Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8P (2003-2012)

Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez audi3sline,

Witam. Mam problem ze światłami Stop w S3 2.0 TFSI. Dwa światła stop w lampach przestały działać trzecie Działo poprawnie. Szukalem czujnika stopu ale przy pedale hamulca go nie znalazłem. Natomiast dziś światła zaczęły świecić ciągle i to samoczynnie bez kluczyka i przy zamkniętym aucie. Czy ktoś wie jaka może być przyczyna? I gdzie znajdę ten czujnik?

• 0 odpowiedzi
    • 918 wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez herbl,

Witam, mam pytanie dotyczące pilota. po zakupie otwieranie działało bez zarzutu. Kilka miesięcy po zakupie auta pilot działał tylko z bliska. Obecnie nie działa przycisk otwierający. Niby wszystko jest ok, zamykający działa, zamykanie klapy działa. Czy ktoś miał podobną sytuacje, co zrobić?? Przycisk został sprawdzony i jest ok, ale nie otwiera. Proszę o poradę.

• 1 odpowiedź
    • 6 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez kris1295,

WitamChciabym sie dowiedzieć czy z moim wskaźnikiem czy też czymś innym jest wszystko w porządku.Tak mi pokazuje temperature:https://zapodaj.net/3ab8200626a51.jpg.html

• 1 odpowiedź
    • 1,6 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez audi3sline,

Witam. Posiadamy audi s3 8p 2.0 tfsi o jakiegoś czasu mam kłopot ze światłami STOP. Przestała świecić lewa lampa potem prawa trzescia działa ok.a wczoraj zaczęły świecić wszystkie i nie gasną nawet po wyjęciu kluczyka spotkał się ktoś z taka sytuacja? Jeśli chodzi o czujnik stopu to gdzie go szukac bo przy pedale hamulca niema.

• 3 odpowiedzi
    • 6,6 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Special4U,

Cześć, Mam pytanie dotyczące podłączenia Bluetooth do radia w Audi A3 8P z 2006 roku. Posiadam standardowe radio Concert i chciałbym podłączyć do niego Bluetooth, aby móc odtwarzać muzykę z telefonu. Zakupiłem adapter z Allegro, który według opisu miał działać po przełączeniu radia w tryb CD. Niestety, gdy to zrobiłem, pojawia się komunikat "NO CD" i adapter nie działa. Chciałbym się dowiedzieć, co powinienem kupić, aby: Muzyka działała przez Bluetooth, Mogłem sterować odtwarzaniem z poziomu kierownicy, Instalacja była łatwa – w stylu „wyjmij starą kostkę, wstaw nową”. Z góry dziękuję za pomoc!

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez G.R,

Witam serdecznie.Mam problemy z moim Audi A3 2.0 TFSI Sportback 2006 rok i jeszcze nie znalazłem nikogo kto potrafiłby mi pomóc.Objawy są nastepujące i nie wystepują za każdym razem.Podczas odpalania rozrusznik kręci bardzo długo aż auto odpali i dzieje sie to przeważnie podczas niższych temperatur oraz kiedy auto jest po długiej trasie i postoi pare godzin...Ostatnio ten objaw pojawił sie także podczas wyzszych temperatur.... Akumulator, swiece, rozrusznik oraz ładownaie zostało sprawdzone, na komputerze tez nie widac problemu.Jesli ktos ma jakis pomysł to bardzo bym prosił o pomoc bo juz nie daje rady. Ps auta ma rowniez instalacje gazowa ale ona tez byla dokladnie spra…

• 1 odpowiedź
    • 2,2 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez DariuszJaskowski,

Szukam dobrego radia do Audi A3 8P z nawigacją i kamerą cofania, 1 din

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  8. Cześć, jakiś czas temu odpiąłem aku, od tego czasu świeci mi się non-stop kontrolka kierownicy na żółto, nawet jak wyjmę kluczyk. Świeci bladym światłem, a nie jasnym jak inne kontrolki. VCDS pokazuje kilka błędów (od komfortu, sterownika drzwi) ale około kierownicy tylko jeden: "00883 - Przełącznik zapłonu i rozrusznika (D); zacisk S 012 - usterka elektryczna w obwodzie - sporadyczny. " Wspomaganie/kierownica chodzi lekko,i w sumie bez żadnych innych objawów. Zbliża mi się termin przeglądu i nie jestem pewien czy diagnosta się do tego nie przyczepi. Gdzie szukać problemu?

