Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam mam zamiar wyciąć tłumiki końcowe (same gruchy) w audi S4 4.2 chce wspawac w ich miejsce rury 60mm z końcówkami 60/90mm. Jeśli ktoś tak robił to jaki jest efekt takiej przeróbki?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Od dłuższego czasu zauważyłem, że turbo w moim AVF jest mokre. Troszkę poszperałem po necie i doczytałem, że to jeden z pierwszych objawów końca sprężarki. Narazie autko nie dymi, ale jest odczuwalny spadek mocy. Czy ktoś z was może, mi polecić zakład który się zajmuje regeneracją Turbo? W internecie jest tych firm całe mnóstwo, super się reklamują itp, ale jak się zaczyna czytać opinie na forach to człowiek sam nie wie co ma naprawdę myśleć. Druga sprawa czy demontaż turbiny można wykonać samodzielnie czy lepiej to komuś zlecić? Ostatnią sprawą jest jakiś zawór G75, który wyczytałem, że należy sprawdzić przy wymianie turbo. Gdzie on się znajduje i jak to sprawdzić…
-
- 2 odpowiedzi
- 7,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam jestem użytkownikiem czerwonej strzały b6 1.9tdi z 2004r. Od niedawna zaczął występować u mnie problem niecałkowitego zaniku prądu czyli cała deska włącznie z tym małym elektronicznym ekranikiem po środku kontrolki zapalniczka radio itp gasną na sekundę i spowrotem wracają do normy dzieje się to w randomowych momentach czasami kilk razy pod rząd a czasami raz na kilka minut, silnik pracuje normalnie światła przód tył tak samo bez zmian. Z dodatkowych informacji mogę powiedzieć że kiedy przekręcam kluczyk na zapłon po dłuższym staniu auta np. Po pracy to na chwilę lewy migacz na desce się zapali tak na 1-2sek i oraz pojawia się samoczynne trabniecie jak byś prz…
-
- 0 odpowiedzi
- 742 wyświetleń
-
-
witam. mam kłopot z zamykaniem drzwi od kierowcy tzn. nie zamykają się z pilota-pozostałe drzwi ok tylko te od kierowcy oraz otwieranie szyb nie działa jak dawniej tzn. od kierowcy mogę tylko otworzyć i zamknąć szybę pasażera, nie działa szyba od kierowcy i od strony pasażera nic nie można zrobić. Wyczytałem że to może byś coś z modułem komfortu ale chciałbym zajrzeć do drzwi kierowcy tylko nie wiem jak się do tego zabrać aby nic nie uszkodzić. Jeśli ktoś miał podobny problem lub wie jak to naprawić to proszę o podpowiedź. Z góry dzieki
-
-
- 9 odpowiedzi
- 18,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam mój samochód to audi a4 b6 1.9tdi 2002r 130km awx wczoraj zrobiłem około 100km po trasie było wszystko ok następnie samochód postał na dworze (mróz około -10 stopni) około 3 godzin, wsiadłem do niego i wszystko było ok znowu wyjechałem na trasę po zrobieniu około 50 km nie mogłem przełożyć biegu z 5 na 4..... na trójkę też nie itd. po chwili jakoś mi się to udało ale wszystkie biegi wchodziły jakoś tak bardzo ciężko... czasem musiałem użyć sporo siły żeby włożyć bieg a czasem np. z 2 na 3 wchodziło leciutko. Dojechałem do domu około 50 km i zauważyłem że coś zaczyna gwizdać, piszczeć, ocierać pod maską i wydaje mi się że ten dźwięk narasta. Zauważyłem też że te pis…
-
- 14 odpowiedzi
- 9 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich serdecznie. Od 2 dni stałem się posiadaczem Audi A4 B6 Avant z silnikiem ALT 2.0 + gaz stag, pali się w nim check, poprzedni właściciel powiedział że to wina katalizatora, tzn. jego braku, dwa błędy jakie się wyświetlają to P0036 i P0141, domyślam się że to błąd sondy, tylko w którym miejscu on się znajduje pierwsza sonda jest chyba od razu po lewej stronie silnika widoczna od góry. Może jest jakaś najprostsza możliwość żeby to obejść, błąd po skasowaniu po następnym uruchomieniu silnika się pojawia i przed odpaleniem silnika wyświetla się napis service. Mam jeszcze pytanie odnośnie rezerwy paliwa, gdyż mimo że wskaźnik jest na 1 białej kresce to na …
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam małe pytanko posiadam audi 1.8 Turbo przy uruchamianiu silnika załącza się coś co hałasuje jak odkurzacz chwile pochodzi i cichnie pytanie tak ma być czy to rozpadająca się turbina
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
witam klubowiczów.. drodzy Państwo pilnie poszukuje instrukcji obsługi radyjka Symphony II... pomóżcie może ktoś wie gdzie znaleźć oczywiście w polskiej wersji... pozdrawiam Kuba
-
- 0 odpowiedzi
