Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B7 (2004-2008)

Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Bieniuś,

Witam posiadam Audi A4 b7 i mam pytanie co do radia. Mam podstawowe radio sterowane kierownicą posiadające bluetooth i tu nasuwa się moje pytanie. Skoro radio posiada bluetotha i mogę przez nie rozmawiać przez telefon (działa bez zastrzeżeń) to czy mogę też słuchać tak muzyki z telefonu ? Moim zdaniem powinno być to możliwe... skoro dźwięk z tel z rozmowy jest to i muzyka jakoś powinna grać ? Pomoże ktoś wie ktoś coś na ten temat ? z góry dzięki

• 1 odpowiedź
    • 3,9 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez quattrob7,

Witam.Mam pytanie posiadam audi a4 b7 2.0 tdi kombi Avant rok 2006 z 6 biegowa manualna skrzynia biegow .Problem mam taki ze na biegu nr 1 i 2 jest bardzo zamulona i odczowam brak mocy tzn bardzo powoli mi sie rozpędza i nie bardzo wiem co sie dzieje

• 0 odpowiedzi
    • 786 wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez adamsON,

witam,ostatnio byłem na diagnostyce vagiem u kumpla i wyskączył mi taki błąd" engine mount selenoid valves n144 n145 short to plus p1586 "ponieważ kumpel jest początkującym diagnostą nie wie co ten błąd oznacza?poszperałem troche po goigle i znalazłem że może to coś wspólnego z poduszkami pod silnikiem lub wtyczką od nich.może ktoś miał taki błąd i wie co to dokładnie jest?trochę sie martwie bo samochód nabyłem 4 tygodnie temu i nie wiem czy to coś poważnego.

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 20 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez rafala4b7,

Witam Proszę o informację czy jest możliwość regulacji czujnika deszczu ? Denerwuje mnie jego czułość, żeby zadziałał szyba musi być kompletnie pokryta kroplami. Dzieje się tak w ustawieniu manetki na najwyższej czułości. Proszę o pomoc Rafał

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 6,9 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez grzegorzs162,

Audi A4 2006 Avant. Proszę o pomoc. Na wyświetlaczy pojawiają mi się literki podczas jazdy -0-, -N-, -S-, -W- itp. Nie wiem od czego to zależne, jestem laikiem i prosze o wyrozumiałść, Audi mam od tygodnia a w instrukcji nie spotkałem się z takim czymś.Pozdrawiam.

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 8,4 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Robinio2014,

czyżby filtr cząstek stałych? ktoś przez to już przechodził?

• 5 odpowiedzi
    • 6,3 tys. wyświetleń
  7. Witam... Posiadam audi a4 b7 2006 r. 2.0 tdi... Problem jest w tym,ostatnio wymieniłem w warsztacie dwumase ze sprzeglem,zrobiłem niecałe 2,5 tyś km i pech znowu awaria. Jechałem i samochód momentalnie tracił na mocy i zgasł, próba odpalenia kończy się ponownym zgaszeniem silnika. Po diagnozie komputerem błąd który się pojawia po jego wcześniejszym usunięciu to magistrala ukladu napedowego. Może ktoś miał podobny problem i pomoże Z góry dzięki

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez B7 2007,

Ostatnio przypadkowo przyglądałem się silnikowi i zauważyłem że wycieka olej w okolicy jakiegoś czujnika. Na fotkach pokazuje to miejsce. Dodam od siebie iż jest to z lewej strony silnika patrząc od kierownicy/ pozycji kierowcy. Dokładniej jak pokazano na pierwszej fotce jest to w okolicach chłodnicy oleju. Powiedzcie mi czy tu mógł powstawać jakiś przedmuch powodujący jakieś syczenie itp. czy tu nie ma ciśnienia aż takiego żeby to powodowało. Jak ten czujnik się nazywa i dlaczego tak jest mokro od oleju co się uszkodziło.

