Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Witam ponownie. Odnośnie tematu... jak to w końcu z tym turbo? Moje audi to a4 b6 1.9tdi AWX Jeżdżę autem na codzien, mniej wiecej około 1500km miesięcznie. Wszystko jest ok. Spoko ale... Czasami (rzadko bo rzadko, ale jest) jest tak, że ta cała turbina już jakiś czas (5-10min) po rozgrzaniu silnika który trwa również jakiś czas (kolejne 5-10min) odłącza się przy 3500 obr/min. Po ponownym rozruchu wszsytko jest ok, turbo ciągnie do konca i problem nie powraca. Czy to jeszcze za mało czasu dla pełnej wydajności turbiny. Ile czasu potrzebuje zeby być pewnym, że podczas wyprzedzania się nie odłączy? Co może być przyczyną? Turbina była regenerowana pół roku temu. Od tej p…

• 4 odpowiedzi
    • 7,7 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez woltek,

Witam, na poczatku chce przyznać że wiem że źle zrobiłem , ale mam następujący problem: Podłączałem kabel ze wzmacniacza do akumulatora (oczywiście do +) ale nie wykręciłem klemy tylko osobny kabel który jest jeszcze wkręcony do tej klemy. Poszło kolka iskier... i od tej pory świeci mi cały czas ESP (czyli że jest wyłączone) i przestało działć domykanie i otwieranie szyb z kluczyka. Wie ktoś może czy te dwa układy są ze sobą powiązane? czy udało mi sie przez to uwalić dwie rzeczy? (jeszcze nie sprawdzałem reszty elektryki w aucie) I najważniejsze, czy jest na to jakaś "domowa" rada czy bez elektromechanika sie nie da i ile by to kosztowało????

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 6 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Matys26,

Witam , posiadam Audi A4 b6 2002 benzyna, gaz i mam problem z mieszanką i myśle ze to sondy tylko jakie powinno byc napięcie na rozgrzanym silniku sondy 1 i 2 .

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 8,8 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez mysterwall,

witam, potrzebuję zdjąć przedni zderzak w audi a4 b6 kombi. czy ktoś z Was robił to już kiedyś i może podzielić się wiedzą na ten temat. a moze macie jakiś schemat jak to zrobić? z góry dziękuję. pozdrawiam

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 9,5 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez ameryk,

Witam Jak w temacie.Obecnie jeżdżę na alufelgach i letnich oponach o wymiarach 205/55 R16 91V.Potrzebuje pomocy w doborze felg stalowych oraz opon na zimę. Z góry dziekuje za podpowiedzi:)

• 4 odpowiedzi
    • 6 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez markf,

Witam wszyskich. Mam problem z audi A4 B6 2004r silnik AVF 1.9 tdi 130 Km .W sobote wieczorem przyjechałem do domu wszystko było ok z samochodem podczas jazdy.W niedzielę samochód mi nie odpalił .Aku kręci normalnie kontrolki zachowują się poprawnie silnik milczy.Czy niski stan oleju może mieć coć z tym współnego na bagnecie jast ponizej minimum bo po kilku próbach odpalenia na fis-e pojawia się na moment czewona lampka z ikoną dozownika oleju.W tym tygodniu zmieniam olej bo mam servis więc juz nie dolewałem. poprosze o sugestie i pomoc

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 17,3 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez seba00,

Witam wszystkich .Mam taki problem :zimową porą poniżej -7 stopni mam problem z odpaleniem silnika ,a jak zapali to chwilę silnik chodzi nierówno.proszę o pomoc i z góry dzięki :siema:Byłem u mechanika i na kompie sprawdził świece powiedział ,żę są ok.

