Audi A4 B7 (2004-2008)
Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
369 tematów w tym forum
-
Nie wiem co może być,usłyszłem podczas jazdy odgłosy gdy skręcałem kierownicą oraz jakby ciężej obracać kierownicą.Sprawdziłem płyn okazało że przybyło go w zbiorniczku.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam taki problem z audi a4b7 blb 2.0 tdi. Może ktoś pomoże za co się zabrać . Aktualnie to zostały kody P0299 i P3103. Auto nie ma mocy a po 2500 tys obrotów wchodzi w tryb awaryjny . Pozostałe kody ogarnięte. Może ktoś coś podpowie?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Dobry wieczór, Mam problem z audi od momentu wymiany głowicy na inną ale o tym samym kodzie (bfb) przy odpalaniu na zimnym silniku jest tak jak na filmie: Dzieję się to rano pp nocnym postoju później jak odpali to gaszę go i jest cisza ale podczas dnia i postoju Ok 4 godziny też się tak dzieję ale nie aż tak długo i głośno proszę o pomoc
-
- 1 odpowiedź
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
witam,ostatnio przez pare dni mama problem z rannym odpaleniem samochodu mianowice nie mószę długo kręcić ale samochód jak odpali to idzie biała chmóra z tyłu i trochę szarpie.miałem wczesniej juz taką sytuacje i na vagu wyszła 1 i 4 swieca nie grzały, wymieniłem świece i było wszystko cacy az do zeszlego tygodnia.zauważyłem jeszcze ,że FIS trochę mi przygasa u góry.może to być wszystko od akumulatora?bo nie chce mi się wierzyć że świece padły po miesiącu?jakieś pomysły?pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Potrzebuje instrukcji jak wymienić żarówkę świateł postojowych lewy przód ( ta najmniejsz żaróweczka). Pozdrawiam Sławek
-
-
- 3 odpowiedzi
- 7,8 tys. wyświetleń
-
-
wITAM serdecznie Mam pytanie ma ktos moze instrukcje obsługi do audi avant a4 b6 2007 roku interesuje mnie Audi navigationssystem plus (RNS-E ) Bardzo prosze o pomoc z góry bardzo dziękuje
-
-
- 5 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Mam pytanie do rodziców - posiadaczy A4 B7 Avant z 2006 roku. Jak poradziliście sobie z mocowaniem fotelików systemem isofix? Po częściowym złożeniu foteli ukazują mi się wywiercone dziury - ale brak "haczyków". Czy one gdzieś są schowane? (kolega w peżocie miał je gdzieś po prostu schowane). Czy mam szczęście i poprzedni właściciele skutecznie pozbyli się czegoś, co jest mi bardzo potrzebne? I czy mam do kupienia coś podobnego ze zdjęcia poniżej, czy może jest na rynku coś "mniej agresywnego co nie zniszczy skóry na fotelach"?
-
- 0 odpowiedzi
- 13,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, panowie mam problem z utrata mocy w mojej B7. Podczas jazdy traci się moc, obroty silnika ponad 3tys, pedał gazu do dechy a na blacie 70km. Po ponownym odpaleniu samochodu problem znika ale wraca co jakiś czas. co to może być i czy ktoś spotkał się z podobnymi objawami.
-
-
- 5 odpowiedzi
- 10,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Panów/ Panie, czy możecie doradzić mi co mogę zrobić z błędem wyświetlającym się na komputerze? Problem dotyczy podświetlania tablicy rejestracyjnej. Po założeniu żarówek LED na kompie wyświetla się, że żarówka jest przepalona. Problem w tym, że podświetlanie LED wygląda dużo lepiej niż zwykłe żarówki i nie chciałbym tego już zmieniać, a błąd na komputerze jest żenujący. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam.
-
-
- 3 odpowiedzi
- 6,5 tys. wyświetleń
-
-
hey mam pytanie o obrotomierz obrotomierz obrotów wskazuje do 3 tys. obrotów czy to jest prawidłowo ?? pozdrawiam
-
- 3 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Wymieniałem rok temu rozrząd i się teraz okazało ze źle mi go ustawili , i miałbym pytanko czy jesli było przesunięcie na wałku rozrzadu na ssacym o jeden ząbek to czy nie pogielo mi zaworów . Bo teraz zastanawiam się czy nie wymienic zaworów .
