Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B8 (2008-2015)

Forum Audi A4 B8. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Procedura jest dla silnika 2.0 TDI Common Rail Pamiętajcie, że regeneracja jest możliwa tylko i wyłącznie wtedy, gdy w sterowniku nie ma żadnych błędów związanych z pracą silnika. Jedyny błąd, który możecie olać to błąd związany właśnie z zapełnieniem filtra cząstek stałych. Przed operacją powinniście sprawdzić także czujnik G450. Warunki, które musicie spełnić przed całą operacją to: zbiornik paliwa musi być zapełniony minimum do 1/4 samochód w automacie musi mieć skrzynię biegów ustawioną na P (Park), natomiast z manualną na bieg jałowy, włączyć hamulec ręczny zamknąć maskę silnika temperatura paliwa mniejsza niż 60 stopni …

• 1 odpowiedź
    • 22,6 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Yoda,

Instrukcja obsługi (wersja angielska) do A4 B8. Owner's manual W ramach podziękowania za instrukcję kliknij na Lubię to! w naszym profilu na

• 1 odpowiedź
    • 28,1 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Poniżej zamieszczam rozmieszczenie bezpieczników Audi A4 B8:

• 0 odpowiedzi
    • 203,5 tys. wyświetleń
  4. Poniżej zamieszczam szczegółowe informacje na temat żarówek w Audi A4 B8 oraz instrukcję dotyczącą ich wymiany:

• 0 odpowiedzi
    • 108,3 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez asdawrwd,

Witam , posiadam w swoim audi mmi 3g+ lift , chciałbym mieć nawigację żeby nie używać telefonu . Teraz rodzi się pytanie czy jest jakaś możliwość zrobienia zrzutu ekranu telefonu ? Czy jest dedykowane radio/wyświetlacz na androidzie . Pozdrawiam .

• 4 odpowiedzi
    • 6,5 tys. wyświetleń
  6. Dla wszystkich miłośników marki z czterema pierścieniami, którzy z niecierpliwością wyczekują na pojawienie się Audi RS4 B8, firma tuningowa Avus Performance postanowiła zaprezentować wzmocnioną odmianę modelu S4. Najważniejszą zmianą w stosunku do standardowej wersji S4 jest wzmocniona moc silnika. Zwiększenie mocy z 333 KM do 424 KM udało się uzyskać dzięki modyfikacjom silnika oraz układu wydechowego. Na uwagę zasługują także 20 calowe felgi, o szerokości 9 cali. Zdjęcia: (ź) Avus Performance

• 3 odpowiedzi
    • 9,3 tys. wyświetleń
  7. Witam posiadam auto z silnikiem CNHA 2.0tdi 190 ps 2014 r manual z przebiegiem 125000 i przy 120000 zaczął mi znikać olej i płyn chłodniczy .Wcześniej nie było problemu z niczym .Olej nie miesza się z płyn a płyn nie trafia do oleju ,poza tym nie ma żadnych innych objawów .Nie ma wycieków na zewnątrz .Czy ktoś miał podobny problem?

• 2 odpowiedzi
    • 5,3 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Gama silników Audi A4 Avant: Benzyna: silnik: 1.8 TFSI 120 KM (88 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: oś przednia silnik: 1.8 TFSI 120 KM (88 kW) skrzynia: multitronic napęd: oś przednia silnik: 1.8 TFSI 160 KM (118 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: oś przednia silnik: 1.8 TFSI 160 KM (118 kW) skrzynia: multitronic napęd: oś przednia silnik: 1.8 TFSI 160 KM (118 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: quattro silnik: 2.0 TFSI 180 KM (132 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 180 KM (132 kW) skrzynia: multitronic napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 211 KM (155 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 211 KM (155 kW) skrzynia: multitronic napęd: oś prz…

• 2 odpowiedzi
    • 20,7 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez asdawrwd,

Witam , jaki trzeba zakupić kabel do audi a4 b8 żeby się połączyć z autkiem ? wystarczy jakis zwykły kabel vag kkl?

