Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8L (1996-2003)

Forum Audi A3 8L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez deejay2003,

Temat dla wszystkich którzy nie chcą płacić od 30-70zł za skasowanie inspekcji czyli ''zrób to sam'' Audi A3 rocznik: 1996-99 Inspekcja olejowa - OIL 1. Wcisnąć i przytrzymać przycisk X, 2. Włączyć zapłon, 3. W polu wyświetlacza licznika kilometrów pojawią się litery "OIL", 4. Zwolnić przycisk X, 5. Wyciągnąć przycisk Y na czas około 2 sekund, w celu skasowania wskazania, 6. Wyłączyć zapłon. Inspekcja serwisowa - INSP 1. Wcisnąć i przytrzymać przycisk X, 2. Włączyć zapłon, 3. W polu wyswietlacza licznika kilometrów pojawią się litery "OIL", 4. Zwolnić przycisk X, 5. Wcisnąć i zwolnić przycisk X, 6. W polu wyświetlacza licznika kilometrów pojawią się litery…

• 2 odpowiedzi
    • 85,4 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Gama silników Audi A3: Benzyna: silnik: 1.6 102 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 20V 125 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 150 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 150 KM napęd: quattro silnik: 1.8 Turbo 180 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 180 KM napęd: quattro Diesel: silnik: 1.9 TDI 90 KM napęd: oś przednia silnik: 1.9 TDI 100 KM napęd: oś przednia silnik: 1.9 TDI 110 KM napęd: oś przednia silnik: 1.9 TDI 130 KM napęd: oś przednia silnik: 1.9 TDI 130 KM napęd: quattro Gama silników Audi S3: silnik: 1.8 Turbo 210 KM napęd: quattro silnik: 1.8 Turbo 225 KM napęd: quattro

• 3 odpowiedzi
    • 35,7 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Kody lakierów Audi A3/S3 8L: Cerise Pearl Rot-metallic >> LY3Y Alusilber-metallic >> LY7M Blau-Perleffekt >> LZ5T Casablanca (weiß) >> LY9G Hibiskusrot-Perleffekt >> LZ3L Imolagelb >> LY1C Isisrot-Metallic >> LY3Z Kaktusgrün-Perleffekt >> LZ6L Kornblume (blau) >> LY5M Laserrot >> LY3H Mayagelb-metallic >> LY1U Mingblau-Perleffekt >> LZ5L Paradiesgrün-metallic >> LY6K Rubinrot-Perleffekt >> LZ3N Sambabraun-Perleffekt >> LZ8P Santorinblau-Perleffekt >> LZ5K Vulkanschwarz-Perleffekt >> LZ9U Absolutrot >> LY3F Brillantschwarz >&g…

• 1 odpowiedź
    • 67 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez nedrax,

Jak w temacie

• 0 odpowiedzi
    • 183 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Dla wszystkich posiadaczy Audi A3 8L, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF. W celu zmniejszenia wielkości pliku, instrukcja została spakowana do formatu RAR. Instrukcja_obslugi_Audi_A3_8L.rar

• Upvote
    • 21 odpowiedzi
    • 120,5 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Bordo,

Dzień dobry, mam trywialny problem, lecz nie znam się za bardzo na mechanice, więc chciałbym dopytać. Nie świeci mi jedno światło mijania, kupiłem żarówkę żeby ją wymienić, aczkolwiek nie wiem jak się do niej dostać, bo nie ma jej na wierzchu. Chciałem zapytać czy konieczne będzie wyciągnięcie lampy? Dziękuję za odpowiedź. Dołączam zdjęcie poglądowe.

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 10 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez 379ptp4ms,

Witam, szukam radia z możliwością podłączenia cyfrowej zmieniarki do mojego A3 8L z 1996 roku. Oryginalne radio nie ma tego wejścia. Chcę podłączyć do niego moduł Bluetooth, ponieważ transmitery kasetowe mają okropną jakość dźwięku i przebicia. Jest ktoś w stanie poradzić mi jakie radio należałoby zakupić? Inne funkcje nie mają dla mnie znaczenia, ponieważ nie słucham nic oprócz muzyki z telefonu w aucie. Dodatkowo: czy ktoś wie jak otwiera się schowek w drzwiach? Nie widzę jakiegoś oczywistego sposobu, a nie chcę ciągnąć na siłę

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez budzio047,

Witam serdecznie kupilem niedawno audi a3 z 1998roku 1.9TDI 110KM i przestal mi sie swiecic komputer pokladowy. Tu wlasnie pojawia sie moje pytanie: jaka jest tego przyczyna i jak moge usunac te usterke??

