Audi A3 8P (2003-2012)
Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
459 tematów w tym forum
-
Witam wszystkich. Jakie świece zapłonowe byście zaproponowali do silnika 1.6 BSE 102 konie benzyna ? Z góry dziękuje.
-
- 1 odpowiedź
- 8 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Jakie klocki I tarcze hamulcowe polecacie? Audi a3 8p 1.4 tfsi 2011r
-
- 0 odpowiedzi
- 883 wyświetleń
-
-
tak jak wyżej aczkolwiek dodam do tego ze wczoraj wgrywałem nowy program i zrobilem 50 km i taki zonk. co mzoe byc tego przyczyna? slyszałęm ze moze to byc jakas nie spralona ropa w cylindrach aha bo jeszcze teraz jak cche odpalic to obrocic nie umie o co moze chodzic? to cos z tym programem czy silnikiem?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy móglby mi ktoś doradzić jakim Vagiem najlepiej zczytać kod kluczyka w audi A3 8P 1.6 benzyna 102KM 2006 rok? Pytam dlatego, że po zakupie auta od poprzedniego właściciela nie było żadnej przywieszki do kluczyków z tym kodem, a chciałbym sobie dorobić dodatkowy zapasowy kluczyk. Grot już mam dorobiony, pilota mam zaprogramowanego i teraz jest tylko problem z zakodowaniem transpondera gdyż nie znam tego kodu. Pilot/kluczyk już działa, tylko nie mogę odpalic auta, bo immobilizer nie pozwala. Z góry dzięki.
-
-
- 1 odpowiedź
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jaki olej polecacie? Wiem że 5W30,chodzi mi o markę. Audi a3 8p 1.4 tfsi 2011r
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich mam nadzieję że znajdę kogoś kto jest mi w stanie pomóc z tym co widać na zdjęciu a dokładniej chodzi mi o ten dziwny wyciek.nie wiem co to jest i w jaki sposób można to naprawić.bardzo proszę o pomoc może ktoś miał podobny przypadek
-
- 0 odpowiedzi
- 763 wyświetleń
-
-
Witam, Posiadam Audi A3 8P 2.0 Tdi 136km z Dpfem z 2003 roku i mam powazny problem z dymieniem. Na poczatku po zakupie i przejechanie okolo 1000km autostrada zaczelo sie powazne dymienie. Po przejachaniu autostrada na postoju za samochodem byly kleby bialego dymu. Teraz jezdzac po miescie jest to samo czasem mniej czasem wiecej. Ostatnio jadac po autostradzie zaswiecila mi sie kontrolka niski poziom oleju wiec zjechalem na stacje aby dolac olej Elf 5w40 wczesniej bylo Mobil 1 5w40 ale akurat takiego na stacji nie bylo. Teraz dymienie jest coraz wieksze. Raz zadymi na bialo raz na niebieskawo. Samochod jest po wymianie rozrzadu, pompy oleju, dwumasy oraz poduszki pod …
-
- 1 odpowiedź
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Panowie potrzebuje pomocy, miałem problem ze skrzynia DSG w A3, 2.0 Tdi 2006 BMM, pad mi sterownik DSG250 otóż sypał błędami jak się zagrzal za każdym razem inymi, okazało się że sterownik do wymiany, kupiłem sterownik od Passata b6 i teraz wszystko jeździ ładnie biegi zmienia tylko są dwa błędy pierwszy to 1208- zmienione zestawy danych w sterowniki to pewnie odnośnie numeru vin i drugi to 18290-brak informacji z elektrycznego hamulca postojowego który w b6 był a w Audi już go niema teraz jak to wyłączyc żeby sterownik o to się nie upominał i jak zmienić żeby znikł błąd 1208?? Z góry dzięki za Pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam taki problem gdy otwieram samochód z pilota to nie otwierają mi sie drzwi kierowcy dopiero po kilku kliknięciach zamknięcia i otwarciach łapie reszta normalnie otwiera się w czym może tkiwć problem? A3 8P 2005
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Czy mógłby mi ktoś napisać jak wymienić złącze elastyczne rury kolektorowej przy A3 1.6 benzyna 102 konie BSE 2006r, ile takie złącze/dwuzłącze może kosztować i gdzie je kupić ? Od razu mówię, że na allegro takiego złącza nie mogę znaleźć. Wydech jest dość hałaśliwy, a po wczorajszym wjechaniu na kanał żadnej dziury nie znalazłem i wydaje mi się, że właśnie tylko to złącze może być winne. Z góry dzięki.