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszyskich Mam problem z kluczykami w audi a4 b7 06r rozkodawały mi sie nie wiem z jakiego powodu .Pojechałem do znajomego elektronika i on stwierdził że kluczyki sa do wyżucenie bo auto je nie widzi i nie można ich zaprogramować.Więc kupiłem dwa nowe kluczyki on mi je zaprogramował i działały do dnia dzisiejszego.Znowu nie mogę otworzyć ani zamknąć auta i nie wiem co robić PROSZĘ O POMOC może ktoś z was miał taki przypadek DZIĘKI
-
-
- 7 odpowiedzi
- 40,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam następujące pytanie - mam przejechane 235 tys.km, ostatnie 3 wymiany lałem shella 5W30 507 i chciałbym przejść teraz na motula specyfik i czy przy takiej zmianie (parametry oleju zostaną te same) nie będzie problemu i czy należy robić jakieś płukanki silnika czy coś takiego? Pozdrawiam T.
-
- 1 odpowiedź
- 6,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Posiadam od jakiegoś czasu audi a4 b7 2.0 TDI quattro 170km BRD rok 2007. Wcześniej miałem a4 b6 1.9 TDI quattro 130km. Problem jaki mam z tą 2.0 to brak mocy "od spodu". Oraz ogólny brak pełnej mocy. Budzi się przy 2000tys+ obrotów. Do tego progu auto rozpędza się tragicznie. Muliste jakby było czymś zduszone. Potem budzi się choć uważam że również nie ma tych 170km które mieć powinno. Nie ma tego uderzenia. Jak na mnie jedzie to jakby 90km miało. Auto rozpedza się praktycznie w sposób jednostajny do tego progu 2000+ czy depne mu w podłogę, czy nacisne gaz lekko lub połowę gazu. Czy jadę z górki czy po równinie czy pod górkę. Potem powyżej 2000 też sza…
-
- 1 odpowiedź
- 6,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Dzwoniłem do mechanika i pytałem o koszt: wymiany rozrządu wymiany oleju wymiany filtra powietrza koszt 1200zł wydaje mi się, że to drogo czy ktoś to robił? ile zapłaciliście.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 13,3 tys. wyświetleń
-
-
Proszę o podanie nr. bezpiecznika odpowiedzialnego za oświetleni kabiny w A4 B7 Avant. Mam opis po niemiecku i z gogle-tłumacza wychodzą dziwne tłumaczenaia. Znalazłem coś w necie ale w opisach niema "oświetlenia kabiny".
-
- 1 odpowiedź
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
witam koledzy tablica bezpieczznikow /chcialem sprawdzic czy dobry bezpiecznik bo nie zamykaja mi sie drzwi prawe tylne i lewe numer na tablicy bezpiecznik 23 wartosc 15 A a tam brak zeby awlozyc bezpiecznik bo nie ma stykow jest wolne puste miejsce a w schemacie powinnien tam byc bezpiecznik gdzie szukac tego bezpiecznika pod jakim numerem sprawdzam skrzynke bezpiecznikow od strony kierowcy ta pod pokrywka po lewej stronie sedreczne dzieki za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Może ktoś z was pomoże, czesto na wyświetlaczu pokaze sie stan oleju min, czasami w czasie jazdy sie pokarze, a czasami jak zapale samochod i świeci juz do konca,nastepnego dnia zapalam i jest cisza az po czasie znowu sie zapali, stan oleju na miarce jest ok miedzy min a maks.