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam jestem nowy na forum, więc proszę o litość Mam audiczke z moją kobietą jakieś 3 tygodnie i mamy do Was pare pytań: 1 Mamy navigation plus i bardzo często gubi odbiór radia, jest szum, szukamy częstotliwości, czasami jak stoimy w naszym mieście to wyszuka pare stacji ale podczas jazdy gubi wszystko i nie ma radia:( co mam zrobić? sprawdzić wzmacniacz radia? podłączenia jakieś? 2 Nie ma zmieniarki w samochodzie:( gdzie można kupić? jaki model? na allegro nie ma a jak są to pojedyncze sztuki których nie jestem pewien. Z tego co wiem powinna być w bagażnikiu? 3 Gdy naciskam przycisk na kluczyku do otwierania bagażnika to leciutko sie uniesie jakiś 1cm to normalne? Nie …
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
Hej Wszystkim. Sprawa taka. Noszę się z zamiarem zamontowania instalacji gazowej w B6 1.8T Avant. Nic nie wiem w tej sprawie, poza tym, o czym przed chwilą wspomniałem. Prosze Was o wsparcie merytoryczne, czyli jaką polecacie? gdzie? i za ile? Jeżeli zasmieciłem forum to sorry, lecz nie znalazłem podobnego tematu. Z góry dzięki za odpowiedzi Wciąz na poczatku przygody z Audi Yastel
-
- 4 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam was. Planuje wymienić w moim Audi A4 B6 kierownice z 4-ramiennej na 3-raminną. Na co muszę uważać i na co zwracać uwagę?
-
-
- 4 odpowiedzi
- 9,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Zepsul mi sie najprawdopodobniej zamek w schowku od pasazera audi a4 b6.Nie wiecie jak go wyjac?czy tez trzeba rozkrecac i wyjmowac caly schowek?
-
- 2 odpowiedzi
- 7,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Dzisiaj stojąc na skrzyżowaniu,zwróciłem uwagę na sedana A4 B6 2.5 tdi z dwoma końcówkami wydechu. Ciekawie to wygląda szczególnie zimą Nie była to wersja AWD (quattro). Zastanawiam się, czy wydech wersji z przednim napędem FWD 2.5tdi pasowałby do A4 B6 1.9tdi również os-ki FWD? Standardowo jak oglądałem tył sedana jest tam zaslepinoe miejsce na drugi wydech: Plastikowa płyta ochronną w miejscu, gdzie ewentualnie jest prawa puszka końcowego tłumika. Pytanie do forumowiczów: Czy taka przeróbka jest możliwa? Czy ktoś wykonywał podobną operację implantacji podwójnego wydechu do pojedyńczej wersji dieslowskiej? Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Postrzępiła mi się linka i wkręciła się w mechanizm podnoszenia szyby u kierowcy. Rozebrałem szyby wymieniłem cały mechanizm i niestety teraz nie działa wcale ani opuszczanie szyby u kierowcy ani u pasażera. O co chodzi? Dlaczego mogło się tak stać? Podłączenie VAGa może coś pomóc? Proszę o pilną pomoc bo zimno na dworze a ja mam opuszczoną szybę u pasażera i nie mogę jej podnieść. Co mogło się stać? I jak spróbować to naprawić?
-
- 3 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witan. Jeżdżę na codzień Audi A4 B6 8e 1.9 tdi 130km. Zarejestrowalem sie tutaj aby uzyskac pomoc od Was. Poniewaz kolo 5 miesięcy temu zauwazylem spadek mocy gdy chcialem przyspieszyc ponad 120 km/h. Odrazu udalem sie do mechanika aby podpial pod kompa. Okazalo sie ze turbina. Dalem do regeneracji. Wszystko bylo ok lecz dzisiaj znowu mam te same objawy. Myslicie ze znowu turbina? Zauwazylem również slabe hamulce.
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Na początek pozdrawiam wszystkich.(i sorki ,jeśli piszę nie tam gdzie trzeba).Od roku mam audi a4 b6 2,0 Pb 131km. Avant. Jestem z autka bardzo zadowolony,pomimo tego, iż z czasem odkryłem,że jest po lekkich przejściach.(Co za niespodzianka )No cóż,życie.Wszystko pięknie,tylko nie wiem ,co mu dolega.Od pewnego czasu w regularnych odstępach co ok. 100 km. zapala sie kontrolka poziomu oleju,nie ważne ,czy jest pół czy max na bagnecie. Gaśnie,gdy sprawdzam stan oleju na bagnecie. i po ok. 100 km. znowu sie zapala,jak w zegarku. Wymieniłem czujniki poziomu i ciśnienia oleju,odmę no i sprawdzone mam styki od czujnika aż po samą prawie deskę.Po podłączeniu do komp. wyskakuje ta…
-
-
- 5 odpowiedzi
- 23,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Jako, że od niedawna jestem posiadaczem a4 b6 2003r prosiłbym o pomoc w skasowaniu serwisu.Zainstalowałem polskiego VAG-a 4.9.Połączyłem się z autkiem i weszłem w zakładkę licznik.Dalej po wejściu w opcje kasowania licznika otwiera mi się okienko z zakładkami olej, Ispekcja 1, Inspekcja 1, Inspekcja 2.Na wszystkich kanałach wyświetla mi się 0.Klikając w poszczególne zakładki nic się nie dzieje i serwis się nie kasuje.Proszę o pomoc bo być może coś robę źle.
