Audi A4 B7 (2004-2008)
Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
370 tematów w tym forum
-
Cześć, jakiś czas temu zacząłem powoli rozglądać się za nowym samochodem, mój aktualny - opel 1.6, co tu dużo mówić, jest bardzo mułowaty. Na początku wybór padł na impreze wrx, chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego, jednakże koszty utrzymania, oraz usterki, może nie szybko, ale jednak sprowadziły mnie na ziemie. Zacząłem więc szukać dalej, no i znalazłem s3 8l, jeżeli chodzi o wygląd, dla mnie średni, ale ma ten zapas mocy, który mi w zupełności wystarczy. Będąc wczoraj u kolegi który ma a3 1.8t, stwierdziłem że raczej nie ma to sensu, bo dosłownie siedzę na tylnej kanapie, a chciałbym, żeby z tyłu było choć trochę miejsca. Szukając dalej natrafiłem się na a4 b7 2.0 tfsi / …
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanie co to jest ? Bo zauwazylem ze chyba do wymiany ?
-
-
- 3 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim. Mam ostatnio problem z moim audi a mianowicie chodzi o piszczenie pod maską na zimnym silniku. Pierwsze pomyślałem że to pasek osprzętu bo już chwilę temu był wymieniany więc wymieniłem na nowy a tu lipa bo dalej piszczy..... Zrzuciłem pasek i odpaliłem bez niego żeby wykluczyć wszystkie sprzęty. Rolek na rozrządzie nie podejrzewam bo 12 tyś temu był wymieniany cały komplet, po kilku porannych nasłuchiwaniach zlokalizowałem że to w okolicach turbiny. I tu moje pytanie jak najszybciej upewnić się że to właśnie turbo piszczy? Znacznych ubytków oleju nie ma, nie dymi z wydechu, tylko na zimnym silniku przez około minutę piszczy.... Podpowiedzcie czy dobrze p…
-
-
- 3 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam Audi A4 b7 i mam pytanie co do radia. Mam podstawowe radio sterowane kierownicą posiadające bluetooth i tu nasuwa się moje pytanie. Skoro radio posiada bluetotha i mogę przez nie rozmawiać przez telefon (działa bez zastrzeżeń) to czy mogę też słuchać tak muzyki z telefonu ? Moim zdaniem powinno być to możliwe... skoro dźwięk z tel z rozmowy jest to i muzyka jakoś powinna grać ? Pomoże ktoś wie ktoś coś na ten temat ? z góry dzięki
-
- 1 odpowiedź
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Podczas jazdy autem przy danej prędkości słychać dziwny dźwięk, jak by ktoś napędzał motorek jest to Audi b7 2.0 tfsi mechanicy tez maja problem z diagnoza co to jest może ktoś miał podobny problem i się wypowie, niżej dołączam filmik do tego. Filmik videoplayback.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 173 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam. Potrzebuje wszelkich opini na temat modelu A4 B7 z benzynowym silnikiem 2.0TFSI. Chodzi głównie o spalanie itp. Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 8,8 tys. wyświetleń
-
-
Czy koleedzy się orientuje jak wybrnąć z takiego problemu. Kopiłem Audi A4 B7 2.0TFSI quattro z 2006 rok. W kraju już było od 3 lat. Na FIS mrugała kontrolka usterka poziomowania xenon. No myślałem, że nie będzie to jakiś większy problem albo układ poziomowania, może coś na kablach. Jednak okazało się coś innego. Wsadzili to tego auta reflektory nie z tego modelu. Serwis podaje do tego modelu auta tylko lampy o numerach 8E0 941 029 BD; 8E0 941 030 BD. A jak mu wsadzone inne. Czy jest jakaś możliwość by zaadaptować inny model lampy tak by działało poziomowanie i nie mrugało na FIS kontrolka . Czy ewentualnie takie same lampy tylko produkowane na rynek UE o numerach 8E0 941…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam... Posiadam audi a4 b7 2006 r. 2.0 tdi... Problem jest w tym,ostatnio wymieniłem w warsztacie dwumase ze sprzeglem,zrobiłem niecałe 2,5 tyś km i pech znowu awaria. Jechałem i samochód momentalnie tracił na mocy i zgasł, próba odpalenia kończy się ponownym zgaszeniem silnika. Po diagnozie komputerem błąd który się pojawia po jego wcześniejszym usunięciu to magistrala ukladu napedowego. Może ktoś miał podobny problem i pomoże Z góry dzięki
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Proszę o pomoc ze skrzynią biegów w moim audi a4 b7 2.0 benzyna 131 km . 96kw . z 2007 roku . Skrzynia to Multitronic 7 stopniowa fwd euro 4 . Jaki olej do tej skrzyni i czy posiada ona filtr . Z góry dziękuje.
