Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B7 (2004-2008)

Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez BoXide,

Witam! Od ilu stopni podgrzewane są świece żarowe w audi a4 B7 1.9TDI 115KM kod silnika BKE. Moje audi poniżej -1 stopni ma trudność z odpaleniem.

• Upvote
    • 9 odpowiedzi
    • 12,3 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez melaa,

Witam Mam pytanie samochód nie chce palić komputer działa dobrze , ale wydaje mi sie ze to akumulator tylko teraz takie jest pytanie : nie moge go wyjąć bo jest doczepiony czarny kabel i nie wiem od czego on jest mile widziana szybka odpowiedz , ponieważ potrzebuje auta pozdrawiam

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3,1 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Toczek,

Witam Wszystkich Potrzebuje pomocy w temacie przesłony bixenon w audi a4 b7 2005r po włączeniu świateł długich kontrolka na desce rozdzielczej się zapala a przesłona nie działa. Sprawdziłem bezpieczniki dobre sprawdziłem lampy na krótko i działają a w kosce napięcie pokazuje 2.8 volt . Dodam że to nie jedyny problem mianowicie przełącznik świateł w pozycji zero pali się zielona lampka pozycji na przełączniki i nie gaśnie. Do okola auta nic się nie pali oprócz podświetlenia tablicy cały czas swieci dlatego są wyjęte. I standardowo na postoju mocno rozladowuje akumulator aż 3.1A Proszę o pomoc od czego zacząć tylko nie piszcie że zmienić auto . Z góry d…

• 1 odpowiedź
    • 5,4 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez qbapoz,

Witam, mam problem z moim S4 B7 w temacie poboru prądu. Jest to cabrio, więc używam go bardzo sporadycznie. Pomimo to akumulator wytrzymuje max tydzień i jest kompletnie rozładowany. Kupiłem już 2 nowe akumulatory i problem się powtarza. Był już u 2 elektryków, którzy go sprawdzili i nie widzą aby gubił gdzieś prąd. Słyszałem, że ten model tak ma... choć nie chce mi się wierzyć. Macie jakieś pomysły?

• 1 odpowiedź
    • 1,9 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez arekj,

Witam. W moim aucie Audi A4 B7 2006r pojawiła się taka usterka a mianowicie gdy jadę na 3 lub 4 biegu mając obroty 2 tyś przygazuję to w momencie gdy auto ma 2,1 tyś 2,2 tyś obrotów zaczyna szarpać silnikiem później to przechodzi i auto jedzie ma przyśpieszenie nie kopci. Dodam, że gdy przyśpieszam delikatnie to jest to nie odczuwalne. I teraz zgaduj zgadula u jednego mechanika wyskoczył błąd 00258 niby tj. (Przełącznik cewki otwarty obwód lub skrót do uziemienia) drugi mówi że wszystko oki mogą to być wtryski (na drugim mam -27 na pozostałych od -55 do -60) lub zawór recyrkulacji spali,sprawdzałem przepływomierz powietrza oki. Panowie może ktoś z was miał podobny problem…

• Upvote
    • 8 odpowiedzi
    • 16,7 tys. wyświetleń
  6. Witam! Chciałbym dowiedzieć się czy ktoś z Was miał podobny przypadek z tempomatem i światłami stop. Mianowicie wczoraj, przestał mi działać tempomat, w żaden sposób nie mogłem go włączyć. Wieczorem zauważyłem, że światła stop nie gasną po zwolnieniu hamulca. Dopiero po ponownym kopnięciu pedała w bok światła gasną. Domyslam się, że tempomat nie działa bo komputer mysli, że pociskam hamulec cały czas, choć tak w rzeczywistości nie jest. Dziaś rano tempomat raz działał, raz nie działał. Trudno mi powiedzieć jak jest ze światłami, bo w drodze do pracy nie mam mozliwości, żeby to zaobserwować. Czy przyczyna może być mechaniczna, czy raczej problem gdzieś na poziomie komputer…

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 6,9 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Robinio2014,

Witam,robił ktoś może domykanie szyb w a4 b7 z pilota?Czy da się to zrobić i ile kosztuje?

