdy na LPG zacząłem tracić również i benzynę. Wskaźnik paliwa opadał jak i komputer wskazywał co raz to mniejszą liczbę km jaką mogę zrobić na zalanej benzynie. W drodze powrotnej spadł do 0. Zatankowałem za 20zł, czyli niewiele ponad 4litry, po dojechaniu do domu wskaźnik znowu zmalał oraz km spadły do 30. Dzisiaj rano pojechałem zatankować i mimo wlania paliwa, nic się nie zmieniło. Nie wiem co to może być, szukałem wszędzie i jedynie co znalazłem to, że może m…

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 11,8 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Tomasz 1972,

Mam prośbę czy w moim a4 b6 2003 r 1.9 130 km. Lusterka powinny się skladac automatycznie ?przy regulator że od lusterek o 180 stopni jest kolko z jakimś piktogramem ale jest on wytarty.jeżeli ma ktoś wiedzę na ten temat będę wdzięczny Pozdrawiam

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 12 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez yin@yang,

Witam, Muszę wymienić w moim audi 2.4L V6 świece zapłonowe i polecono mi NGK. Bardzo proszę o pomoc i sugestię jakie mają to być świece, chodzi mi o jakiś dokładny symbol świec NGK żebym wiedział co zamówić. Dziękuję i pozdrawiam

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 6,3 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez arturek986,

Witam Mam złamany jeden zawias od schowka pasażera w A4 B6 Dzwoniłem do ASO i powiedziano mi, że nie ma możliwości kupienia samego zawiasu wystepuje tylko cały schowek za jedyne 500zł. Za bardzo nie chce mi sie w to wierzyć, że nie ma możliwości dokupienia samego zawiasu! Proszę o pomoc w tej kwestii, moze ktoś dysponuje informacją, czy można kupić sam zawias i ewentualnie nr katalogowym elementu.

• Upvote
    • 7 odpowiedzi
    • 22,8 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez r_bich,

Witam, czy wie ktoś jak zdjąć gałkę, żeby zmienić mieszek w dźwigni od biegów, z góry dzieki

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez SiDo,

Witam, niedawno kupiłem kabelek Vag-K+Can. Nie chce dłubać, zmieniać przebiegów czy coś, po prostu w razie jakiegoś przypadku odczytać błąd i mam małe pytanie czy A4 B6 z 2003r. da rade odczytywać błędy programem Vag K+can commander 1.4 ? czy musze zaopatrzyć sie w jakiś inny ? Pozdrawiam. Jeśli nie w tym dziale to bardzo przepraszam.

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 5,4 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez woltek,

Witam, mam takie pytanko: Czy idzie a jak tak to jak załączyć opcje która pokazuje cyfrowo informacje typu obroty silnika. prędkość ,temp silnika itp? Wiem że w B5 ze starszą klima trzeba nacisnąć przycisk rewersu powietrza i nawiew na szybę, wtedy na wyswietlaczy z klimy ukazują sie pozycje z informacjami. Wie ktoś jak to mozna załączyć w B6? I jeżeli można to prosiłbym o rozpiskę która pozycja co wskazuje. Dzięki z góry.

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez radiann,

Witam Mam problem ze skrzynią biegów (A4 1.9 tdi - 96kW) na razie nie duży, ale jest. Skrzynia jest 5-cio stopniowa i wszystko niby jest ok, ale jak jest zimny olej w skrzyni jest problem z włączaniem II i III biegu i to tylko w górę, redukcja bez problemu. Jak się zagrzeje olej problem ustępuje. Sprzęgło nowe, ale to nie jest od sprzęgła raczej zależne bo tylko dwa przełożenia. Zmieniać olej czy to synchronizatory? dzieki i pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.