Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8P (2003-2012)

Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Jagerek,

Cześć, z góry przepraszam jeśli już taki temat był, ale trochę się naszukałem i nie znalazłem takiego Mam do Was pytanie odnośnie radia z androidem do Audi A3 8P. Szukam radia w którym będę mógł głównie włączyć mapy google, yanosika i spotify w fajnej cenie. Tyle się różnych urządzeń naszukałem na allegro czy na aliexpres, że mnie aż głowa od tego boli. Boję się, że będzie do bani radio, które kosztuje np. 600 zł. Wszystkiego po trochu się obawiam.. że będzie bardzo zamulało, że będzie tandetnie wyglądać, albo że będą problemy z podłaczeniem/uruchomieniem. No i dlatego piszę ten temat, żeby po prostu się czegoś więcej dowiedzieć od osób, kt…

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez dawida3,

Witam mam problem z zaworem n75 w 2.0tdi 170 bmn po puszczeniu gazu zawór Buczu poprostu , wymieniałem na używki i chwilę było dobrze i później znowu Buczu , ktoś miał taki przypadek?

• 0 odpowiedzi
    • 845 wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Onkyo,

Witam jestem nowy na forum mam nadzieję że ktoś pomoże bo na necie nie znalazłem żadnych informacji zmieniłem w moim audi a3 8p kosz 1 din na 2 din przedliftowy razem z klimatronikiem i ramką przycisków zastanawiam się czy ramka poliftowa będzie pasowała w miejsce mojej ramki .

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  4. Witam auto a3 2.0 tdi 170km. Silnik bmn auto bardzo ciezko pali a po odpaleniu trzesie silnikiem zrobione pomiary na bloku pomiarowym 013. 018. 023 na bloku 013 na 4 cylindrze wskazalo wysoka wartosc 999 co ona moze sugerowac jaka usterke ?

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Przymierzam się do wymiany amortyzatorów. Jakiej firmy amorki moglibyście mi polecić? Chodzi mi o najlepszy stosunek ceny do jakości. Pozdrawiam

• 3 odpowiedzi
    • 8,9 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Matiz4,

Witam Panowie mam problem z A3 z 2006r z silnikiem 2.0 Tdi BMM i automatyczna skrzynia biegów, otóż gdy samochód jest zimny to jest ok a jak się zagrzeje to coś się dzieje ze skrzynia na początku nie chce jechac a potem jak wdepne to wyskakuje wchodzi w Tryb serwisowy i nie mogę wrzucić wsteczne go, wcześniej na wstecznym zamiast auto jechać to staczało a nie chciało jechać, podpiolem kabel i błąd 17150 - zawór przełączajacy 4 => zawór Elektromegnetyczny 4 przerwa/zwarcie do masy drugi blad 18154 - napięcie zasilania zaworow elektromagnetycznych elektryczna usterka w obwodzie prądowym

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez robekbobek12,

Cześć, Jak w temacie - samochód drży podczas przyspieszania, przy czym zazwyczaj pojawia się to przy 80 km/h i wyżej. Wszystkie części w aucie są nowe, auto kupione rok temu. Proszę o podpowiedź co może być przyczyną ? Auto to Audi A3 8P 2.0 TDI

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez krzysiekg65,

MTM zaprezentowało pakiet zwiększający moc dla Audi RS3. Dostępne są trzy poziomy mocy: 410KM, 424KM i 472KM. Więcej na moim blogu -----> http://audiblogpl.blogspot.com/2011/09/tuning-audi-rs3-od-mtm.html

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Roszpunka,

Czy ktoś wie, gdzie znajduje się przycisk, lub jak się włącza, aby działały czujniki parkowania?

