Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam.Panowie mam problem ze swoja a4b6 1.9 TDI 130 km z 2002r. Mianowicie podczas odpalania rano musze dosc dlugo krecic (kilka sekund) i w tym czasie silnikiem strasznie trzesie i zalapuje tak jakby nie na wszystkie gary.Dodam ze przy tym dymi na niebiesko. Dymi troche mniej jak jest cieply ale jak mu przygazuje bardziej to nawet na cieplym dymi.Po odpaleniu silnik pracuje nie rowno i dzis zaowazylem ,ze podczas tych drgan silnika ze sie tak wyraze do rytmu mruga oswietlenie wewnetrzne(jak jest zapalone).Swiece wymienione, filtry paliwa,powietrza,oleju olej i nic dalej ciezko pali ,dymi itrzesie silnikiem.Pomocy.
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Można zamienić tą klamkę na taką jak w tylnych drzwiach czyli bez wkładki ? Chciałbym takie coś zrobić mam już nawet kompletną klamkę pod kolor auta ale nie wiem jak się za to zabrać ? Wie ktoś z was ? Może jakaś instrukcja.
-
- 1 odpowiedź
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Mam problem ze sterowaniem szyb na konsoli kierowcy - dziala tylko szyba kierowcy i nie moge otworzyc zadnej innej i nie dziala takze przycisk blokady otwierania szyb. Silowniki sa ok bo kazda szybe mozna otworzyc na poszczegolnych dzwiach. Czy ktos mial moze podobny problem i ma jakies wskazówki? Bardzo prosze o pomoc....
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jakiś czas temu (chyba od czerwca) zauważyłem na lakierze dziwne kropki. Pełno mikroskopijnych kropeczek, które można zeskrobać paznokciem (ryzykując przy niektórych drobne ryski). Polerowałem i woskowałem auto jakoś w lipcu i przy polerce te kropeczki częściowo się rozmazywały przez co polerowanie ręczne było jedną wielką tragedią. W końcu udało się, lakier odnowiony, błyszczący ale kropki nie zniknęły. Dzisiaj byłem na ręcznej myjni to powiedzieli, że nie da się ale można spróbować usunąć to jakimś środkiem a później polerka i wosk. Koszt ok. 300zl, ponieważ mam to na całym aucie. Domyślam się, że jest to żywica. Większe kropki, które wyglądają jak żel można bez …
-
-
- 15 odpowiedzi
- 12,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Ostatnio, jak bylem "na kanale" to z czystej ciekawości zdjąłem wąż od IC i wyciekło z niego troche oleju, nie miałem żadnego naczynia żeby sprawdzić ile tego było, ale tak na oko ok 100-150ml. Pytanko czy to normalne czy coś niedobrego zaczyna się dziać? Pzdr
-
-
- 8 odpowiedzi
- 21,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem z otwieraniem samochodu z kluczyka.klikajac przycisk otwierania samochodu z kluczyka jednak drzwi automatycznie sie wszystkie spowrotem zamykaja. Mam sekunde na zlapanie za klamke aby eejsc do samochodu. Dzis zaczalem rozbierac przednie lewe drzwi w swoim aucie. Poniewaz myslalem ze styk pierdzieli cala robote jednak jest juz wporzadku.na sam koniec zobaczylem ze gdy zostawie drzwi kierowcy otwarte to alarm spowrotem nie zamyka wszystkich drzwi. Przy otwartych drzwiach zamknalem zamek i schemat sie powtarza. Czyli gdy zamek jest zamkniety alarm zamyka sie spowrotem po otwarciu. Gdy zamek jest otwarty wszystko jest wporzadku. Jak myslicie czego moze to b…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam audi A4 1.9 tdi 130 km z 2002r. W zimie przy -15 pali na dotyk, a gdy temperatura jest na plusie to muszę trochę pokręcić zanim odpali. Słabo pali też jak jeszcze jest ciepły silnik zgaszę autko i znów zapalam. Czy ktoś wie jaka może być przyczyna
-
-
- 8 odpowiedzi
- 12,4 tys. wyświetleń
-
-
witam gdzie mozna kupic zamkniecie w tylnej kalapie klapki pod ktora jest umoieszczony trojkat bo za mocna zamknelem ta klape i sie zlamalo a nie chce tego kleic bo po paru zamkniecich moze sie to znowu odkleic z gory dzikei
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Szykuje się z zamiarem zakupu audi z którymkolwiek z powyższych silników. Rok produkcji tak do 2003. Jazda głównie po mieście. Który z powyżej opisanych silników posiada niższe koszty eksploatacji. Który polecacie i dlaczego.