-
- 1 odpowiedź
- 6,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam od dłuższego czasu problem z check engine. Na początku pokazywało mi że to pompa powietrza wtórnego. Faktycznie była zalana wymieniłem na oryginalną oraz zawór również nowy. Przez jakiś czas był spokój i znowu wyskoczyła kontrolka... Komputer nie pokazuje błędu. Jakiś pomysł ? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Kupiłem 2 tyg temu audi a3 2004 1,9 tdi 105 i ciężko pali na cipełym silniku. Na zimnym wszystko ok. Kopci na niebiesko czyli pali olej i to w ilości ok 100ml na 100km. Turbina sprawdzona i jest ok. Pompowtryski uszczelnione. Mechanik mówi, że może być rysa na tłoku ale nie rozbierał silnika więc nic pewnego. Proszę o pomoc.
-
- 4 odpowiedzi
- 8,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Mam mały problem w moim audi z silnikiem bls. Mianowicie Przy zimnych dniach opada mi pedał sprzęgła ale tak sie dzieje tylko w trasie.. Gdy jadę krótkie trasy po mieście sprzegło nie odpada . Ogólnie chodzi bez zarzutu nic nie zgrzyta biegi wchodzą miękko. Moje pytanie brzmi czy to wysprzęglik?? Jeśli tak to gdzie go zlokalizować??. Dziękuję za pomoc pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Czy orientuje się ktoś z Was ile może kosztować w serwisie czyszczenie i adaptacja przepustnicy przy A3 1.6 benzyna 102 konie ?
-
- 0 odpowiedzi
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, Audi A3 8P - 2003. Mam problem z wiatrakami chłodnicy (duży + mały od klimatyzacji) Po przeglądzie klimatyzacji, wyszło ze wiatraki w ogóle się nie kręcą. Pojechałem do elektryka, wymienił mi mały wiatrak bo poprzedni podobno się spalił, a duży stwierdził, że kręci się dopiero po osiągnięciu przez silnik odpowiedniej temperatury. Wtedy nie byłem jeszcze świadom, dopóki nie zaczerpnąłem wiedzy na forum, że powinny się kręcić oba (na włączonej klimatyzacji) i mają one swoje biegi, a duży steruje małym. Mały po odpaleniu klimatyzacji się kręci, duży stoi. VCDS wykazał czujnik g83. Na początku wymieniłem czujnik temperatury g62, potem dopiero ten który pok…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 6,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam jeszcze raz.Taki problem ,dziwny ! Leciałem w trasie i wyczułem tak 110-120km obrotami 1800-2000,przy wyprzedzaniu wcisnołem w podłogę i poczułem takie lekkie jak by (szarpanie,dławienie się,) bardzo delikatne ale odczuwalne ,i tak nie za kazdym razem ale zawsze jak dam mu w pedał.(przy jeździe spokojnej jest ok),Przy redukcji biegów na 4 lub 3 i nagłym przyspieszeniu tak samo .bardzo denerwująca sprawa...z tego co czytałem może być bardzo dużo przyczyn np(filtr paliwa ,powietrza,przepustnica wtrysk jakiś,a nawet turbina,lub koło dwómasowe) śmieszna sprawa.czy ktoś miał taki problem i go rozwiazał lub podpowiedział co sprawia takie lekkie szarpanie .pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich Posiadam Audi a3 1.9 TDI z automatyczna skrzynia DSG mam problem zwiazany z Dużym Kopceniem na taki Bialy siwy kolor gdy włożę palec do Rury wydechowej w dolnej cześci coś sie zbiera ciężko mi powiedzieć czy to jest niespalona ropa czy olej ;/ Po kupnie Audi wymieniłem rozrząd przy korku wlewu Oleju pojawia sie też olej niewiem co może być nie tak silnik jest suchutki nigdzie sie nie poci lekko obok turbiny po sprawdzeniu auta u elektromechanika powiedział mi że według komputera pokazuje że jest źle ustawiony rozrząd Kopcenie pojawia sie na Postoju i lekko czuć w kabinie drgania gdy ruszę puści mocniejszą Chmurkę później jest w miare …
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, od niedawna mam problem z pojazdem, chwilę pojeżdżę samochodem i nagle zaczynają mi skakać obroty, nie można normalnie już pojechać pojazdem w załączniku wyśle film z sytuacji. Po zaprezentowanej sytuacji zazwyczaj po kilkunastu sekundach silnik się gasi. VID_20210828_141500.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Padł mi spryskiwacz tylnej szyby Przy włączeniu spryskiwacza tylnej szyby nic się nie dzieje - ani nie leci płyn, nie słychać dźwięku silniczka od wycieraczek. Dodam tylko, że przednią wycieraczką jest ok. Sprawdzałem też bezpieczniki - wszystkie także są ok. Bardzo proszę o pomoc.