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  9. Witam wszystkich! Mam mały problem właśnie z cyfrowym zegarkiem który jest umieszczony pod wskaźnikiem obrotomierza i nie bardzo wiem jak to można łatwo wymienić i jakie są to koszta...? Czy trzeba wymienić całą tarczę licznika wraz z wskaźnikiem przejechanych kilometrów czy też można sam zegar?? Byłbym baardzo wdzięczny gdyby ktoś poddał mi myśl jak uporać się z tym tematem.... Pozdrawiam!

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez marcin664,

Parę dni temu zapaliła mi się kontrolka wspomagania, a co za tym idzie jego całkowity brak. Po przejechaniu paru metrów kontrolka zgasła i wszystko wróciło do normy. Niedługo się nacieszyłem, bo za parę dni to samo, lecz problem niestety nie ustąpił jak wcześniej, odstawiłem auto na noc. Na następny dzień odpalam auto i wszystko jest dobrze, myślę ok jadę, ale gdy tylko chciałem ponownie uruchomić samochód to ponownie brak tego nieszczęsnego wspomagania. Próbowałem robić kalibracje na placu, ale nie pomogło. Wyczytałem gdzieś, że to może być wina słabego akumulatora. Zrobiłem test i wyszło, że jego skuteczność jest 75%, a stan naładowania na chwilę obecną to 49%. Dzisia…

• 0 odpowiedzi
    • 7,4 tys. wyświetleń
  11. Witam. Panowie chciałbym się dowiedzieć czy to normalne. Posiadam audi a3 8p, 2.0tdi 170km z 2012r. Przy dodawaniu gazu na biegu jałowym silnik osiąga coś tylko 2500 obrotów na minutę. Czy jest tam jakiś ogranicznik czy należy szukać gdzie indziej problemu? Z góry dziękuję za odpowiedź.

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez marc,

witam jestem tu swiezakiem i moje pytanie jest takie poszkuje zwiazki do naglosnienia od bose ale czy wiązka od "angola" bedzie ta sama co od EU i czy rok auta ma cos do tego czy wystarczy aby model sie zgadzal? a3 5D. jesli walnolem jakiegos babola to przepraszam jestem tu pierwszy raz:)

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez vargate,

Panowie, Czy wiecie od czego odchodzi wezyk i za co jest odpowiedzialny? Zaznaczony na zdjeciach i zaslepiony sruba? Silnik 2.0 FSI AXW

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Marcinekmbx,

Witam . Potrzebuje porady i odczytu bledow . Problem polega ze auto podczas jazdy odcina i czeba noge z gazu zdjac calkowicie i za sekunde juz jest ok, dzieje sie to gdy np. Z niskich obrotow przyspieszam. Czasami spada wskazowka temperatyry do zera po czym wraca. Dodam ze ostatnio skladajac przod urwalem czujnik klimatyzacji i uciekl gaz i teraz tylko mozna nawiew ustawin na econ. Bledy ktore odczytalem.. C 0155 ,C 0076 , C 023b ... Ktos jest w stanie pomoc ?

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Werbel,

Witam, Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zamontowaniem tempomatu do mojej Audii. Przypuszczam że modul w kierownicy będę musiał wymienić tylko pytanie jaki będzie ten właściwy moduł? Fajnie zrobić raz a porządnie niż wymieniać co chwile moduł bo był niewłaściwy. Mam nadzieję że ktoś już to robił, podpowie co i jak Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Slepyblacha89,

Witam wszystkich , Jestem tu nowy mam prośbę czy ktoś mogły mi powiedzieć, pomóc jak spasować zderzak w audi a3 sportback 2009?? , nie mogę spasować lampy od strony wewnętrznej do zderzaka, na lampie przedniej lewej jest przerwa 4 mm, a na lampie prawej niema jest idealnie ze kartka papieru nie wejdzie.To samo mam z przerwami między maska a grillem prawa strona idealnie z lewej jest nierówno proszę o pomoc .