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 5,3 tys. wyświetleń
  8. Witam. Od jakis kilku dni wyskakuje mi blad na FISie "right dipped light" myslalem ze poprostu trzeba wymienic zarowke bo nie swiecila i tak zrobilem ale niestety to nic nie pomoglo prawa zarowka dalej nie chula i dalej wywala blad plus jak wyciagne kluczyk ze stacyjki i zamkne drzwi to zaczely sie wlanczac dolne przeciwmgielne????Dopiero jak zamkne auto z pilota to gasna. Czy ktos z Was mial moze podobny problem? Z gory dziekuje za pomoc Dzisiaj rano odpalilem samochod i wyskoczyla nastepna ciekawostka tzn brak poswietlenia tylnej tablicy juz sam nie wiem co jest grane zobaczymy jutro oby nic wiecej nie wyskakiwalo moze jest jakas zwara bo kiedys kilka razy wylaczal mi s…

• 4 odpowiedzi
    • 7,3 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez slawekpolo,

Witam mam problem świeci kontrolka spalonej żarówki oraz 2 informacje(luce freni sinistra- światło stopu lewe oraz fanale retronebbia sinistra - tylne światło przeciwmgielne lewe)sprawdziłem żarówki ok niestety z powodu zimna nie chce mi się szukać przyczyny może ma ktoś jakiś pomysł gdzie uderzyć.Czy można jakoś zmienić wyświetlanie ostrzeżeń na język polski?Za pomoc stawiam

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 25,8 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez rafalnl,

Witam Mam maly problem z odpaleniem silnika tzn. gdy auto stoi nie odpalane okolo doby przy rozruchu zapala na 1 sek. po czym gasnie a przy ponownej probie odpalenia jest juz wiekszy problem poniewaz nie odpala. Udaje sie odpalic po dluzszym "kreceniu", dodam jeszcze ze po odpaleniu zaczyna kopcic na siwo przez chwile. Jesli ktos slyszal lub mial taka usterke prosze o pomoc. Pozdrawiam

• 4 odpowiedzi
    • 7,1 tys. wyświetleń
  11. Witam serdecznie forumowiczów! Orientuje się może ktoś czy podszedł by taki włącznik świateł do audi a4 b6? http://allegro.pl/vw...2801912504.html , mój już wygląda nieciekawie a nowy audi trochę kosztuje. Robił już ktoś coś takiego? Albo ma ktoś jakiś ciekawy pomysł? Wiem że do vw golfów sobie chłopaki taki włącznik zakładają. Pozdrawiam

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  12. witam.Posiadacie moze jakies strony gdzie za darmo mozna uzyskac informacje o nr Vin?

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 5,4 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez r_bich,

witam mam pytanko bo mam w moim a4 jedna pamiec od komputera nie ma terazniejszej i ogolnej np sredniej predkosci czy zuzycia paliwa czy to idzie jakos wlaczyc bo widzialem na niekturych zdj ze na wyswietlaczu jet 1 i 2 pamiec z gory dzieki za odp

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez milo90,

Witam. Posiadam audi a4 b6 1,9TDI 130KM. Dzisiaj przy ruszaniu za szybko puściłem sprzęgło, trochę szarpnęło i samochód zgasł, niestety przy ponownej próbie samochód nie odpalił. Co mogło się stać?? Proszę o jakieś podpowiedzi

• 4 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Rextar,

Witam Mam Audi a4 w sedanie na oponkach letnich 205x60x15 7Jx15 H2 ET39 Jakie polecacie zimówki ??

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Ewelka,

witam , mam problem z ogrzewaniem samochodu , przy temperaturze 90st mam ledwo złamane powietrze a powinnam mieć gorąc a tu lipa , , miał ktoś coś podobnego ?

