Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam . Czy mógłby ktoś się podzielić wiedza i doświadczeniem jakie sprężyny trzeba dokupić żeby działało automatyczne otwieranie klapy .
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Jak ustawić za pomocą VAG-a aby drzwi automatycznie się ryglowały po osiągnięciu prędkości 15km/h ? Pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 11,4 tys. wyświetleń
-
-
witam.mam problem tego typu ze mam uszkodzony system poziomowania swiateł (pokazuje mi na komputerze za kazdym razem) po wizycie u elektryka rozklada rece ponieważ nie ma pojecia czy piny w kostce sa dobrze podłaczone i takze gdzie znajduje sie moduł.nie moge znalesc w sieci schematu podłaczenia tych swiateł gdzie jest własnie automatyczny układ poziomowania a to nie jest to samo co w ksenonach.help me:(Audi A4 B6 2001 S-line.bede wdzieczny jesli ktos posiada taki schemat i ma mozliwosc zamieszczenia go:)
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Jestem posiadaczem a4 b6 (aż od miesiąca:))w benzynie(2.0 , 130km , 2000rok).Ostatnio zapaliła mi się pomarańczowa kontrolka awarii wtrysku, auto jakby straciło moc.W instrukcji pisze że może to być wina słabego paliwa.Nie wiem czy to zbieg okoliczności ale wczesniej zatankowałem na stacji SH...LL. Czy ktoś z forum mógłby mi poradzić co mam zrobić???Sorry za takie pytania ale jak wczesniej napisałem mam ten samochód od miesiaca i jeszcze go nie znam... Z góry dziękuje za odpowiedzi:)
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, napisze cala historie. Kilka dni temu nie moglem otworzyc bagaznika. Pilot nie otwieral ani przycisk na bagazniku. Moglem za to otworzyc bagaznik przy pomocy klucza. Teraz nie moge otworzyc bagaznika nawet kluczem.. Przekrecam klucz i nic (w przeciwnym kierunku zegara). Wiec wyciagnalem tylnie siedzenia. To tez nie pomoglo bo bagaznik jest chroniony karoseria. Jedynie co moglem zrobic to wyciac mala czesc karoserii ale otwor jest za maly aby dostac sie do bagaznika. Czy jest takas mozliwosc otworzenia bagaznika w sposob awaryjny? Jak sie dostac do srodka?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam mój samochód to audi a4 b6 1.9tdi 2002r 130km awx wczoraj zrobiłem około 100km po trasie było wszystko ok następnie samochód postał na dworze (mróz około -10 stopni) około 3 godzin, wsiadłem do niego i wszystko było ok znowu wyjechałem na trasę po zrobieniu około 50 km nie mogłem przełożyć biegu z 5 na 4..... na trójkę też nie itd. po chwili jakoś mi się to udało ale wszystkie biegi wchodziły jakoś tak bardzo ciężko... czasem musiałem użyć sporo siły żeby włożyć bieg a czasem np. z 2 na 3 wchodziło leciutko. Dojechałem do domu około 50 km i zauważyłem że coś zaczyna gwizdać, piszczeć, ocierać pod maską i wydaje mi się że ten dźwięk narasta. Zauważyłem też że te pis…
-
- 14 odpowiedzi
- 9,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich. Mam problem (Audi A4 B6 2002 rok w 2000 l benzynie)na 1000 km bierze 250 - 300 ml oleju. Jaka jest tego przyczyna, czy to jest normalne w tym silniku, czy zacząć od wymiany uszczelniaczy zaworowych
-
- 12 odpowiedzi
- 44,2 tys. wyświetleń
-
-
wlasnie ja mam taki duzy tez problem bo blokuje mi hamulce w audia6c5 quatro 2.8 manual po jakims odcinku jazdy wymieniłem pompę abs jest to samo szukam własnie teraz serwa o numerze 8D0612107B BO JAKIS KOLES SKŁADAŁ Z DWÓCH JEDNO I NUMER BYŁ ZAMONTOWANY Z INNEGO SERWA chyba ze macie jakies inne rozwiazanie moze inne pasuje bo chyba chodzi w szczególnosci o długosc jaki inny nr by pasował na długość to podpowiedzcie z góry dziekówka
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Od jakiegoś czasu pojawia się błąd 17536 (uboga mieszanka paliwa) Była sprawdzana przepływka,sondy,świece wszystko było ok. Wmienino odmę , sprawdzono układ paliwowy.Czy ktoś miał podobny przypadek?Jakies sugestie co jeszcze mozna zrobić? Silnik 2.0 benzyna 130 kM rok 2000.