-
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Dziś jeszce lepszy numer - spadła mi linka od pokrywy silnika. Poczytałem troche w temacie i zabrałem się do akcji , niestety w tym modelu palca od dołu nie ma gdzie wcisnąć trochę mam dylemat jak to otworzyć. Może macie jakieś sugestie w takim temacie. Pozdrawiam
-
- 3 odpowiedzi
- 25,1 tys. wyświetleń
-
-
witam.Za moje 16 facet oferuje mi zamiane na felgi 17 7" et45,i z tad moje pytanie,felga bedzie bez problemu pasowac w audi?nie bedzie nic obcierac?jakie opony wybrac?mysle cos o profilu 215/55/r17,bardzo prosze o szybka informacje gdyz jest to sprawa pilna
-
- 1 odpowiedź
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z oświetleniem wnnnnnnetrza w A4 B6 z 2001 roku. Podczas otwierania prawych drzwi przednich nie świeci oświetlenie wnętrza. Pozostałe drzwi włączają oświetlenie bez zarzutu. Może ktoś mi coś doradzi, czy muszę udać się do serwisu?. Z góry dziękuję.
-
-
- 9 odpowiedzi
- 20,9 tys. wyświetleń
-
-
Dręczy mnie jeszcze jedna rzecz, a mianowicie kontrolka od drzwi, gdy otworzę drzwi kierowcy to na tablicy pokazuje, że są otwarte drzwi pasarzera i odwrotnie, z tylnymi drzwiami jest ok. Przypuszczam, że to jakieś wtyki są pomieszane, orientuje się ktoś może gdzie one się znajdują i które to są;D?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
-
witam.mam problem tego typu ze mam uszkodzony system poziomowania swiateł (pokazuje mi na komputerze za kazdym razem) po wizycie u elektryka rozklada rece ponieważ nie ma pojecia czy piny w kostce sa dobrze podłaczone i takze gdzie znajduje sie moduł.nie moge znalesc w sieci schematu podłaczenia tych swiateł gdzie jest własnie automatyczny układ poziomowania a to nie jest to samo co w ksenonach.help me:(Audi A4 B6 2001 S-line.bede wdzieczny jesli ktos posiada taki schemat i ma mozliwosc zamieszczenia go:)
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam otóz mam taki problem związany z ESP. Od dłuższego czasu poprostu ESP nie działa, na początku było tak, że jak odpaliło się auto to świeciło ESP że jest wyłączone, próba włączenia go przyciskiem nic nie dawała, jak auto osiągneło temp 90 stopni to po zgaszeniu i ponownym odpaleniu ESP już nie świeciło(działało poprawnie). Po pewnym czasie już wogule przestało działać. Ostatnio zaobserwowałem, że jeżeli temp otoczenia jest powyżej 25 stopni to ESP działa a jeżeli jest mniej to już nie działa. Po podpieciu do kompa w zimie wyszedł błąd coś ze światłem stopu bo żarówka się spaliła, ten błąd skasowałem, ale drugi błąd który komputer pokazał to Czujnik położenia skrętu k…
-
-
- 5 odpowiedzi
- 8,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam kilka pytać odnośnie wentylatora chłodnicy na sprzęgle wiskotycznym (tego napędzanego z paska): 1. Czy wetylator powinien się cały czas obracać po odpaleniu, nawt jak temp zewnętrzna wynosi tak jak obecnie -10 oC? 2. Jak ewentualnie sprawdzić poprawność działania tego elementu? 3. Czy wiatrak jest naprawialny czy trzeba w całości wymienić? 4. Jeżeli jest to prosiłbym o jakiegoś manuala pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam mały problem, ze względu na dzisiejsze mrozy po otwarciu klapy bagażnika nie mogłem już jej zamknąć. Po rozebraniu tapicerki z klapy okazało się, że pękła mi linka. Czy ma ktoś może jakąś instrukcję wymiany tej linki ? Po rozłożeniu plastikowych elementów nie pamiętam dokładnie jak to złożyć z powrotem Byłbym bardzo wdzięczny Pozdrawiam