• Upvote
    • 8 odpowiedzi
    • 8,4 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Blinx,

Witam serdecznie. Zakupiłem dzisiaj Audi A3 1.6 w benzynie z roku 2002, ze 101 PS-ami. Problem pojawił się już tuż po ruszeniu na ulice . Auto szarpie i nie wchodzi dobrze w obroty przy pełnym gazie ( jakby się dławił ) Przy spokojnym operowaniu gazem, auto da się normalnie prowadzić , ale tylko wtedy gdy nie trzeba jechać pod górkę . Podczas tego ( dławienia się ) czasami zacznie na chwilę normalnie przyspieszać i wchodzi w obroty, lecz za moment jest to samo . Przy postoju na biegu jałowym, obroty czasami lekko spadają ( Mniej więcej o 100-200 ) . Gdy cała ta sytuacja zaczęła się dziać zapaliła się żółta kontrolka od silnika i ESP. Byłem w warsztacie na odczytywanie błę…

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  10. Cześć. Mam problem z audi a3 8p 2007r. Za panelem klimatyzacji coś stuka że aż panel drży. Czy wiecie co to może być i jak to naprawić?

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Przeglądając internet natknąłem się na filmik prezentujący Audi S3 z silnikiem o mocy 800 KM. Czy to możliwe? Sami oceńcie... Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 6,4 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez milasw,

Witam, może ktoś miał podobny przypadek i pomoże, chodzi o to, że zamykając szyby od wewnątrz wszystkie zamykają się normalnie, chcąc to zrobić pilotem tylna lewa nie zamyka się w ogóle. Z góry dzięki.

• 0 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez barecki23,

Witam szukam nowego aku do mojego 1.9tdi słyszałem ze te mają dobrą renomę ale chciałem jeszcze was zapytać o opinie ewentualnie jakieś inne propozycje ? https://specpart.pl/specpart-akumulator-74ah-720a-forse-p-wysoka.htmlhttps://specpart.pl/specpart-akumulator-74ah-720a-forse-p-wysoka.html

• 2 odpowiedzi
    • 4,6 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez beny997,

Witam! Mam problem z wyskakującym błędem 525/537. Sonde wymieniałem 2 razy, ostatnio miesiąc temu a nadal wyskakuje błąd. Proszę o opinie na ten temat.

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez czaja65,

Witam jestem włascicielem Audi A3 8L 2000 r. 1.6 benzyna i mam nastepujacy problem.Po wymianie acu na nowy przestał działać centralny zamek z pilota,oraz po 1 dniu juz nawet przy zamykaniu drzwi muszę zamykac wszystkie po kolei czyli problem centralnego zamka .Prosze o porade .

• 2 odpowiedzi
    • 9,4 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Liliti,

Cześć mam problem z pacjentką Audi a3 8l rocznik 98 105 KM Audi ma rozladowany aku ale od dwóch dni pojawiają się nowe problemy mianowicie po przekreceniu kluczyka mrugają kontrolki oraz słychać takie dziwne cykanie samochód od jakiegoś czasu nie wyjeżdża. Dodatkowo stojąc na miejscu po jakimś czasie pojawiła się kontrolka od abs wie ktoś jaka jest prawdopodobna przyczyna? Czy to całkowicie rozladowany aku?

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 3,2 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez MiloszA3,

Witam Córka posiada Audi A3 8L 1.9tdi (110HP) z 2001 roku. Jestem po regeneracji turbiny (firma Turbo-Tec w Jaworznie) bardzo proszę o sprawdzenie logów, gdyż auto generuje błąd silnika 17965 i turbina przechodzi w tryb awaryjny. Przeważnie powyżej 3000 tyś obr, odcina moc, trzeba gasić i odpalać auto ponownie w celu resetu. Z góry dziękuje za pomoc, pozdrawiam Miłosz Załączam logi, link do poglądu logów: https://vaglogs.com/ LOG-01-000-xxx-xxx.csv LOG-01-001-003-004.csv LOG-01-007-013-010.csv LOG-01-018-023-xxx.csv LOG-01-000-xxx-xxx.csv LOG-01-003-xxx-xxx.csv LOG-01-004-xxx-xxx.csv LOG-01-011-xxx-xxx.csv LO…

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez ShowTime,

Witam. Audi A3 8L 1.6 1998r. Problem polega na tym, że podczas zamykania/otwierania auta pilotem po 3 mrugnięciach prawy kierunkowskaz się zawiesza i świeci światłem stałym, przez co trzeba kilka razy zamykać i otwierać samochód, aby się odwiesił. Nie wiem, czy to ma znaczenie, ale jeśli trochę dłużej potrzyma się przycisk zamykania/otwierania, to nie zawiesza się tak często. Pytanie do Was, w czym może być problem? Czy to przerywnik/przełącznik świateł awaryjnych? Czy może coś z zamkiem centralnym?

