Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam wszystkich chciałem się zapytać czy ktos może zetknął się z podobnym problemem, mianowicie podczas jazdy na równej nawierzchni dochodza dziwne pukające dźwieki z przedniej prawej strony. jeżeli chodzi o części zawieszenia to raczej nie powinna to byc przyczyna, auto jest po przeglądzie. dodam tylko, że pukanie można najczęściej odczuć puszczając nogę z gazu i przy niewielkich prędkościach 50-60 km/h. zdażyło mi sie zaliczyć kilka dziurek na drodze, bo nie sposób niektórych ominąć być może to mogło mieć wpływ na pukanie. Jesli ktoś kiedys zetknął sie z podobnym problemem bedę wdzięczny za pomoc
-
- 4 odpowiedzi
- 7,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, moja przygoda ze światłami zaczęła się od przepalenia lewego palnika (D1S). Wymieniłem obydwa, zaraz po wymianie padła lewa przetwornica, wymieniłem przetwornicę. Wszystko było ok. przez dwa tygodnie, po tym czasie padła przetwornica prawego reflektora. Zamówiłem nową, wymieniłem i przez 4 dni miałem światła. Znowu uszkodzona przetwornica, zareklamowałem, dostałem nową i nowa poświeciła przez dwie godziny. Wie ktoś może, o co chodzi? Palnik papra sprawę? Dodam: reflektory VALEO, przetwornice kupowane nowe.
-
-
- 6 odpowiedzi
- 9,9 tys. wyświetleń
-
-
Napiszcie mi jeśli się orientujecie, gdzie w Audi A4 B6 8E z 2001r. znajduje się syrena alarmowa. Mam wrażenie, że jej w ogóle nie ma. Jak to sprawdzić ?
-
-
- 10 odpowiedzi
- 28,8 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim. Mam pytanie czy jak odłączę akumulator to nic się nie stanie? pozdrawiam.
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie jak ściągnąć ta plastikową nakładkę na oparcie siedzenia kierowcy ( tą z taką siatką na drobiazgi, w nogach pasażera z tyłu) ponieważ wyłamały mi się te oba zaczepy od dołu i tylko coś trzyma ją od góry a nie chce ciągnąć na siłę żeby nie uszkodzić tego plastiku. oglądałem w ETCE schemat ale nic mi on nie mówi ;/ proszę o jakiś opis/ porady bo nie mogę nigdzie znaleźć tego w necie ;/
-
-
- 4 odpowiedzi
- 16,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam (znowu) problem chodzi o dławiący się czasem silnik tj. A4 B6 1.9 TDI 131KM 2001r postaram się opisać problem.. podczas rozpędzania auta nie przyspiesza tak dynamicznie jak do tej pory.. bardzo go muli do 2000obr. czasami szarpie dodam, że wcześniej miałem taki sam problem ale po kilku godzinnej jeździe ustąpiło na jakieś kilka tygodni i wczoraj znowu to samo! wybieram się do mechanika w przyszłym tygodniu ale póki co może Wy jesteście w stanie powiedzieć co może być przyczyną? pozdrawiam
-
-
- 6 odpowiedzi
- 11,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich serdecznie . Posiadam audi A4 B6 . 1.9 130konną Mam problem , (nie wiem czy opiszę to precyzyjnie ale postaram się na tyle ile dam radę) mianowicie.... przy zmianie biegu na wyższy z II na III itd po naciśnięciu sprzęgła szykując się do zmiany biegu ,któraś z (rolek) nie wiem, wyraźnie jest usłyszalna w kabinie aż gdy obrotomierz spadnie do niskich obrotów . Dodam tylko gdy prędkość jest większa tym hałas jest większy tylko przy zmianie biegu .Naprawdę nie wiem co to może być nie wiem jak jeszcze to mogę opisać ,na mój rozum wygląda to jak by któraś z rolek była luźna .... nie wiem . Dlatego pisze do was z tym problemem . mam nadzieję o pomoc od was . Z…
-
-
- 1 odpowiedź
- 11,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z tylną klapą gdy zamknę auto to po 5 min. czasem dłużej włącza się alarm i świeci się światło w bagażniku wygląda to tak jakby klapa sama się otwierała podczas jazdy zaświeca się kontrolka na pulpicie.Nie wiem czy to ważne ale wcześniej sama włączała się tylna wycieraczka.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. dziś rano wsiadam do auta i po pierwszym strzale zapalił, z tym ze zgasł po 5-7 sekundach. próbowałem tak kilka razy i to samo po dłuższej przerwie około 10 minut musiałem go trochę pokręcić żeby odpalił ale tusz po tym zgasł! zdjąłem dodatnią klemę z akumulatora z nadzieja ze komputer się zresetuje i może to coś da! Po założeniu klemy.. i probie odpalenia dalej to samo, dodam ze po restarcie kompa teraz się świeci non stop kontrolka ESP.to jest A4 B6 1.9 TDI 130km 2001. może wie ktoś o co chodzi?? dziś Wigilia i nie wypada dzwonić po mechanikach.