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Slepyblacha89,

Chciałbym zapytać o jeszcze jeden problem mianowicie przy jeździe około 5-10 km/h i prawie pełnym skręcie kołami obojętnie lewo czy prawo , jest straszne skrzypienie jakby metal ocierał o metal albo metal o gumowy element, sprawdzane przez 3 mechaników każdy po weryfikacji stwierdził ze wszystko jest Ok, auto sprawdzane w ten sposób na podnośniki poczuli bez obciążenia ponoć nie wydaje takich dźwięków i nie wydaje takich dźwięków przy skręcaniu kierownica w miejscu

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  18. Witam serdecznie mam problem z doborem odpowiedniej części zamiennej dla mechanizmu wycieraczek szyby przedniej Mam zamontowany mechanizm Bosha 8P1 955 023 E zamawiając zamienniki o tym samym oznaczeniu mechanizmy nie pasują jakieś pomysły bo już nie wiem sam

19. Cześć, pół roku temu kupiłem moje Audi A3 8p 1.9tdi silnik bkc 2005r. Zastanawiam się nad sprzedażą i kupnem jakiegoś silnika benzynowego. Niekoniecznie musi to być audi. Chcę dmuchac na zimne i sprzedać zanim zacznie mi się sypać. Mam tu przejechane 301 000. Auto ma sprawdzony przebieg, brałem je od kuzyna z Niemiec, który jeździł nim od 2008r. A przed nim auto było użytkowane w szkole jazdy. Tylko problem tkwi w tym że było użytkowane głównie na króciutkich odc. jeździł nim głównie do pracy ok. 3km. Plus jakieś zakupy też pewnie nie za daleko bo to miasto a jak wiem diesel nie lubi małych odc. Bierze mi olej tzn ok 300-500ml na 1000km. Może to wina starego oleju? Ja jes…

• 1 odpowiedź
    • 4,3 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Ajanki,

Część. Chciałbym się podzielic doświadczeniem z naprawy kolektora. Może spotkaliście się z klekotem w silniku jakby zawory stukały tylko troszkę głośniej. W moim przypadku były to klapy w kolektorze ssącym. Jak zwykle mechanicy - wymiana kolektora masakra. Koszty wyobraźcie sobie. Kupiłem kolektor za 100 zł okazało się, że numer się zgadzał tylko literki (najważniejsze) nie, ale klapy były sprawne. Zdemontowalem swój kolektor, pod kolektorem gdzie wchodzi wężyk z podcisnienia znajduje sie caly mechanizm sterowania klapami. Składa sie z sprężyny membramy i tak jakby przedłużenia dwigni do poruszania klapami. Okazalo się, ze w moim przypadku pękła sprężyna i ta dzwigni…

• 0 odpowiedzi
    • 10,5 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Adusss,

Witam od jakiegoś czasu zaczęły występować drgania karoserii podczas odpalania jak i gaszenia silnika nie ma znaczenia czy zimny czy ciepły czasami są to lekkie drgania a czasami jak by miało wyrwać motor z pod maski Audi A3 8P 2005r 1.9TDI (BLS) Sprzęgło wymienione ~6000km

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Bart45,

Witam poszukuję schematu wiązki wentylatorów, ponieważ od dwóch dni męczę się z pracującymi wentylatorami chłodnicy po włączeniu zapłonu po mimo nowego wentylatora.

• 1 odpowiedź
    • 1,7 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez zbyster,

Witam, audi a3 8p nie działają mi światła cofania, czujnik w skrzyni wymieniony, żarówki sprawdzone,bezpiecnziki sprawdzone, próbowałem też zewrzeć drutem kostkę , któa idzie do czujnika ale nadal światła nie świecą. Co jeszcze sprwdzić?

• 3 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez szm3r,

Wymiary Audi A3: Wymiary Audi A3 Cabrio:

• 0 odpowiedzi
    • 11,4 tys. wyświetleń
  25. Witam potrzebuję pomocy w zlokalizowaniu czujnika temperatury powietrza dolotowego... silnik 2.0 fsi ktoś coś

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.