Audi A3 8L (1996-2003)
Forum Audi A3 8L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
201 tematów w tym forum
-
Witam, wie ktoś co może być przyczyną, że po odpaleniu samochodu światło wewnętrzne tak jakby mruga delikatnie. po drugie radio nie włącza się poprzez przekręcenie kluczyka, tylko po odpaleniu auta. Wyłącza się także kiedy zapalam światła i po chwili włącza.po zmierzeniu miernikiem wydaje mi się że jest za małe napięcie tak jakby gdzieś uciekało. Proszę o pomoc
-
- 2 odpowiedzi
- 8,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie posiadam audi a3 8l z 1998 roku o pojemności 1.6 od jakiegoś czasu mam problem taki że rano odpalając silnik obroty wchodzą na blisko 2500 po czym spadają do około 600 po czym auto gaśnie. I tak kilka razy. Gdy silnik jest rozgrzany problemu nie ma. Wymieniałem przepustnice kable świece sprawdzałem kompresję. Nic nie pomaga auto zachowuje się tak samo na gazie jak i na benzynie. Ma ktoś jakiś pomysł co to może być??
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Pytanie moje kieruje do posiadaczy właśnie A3 8L.Interesuje mnie czy utrzymanie tego samochodu w stanie dobrym jest bardzo drogie? Czy w wypadku jakichkolwiek usterek części są bardzo drogie? Najbardziej chodzi mi o diesla 1.9L
-
- 5 odpowiedzi
- 18,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich mam pytanie w kwietniu regenerowałem turbine i ostatnio znowu mi padła gościu stwierdził że auto było chipowane ( niewiem w jaki sposób ) . Chciałbym się dowiedzieć czy nawalenie turbiny może być spowodowane zchipowaniem auta oraz jak to można sprawdzić i czy powinienem dostać gwarancje na turbine . Gościu powiedział że na zchipowane auta gdzie była turbina regenerowana gwarancja się nie należy.
-
- 1 odpowiedź
- 5,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jestem nowy na forum ale audi jeżdżę od zawsze. Mam problem z 1 i 2 biegiem a zwłaszcza z dwójka. Wygląda to tak że jak chcę wrzucić drugi bieg i pociągnę drążek za mocno do siebie o jakieś 05 - 10mm to mi haczy wybierak i nie da się zapiąć dwójki a jak zrobię to delikatniej to wchodzi tak jak powinien. Czasami tak jest z pierwszym biegiem. Co do skrzyni nic nie zgrzyta, nic nie puka , nie wyrzuca biegów, chodzi jak powinna. Jakieś pomysły, sugestie? Nie znam się na skrzyniach ale mam takie tropy czytając forum, że może być poduszka pod skrzynią (u mnie chyba jest do wymiany bo jak daje buta przy ponad 100 to buda drży). Mechanik bez …
-
- 1 odpowiedź
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Potrzebuje moment dokręcania śruby koła rozrządu wału korbowego mechanik zbyt lekko dokrecicl co spowodowało zerwanie klina i uszkodzenie zaworów. Do tego potrzebuje moment dokręcania głowicy Audi A3 1.6 AKL Dziękuję.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Potrzebuje moment dokręcania śruby koła rozrządu wału korbowego mechanik zbyt lekko dokrecicl co spowodowało zerwanie klina i uszkodzenie zaworów. Do tego potrzebuje moment dokręcania głowicy Audi A3 1.6 AKL
-
-
- 2 odpowiedzi
- 6,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Poszukuje rozwiązania dwóch problemów być może ktoś będzie w stanie pomoc Na początku posiadam audi a3 1.6 98r. Problem pierwszy tkwi w tym ze po osiągnięciu 90stopni spada temperatura rożnie do 70-80 i dalej nabija 90 i dalej tak samo drugi problem jest w tym ze przy 2 tyś obrotów do 3 tyś delikatnie szarpie i na każdym biegu.... Liczę ze ktoś pomoże lub nakieruje w którym kierunku iść Serdecznie Pozdrawiam Krzysiek.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem z cewkami na silniku swojego audi. Obecnie pali nie na 4 a na 3 cylindry co słychać w dźwięku podobnym do traktora. Mój mechanik powiedział że muszę wymienić silnik na nowy gdyż jest to łatwiejsze i wyjdzie mniej więcej tak samo cenowo jak naprawa. I tutaj pada moje pytanie. Obecnie mam silnik AVU w swoim Audi a3 8l z 2001 r. Czy silnik z golfa AYD będzie pasował do mojego samochodu bez zbędnych przeróbek?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Serdecznie Czy ktoś z Was dysponuję schematem demontażu przedniego zderzaka i nadkola prawego z wyszczególnieniem poszczególnych części Z góry dziękuję za pomoc