• Upvote
    • 14 odpowiedzi
    • 11,2 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Czarnyska,

Witam serdecznie! Mam oto taki problem. Jakies pol roku temu kupilem Audi A4b7 2.0 TDI. Wszystko bylo ok. Po tygodniu stwierdzilem, ze nalezaloby wymienic olej. Olej zostal wymieniony i po tejze wymianie zapalila sie kontrolka SENSOR. Ttrzykrotnie mechanik wymienial cczujnik na inny, ze sprawnego auta, ale to nie dalo efektu. Byly sprawdzane kable itp lecz bez rezultatu. Zna ktos odpowiedz na ten nurtujacy czujnik?Ponizej zdj jak to wygglada.

• 0 odpowiedzi
    • 9,6 tys. wyświetleń
  9. Witam serdecznie! Czy mógłby ktoś udostępnić kompletny schemat instalacji elektrycznej haka holowniczego do AUDI A4 AVANT B7 2005r. Kupiłem oryginalny hak z wiązką i sterownikiem. Niestety nie ma w instalacji elektrycznej kostek (wtyczki 6 pin-owej i 4 pin-owej), te które wchodzą do sterownika. Chciałbym dokupić brakujące wtyczki i poprawnie podłączyć instalację. Jeżeli ktoś na tym forum posiada także materiały dotyczące d/m haka holowniczego będę wdzięczny za udostępnienie. Pozdrawiam.

• Upvote
    • 8 odpowiedzi
    • 15 tys. wyświetleń
  10. Witam. Posiadam audi A4 B7 2.0 turbo z 2005 roku. Miałem problem z blędą podświetlenia tablicy rejestracyjnej. Kupiłem nową z salonu audi i ją podłonczylem Ale nie działa. Sprawdziłem w drugim aucie to normalnie działa. Zobaczyłem czy prąd dochodzi do klapy turniej i normalnie dochodzi. Tylko że są tam 4 kable do tej kostki i 3 z nich mają prąd A jeden nie ma. To czyli ile musi być tam w tej kostce plusów a ile minusów. Pomurzcie mi proszę....

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez M_c,

witam chciałbym się poradzić jakie polecałi byście żarówki ksenonowe z przetwornicami do Audi A4 B6. lampy mam z soczewkami.

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 4,6 tys. wyświetleń
  12. Witam, zakupiłem kilka dni temu Audi A4 B7 z silnikiem 1.8T. Niestety ma kilka swoich bolączek takich jak popękana rura dolotu oraz problemy z zaworem N75. Od poprzedniego właściciela otrzymałem sztywny TIP oraz zawór N75 firmy Pierburg, potrzebuję pomocy przy montażu, żeby nie pomylić przewodów bardzo bym prosił i rozpisanie gdzie co mam podłączyć. Jeśli chodzi o N75, czytałem kilka postów i większość ludzi montuje po prostu oryginał po numerach, ale poprzedni właściciel mówił, że zamontował jakiś chiński zamiennik, z którym są problemy, dlatego zakupił Pierburga, ale nie zdążył zamontować. Jeśli chodzi o N75 wydaje mi się iż takie podłączenie było b…

• 0 odpowiedzi
    • 987 wyświetleń
  13. witam chce dolozyc do mojego rns-e kamere cofania .W związku z tym kupilem interface multimedialny na allegro http://allegro.pl/show_item.php?item=3162238832 oraz kamere w lampce podswietlenia rejst. zabralem sie do podlaczenia no i .... problem ... kamera +12 z zapalniczki z tylu , +12 do interface z radia + masa z radia . kabel z lampy +12 wzbudzajacy przelaczenie kamery automatycznie. niestety po podlaczniu wszytskiego brak jakich kolwiek oznakow obrazu ... po podpieciu do av1 muzyki z tel. jakosc jest beznadziejna szumi i ledwo co slychac ... moze ktos z was juz cos takiego podpinal. moze jest jakas inna opcja wpiac sie do tego tv boxa?? W moim a4 b7 jest orginal…

• 0 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez wojtcem,

siemanko - chciałem pomóc jednemu z kolegów na forum odnośnie zamykania okien z kluczyka, podłączyzłem się VAGiem do samochodu...iiiii kiedyś wchodziło się w opcje, potem numer 46 i kodowanie i wyskakiwały możliwe zmiany kodowania z podpowiedziami programu - teraz powgrywałem nowe wersje programu, które dostałem od tych ziomków od VAGa - i nie ma podpowiedzi tylko czyste kodowanie numerkami. To ja coś przeoczyłem/źle zrobiłem zrobiłem czy to nowy program tak działa?? (nie odtykałem programu od pół roku więc może o czymś zapomniałem) ??