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Jeżu,

Witam. W mojej Audi brak było podgrzewanych lusterek. Do dziś. Co potrzeba? Tylko wkłady lusterek podgrzewane. Dostępne w sieci np Intercars w cenie 20-30zł za wkład. Są to wkłady firmy Alkar. Nr.katalogowe AL6423503-lewe AL6402525-prawe. Pasują do A4 B6/B7 i A3 8P1. Lewy i prawy wkład jest asferyczny tak jak w oryginale. Instalacja jest P&P. Instalacja elektryczna jest już "pociągnięta". Wystarczy zmienić wkłady i podłączyć do kabelków, które są poprowadzone do lusterek. Do odczepienia zastosować najlepiej coś plastikowego, np linijka, żeby nie porysować obudowy lusterka. Można zabezpieczyć obudowę lusterka przed uszkodzeniem tekstylną taśmą klejącą na dole i u gó…

• Upvote
    • 49 odpowiedzi
    • 71,3 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez slaw,

Witam. Jeden ze spryskiwaczy reflektorów nie chce mi się do końca chować. Za każdym razem muszę go ręką dopchnąć, żeby się schował. Trzeba wymienić czy wystarczy coś przesmarować? Jak można go wyjąć?

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez karolecek,

Witam, mój znajomy z zagranicy nie może odnaleźć serwisu, który by mu pomógł: czy ktoś się orientuje gdzie w Polsce (najlepiej mazowieckie, ale nie warunek) może podjąć się remontu silnika 3,2 benzyna kod AUK do A4 B7? Chodzi o kapitalny remont tego silnika po zerwaniu się łańcucha rozrządu (camshaft drive chain)? Byłbym wdzięczny za podpowiedzi zamin zacznę dwonić po warsztatach znanych i nieznanych. thx Karol

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez joel666,

Witam, Pojawia mi sie ciagle takie blad : 16806 P0422 Wydajność głównego katalizatora – poniżej progu (bank 1) Przechodzil ostatnio sprawdzanie spalin i byly ok. Jesli spaliny sa ok to czy to moze byc katalizator ? Czy raczej sondy lambda do wymiany ? Moze jakies doswiadczenia z tym bledem ? Autko to A4 B7 Avant silnik ALT 2.0 benzyna/gaz

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 5,5 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez arekduda85,

Witam, potrzebuje zdemontowac nastepujace czesci jak w temacie. Mialem niemila niespodzianke przy wyjezdzaniu z parkingu polamalem zaczepy w zderzaku i reflektorach. potrzebuje zdemontowac zeby posklejac. Czy ktos juz demontowal zderzak i reflektory zeby wiedziec ktore sruby odkrecac a ktore luzowac. Pozdrawiam

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 20,2 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez jaca,

witam, pytanie trochę debilne ale czy z koła zamontowane z b5 będą dobre dla b7? Chciałbym kupić np http://allegro.pl/audi-komplet-kol-zima-2009r-wysylka-gratis-i1863824837.html Z tego co szukałem to do B7 montowali fabrycznie koła 15' z ET33, 6,5 J. Pozdr.

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez tomi1987,

witam, wszedzie szukam odpowiedzi na pytanie dotyczące mego audi. miesiąc temu kupilem ausi, wszystko było ok do pewnego momentu, mianowice: 1) podczas jazdy słychac dziwne stuki z przodu auta, gdy nacisne sprzegło raz sie wycisza raz nie ( np: jak lekko sie tocze z górki (2km/h) to tez słychac, gdy nacisne hamulec stuki ustają), 2) podczas dodawania gazu i odpuszczania naprzemiennie lewarek zmiany biegów lekko przesuwa sie przód >tył, 3) jazde z wyzsza prędkością nap 70 km/h na luzie to kierując klewarek do kierowcy lub pasazera słychac dziwne chrobotanie, ciche zgrzytanie- na sprzegle to samo, 4)przy przspieszaniu od 1.7 do 2.1 tys obrotów trzepie budą na dazdym …

• 1 odpowiedź
    • 2,4 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez adamb72008,

Witam Serdecznie. Szukam instrukcji do radia bns 5.0 w języku polskim. Może ktoś znajdzie chwię czasu i wrzuci ją na forum.