-
- 2 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim mam takie pytanie jeśli silnik jest uruchomiony i jak odkręcimy korek wlewu oleju to powinno być spokojnie czy jest ciśnienie powietrza że wygląda jakby miało przedmuchy na pierścieniach. jest to silnik 1.9 TDI 130 koni. Zaznaczam że z rana nie ma problemu z paleniem nawet jak stał cały dzień na mrozie 17 stopni wiec to chyba nie pierścienie. Jeden mechanik powiedział że silnik do remontu a drugi że tak powinno być bo taka jest konstrukcja tego silnika. Bardzo proszę podzielcie się informacją czy u was jest tak samo.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanie odnośnie oświetlenia drzwi, (chodzi o te lampki w drzwiach które zapalają się po otworzeniu drzwi) a konkretnie w drzwiach tylnich prawych ( za pasażerem) które nie działają wcale ( nie zapalają się lampki), miał by ktoś jakiś schemat jak się do tego można dostać? czy trzeba całe drzwi rozbierać i czy można to jakoś sprawdzić czy to faktycznie się spaliła ta żaróweczka( w sumie to 2 żaróweczki bo są tam czerwone i białe podświetlenie) ? i kierowcy gdzie podświetlenie działa tylko na pierwszym "zębie" tj. jak drzwi się otwierają na 3 stopnie to na tym pierwszym) i co może być tego przyczyną? podejrzewam że jakieś czujniki są za to odpowiedzialne ale jakie? i g…
-
-
- 11 odpowiedzi
- 33,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam małe pytanko posiadam audi 1.8 Turbo przy uruchamianiu silnika załącza się coś co hałasuje jak odkurzacz chwile pochodzi i cichnie pytanie tak ma być czy to rozpadająca się turbina
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z alarmem a mianowicie. Dziś rano chciałem otworzyc samochod z pilota i nie moglem ,wiec otwarlem recznie kluczykiem i zalaczyl sie alarm.. . i tak jest za kazdym razem kiedy próbuje i nie skutkuje, alarm wyje jak glupi dopiero go wylacze jak zamkne drzwi. Samochód ma zamontowany dodatkowo immubilajzer i nie wiem o co biega jak wylaczyc alarm ? i otworzyc normalnie dzwi zeby sie nie wlanczal alarm
-
- 2 odpowiedzi
- 6,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam! wczoraj przepaliły mi się żaróweczki od podświetlania tablicy rejestracyjnej, wiec myślę sobie kupie nowe i wymienię! zerknołem na wkręty od kloszy żarówek zauważyłem, że łebki tych wkrętów są pozrywane i nie idzie ich w żaden sposób odkręcić, wiec nasuwa mi się pytanie do Was koledzy i koleżanki czy można się dostać do takowych żaróweczek zdejmując tapicerkę z klapy bagażnika?? Bo nie wiem czy jest sens się za to zabierać, a jeśli jest taka opcja to fajnie by było jak by ktoś dysponował jakimś schematem? AUDI A4 B6 2001 Dzięki i pozdrawiam
-
-
- 6 odpowiedzi
- 27,9 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim. Mam pytanie czy silnik w mojej Audi 1.9 TDI B6 130 koni cierpi i niszczy się jak jeżdżę krótkie odcinki do pracy? około 4 km. Oczywiście nie wprowadzam silnika na duże obroty max 1800 ponieważ jest zimny. Ale czy nawet jak tak eksploatuję moją Audi to cierpi silnik bardzo. Proszę o jakieś opinię i wypowiedzi bardziej doświadczonych posiadaczy takich Samochodów. Bo ja nie dawno dopiero kupiłem taki Samochód. pozdrawiam i z góry dziękuję.