-
-
- 4 odpowiedzi
- 27,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam potrzebuje malej pomocy moja klima raz chlodzi (lekko) a raz grzeje tz jak daje na 18 stopni to zaczyna leciec ciepłe powietrze a jak dam na Lo Raz wlacza sie i chlodi a raz nie, dodam ze na podszybiu kratka na wlaczonej klimie dziala co prawdza sie chlodzi super ale cos tam daje ... Wymienilem juz sprzegiełko na kompresorze ... sprawdzalkem went. klimy. oraz klimatyzacja zostala nabita ..... Dalej nie wiem czemu wiatrak z klimy wlacza sie na chwile pozniej staje na pare sekund i znow to samo .... Czy ktos ma jakies pomysly co jeszcze nie tak... ??? A moze ktos juz tak mial?? Auto z prawej str kierownica (Irlandia) Vag nie pokazuje żadnych błedów ....
-
-
- 1 odpowiedź
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam! Oczywiście przed założeniem nowego tematu szukałem na forum, ale nie znalazłem nic podobnego, dlatego zakładam nowy temat. Otóż sprawa ma się następująco, podczas szybkiej jazdy, tzn chciałem się rozpędzić do 200km/h, przy prędkości 180km/h silnik traci moc, nie że nie ma już siły więcej pojechać, tylko w momecie pojawienia się prędkości 180km/h, tak jakby odłącza turbo (tak przynajmniej mi się wydaje), bo pedał dalej w podłodze i prędkość spada do 120km/h, tak jakbym jechał gołym dislem bez turbdoładowania. Pragnę dodać że nic nie wyświetla się na komputerze, jakiś błąd lub kontrolka check-engine. Po zatrzymaniu się i ponownym uruchomieniu silnika, znowu wsz…
-
- 4 odpowiedzi
- 12,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam Niestety mam mały problem przy swoim Audi. Chodzi mi konkretnie o wycieraczki przednie. Zalanczają sie i przez chwilke chodza, zatrzymija sie w polowie szyby i nie chodza, dopiero po jakims czasie zaczynaja chodzic. i tak caly czas. Wszystko zaczeło sie od tego jak wymieniłem żarnik w ksenonie i na panelu swieci mi sie jeszcze kontrolka od ustawiania swiateł. Dodam, ze ma dynamiczne ustawianie światel. Mial juz moze ktos taki problem???
-
-
- 4 odpowiedzi
- 9,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Planuje zwiększenie mocy w moim Audi A4 B6. Czy może mi ktoś podpowiedzieć do jakiej wartości (KM) mogę zwiększyć bezpiecznie moc?? Proszę o podpowiedź.
-
- 3 odpowiedzi
- 6,2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć! Kupiłem moduł Bluetooth do radia audi concert 1, podłączyłem go, normalnie łączy się z telefonem, po przekręceniu kluczyka odpala się lecz nie wiem co zrobić aby włączyć muzykę w radiu, w aukcji jest napisane żeby kliknąć przycisk CD i wyświetli się napis napis CDC11 TRACK ale jedyne co się wyświetla to NO CD. Jest jakiś sposób aby to włączyć i słuchać muzyki z telefonu? Proszę o pomoc, tyle się naklikałem w tym radiu a nadal brak rezultatów Jak się uda rozwiązać problem, stawiam flaszkę
-
- 1 odpowiedź
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Zakupiłem dzisiaj nowy filtr powietrza, ale nie wiem jak go wymienić. Z kabinowym nie miałem problemu, ale w tym wypadku nawet nie wiem gdzie się znajduje. Proszę o pomoc pozdawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 17,1 tys. wyświetleń
-