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  17. Cześć Wszystkim Mam pytanie, jest tak płyn do chłodnicy szybko schodzi, silnik ma wysoką temperatura, i nakrętka od pojemnika płynu chłodniczego sie otwiera, i jeszcze parują szyby w aucie. Co to może być, filtry były wymieniane, Proszę o pomoc bo juz nie chce jechac do mechanika i wywalać pieniądze i tak dalej to samo

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 2,1 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez sławek37,

witam mam mam silnik 1.9 tdi 116KM BRB co 50 km zaświeca się niski stan oleju,oleju nie ubywa i jest stan,dolałem nawet trochę ponad stan ,komputer nie pokazuje żadnego błędu,alarm znika po odkręceniu korka wlewu płynu chłodniczego,czy to wina czujnika poziomu oleju. proszę o pomoc

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 17,3 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez KrzysXP,

Witam, kupiłem od kolegi Audi A4 B7 (kombi) rok 2005 120 KM poj 1496 jak być dokładnym i mam parę pytań. Jak już tu wyczytałem i powiedział mi kolega że problem występuję z EGR, czasem się zapale i traci moc. Mechanik mówi kupic nowy znalazł mi na jakiejś stronie (niestety ja jej znaleźc nie mogę )nowy za 540 zł. A jak czytam tu niektórzy go sami czyścili, lepiej więc wyczyścić niż kupować nowy? Ja się na tym nie znam więc pytanie zapewne czy mechanikowi zechce się w to bawić... Pytanie 2 kierownica miejscu mi ładnie chodzi luźno delikatnie zaś przy jeździe w zakrętach jest takie wrażenie twardej sztywnej kierownicy że trzeba ciut siły by ją poruszyć. Nigdy takim autem n…

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Robinio2014,

Witam,mam pytania odnośnie wymiany rozrządu: 1 po jakim przebiegu trzeba to zrobić? 2 jakie są koszty(materiał+robocizna)? 3 ile bierze za to aso? A i jeszcze sprawa wymiany świec.Interesują mnie koszty takiego zabiegu w aso i u znajomego mechanika.Po jakim przebiegu wymieniamy? Motor jak w opisie.Pozdrawiam

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3,4 tys. wyświetleń
  21. Koledzy, jestem tu nowy i witam was serdecznie prosząc jednocześnie o pomoc. Mam audi A4 B7 silnik 1.6 ALZ zagazowany instalacją Geko, 2 lata jeździłem i bez problemu. 2 miesiące temu auto ni z tego ni z owego zaczęło mi gasnąć np. w trakcie postoju, nie chciał zapalić, przerzucałem na benzynę i palił, jak mi zrobił tak kilka razy to zacząłem jeżdzić na benzynie, ale okazało się że także potrafił zgasnąć. Zapalał się "check engine". Podłączałem pod komputer, i to u kilku mechaników wyskakiwały głównie 2 błędy: czujnika położenia wałka rozrządu i czujnika wału korbowego. Zacząłem od wymiany oleju, filtrów, świece, kable zapłonowe, a teraz wymieniłem także oba te czujniki, …

• 1 odpowiedź
    • 2 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez maciejoo85,

Jak w temacie Żółta żarówka na panelu i komunikat. Czy to tylko żarówka migacza czy problem jest grubszy? Ludzie piszą nawet o spaleniach przewodów, spięciach (ale u nich bylo jeszcze esp i blad calego swiała).

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 20,4 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez tito124,

Witam, w swojej A4 Avant z 2007r. mam Audi Navigationssystem (BNS 5.0). Zapodziała mi sie gdzieś płyta CD i w tej chwili nawigacja jest bezużyteczna. Czy można pobrać gdzieś obraz takiej płyty, czy tez niestety trzeba kupić (gdzie), może ktoś ma zbędne to CD?

• 9 odpowiedzi
    • 26,5 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez quattrob7,

Mam pytanie co to jest ? Bo zauwazylem ze chyba do wymiany ?

• Thanks
    • 3 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Bożena,

Proszę o pomoc po wymianie aku rozkodowało mi sie radio i żąda kod niestety w książce nie ma wpisanego kodu.Co robić?? Z góry dziękuje:)

• 2 odpowiedzi
    • 10,2 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.