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam problem z moim audi i potrzebuje pomocy, jako, że jestem początkująca w grzebaniu w samochodzie ;). Jakiś czas temu rozładował się do zera akumulator( jakieś pół roku temu), ponieważ był dosyć stary został wymieniony. Niestety problem się powtórzył, Stało się to ze 2-3 dni po długiej podróży 1500km i ulewnych deszczach. Pobawiłam się trochę i sprawdziłam bezpieczniki i alternator, okazało się, że bezpiecznik nr 15 bierze prąd opisany jest po niemiecku jako nawigacja i na polski tłumaczy mi google: kocioł dwufunkcyjny :/.... Ponieważ skorzystałam z rady ażeby sprawdzić na włączonym alarmie czy to nie alarm bierze to przy odłączaniu klemy alarm zwariował, kluczy…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Chialbym sie dowiedzieć czy w modelu z 2006 roku są montowane fabrycznie ksenony?? i czy barwa swiatla zalezy wylacznie od typu zarowki:) z Gory dziekuej za wszelka pomoc;) Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Wyskoczyly mi bledy na kompotrze .....SWIECA ZAROWE CYLINDER 1....SWIECA ZAROWA CYLINDER 4......KLAPKA KOLEKTORA DOLOTOWEGO 2......KLAPKA KOLEKTORA SSACEGO STRUMIEN POWETRZA....czy ktos sie orietuje w temacie ???????????czeka mnie troche pracy
-
- 2 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
witam koledzy tablica bezpieczznikow /chcialem sprawdzic czy dobry bezpiecznik bo nie zamykaja mi sie drzwi prawe tylne i lewe numer na tablicy bezpiecznik 23 wartosc 15 A a tam brak zeby awlozyc bezpiecznik bo nie ma stykow jest wolne puste miejsce a w schemacie powinnien tam byc bezpiecznik gdzie szukac tego bezpiecznika pod jakim numerem sprawdzam skrzynke bezpiecznikow od strony kierowcy ta pod pokrywka po lewej stronie sedreczne dzieki za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam taki problem jak jechałem do pracy podczas jazdy zaczęły mi migac świece żarowe po 8h jak juz chciałem wrócić do domu to auto odpalało lecz po kilku sekundach gasł powtarzałem ta czynność kilka naście razy przy czy za każdym razem go gazowalem az pomogło i auto ruszyło przy czym jak jechałem to było czuć ze auto ma ,,muła" tak do 2.5tys obrotów powyżej juz było lepiej. na drugi dzień chciałem odpalić audi lecz juz się nie udało. Dodam jeszcze że jak wracałem z pracy chciałem włączyć tempomat to nie działał. Jakieś pomysły? Błąd jaki wyskoczył na komputerze to błąd P0643 Pacjent to audi a4 b7 2.0 BRD
-
- 0 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, tydzień temu zakupiłem Audi A4 model B7, z 2005 roku. Auto ma motor w pojemności 1.9 TDI, 115KM. Od trzech dni mam taki problem. Przy niskich obrotach poniżej 2 tyś obrotów auto wydaje charakterystyczny świst, coś jakby jakiś wiatr albo przeciąg. Sytacja ma miejsce kiedy jadę na biegu bez dodawania gazu obroty na poziomie poniżej 2 tyś. Lub gdy hamuje silnikiem redukując bieg, lub też auto jest na biegu neautralnym a ja lekko dodaję gazu. Gdy przyspieszam dynamicznie dziwięku nie ma. Co to może być? Ktoś zasugerował mi, że to jakieś łożyska. Czy ktoś pomoże mi zdiagnozować problem?? Pozdrawiam
-
- 3 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Pisze ten post, ponieważ dziś w moim samochodzie pojawiła się kontrolka awaryjna systemu wtrysku. Od pewnego czasu w samochodzie mogłem zaobserwować, ze przy prędkości 120 km/h samochód tracił moc i nie jechał szybciej, jednak kontrolki nie było. Kiedy gasiłem samochód i włączałem go ponownie samochód odzyskiwał moc. Powtarzało się to kilka razy. Mieliście może podobna sytuacje? Co było przyczyna? Wiem ze wizyta u mechanika mnie nie ominie ale chciałbym się dowiedzieć co to może być ? Jeśli potrzebujecie więcej informacji, piszcie proszę co napisać. Pozdrawiam, Łukasz
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam Audi A4 B7 2.0 TDI bpw i mam taki problem z pod maski po lewej stronie silnika zaraz przy palstiku który przykrywa silnik wydobywa się biały dym i jest on przez minutę i znika . Dym pachnie jak by plastkiem i po chwili znika . Po zgaszeniu silnika czasem jest przez chwilę a czasami jest tak że go nie ma wcale i tak samo jest z rury wydechowej . Wymienione wszystkie paski filtry imbus rozrząd .z góry dziękuję za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Od lipca stałem sie posiadaczem Audi A4 B7 Avant 2006r 1,9 TDI. Mam problem... Przez ostatni miesiac po nocy gdy odpalałem rano samochód wydobywał się biały dym z rury.. ale dziś kiedy chciałem wyjechać z domu odpaliłem i na jalowym biegu kopcił na biało jak z komina. Postanowiłem przepalić- wstawilem na 2 biegu do 5 tyś. obrotów i przestało sie dymić ale martwie sie czy to nie pompowtryski.. dodam tylko ,że sprawdzałem płyn chłodzenia i niewygląda aby ubywało... ps. czy Audi A4 b7 1,9TDI na pompowtryskach u wszystkich chodzi głośniej niż klasyczny diesel? Czy mam już szykować środki na kapitalny remont silnika..?? Pozdrawiam.