-
-
- 2 odpowiedzi
- 24,5 tys. wyświetleń
-
-
Poszukuję dekielka do alufelg - NR OEM 8ZO.601.165 F. Posiada ktoś taki na zbyciu? Brakuje mi jednego. Poniżej zdjęcia ów dekielka. Pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem z moim 1.9 tdi Quattro Od pewnego czasu quattro nie spina napędu, po odpaleniu kontrola trakcji działa ale po jakimś czasie czuć lekkie szarpnięcie którymś tylnym kołem i wyłącza się kontrola trakcji a Quattro nie spina niezależnie od tego czy kontrola trakcji jest czy jej nie ma
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Dobry wieczór! Mam takie pytanie. Czy mogę sobie wymienić w moim Audi wszystkie żarówki do kierunkowskazów na LED (oczywiście pasujące i w kolorze pomaranczowym). Glownie mi chodzi o to czy to będzie zgodne z prawem? Z góry dziękuję za odpowiedź
-
- 0 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem, Otóż pewnego razu zauważyłem, że pokrywa od oleju jest otłuszczona i podczas pracy silnika wyjąłem bagnet i z niego tryskał olej silnikowy. Bardzo mnie to zabolało. Mechanik stwierdził, że silnik jest już na wyczerpaniu (ma przejechane 230 tys. km - możliwe, że był kręcony) albo uszczelki na pierścieniach są do wymiany, ale niby nie opłaca się tego robić bo koszt wyniesie ok. 800zł a za 3-4 miesiące bedzie to samo... i kazał mi sie pozbyć samochodu.. Jestem zakochany w swoim aucie i na pewno go nie sprzedam. Myślałem też, że odma jest zapchana, ale mechanik stwierdził, że na pewno to nie przez odme.. Może Wy mi doradzicie co to może jeszcze być? Proszę o p…
-
- 1 odpowiedź
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
witam.mam probllem ze swoja audi a3 8l 1.6 akl 101km. dymi na bialo na zimnym silniku ale po rozgrzaniu znika. jaki moze byc powdod tego?i czy typ tego silnika opsada egr i jaka jest jego lokalizacja bo nie moge go znalesc.
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
potrzebuję instrukcję obsługi do AUDI 3 z 2002r. poj. 1,6 benzyna / w j. polskim/
-
- 1 odpowiedź
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
WItam, posiadam taki problem: Nie chce odpalac na benzynie, tzn. włączy sie pochodzi chwili nie reagujac na gaz i gaśnie dopiero odpali za 10 razem z nogą na gazie ( musze trzymać na obrotach, na niskich gaśnie). Na cieplym tez ten problem ale odpala wczesniej tzn około 3 razu ale też z nogą na gazie. Jazda na benzynie jest tragiczna, szarpie i wydaje dziwne dźwieki spod silkinka przypominające uderzenia. Na lpg w trybie awaryjnym pali normalnie ale robi się zimno i nie chce go tak odpalać, jazda na lpg płynna bez zastrzeżeń. Po skanie wagiem wyskoczył błąd immo 17978 P1570 . Dodam ze do wymiany mam napinacz bo już słychac jak chodzi i wyciek chłodnicy ale dziś się tym za…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Część potrzebuje pomocy w określeniu nazwy tego wężyka oraz prosiłbym o powiedzenie za co on odpowiada. z góry dziękuje
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Otóz rozebrałem boczek dzwi kierowcy wszystko jest ok, slizgi są dobre nic nie jest zasniedziałe czy cos w tym rodzaju jednak szyba ledwo co sie domyka, silniczek jest sprawny, nawet jeśli pomagam ręką szybie sie domknąć nic to nie daję, wiec o co chodzi?