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez laziko1,

witam problem audi a3 8p 2010 r 1.6 TDI ,kradzież prądu ,po zmieżeniu multimetrem okazuje się że prąd znika na bezpieczniku pod maską obok akumulatora ,oznaczenie bezpiecznika f6 zestaw przyrządów ,nigdzie nie mogę znależć za co jest odpowiedzialny ten bezpiecznik aku ada co dwa dni ,może ktoś z was spotkał się ztakim problemem albo opis za co jest odpowiedzialny

• Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 3,1 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Blinx,

Witam serdecznie. Mój problem polega na tym, że wszystkie opony od wewnątrz starły się do zera, że się tak wyrażę, z przedniej lewej opony wyszły nawet druty.. Opony w tym roku kupilem nowe i założyłem na nowe felgi. Oczywiście według producenta felgi pasują do tego auta jak i opony do tych felg, więc oszczędze pytań na ten temat. Zauważyłem to dopiero dzisiaj gdy zostawiłem koła skręcone na parkingu, bo inaczej wgl tego nie widać jeżeli nie patrzy się na autko od spodu lub też się tam głęboko nie zagląda. Dodam również, że jak jeździłem na zimonych oponach z oryginalnymi felgami audi to tego problemu nie bylo. Jest to Audi A3 8P Sportback rocznik 2012 1.4 TFSI 125 …

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez NaPyreGo,

Hej. Wymieniłem zamek drzwi od kierowcy na zamiennik z allegro. Zamek posiada 9 pinów ,problem jest taki że teraz wszystko ładnie się zamyka i otwiera z kluczyka ,ale nie działa podświetlenie drzwi oraz nie pokazuje na desce rozdzielczej kiedy są otwarte a kiedy zamknięte.Myślicie że jest to problem samego zamka? Dodam że za zamek zapłaciłem 100 zł.

• 0 odpowiedzi
    • 784 wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Fakar,

Tak jak w temacie. Audi po dłuższym postoju (noc) odpala dopiero jak się doda jej gazu przez chwilę jakby się dusił i jest ok. Tak to odpala od strzała za każdym razem. Miałem błąd egr, wyczyściłem ale to nie pomogło. Gdzie jeszcze mogę szukać przyczyny? Czujnik temperatury jest sprawny sprawdzałem podpiętym elm327. Audi a3 8p 1.6 z gazem

• 2 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Pioti,

Cześć wam , czy ktos pomoze jak wymienic czujnik abs tył audi a3 8p 2005r. Z góry dzięki

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez deyxson,

Witam, posiadam Audi a3 8p z 2009 roku z silnikiem 1.4 tfsi. Raz na jakiś czas po odpaleniu na zimnym silniku słychać specyficzny klekot jak w silniku diesla. Czy to może być spowodowane napinaczem? Teoretycznie w książce serwisowej rozrząd był robiony 30 tysięcy kilometrów temu, ale wiadomo nie warto się sugerować takową książką.

• 3 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Przemas71,

Witam .Mam problem z którym nie za bardzo potrafię sobie poradzić . Nie działają zamki w tylnych drzwiach Prawy i lewy . Wszystkie inne działają normalnie . Podmieniałem całe zamki na nowe i też zero reakcji. Cały czas są w pozycji otwartej . Sprawdziłem bezpieczniki w kabinie obok kierowcy i są sprawne . Pytanko więc . Gdzie i od czego mam zacząć szukanie uszkodzenia ? Może dysponujecie jakimś schematem podłączeń zamków centralnych lub przerabialiście już ten temat. Będę wdzięczny za każdą poradę ..Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 1,2 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez qbafire,

Witam, czy ktoś się orientuje czy klapa i światła do a3 sportback polift będą pasowały do przedliftowej wersji?

• 1 odpowiedź
    • 1,4 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Steven2685,

Witam. Mam taki problem.Na ciepłym silniku po zgaszeniu i ponownym odpaleniu silnika falują obroty,po chwili się stabilizują i jest ok.I tak za prawie każdym razem .Podczas postoju np na światłach, problem nie występuje.Tylko i wyłącznie po rozgrzaniu silnika I ponowym odpaluniu po paru parunastu minutach. Świece,Cewki, filtry paliwa powietrza wymienione.