-
- 1 odpowiedź
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. Panowie mam problem. Kupiłem ostatnio audi a4 B7 3.0 TDI quattro i jest super ale jest jeden problem mam bicie kół podczas hamowania a także wibracje przy dodawaniu gazu i to się zaczyna od 80km/h coś koło tego. Dodam że mam dystanse założone bo bez nich jest tarcie felgi o tarcze hamulcowe. Prawdopodobnie są to felgi od audi a4 tylko z mniejszego silnika bo z tego co mi mówili tarcze były tam mniejsze niż w tych 3.0 litrowych. Dodam że felgi są 16" i ostatnio byłem żeby je jeszcze raz wywazyli. Powiedźcie mi czy bicie i wibracje mogą wywoływać te dystanse albo macie może jakieś inne podejrzenia i wskazówki które by pomogły mi rozwiązać ten uciążliwy problem
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
witam ma problem z parowaniem mojego mmi 2g z xperia s moze wystarczy zresetowac ustawienia moze idzie to jakos obejsc,prosze o pomoc
-
-
- 2 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
witam, od wczoraj wyświetla mi się kontrolka silnika. Po podłączeniu pod kompa okazuje się ze to jest błąd nr 005213. Okazuje się ze jest to czujnik temperatury spalin nr 3. Czy jesteście stanie mi powiedzieć gdzie dokładnie znajduje się dany czujnik ? Czy jest dostęp do odpięcia kostki tego czujnika po otwarciu pokrywy silnika ? Która to jest kostka ? Zaznaczam że samochód pali i jeździ bez żadnych problemów.
-
-
- 7 odpowiedzi
- 19,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Ostatnio po zapaleniu pojawiła się kontrolka silnika , po sprawdzeniu programem odczytano błąd 05659 - P161B - obieg świecy żarowej cylindra 2 ( Q11) - obieg otwarty . Po skasowaniu programem co jakiś czas pojawia się ten sam błąd . Czy ktoś może wie co to za błąd i co z tym zrobić/
-
- 2 odpowiedzi
- 17,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Panów/ Panie, czy możecie doradzić mi co mogę zrobić z błędem wyświetlającym się na komputerze? Problem dotyczy podświetlania tablicy rejestracyjnej. Po założeniu żarówek LED na kompie wyświetla się, że żarówka jest przepalona. Problem w tym, że podświetlanie LED wygląda dużo lepiej niż zwykłe żarówki i nie chciałbym tego już zmieniać, a błąd na komputerze jest żenujący. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam.
-
-
- 3 odpowiedzi
- 6,5 tys. wyświetleń
-
-
witam Od pewnego czasu mam problem z pojawiającym się checkiem na desce rozdzielczej. Po sprawdzeniu błędów pokazuje P2196-Układ napędowy O2 Sensor Signal Stuck Rich bank 1 Sensor 1. Po skasowaniu pojawia się ponownie co około 200 km. Co to może być?
-
- 6 odpowiedzi
- 11,9 tys. wyświetleń
-
-
witam,ostatnio byłem na diagnostyce vagiem u kumpla i wyskączył mi taki błąd" engine mount selenoid valves n144 n145 short to plus p1586 "ponieważ kumpel jest początkującym diagnostą nie wie co ten błąd oznacza?poszperałem troche po goigle i znalazłem że może to coś wspólnego z poduszkami pod silnikiem lub wtyczką od nich.może ktoś miał taki błąd i wie co to dokładnie jest?trochę sie martwie bo samochód nabyłem 4 tygodnie temu i nie wiem czy to coś poważnego.
-
-
- 3 odpowiedzi
- 20,1 tys. wyświetleń
-