-
- 1 odpowiedź
- 8,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Od jakiegoś czasu pojawia się błąd 17536 (mnożąca adaptacja paliwa blok 1 mieszanka uboga) Była sprawdzana przepływka,sondy,świece wszystko było ok. Czy ktoś miał podobny przypadek?Jakies sugestie co jeszcze mozna zrobić?Silnik 2.0 benzyna 130 kM rok 2000.
-
- 0 odpowiedzi
- 6 tys. wyświetleń
-
-
witam.Dzisiaj jak wymieniali mi uszczelniacze na PD a na koncu diagnozowali wszystko Vagiem pokazło bład 464c,Jednak nie pokazywało opisu bledu tylko "usterka nieznana".BYłem jeszcze u paru innych mechanikow ktorzy maja najnowsze oprogramowanie ale zaden nie wie co ten Bład oznacza bo program nie pokazuje opisu,jeden tylko powiedział ze kiedys sie spotkał z takim samym błedem i nie wie czy dobrze pamieta ale bład pokazuje od poduszki silnika. Spotkaliscie juz sie z takim błedem? Z gory dzieks
-
- 2 odpowiedzi
- 6,1 tys. wyświetleń
-
-
witam, świeci mi się żółta kontrolka - elektronika silnika, podczas przeglądu serwisant podpiął komputer i na ekranie wyskoczył błąd Błąd P0343 Obwód czujnika położenia wału rozrządu - wysoki sygnał wejściowy wie ktoś co się może za tym kryć? może ktoś miał coś takiego? dziwną sprawą jest że gdy błąd został skasowany, rozłączyliśmy czujnik a błąd nie wyskoczył ponownie, może niesprawny czujnik? potem błąd pojawił się ponownie Czasem samochód trzeba dłużej kręcić żeby odpalił samochód sprowadzony w tamtym tygodniu, jeszcze rozrządu nie robiłem - uprzedzając pytania z góry dzięki za wszelką pomoc
-
- 2 odpowiedzi
- 28,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. W moim a4 b6 BEX vcds pokazal blad "18339 - Coolant Fan Control Module (J293) fault" Robilem test programem i wentylatory nie poruszyly sie, ale przy wlaczonej klimatyzacji tak. Podczas jazdy temperatura silnika rosnie do 90 stopni podczas jazdy, a nastepnie spada do 60-70 stopni i tak waha sie. Czy to moze byc sterownik wentylatorow?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam, po około rocznym użytkowaniu audi zaczynają się schody. Po odwiedzeniu paru mechaników by zczytać błędy (większość nie widziała błędów bądź błąd nieznany) w końcu się udało. Po krótce moje problemy: 1) Auto traci moc, nie zależnie od rozgrzanego / zimnego silnika samochód chodzi jakby bez turbiny, czasami zapali się kontrolka silnika lecz nie zawsze. Po wyłączeniu i ponownym uruchomieniu silnik pracuje normalnie, a kontrolka silnika nie zależnie raz świeci przy braku mocy a kolejnie mocy brak i kontrolka nie świeci. Poczytałem obstawiano na przepływomierz powietrza wg zaleceń odpiąłem wtyczkę podczas pracy silnika, no niby jakaś mała różnica w pracy silnika na woln…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 9,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Po podłaczeniu pod komputer wyskoczyły 4 błedy.( zaznacze ze pali normalnie) P0130, P0171, P0172, P1423. czy to moze byc tylko wina uszkodzonej sondy lambda? Prosze o pomoc i propozycje za co sie zabrac. Pozdrawiam
-
-
- 5 odpowiedzi
- 6,1 tys. wyświetleń
-
-
- błędy
- vag
- nierówna praca
- nagrzewnica
-
Oznaczone tagami:
Dzień doby, Czy ktoś z Was ma pojęcie co powinienem zrobić z tymi błędami? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
Witam, nie wiem czy mi sie to wydawało ale w wiekszości samochodów nawet gdy wyskoczy komunikat o rezerwie czy otworzymy drzwi przy zapalonych światłach to słychać dzwięk. A u mnie tego nie ma. Nie wiem czy wysiadł jakiś głośniczek czy po prostu jakoś go wyłączyłem ? Czy po prostu tego nie ma. Dziekuje z góry za pomoc i pozdrawiam.