• 1 odpowiedź
    • 2,6 tys. wyświetleń
  19. Witam. Mam takie problem w a3 z 2003 skrzynia 6 biegowa ze przy zmianie biegu z 2 na 3 i z 3 na 2 jest bardzo duże szarpniecie i łomot a przy reszcie biegów wszystko idzie gadko co moze byc tego przyczyną?? i jeszcze 2 problem ze pare razy automat tak jak by sie zawiesił i jechał na jednym biegu. Chyba gdzies 2 albo 3 i nawet przy 6tys obrotów nie zmieniał biegu a na wyswietlaczu gdzie jest podswietlony symbil P,R,N,D,S to były podswietlone wszystkie naraz aha i nawet samemu nie mozna bylo zmienic biegu w tiptronicu a na wyswietlaczu nie wyswietlały sie cyfry biegów tylko dalej wszystko cwieciło. Wie ktos moze o co chodzi???? dzieki i pozdro:)

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez skrzat1981,

Witam. Szanowni koledzy kilka dni temu wymieniłem kpl sprzęgła z dwumasą. Zestaw LUK dedykowany do tego modelu(2.0 tdi 140km BKD),po zlożeniu całości okazało sie że jest problem....a mianowicie podczas rozruchu dziwne metaliczne odgłosy z okolic rozrusznika jak by rozrusznik nie dokładnie zazębiał sie z kołem zamachowym, a nawet nie możność odpalenia samochodu za 1 razem. Na nastepny dzień nabyłem używany rozrusznik tylko od 1,9 tdi i zamontowałem wszystko pasuje. I.....no właśnie... auto odpala od strzału a nawet od pół obrotu ale nadal słychać dziwny metaliczny odgłos dochodzący z okolic rozrusznika tylko podczas rozruchu. Oczywiście swój stary rozrusznik oddałem do …

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 4,4 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez romualdinjo,

Pomocy ! Jaki olej do silnika 1.6 benzyna 102 konie BSE ? Castrol, Mobil 1, czy jeszcze jakiś inny ? O jakich parametrach lepkości ? Przebieg 65000 km (pewny).

• 2 odpowiedzi
    • 9,4 tys. wyświetleń
  22. Witam, posiadam AUDI A3 8P HATCHBACK 5D 1.9 TDI 105KM 77KW BKC 2005r. Ponad 480tyś. przebiegu. Auto sprowadzone z NL. 2 właścicielem była moja siostra, a ja jestem 3. Ona wymieniła 3x gumowy przewód doładowania do intercoolera oraz intelcooler bo pękły te części. Ja wymieniłem 2x przewód, regenerowałem turbo doładowanie zamiast być 0,9bara jest 1,5 już po odliczeniu 1bara. Turbo zostało przykręcone na zmiennej geometrii aby nie pękał przewód i po 6-7mc kolejny raz biały dym z turbo padło. Mechanik stwierdził, przez to że geometria jest przykręcona to wirnik nie nadąża wypuszczać spalin które walą w łopatki i wałek dostaje luzu wzdłużnego i dlatego tak się dzieje. Moj…

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Michał 93,

Witam. Czy boczek od kierowcy od Anglika pasuje do Normalnej wersji ?

• 0 odpowiedzi
    • 850 wyświetleń
  24. Witam mam problem ze swoją a3 i światłami otóż po modyfikacji i przerobieniu przednich lamp po dołożeniu soczewki z ledem ,paska led oraz do pozycyjnego światła żarówki led nie chcą świecić kierunkowskazy wariują w prawej led z soczewki sieci w lewej już nie oprócz zwykłego światła dziennego nie ma praktycznie nic wszystko dobrze polutowałem na stole wszystko świeci dodam że dorzuciłem rezystory do nich ale po podpięciu pod auto jakby zdechły co więcej nagle zanikły mi światła pozycyjne tylne za wiele czasu nie mam bo został mi tydzień aby to zrobić i wrócić do Polski 20231210_134037.heic

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez niula,

Audi A3 8P z 2008, przebieg 90k km Mam taki problem: przy prędkości powyżej 100 km/h słychać wyraźne "buczenie" przez 3 sek i potem 3 sek ciszy, wyłączyłem silnik i "buczenie" nadal nie ustępuje. Wydaje mi się że to coś w zawieszeniu. Raczej nie łożysko wtedy "buczenie" byłoby ciągłe? Jak kupowałem auto założyli mi 4 nowe opony. Z tyłu są dwie identyczne, ale że nie mieli dwóch takich samych na przód to są inne (ta sama oś dwie różne opony). Czy to może być przyczyna? Czy przychodzi wam coś do głowy? Dzięki i pozdrawiam.

• 4 odpowiedzi
    • 6,8 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.