-
- 0 odpowiedzi
- 8,2 tys. wyświetleń
-
-
Chciałbym założyć czujniki parkowania w swoim A3. Najlepiej byłoby gdyby ktoś napisał co dokładnie muszę mieć żeby je założyć i opisał co dokładnie muszę zrobić. Może ktoś posiada numery części i schemat takich czujników?
-
- 0 odpowiedzi
- 5,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem w audi a3 8p . Dałem do mechanika samochód do naprawy tj wymiana : rozrządu , poduszek pod silnikiem , złączka tłumika, olej + filtr oleju , paliwa . Samochód gotowy jadę po odbiór , mechanik mówi ze chciał wymienić alternator i dołączył akumulator na ten czas . Wywaliło błąd EPS oraz kontrolę trakcji . Twierdził że jeździł i chciał zaadaptowac ale niestety się nie udało . Kazał pojeździć i powinno zniknąć . Nie znikło po 24 h dodatkowo wywaliło błąd check engine ( kolor żółty ) . Dzwonie do niego twierdzi ze nie wie co jest ponieważ samochód od niego wyjechal jak to ujął " sprawny " . Jeździłem po kilku mechanikach. Błąd silnika jest związany z brani…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Przymierzam się do kupna Audi a3 z 2008 roku z silnikiem benzynowym 1,8 160 koni. Chciałem się zapytać jak jest z użytkowaniem takiej jednostki? Może ktoś posiada? Autko będzie miało przebieg 190.000 wiec trochę mnie to martwi taka liczba. Chciałem się dowiedzieć od was coś więcej o tej jednostce. Za kazda pomoc będę serdecznie wdzięczny
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
WitamMam problem ze swoim audi, gdyż od 2000 obr/min do 2300 obr/min, przy wciśniętym pedale gazu, silnik dostaje wibracji (można powiedzieć lekko zatrzęsie budą). Niezależnie od biegu, po prostu zawsze to występuje przy przyśpieszaniu w tym zakresie obrotów silnika. Zrobiłem logi dynamiczne ale nic z nich nie wiem Na początku podejrzewałem niesprawny zawór egr ale teraz już sam nie wiem. Bardzo proszę o pomoc w analizie czy wszystko jest ok. Zaznaczam, że zza auta nie leci czarny dym, auto przyśpiesza bardzo energicznie i nie słychać żadnego stukania od silnika. Niestety każdy mechanik którego o to zapytałem, robił duże oczy.przepływomierz 003 - http://vaglog.pl/log-003…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, chciałbym podłączyć subwoofer pod fabryczne radio Audi Navigation w Audi A3 8P z 2007 roku. Czy potrzebuję do tego jakiś przejściówek lub czegoś innego? Do tego wzmacniacz, skąd wziąć zasilanie do niego i gdzie go podłączyć? Zależy mi abym nie musiał wymieniać radia na nowe. Prosiłbym o najprostsze sposoby i rady. Jestem w tych sprawach trochę zielony. Pozdrawiam serdecznie
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Hej. Mam problem z zamykaniem i otwieraniem się szyby w A3 8P z 2008 roku. Raz że nie da się otworzyć i zamknąć szyb kluczykiem. Nie działa również opcja zamykania szyby po jednokrotnym nacisnieciu przycisku na drzwiach, ale to tylko w drzwiach kierowcy. Jeśli chodzi o drzwi pasażera to da się je otworzyć "na raz" z drzwi pasażera i kierowcy. Ktoś z was miał podobny problem?
-
- 0 odpowiedzi
- 881 wyświetleń
-