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez sobol,

Witam, Proszę o pomoc , po podłączeniu do komputera wyświetliły się następujące błędy ( po wykasowaniu kontrolka silnika gasnie, po kilku odpaleniach silnika pojawia sie na nowo) BŁĘDY ECU P3135 Układ IMRC -przekroczony próg górny P1573 lewy zawór zawieszenia silnika - przekroczony próg górny P1018 IMR ( intake Manifold Runner) bank 2 - przekroczony próg górny. Z góry dziękuje za pomoc.

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Szpiku80,

Witam. Mam problem, gdzie znajdują się żarówki od podświetlenia nawiewów w audi a4 b7

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez rybaa01,

Witam. W ostatnim czasie zauważyłem, że podczas jazdy ze stałą prędkością np. 90 km/h samochód sam przyspiesza i po chwili zwalnia. Dzieje się tak w krótkich odstępach czasu. Ciekawe jest to, że nie występuje to codziennie. Proszę o pomoc. Dodam jeszcze że po podłączeniu pod komputer wyskoczyło coś takiego: P0234 -Regulacja ciśnienia doładowania; osiągnięty koniec zakresu regulacji -nieciagly

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,3 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez cegla16,

Witam. Chialbym sie dowiedzieć czy w modelu z 2006 roku są montowane fabrycznie ksenony?? i czy barwa swiatla zalezy wylacznie od typu zarowki:) z Gory dziekuej za wszelka pomoc;) Pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  19. Mam pytanie czy możliwa jest wymiana licznika w a4 b7 2.0tdi na kolorowy z pełnym fisem,czy trzeba dokładać instalacje?W moich okolicach mało kto chce się tego podjąć.

• 1 odpowiedź
    • 6,2 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez goner13,

Witajcie. Dziś podczas wymiany h7-ek świateł mijania zauważyłem ze rusza mi się wkład reflektora - tzn lustra. Reflektor to zwykły halogen. Jak to można naprawić? Czy da się? Są tam jakieś zaczepy czy to jest klejone?

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez TomiTT2,

Witam wszystkich. Mam pytanie mam silnik 1, 9 TDI 116KM przebieg 165 tys km. Od pewnego czasu zauważyłem jak na tylnym zderzaku i pokrywie bagażnika znajdują się drobiny takiej sadzy. Nie są to kropki oleju bo jak rozetrę palcem to nie jest to tłuste. Wygląda to zupełnie jak sadza. Mam ten silnik BRB a po kodzie wiem że nie ma filtra oczyszczania spalin. Nie mam pojęcia skąd to się bierze. Dodaję że jak go sprowadzałem z Niemiec 3 miesiące temu to przejechałem za jednym razem 900km i nie było widać tego.

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 5,3 tys. wyświetleń
  22. witam Mam bardzo dziwną sytuację i przeczytałem już niemal wszystko na forach związanych z audi i nie znalazłem nic podobnego do mojego problemu a mianowicie gdy rano jadę do pracy po przejechaniu około 1 km (zawsze praktycznie na tym samym odcinku) kończy się teren zabudowany wiec rozpędzamy auto i różnie czasami na 3 czasami na 4 albo 5 biegu auto tak lekko szarpnie i mrugnie kontrolka akumulatora na wyświetlaczu auta nie mogę podpiąć niestety pod komputer gdyż aktualnie jestem za granica pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 4 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Lenny,

Mam pytanie dotyczące klimatronika,otóż po napełnieniu klimy panel sterowania klimatronika już przy ustawieniu 18.C leci ciepłe powietrze,gdy ustawię LO,16.C,17.C chłodzi ładnie.Czy można to jakoś ustawić czy pozostaje wymiana?

• 5 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez slawek977,

Witam, czy ktoś się orientuje czy można zastąpić servo do A4 3.0TDI Quattro 2005r 204km oznaczone 8E0 612 105P Q3 - czy musi być dokładnie takie samo. I czy to Q3 ma jakieś znaczenie?. Jest kilka na allegro, ale zgłupiałem jak u tego samego sprzedawcy są dwa z tym samym numerem ale jedno za 110 a drugie za 240 tylko twierdzą że to z Q3 wymontowali z 2.0TDI a to bez oznaczenia Q3 z 3.0TDI

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez oleq,

WItam Może mi ktoś napisać gdzie sie znajduje glośniczek od parktronica w A4 B7 w combi 2005, może być schemat i jakie głośniczki są kompatybilne z Audi bo nie moge nigdzie znalesc oryginalnych.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3,9 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.