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  19. Witam wszystkich. Dzisiaj zostałem posiadaczem Audi A3 z 2001 roku z silnikiem 1.9 TDI (74kW) - wersja z pompowtryskiwaczami. Nie jestem pewien jaki jest kod silnika, jest to AXR lub ATD ale nie jestem pewny, który kod i nie wiem jak to sprawdzić. Wraz z kupnem od razu nastało kilka problemów, które mogą oznaczać, że został kupiony trup na którego będzie trzeba wydać z góry drugie tyle co wartość auta :| Na początku gdy silnik nie był rozgrzany (tak mi się wydawało ponieważ wskaźnik temperatury wariuje) to wydawało się, że samochód jedzie żwawo, z przyśpieszeniem - tak jak trzeba. Na wjeździe do obwodnicy przycisnąłem auto do ok. 3 tys. na 1,2,3 biegu a…

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  20. Witam wszystkich mam ogromny problem z montażem pierścienia trzymającego wkładkę zamka od strony kierowcy. W załączniku zdjęcie tego pierścienia. Wymieniałem drzwi i przełożyłem wkładkę na poprzednia niestety po założeniu tego pierścienia wkładka jednak wypada. Ktoś z was ma może jakiś filmik lub patent jak to założyć.

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Sondi,

Od jakiego czasu zauwazyłem że na wolnych obrotach faluje mi silnik, czy wiecie co może być tego przyczyną ?? Pozdrawiam

• 6 odpowiedzi
    • 20,3 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez gromowin,

Witam. Mam problem z moim audi a3 1.9 tdi 90km agr. Zacznę od tego że jakis miesiąć temu pękło mi ucho od amortyzatorka napinacza paska wilelorowkowego, auto było mi potrzebne na zaraz a żaden mechanik nie chcial mi tego odrazu naprawic wiec postanowilem ze sam go wykręce(napinacz), wykrecilem go i pojechalem do mechanika i powidzial mi ze napinacz i amortyzatorek jest jeszcze dobry. W sklepie powiedzieli mi ze original kosztuje okolo 700 a jakis zamiennik 200 wiec postanowilem zespawac to ucho. Rolka napinacza tez zostala stara bo nie miala luzu. Wkręciłem to z powrotem w szystko było dobrze, tylko jedno mnie zastanawiało: dlaczego to sie urwało? przeciez nie tak samo z…

• 0 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  23. Witaj wszystkich. Jestem posiadaczem Audi a3 1.9tdi ASZ 131km, aktualnie samochód ma 170km. Auto stoi od mają zeszłego roku. W tym czasie silnik został rozebrany. Poza wtryskami, tłokami i korbowodami, głowicą i dolnym blokiem, całą reszta drobnicy nowa. W silniku kute korbowody. Jutro uzupełnię temat i zadam parę pytań.

• 0 odpowiedzi
    • 852 wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Serfer94,

Witam. Mam pytanie odnośnie oleju silnikowego. Jaki będzie odpowiedni do Audi a3 8l 1.6 benzyna. Niestety nie podano mi informacji jaki był wcześniejszy i dlatego pytam.

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez szymszym,

Witam posiadam audi a3 1998 r 1.6 MPI benzyna. Chciałem połączyć się z ECU lecz nie dało rady. Więc odpiąłem kleme (-) od akumulatora i odpiąłem wtyczki od sterownika po czym wyciągnąłem i wyczyściłem żeby sprawdzić. Po wyczyszczeniu włożyłem i podpiąłem wtyczki a potem kleme. Niestety auto nie odpali po odpięciu akumulatora i sterownika. Kręci rozrusznik ale nie odpala. W czym może być problem bardzo proszę o wyrozumiałość i pomoc nie mam zbytnio możliwości podpięcia pod komputer. Nie wiem czy immobiliser nie zamknął zapłonu. Dlatego proszę o pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.