-
- 2 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Chcę założyć sprężyny z tyłu do Audi A4 B6 od Audi S-line , czy mi to usztywni tył samochodu ? Bo często jeżdżę z dużym obciążeniem z tyłu auta. Pozdrawiam
-
- 3 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam co sadzicie o wymianie standardowych żarówek h7 na led? próbował ktoś np takie: http://allegro.pl/zestaw-led-cob-h7-72w-8000-lm-zarowki-dzien-noc-i6540387567.html?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=Y2FtcGFpZ24AMTI2MTg4OTYAMjA3NTU1AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=160c5adf-a88f-4504-8cde-90ef369fb9fa 3800 lm na żarówkę wygląda dość imponująco ale nie wiem jak będzie się to sprawdzać w rzeczywistości w szczególności w reflektorach b6 (mijania/krótkich) - instalował ktoś takie wynalazki? jakieś opinie? cena dość atrakcyjna - (chodź są zestawy też i po 200 zł za komplet) pytanie tylko czy ma to sens...
-
- 1 odpowiedź
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Chcę założyć sprężyny z tyłu do Audi A4 B6 od Audi S-line , czy mi to usztywni tył samochodu ? Bo często jeżdżę z dużym obciążeniem z tyłu auta. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam panowie mam taki problem ze swoim Audi A4 b6 2.0 Alt mianowicie gdy auto postoi kilka godzin silnik jest zimny po odpaleniu skacze na obrotach, gaśnie, coś pod maską szczeli po następnej próbie dzieje się tak samo lecz gdy po gazuje go utrzymując obroty po jakieś 3minutach zejdzie z ssania wskakuje na normalne obroty wszystko mija i jest git i tak za każdym razem gdy jest zimny dodam że po odpieciu przeplywomierza przed odpaleniem gdy jest zimny odpalam i zachowuje się normalnie lecz gdy go podepne objawy zaraz wracają! Myślałem więc ze przepływka jest walnieta kupiłem nowa z Boscha o tych samych numerach dalej to samo wymieniłem też czujnik położenia wału Bosch, …
-
- 2 odpowiedzi
- 13,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Chcialem sie dowiedziec czy ktos z was robil mala zamiane ze skrzynia biegów ... Posiadam Audi a4 b6 1,9 tdi 130k Awx mam 5 biegowa skrzynie ktora jest na wykonczeniu jakieś dziwne odglosy ... zastanawiam sie czy moge wrzucic zamiast tej 5 biegowej 6 ?? pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
witam potrzebuje pomocy odnosnie paru rzeczy. 1.elektryka fotela nie dziala pompowanie na lendzwia tzn silniczek chodzi gora dol ale nie pompuje na plecy jaka moze byc tego przyczyna(cos z elektryka,kostka)wczesniej chodzilo oki.bo raczej bezpiecznik nie moze byc poniewaz by wcale nie pracowalo to. 2.zalozona jest zamienna pompka spryskiwacza xenonu,spryskiwacze sie podnosza nie maja sily psiknac(dysze sa drozne)delikatnie czasami prysna,czy moze musi byc orginalna pompka aby daly rade psikac? Uprzejmie prosze o wasza pomoc odnosnie tych problemow,zapoznaje sie dopiero z tym autem wiec prosze o wyrozumialosc. Dziekuje i pozdraw
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Czesc mam taki problem auto stracilo na mocy a dokladnie jest tak auto odpala na dotyk pracuje rowno i praca silnika jest bardzo dobra auto nie kopci nie gasnie nie faluje po prostu stracil moc ale nie do konca auto zaczyna dostawac mocy ale nie pelnej tylko tak 60% przy obrotach 2600 do 3500 i pozniej znowu traci moc turbo dziura jest okropnie wielka niskie obroty strasznie zmulone wciskam gaz i czekam az dojdzie do tych 2800 i zaczyna jakos jechac bledow brak ! wypialem przeplywke ale bylo jeszcze gorzej wogole ledwo jechal ktos ma jakis pomysl gdzie szukac przyczyny dodam ze silnik jak wciskam gaz zaczyna troche buczec..
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-