Audi A3 8L (1996-2003)
Forum Audi A3 8L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
201 tematów w tym forum
-
Witam Jak nazywa się zaznaczony w kółku element? Rozsypał się ze starości
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, ostatnio zauważyłem, że po trasie dłuższej przy jechaniu od 100km/h do 160km/h (autostrada) , i po powrocie pojawiła sie kontrolka od oleju, i nic nie było. Ale tylko jest tak po dlugich trasach. Oczywiście został uzupełniony. Nie było żadnych chyba plam od oleju pod samochodem. Jak myślicie co może byc przyczyna?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Ma ktoś pomysł albo miał taki problem . Mianowicie odpalam rano silnik , ruszam normalnie a audi szarpie jakby miało zaraz zgasnąć i ma tak dopóki nie złapie temperatury . Jak już złapie to wtedy jest ok nic nie szarpie . Dzieję się tak tylko na zimny silniku zawsze po nocce czy dłuższym postoju . U mechanika byłem nie raz ale rozkłada ręce , poduchy i wszystko całe . Ręce opadają więc prośba do was pomóżcie . Sprzęgło wykluczam bo i na ciepłym też by szarpało a nie szarpie .
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. Otoż pewnego dnia zgubiłam , zerwało sie , nie wiem czy w dobra strone ide czy to jest dekielek czy naklejka. Ktoś mi poardzi co dalej z tym? Dziekuje i pozdrawiam :). Dam zdjecia
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Dzisiaj zostałem posiadaczem Audi A3 z 2001 roku z silnikiem 1.9 TDI (74kW) - wersja z pompowtryskiwaczami. Nie jestem pewien jaki jest kod silnika, jest to AXR lub ATD ale nie jestem pewny, który kod i nie wiem jak to sprawdzić. Wraz z kupnem od razu nastało kilka problemów, które mogą oznaczać, że został kupiony trup na którego będzie trzeba wydać z góry drugie tyle co wartość auta :| Na początku gdy silnik nie był rozgrzany (tak mi się wydawało ponieważ wskaźnik temperatury wariuje) to wydawało się, że samochód jedzie żwawo, z przyśpieszeniem - tak jak trzeba. Na wjeździe do obwodnicy przycisnąłem auto do ok. 3 tys. na 1,2,3 biegu a…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam chce usunąć oznaczenia ze swojej karoseri "a3" i "1.6" jak zrobić to dobrze żeby nie uszkodzić lakieru i nie zostały żadne ślady??
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Jestem posiadaczem Audi A3 1.9TDI 110 km z roku 2001 . Mam problem z odpalaniem samochodu jak przychodzi okres zimowy podczas odpalania samochód szarpie . Pompa paliwa została zregenerowana , świece są dobre , Niewiem gdzie szukać przyczyny . Proszę o pomoc .
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry mam problem ze swoim autkiem a mianowicie mam problem z rozruchem na początku myślałem że to rozrusznik ale oddałem go do regeneracji i stwierdzono że jest sprawny. Czy ktoś mógłby mi pomóc w zdjagnozowaniu tej usterki?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim znalazłem u siebie wyciek plynu chlodniczego czy ktos sie orietuje skad to moze byc? Jest to po stronie rozrządu. Silnik 1.8 t rocznik 2000 kod silnika AUM. ?