-
- 2 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, dzisiaj podczas jazdy moje auto w pewnym momencie zachowywalo sie tak jakby braklo mu mocy. Jego predkosc maksymalna dochodzila do ok 100 km/h i nic wiecej. Podczas ruszania przez pewien czas jedzie tak jak powinien jednak w pewnym momencie znowu zachowue sie tak jakby byl " slaby " . Co to moze byc, czy ktos mial podobny problem ? Auto jest z 2004 roku ze skrzynia multitronic . Z gory dzieki
-
- 2 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
-
-
witam.mam problem z turbina wlancza sie dopiero przy 2tys.i nie ma takiej mocy jak powina miec.mialem robiony rezonans turbiny poniewarz otcinalo ja calkiem i nie moglem przekroczyc nawet 100.nawet zmienilem n75 i dalej bylo tak samo.i mechanik powiedzial ze zrobi rezonans bedzie ok.jest okej ale autko jest o duzo slabsze.moze mi ktos powie naczym polega ten rezonans??????
-
- 4 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich forumowiczow. Moje skromne audi to a4b6 z 2002 r. Silnik 1.9tdi 130km. Dzis rano jadac do pracy wydarzylo sie cos dziwnego, po 5 minutach jazdy zaczelo brakowac mocy, samochod osiagal 90km/h i nic wiecej, przy wcisnietym gazie do konca i zbieral sie bardzo powoli a 90 nie mogl przekroczyc. Chcialbym prosic o pomoc moze ktos z Was mial podobny przypadek i co moze byc przyczyna? Z gory dziekuje i pozdrawiam Krystian
-
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Ehh witam znowu mam mały problem wczoraj wróciłem z zagranicy bylo wszystko ok aż do dziś wstałem rano wsiadam do autka jadę a tu brak mocy autko wolno przyspiesza, jak by turbina nie działała, przy hamowaniu pedał hamulca robi się twardy trochę dziwne i ledwo hamuje ? nie mam zielonego pojęcia o silnikach wiec pomóżcie mi:D
-
-
- 6 odpowiedzi
- 9,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, tak jak w temacie straciłem moc w moim Audi A4 b6 1.9 TDI 130km Wymieniłem turbinę na nową, ale problem ten sam. Jak dodaje gazu to "zużni" i wchodzi w tryb awaryjny. Samochód jest przeładowany, bo jak podłączyłem komputer to pokazało 2,9 bara.
-
- 3 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. W zeszły tygodniu zauważyłam spadek mocy mojej audi, mianowicie na niskich obrotach, powyżej 3000 zaczyna dopiero przyspieszać. Podpiełam pod vag i wyskoczył błąd 17964 czyli regulacja doładowania mała wartość. Mąż mój mówi że albo padł czujnik ciśnienia doładowania albo turbo pada. Dodam że w zeszłym roku miałam podobny problem po wymianie wężyków wszystko wróciło do normy okazało się przy okazji że jeden wężyk od turbo się odpiął. Pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 8,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Moj problem polega na tym ze gdy przegonie samochod czyli dostanie troche w deche dzieje sie taka rzecz,dodam ze jezeli jezdze spokojnie wszystko jest ok,ładnie ciagnie. problem polega na tym ze jezeli juz samochod dostanie w pedał,robi sie jakby turbodziura miedzy 1800-2000tys obrotow.Moge wcisnac gaz do konca i samochod i tak przy tych obrotach traci moc a od 2tys ciegnie normalnie jak zawsze.Dzieje sie tak za kazdym razem kiedy jezdze energicznie(szczegolnie 4 bieg miedzy 3-4 tys obrotow,nie mam komputera by wysłac wam logi,a w okolicy mamy słabych mechanikow i boje sie oddawac im samochodu:(Samochodem jezdze od 2 miesiecy wiec nie wiem jaka miało przeszlosc Bard…
-
- 4 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
-