• 3 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez yopuss,

Witam!!! W swojej Audi A4 mam radio Blaupunkta (z takim kupiłem auto) i chcę je wymienić na fabryczne. Problem jest taki, ze nie wiem na jakie. Widziałem na alledrogo różne radyjka niby do mojego auta. Jakie mam wybrać? Są modele Chorus, Concert, Symphony, czym one się od siebie różnią? No i drugie pytanie, czy brać radio wrozmiarze 1DIN czy jakieś inne. Dodam, że autko NIE POSIADA BOSE tylko zwykłe nagłośnienie. pozdrawiam

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 6,9 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez bored77,

Witam, tak jak w temacie straciłem moc w moim Audi A4 b6 1.9 TDI 130km Wymieniłem turbinę na nową, ale problem ten sam. Jak dodaje gazu to "zużni" i wchodzi w tryb awaryjny. Samochód jest przeładowany, bo jak podłączyłem komputer to pokazało 2,9 bara.

• 3 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez slawekpolo,

Witam poradźcie mi jakiej firmy oponki letnie jest ich tyle że nie mam pojęcia jakie z góry dzękuję

• 3 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  20. Witam Postrzępiła mi się linka i wkręciła się w mechanizm podnoszenia szyby u kierowcy. Rozebrałem szyby wymieniłem cały mechanizm i niestety teraz nie działa wcale ani opuszczanie szyby u kierowcy ani u pasażera. O co chodzi? Dlaczego mogło się tak stać? Podłączenie VAGa może coś pomóc? Proszę o pilną pomoc bo zimno na dworze a ja mam opuszczoną szybę u pasażera i nie mogę jej podnieść. Co mogło się stać? I jak spróbować to naprawić?

• 3 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez elizabet1,

Witam! Chcę założyć sprężyny z tyłu do Audi A4 B6 od Audi S-line , czy mi to usztywni tył samochodu ? Bo często jeżdżę z dużym obciążeniem z tyłu auta. Pozdrawiam

• 3 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez elizabet1,

witam ! mam problem z orginalnym radiem , bardzo słabo łapie stacie radiowe , co może być przyczyną ? nie chcę zmieniać na inne ,chcę mieć orginalne ! pozdrawiam !!!

• 3 odpowiedzi
    • 8 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez yopuss,

Witam!!! Mam problem z przełącznikami opuszczania i podnoszenia szyb od strony kierowcy. Mam 4 szyby w elektryce, tylnie opuszczają się i podnoszą bez najmniejszego problemu przednie już nie zawsze. Dodam, że nie działa mi opuszczanie i podnoszenie do końca (jak puszcze przycisk to się szyba przeważnie zatrzymuje). Kolega doradził, żby rozebrać i wyczyścić przełącznik bo pewnie napchało tam się brudu i naskórka. Moje pytanie brzmi czy ma racje i to jest kwestia wyczyszczenia czy lepiej kupić nowe bo już te się wypracowały a może nie w przełącznikach jest problem? pozdrawiam

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 5,6 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Coolturek,

Witam, czy ktoś może wymieniał już uszczelkę pod pokrywą zaworów ? Bo zaczął mi się pocić i chciałbym wymienić. Uszczelka jest już kupiona, czekam teraz tylko na chwilę wolnego Jeśli ktoś posiada jakieś opisy, rysunki/schematy byłbym bardzo wdzięczny. Audi A4 B6 2.0 130KM benzyna. Dzięki i pozdrawiam, Patryk

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 14,1 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Roccogiani,

Witam Wczoraj myłem samochód z tego zimowego brudu. i zauważyłem na przednim prawym nadkolu w jednym miejscu pęcherze a od środka już korozja. Czy ktoś miał taki przypadek? Zrobiłem delikatne zaprawki od środka ale pęcherzy nie ruszałem. Na wiosnę trzeba będzie to zlikwidować. Ale co robić? lakiernik i malować cały błotnik. Jak ktoś miał taki przypadek proszę o poradę jak to zrobić. Bo pomaluję cały błotnik i po następnej zimie dalej pęcherze wyjdą. Moje auto Audi A4 B6 1.9 TDI rok. 2004. Z góry dziękuje za odpowiedzi i pomoc, radę.

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 9,4 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.