-
-
- 7 odpowiedzi
- 11,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie w mojej audi przy zamykaniu drzwi nie zamyka sie klapka wlewu paliwa. Co moze byc przyczyna i jak wogole sie do tego dostac ?? Z gory dziex za pomoc
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Kolegów, Od kilku dni mam problem z benzyną w moim Audi A4 B6. Auto ma zainstalowany sekwencyjny LPG i dotychczas wszystko było w porządku. 2 dni temu jechałem w trasę (ok. 100km) i zauważyłem, że podczas jazdy na LPG zacząłem tracić również i benzynę. Wskaźnik paliwa opadał jak i komputer wskazywał co raz to mniejszą liczbę km jaką mogę zrobić na zalanej benzynie. W drodze powrotnej spadł do 0. Zatankowałem za 20zł, czyli niewiele ponad 4litry, po dojechaniu do domu wskaźnik znowu zmalał oraz km spadły do 30. Dzisiaj rano pojechałem zatankować i mimo wlania paliwa, nic się nie zmieniło. Nie wiem co to może być, szukałem wszędzie i jedynie co znalazłem to, że może m…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 11,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam Audi a4 w sedanie na oponkach letnich 205x60x15 7Jx15 H2 ET39 Jakie polecacie zimówki ??
-
-
- 4 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, posiadam audi a4 b6 1.9 TDI 130 koni. Wraz ze spadkiem temperatury na dworze (ok -7 stopni)zaczęły się problemy z odpalaniem silnika. Wkładam kluczyk przekręcam raz by włączyć stacyjkę, czekam nawet 10s by podgrzały się świece żarowe i nawet gdybym zrobił tak drugi raz to nadal silnik nie chce za bardzo uruchomić. Muszę dłużej (znacznie) przytrzymać go na rozruszniku wtedy zaskoczy. Tak samo nie chce złapać temp 90 stopni C tylko ma ciągle tak koło 70. Przypuszczam, że termostat do wymiany, zgadza się? A z zapalaniem to może świece już do wymiany, co o tym sądzicie? Paliwo tankuję Orlen Verva i zamierzam dolać specyfik do ON: Wurth Diesel-Additiv. Proszę o pomoc w …
-
-
- 13 odpowiedzi
- 16,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam no i stało się.. jak zwykle po pracy wsiadam do autka i odpalam ,ruszam i zauważyłem coś dziwnego.. mianowicie- normalnie(wcześniej)przy 1300 obrotach w górę auto fajnie przyspieszało nawet, nie trzeba było kręcić go do 2000 żeby zmienić bieg, no a dziś stało się inaczej przy zmianie biegu na wyższy trzeba go pokręcić 1800-2000 obr żeby poczuć przyrost mocy od 1000 do 1800 obr generalnie nic się nie dzieje.. nie wiem co się stało i to tak nagle.. moze ktos z was mial już taki problem i wie jak go rozwiązać, byłbym bardzo wdzięczny dodam ze to A4 1.9 TDI 130km 2001r
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Wie ktoś może czy audi A4 1,9 TDI 110KM da się ustawić na komputerze pokładowym bieżące spalanie paliwa?? z góry wielkie dzięki
-
- 2 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam koledzy Od kilku tygodni posiadam A4 b6 i mam problem z klimatyzacja, pewnie to jakaś banalnie prosta sprawa ale nie mogę zaskoczyć jak to ustawić..Mam dwu strefową klimatyzację i w jaki sposób zmieniać temperaturę na pulpicie, aby ta zmieniała się jednocześnie dla pasażera i kierowcy?
-
-
- 6 odpowiedzi
- 20,7 tys. wyświetleń
-
-
cześć wszystkim, moje maleństwo ma pęknięty plastikowy zatrzask trzymający reflektor na miejscu delikatnie odstaje (jutro wrzucę jakieś zdjęcie) - pytanko: czy jest może na forum ktoś z okolic wałbrzycha kto może polecić jakiś dobry warsztat w którym mógł bym temat załatwić. sam wolał bym się za to nie zabierać - złota rączka to ze mnie raczej marna pozdrawiam!
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie, Chciałem zapytać, w którym mniej więcej miejscu są zatrzaski na tapicerce drzwiowej? Potrzebuję konkretnie dostać się do głośnika na dole dzrzwi. Sama siatka jest plastikowa i nie da się jej zdjąć - no i nie chciałbym specjalnie połamać na "żywca". Uchwyt na drzwiach też trzeba demontować ? Pozdrawiam,
-
-
- 8 odpowiedzi
- 72,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich. Mam problem (Audi A4 B6 2002 rok w 2000 l benzynie)na 1000 km bierze 250 - 300 ml oleju. Jaka jest tego przyczyna, czy to jest normalne w tym silniku, czy zacząć od wymiany uszczelniaczy zaworowych
-
- 12 odpowiedzi
- 44,3 tys. wyświetleń
-