-
-
- 1 odpowiedź
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich uzytkownikow. Bardzo prosze wybaczenie jesli cos pisze zle ale jestem nowicjuszem na forum. Kupilem na jesieni Audi a4 sline avant chyba to jest b7 koniec 2005 r poczatek 2006. Przyszla wiosna i mysle ciagna przyczepe nad wode. Kupilem hak orgina razem z nim modul i kawalek kabli. Niestety podnioslem z tylu dywany ale zadnej wiazki nie ma. Nie mam pojecia od czego zaczac. Czy ktos z Panstwa przerabial juz taki temat. Dowiedzialem sie ze isnieje taka ewentualnosc ze trzeba bedzie ciagnac inst od skrzynki bezpiecznikow,tyle tylko ze nie wiem jak to sie bedzie mialo do CAM-a czy cos takiego bo w tych autach sygnal jest podobno cyfrowy. Dodam tylko ze hak or…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, jakiś czas temu kupiłem samochód z orginalnym podstawowym radiem, problem w tym, że nie działają tylne głośniki. Elektryk stwierdził że to radio może grać tylko na przednich. Moje pytanie czy jest to możliwe, czy były w ogóle fabryczne radia które mogą grać tylko na przednich głośnikach? Dodam, że mój samochód to najbardziej goła wersja z możliwych (nie ma np. subwoofera w bagażniku)
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jedna sprawa nie daje mi spokoju. Wymieniliśmy z ojcem płyn do wspomagania metodą chałupniczą w audi a4 b7 2006r. Czyli krecenie kołami na odpalonym silniku, zbieranie starego płynu strzykawką i dolewanie 2 litrów nowego. Bez ściągania i odpinania czegokolwiek. Wszystko było ok do momentu aż ściągnęliśmy trochę za dużo poniżej minimum i pompa zaczęła strzelać i trzeszczeć. Zgasiliśmy od razu silnik ale piszczała tak jeszcze przez chwilę zanim ucichła po odpaleniu. Od tamtej pory występuje pisk przy maksymalnych skrętach. Nie wycie a pisk podobny do paska. Wspomaganie działa bardzo dobrze ale Czy pompa została uszkodzona? Piszczenie i sytuacja idealna jak na filmi…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Koledzy, właśnie stałem się mam nadzieję szczęścliwym posiadaczem A4 2006r. 1.9 wersja Navi, niestety z niemieckim językiem nie jestem za pan brat, a tylko taka wersja instrucji została mi podarowana. Czy moze ktoś się orientuje gdzie można ściągnąć wersję polską? Pewnie to już oklepane pytanie ale nie mogłem znaleźć w necie, jedyne co było to instrukcja do starszej wersji. Prośba o pomoc.
-
- 17 odpowiedzi
- 25,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam zamiar zmienić zwykłą kierownicę na multifunkcyjną. Czy ktoś się orientuje czy zmiana kierownicy w a4 b7 ze zwykłej na wielofunkcyjną wymaga dodatkowej ingerencji oprócz podmiany. Czy wiązka w kierownicy jest wystarczająca? Pozdrawiam
-
-
- 15 odpowiedzi
- 63,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Od lipca stałem sie posiadaczem Audi A4 B7 Avant 2006r 1,9 TDI. Mam problem... Przez ostatni miesiac po nocy gdy odpalałem rano samochód wydobywał się biały dym z rury.. ale dziś kiedy chciałem wyjechać z domu odpaliłem i na jalowym biegu kopcił na biało jak z komina. Postanowiłem przepalić- wstawilem na 2 biegu do 5 tyś. obrotów i przestało sie dymić ale martwie sie czy to nie pompowtryski.. dodam tylko ,że sprawdzałem płyn chłodzenia i niewygląda aby ubywało... ps. czy Audi A4 b7 1,9TDI na pompowtryskach u wszystkich chodzi głośniej niż klasyczny diesel? Czy mam już szykować środki na kapitalny remont silnika..?? Pozdrawiam.
-
- 1 odpowiedź
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich Przeglądałem forum w dziale tego konkretnego modelu, niestety nie udało mi się nic znaleźć. Jeśli powielam temat to bardzo przepraszam i proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu. Dzisiaj chciałbym Was prosić o ocenę instalacji LPG zaproponowanej do mojej Audi. Zaznaczyłem od razu, że będę chciał wykonywać chiptunning w samochodzie i dobrali mi taki oto zestaw: http://oferta.nagaz.pl/?id=4161&k=2e255a38c4f678c0dbbcec8bafc8aa80 Czy uważacie, że to dobra oferta (chodzi mi głównie o podzespoły) i w drugiej kolejności, czy cena za taki komplet jest znośna? Z góry bardzo dziękuję za pomoc, ponieważ nie znam się na tym ani trochę. …
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-