-
- 2 odpowiedzi
- 7,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Potrzebuję waszej pomocy od jakiegoś czasu borykam się z problem ciężkim do opisania. W okolicy nie ma żadnych fachowców którzy mogli by naprowadzić mnie na awarie jaka powstała w mojej skrzyni biegów automatycznej fdh, mianowicie podczas jazdy skrzynia dziwnie się zachowuje (z góry mówię że ciężko mi to wyjaśnić) skrzynia przy dodawaniu gazu nie zależnie czy płynnie czy gwałtownie szarpie/podskakuje (porównywalne do gubionej trakcji). Przeszukałem fora dopytywałem się, polecono mi zmianę oleju z filtrem. Po zdjęciu miski nie zauważyłem żadnych opiłków w niej prócz szlamu . Po wymianie (stan przelewu prawidłowy) skrzynia jeszcze bardziej zaczęła szarpać …
-
- 0 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam chce usunąć oznaczenia ze swojej karoseri "a3" i "1.6" jak zrobić to dobrze żeby nie uszkodzić lakieru i nie zostały żadne ślady??
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Co to może być po wyłączeniu swiateł i zgaszeniu silnika nie gasną wskazniki.A3 8l 2001 rok,Raz gasną a raz nie. Snapchat-463654901.mp4
-
- 1 odpowiedź
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. W moim samochodzie zaobserwowałem dziwne skoki temp. W czasie jazdy czasem temp podniesie się nagle z 102 stopni na 120 po czym nagle spadnie do 90. Obserwuję kanał 49 na klimatroniku i podnosi się niespodziewanie również na zegarze. Wymieniłem termostat czujnik cieczy chłodzącej. Czasem przejadę 50, km i nic a czasem po 10 zaczyna wariować. Zaobserwowałem ze jak pokazywało temp 120 i włączył się alarm to wąż za termostatem był letni. Więc niewiem czy to faktyczna temp. Wydaje mi się również że nie ma możliwości aby temp że 120 spadła w kilka sekund. Moje audi to A3. Silnik 1.6 mpi
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Mianowicie mam problem po zmianie z 1.9 110km na asz 130km auto nie ma zbytnio mocy słychać że turbo wstaje ale ona zbytnio nie jedzie, komp przekładany razem z silnikiem intercoolerem i wiązka od kompa do silnika. A mianowicie pytanie brzmi czy wiecie może koledzy co może być nie tak. Wszystka reszta została z 110km między innymi przepływka czy może to być wina przepływki? A i immo z kompa wyrzucone.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Audi A3 8L 1.6 101KM Pomóżcie!!! jakies 2 msc temu wymienilem swiece i przewody bo nagle silnik zaczal chodzic na 3 garach, bylo podejrzenie przebicia na przewodzie od jednej swiecy bo byl oklejony tasma izolacyjna jak kupilem auto, wymienilem wszystkie przewody i swiece na nowe i od wymiany bylo wszystko ok az do wczoraj, znow zaczal chodzic tak jakby na 3 gary, nie ma przez to mocy takiej jak powinna byc i czuc jak trzęsie silnikiem tzn na biegu przy 1,5tys obrotow jak dodam gazu to sie troche muli i nie ma kopa, ponadto sprawdzilem olej i nawet nie maczala sie miarka, dolalem 1,5l tak aby bylo prawie max, wczesniej olej sprawdzalem jakies 600,700 km temu i bylo ok, czy…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-