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam nietypowy problem z moim audi otóz już drugi raz pękł mi prawy tylni wahacz dolny(jakieś 2000 km od wymiany) w czym może leżeć przyczyna ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, Mam następujące problemy z moim autem: - brak mocy (ewidentnie czuć brak przyspieszania w zakresie obrotów ok. 3500-4000 rpm), do tego przyspieszenie ok. 11 s do 100 km/h (katalogowo 8,2 s) - zwiększone zużycie paliwa - czuć mocno benzyną - występuje błąd 16487 - Mass Air Flow Sensor (G70): Signal too High - obroty na biegu jałowym falują, czasem spadają tak mocno, że auto prawie gaśnie po czym idą wysoko w górę - obroty spadają mocno również podczas włączenia np. ogrzewania tylnej szyby, klimatyzacji, mocnego skrętu kołami - podczas gwałtownego wciśnięcia pedału gazu na wyższych obrotach czasem lubi zgasnąć (potem ciężko zapala, do…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam forumowiczy , mam problem z drzwiami kierowcy . Drzwi są lekko przekrzywione : od dołu lekko odchodzą , zaś góra jest mocniej dociągnięta :/ Czy da się to jakoś wyregulować ??? Albo jaki jest inny sposób na wyrównanie tego :/
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z moja audunią i postanowilem zaczerpnac porady a mianowicie.Po dlugim postoju lub po nocy mam problem zeby zapalic krece raz to czasami mi silnik sie zatrzyma,wiec krece dalej i jak odpali to jest uczucie jak by nie palil na wszystkie topki i gdy go zgasze i odpale ponownie to jest ok.wymienilem juz wiele czesci ktore mogly miec wplyw ma odpalanie i odwiedzilem juz kilka warsztatow i w kazdym mowili co innego,ale jezeli sie nagrzeje i wskoczy na gaz to automatycznie chodzi rowno wymienione mam swiece,kable,cewke,czujnik temperatury,czujnik walka rozrzadu i walu korbowego.Po podlaczeniu pod vag pokazuje mi kilka bledow:wyskakiwanie zaplonu na pierwszym c…
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam pewien problem, iż na zimnym silniku strasznie nim trzepie i potrafi zgasnąć Gdy silnik się rozgrzeje to wszystko jest już okey. silnik 1.6 benzyna 98rok Na ZIMNYM: https://www.youtube.com/watch?v=AVyqkshui7E https://www.youtube.com/watch?v=dGT4dDWtKKs Na Ciepłym https://www.youtube.com/watch?v=S6L6iewfLNk
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, mam problem z Audi A3 8L po lifcie w wersji 5d po przekładce z anglika. Mianowicie auto nie widzi otwarcia przednich drzwi. Styczniki w zamkach są sprawne, wszystko jest podpięte. Na fisie pokazuje tylko otwarcie tylnych drzwi, przednie zero reakcji, nawet podświetlenie nie działa. Pompka z modułem w bagażniku jest sprawna. Auto nie było przekładane przeze mnie ale sprawdzałem wszystkie kostki i połączenia i jest tak jak powinno być. Sprawdzałem vagiem i nie wykazał żadnych błędów.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z moim audi A3 otóż rzucił palenie . Jedyny sposób w jaki go mogę uruchomić to psikając plakiem w kolektor ssący . Sprawdziłem już ciśnienie na cylindrach , zregenerowałem głowicę i pompki , zmieniłem rozrusznik , nowe czujniki wału i wałka , podmieniałem pompę tandemową , nowe świece żarowe , nowy filtr paliwa . Gdy audi odpalę z plaka chodzi idealnie równo nie trzęsie silnikiem nie ma zaniku mocy i jak zgaszę i chcę zapalić nic z tego posadzę akumulator i nie zapali . Proszę o jakieś podpowiedzi może wspólnymi siłami naprawimy to moje audi . Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi .
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Posiadam audi a3 1.9 tdi 2002. Ostatnio z dnia na dzień bez wcześniejszych żadnych objawów rano odpalił ale kuśtykał i przerywał do czasu lekkiego rozgrzania ( po 2km było normalnie). Po południu nie odpalił wogóle. Próbuje łapać szybko kręci ale nie ma możliwości go odpalenia. Z plaka pali normalnie po czym chodzi równo i jeździ bez problemów. Po zgaszeniu to samo, można odpalić tylko z plaka. Jakieś pomysły co może być ? Jak potrzebne jakieś dodatkowe info prosze pisać i z góry dziękuje za pomoc. PS: Po sprawdzeniu programem wyskoczył błąd 16705- czujnik obrotów silnika- sygnał nieprawidłowy stały. Czujnik położenia wału wymieniony na nowy.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem z audi a3 1.9 tdi 110km ASV z 2000roku. Ogólnie nie ma mocy i do zaworów od podciśnienia idą dwa kabelki i na obu pokazuje że jest masa. Gdzie szukać przyczyny?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Przychodzę z problemem A3 8L 1.6 AKL benz+gaz Męczy mnie błąd 00533 - regulacja prędkości jałowej Od czasu odkąd pojawił się błąd : -Auto świrowało na postoju na gazie, więc wizyta u gazownika bo wypadł termin serwisu gazu (filtry itp). Dowiedziałem się ,że reduktor puszcza gaz .. -Zregenerowałem sobie reduktor (membrana , uszczelki itp) -Wymianilem wszystkie uszczelki kolektora ssącego, bo myślałem , że dostaje lewe powietrze -Wymieniłem kable zapłonowe i świece , bo kabel miał przebicie , a jak już to rozebrałem to i świece wymieniłem , bo miały 12k nalotu. Dzisiaj wszystko złożyłem do kupy i wszyst…
-
- 1 odpowiedź
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich (: Posiadam stara audi a3 8l , kupilem vag kkl ale jakis problem albo z laptopem albo z przewodem. samochod chyba jest w trybie awaryjnym ,i nie chce sie odpalic. prosze o pomoc , byc moze ktos posiada sprawny ten przewod i mieszka w Warszawie na Bielanach. nie wiem moze jakies piwko za to albo cos innego:) Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jestem nowy na forum ale audi jeżdżę od zawsze. Mam problem z 1 i 2 biegiem a zwłaszcza z dwójka. Wygląda to tak że jak chcę wrzucić drugi bieg i pociągnę drążek za mocno do siebie o jakieś 05 - 10mm to mi haczy wybierak i nie da się zapiąć dwójki a jak zrobię to delikatniej to wchodzi tak jak powinien. Czasami tak jest z pierwszym biegiem. Co do skrzyni nic nie zgrzyta, nic nie puka , nie wyrzuca biegów, chodzi jak powinna. Jakieś pomysły, sugestie? Nie znam się na skrzyniach ale mam takie tropy czytając forum, że może być poduszka pod skrzynią (u mnie chyba jest do wymiany bo jak daje buta przy ponad 100 to buda drży). Mechanik bez …
-
- 1 odpowiedź
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam jestem tutaj nowy i proszę o poradę ewentualnie pomysły oraz przemyślenia,pacjent to a3 8l 2001rocznik silnik 1.9tdi asz 130km,problem kompresjicylindra nr 3 oraz 4,po nocy na zimnym silniku odpala od strzała chodzi równo po czym po niecałej minucie zaczyna szarpać jak by chodził na 3 lub 2 cylindry,po odpaleniu lekki niebieskawy dymek później dymu zero,silnik tak szarpie aż do temperatury około 70 stopni po czym chodzi równo,wymieniłem podstawowe części typu przepływka pompa tandem mapsensor sprawdzanie szczelności węży od IC czujnik temperatury mapsensor oraz został podmieniony sterownik wszystkie części 100% sprawne,po przemyśleniach zmierzyłem kompresję w cylind…
-
- 1 odpowiedź
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Siemka od ostatniego czasu mam taki problem i jestem ciekawy czy komuś z forum się takie coś przytrafiło. Podczas jazdy stuka coś w przedniej części samochodu czuć to najbardziej pod pedałem gazu zauważyłem ostatnio ze osłona na przegubie jest zerwana i domyślam się ze to może być winowajca tego wszystkiego ale chciałem bardziej zapytać o to czy przez to ze ten przegub tak stuka/bije to może drgać mi kierownica przy hamowaniu dodam ze klocki i tarcze maja z miesiąc bo były wymieniane
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Od miesiące posiadam a3 8l. Auto tylko na dojazdy. Chciałem wymienić obudowę kluczyka. Kupiłem nową przełożyłem wszystko ale już nie szedłem do auta.auto było zamknięte. Rano podchodzę. Pilot nie działa oczywiście. Wkładam do zamka a tam zonk. Kluczyk nie pasuje do żadnego zamka. Udało mi się dostać do środka. Drzwi przód otworzone. Wlew i klapa zamknięta. Nie reaguje na przycisk na drzwiach.macie jakieś pomysły.dodam że nie chce nic dużo inwestować w to auto
-
-
- 1 odpowiedź
- 1,5 tys. wyświetleń
-