• 2 odpowiedzi
    • 5,3 tys. wyświetleń
  10. witam czy ma ktoś instrukcję kolejności dokręcania śrub (prawa i lewa czesc silnika) pokrywy zaworów? potrzebuję również kolejność dokręcania śrub pokrywy dolnej skrzyni biegów s-tronic wraz z momentem dokręcania

• Thanks
    • 2 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Bajdon,

Dzień dobry Chciałbym poprosić o opinię i pomoc w rozwiązaniu problemu pojawiającego się check engine i błędów w moim aucie. Samochód to 2.0 tfsi quattro tiptronic - przebieg 138.000 km po generalnym remoncie silnika półtora roku temu ze względu na pobór oleju (m.in. nowe tłoki, rozrząd). Niestety po jakimś czasie pojawił mi się check oraz błąd P2279 - nieszczelność w układzie dolotowym (ssącym). Po konsultacji z mechanikiem wymieniłem odmę na oryginał. Po miesiącu znów check i błąd P2188 i P2178 – zbyt bogata mieszanka na biegu jałowym – sprawdzono wtryski i okazało się że były ponoć niesprawne więc wymieniłem na nowe Boscha. I tak cyklicz…

• 2 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Jozek132,

Mam pytanie czy da sie vcdesem wyregulowac tylne tloczki hamulca recznego?

• Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 4,3 tys. wyświetleń
  13. Witam mam problem ze swoim B8, rok 2011 2.0 tfsi skrzynia stronic z napędem quattro. Silnik po remoncie ponad 20 tys km temu ( ja nie robiłem go osobiście ) Wymienione: pompa wysokiego ciśnienia, magnes wałka, odma, świece, poduszki silnika obie nowe, turbo nowe Problem polega na tym gdy samochód jest odpalony pojawiają się drgania bujanie itd. czy silnik jest zimny czy ciepły nie ma to znaczenia. Po przełączeniu się na D lub R dzieje się to samo tylko z dużo większym nasileniem, samochód ogólnie bardzo mocno po zapięciu biegu czy to D czy R ciągnie bardzo do przodu, tak jak by wyrywa sie do jazdy w przód lub w tył ( nie wiem czy to kwestia sy…

• 1 odpowiedź
    • 3,1 tys. wyświetleń
  14. Witam. Potrzebuję pomocy lub podpowiedzi. Problem polega na tym, że wyświetla się przy uruchomieniu lub włączeniu zapłonu komunikat ESP fault i Parking Brake Malfunction do tego zapala się ESP i mruga kontrolka spirali. Wystarczy ponownie włączyć zapłon i odpalić jeszcze raz po czym błędy znikają. Nawet jeśli uruchomię samochód auto pracuje całkowicie normalnie, nie czuć żadnych spadków mocy czy nieprawidłowej pracy. Poniżej znajduje się skan auta, który zrobiłem VCDSem. Bardzo proszę, żeby ktoś spojrzał na to fachowym okiem. -------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------…

• 1 odpowiedź
    • 12,5 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez maver-75,

Witam serdecznie, mam pytanko może ktoś będzie wiedział, który to jest czujnik temperatury spalin w audi a4 b8 rocznik 2010 CAGA, 2.0Tdi 143km. Wyświetlona ikonka migającej sprężynki, później już ikonka silnika. Błąd to: P054400 typ permanentny, czujnik temperatury spalin dla rzędu 1, czujnik 1. Po wykasowaniu błędu temat się powtórzył. Poprosiłbym o jakieś informację. Pozdrawiam Sławek z Zamościa.

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 13,8 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Pojechali,

Witam proszę o pomoc, informacje mam auto z 2017 roku audi a4b8 2.0 diesel wyskoczył mi komunikat wymiana oleju i przegląd, o jakim przeglądzie tu mowa? Bo auto było kupione w Niemczech w Komisie i w dowodzie na dwa lata jest wbity, po drugie czy muszę wymienić olej w silniku i olej w skrzyni biegów s tronic w serwisie??? Co wchodzi w skład przeglądu??? I czy usunę ten komunikat wtedy gdy nie będę w serwisie aso dokonywał zabiegu Na załączonym obrazku kosztorys wysłali i chyba olej w skrzyni i silniku trzeba wymienić??

• Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 8,3 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez sebas1989,

Dzień dobry zmagam się z problemem wskazówki licznika mi drgaja i zapalają się kontrolki nawet gdy silnik jest wyłączony i ten stan utrzymuje się jakieś 15 20 minut po tym czasie gdy jeżdżę to licznik działa normalnie. W zeszłym roku wymieniałem akumulator. Ostatnio gdy chciałem zapalić auto to bateria była całkowicie rozładowana. Podładowałem akumulator i problem chwilowo zniknął jednak w dniu następnym kontrolki znowu zaczęły migać. Przesyłam filmik jak to wygląda. Czy ktoś ma jakieś sugestie w czym może być problem? Pozdrawiam 20220920_070635.mp4

• 1 odpowiedź
    • 9,3 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez bambosz12,

Witam. Czy ktoś byłby w stanie rozkodować mój numer lakieru z podanego numeru vin. Chciałbym również zaznaczyć, że niestety nie posiadam naklejki wraz z tym numerem. MODEL : AUDI A4 B8/ AVANT Silnik : 2.0 tdi VIN : WAUZZZ8K6AA086205

• 1 odpowiedź
    • 8,6 tys. wyświetleń
  19. Witam pisze z zapytaniem Co bym musiał zrobić by podłączyć telefon żeby móc puszczać muzykę przykładowo z yt,Spotify w samochodzie Audi a4 b8 2015

• 1 odpowiedź
    • 8,2 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez sir.sokol,

Witam Wszystkich. Mam problem z pompą wspomagania w w aucie, mianowicie jakiś czas temu strzelił mi pasek przez zużyty napinacz i tak się powkręcał że uszkodził mi pompę wspomagania. Mechanik stwierdził że pompa do wymiany, więc ją wymieniłem na bosch'owską. Teraz jak otwieram maskę to słychać tą pompę - taki metaliczny dziwny dźwięk jakby bzyczenie. Na skręconych kołach ten dźwięk ustaje. Może miał ktoś podobny problem? Pacjent: Audi A4 B8 2010 2.0. tdi 136km

• 1 odpowiedź
    • 5,2 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez adamos545,

Witam czy do poliftowej b8 z 2.0 tdi można bezproblemowo założyć stalowe felgi 16 '' ?

• 1 odpowiedź
    • 1,8 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez bmikel,

Witam Mam problem odnośnie dwóch błędów: Address 01: Engine (J623-CAGB) Labels: 03L-906-022-CAG.clb Part No SW: 03L 906 022 JP HW: 03L 906 022 B Component: R4 2.0l TDI H01 9978 Revision: 11H01--- Coding: 0104002C18072118 Shop #: WSC 06335 000 00000 ASAM Dataset: EV_ECM20TDI03L906022JP A01009 ROD: EV_ECM20TDI03L906022.rod VCID: 7CEFE26BA6EB9E6243B8825-8028 2 Faults Found: 5244 - Fuel Pressure Sensor (G247) P0193 00 [032] - Short to Plus Intermittent - Not Confirmed - Tested Since Memory Clear Freeze Frame: Fault Status: 00000001 …

• 1 odpowiedź
    • 4,4 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Maciek128,

Witam wszystkich. Mam taki problem w swoim audi a4b8 mam szum wiatru tak jakby byla szyba niedosunieta na slupku b na wysokosci ucha kierowcy. Probowalem wszystkiego ustawianie drzwi doginanie ramki, w uszczelki wpuscilem dodatkowy wezyk, probowalem naklejac uszczelki do okien i nic nie pomoglo. Dzis obkleilem caly lewy bok samochodu tasma wszystkie szczeliny i dalej nic szumi jak szumialo. Podczas silnego wiatru albo mijania sie z ciezarowka slychac jakby wiatr o cos uderzal. Drzwi rozebrane calkowicie wszystkie uszczelki ok wygluszenie lusterka jest. Nie mam pojęcia co moze byc przyczyna tych szumow. Jeszcze w czasie deszczu slychac szum wody z pod kol. Prosze o pomoc

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 5,8 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez OZI500,

Witam czy wentylatory chłodnicy w A4 B8 z 2011 można zastąpić wersją z jednym wentylatorem

• 0 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez marcin21,

Witam Audi a4 b8 2,0 diesel kod silnika CAGA skrzynia manualna, czasami łapie 90 stopni temperatury płynu, ale jak puści się gaz to spada i często nie dochodzi nawet do 70 stopni nawet na autostradzie. Wymieniony już był termostat główny i chłodnicy egr, ten na wężu. Podpowie ktoś co może być przyczyną

• 0 odpowiedzi
    • 172 wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.